Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto

oare numai mie mi-i dor de casa

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
265 risposte a questa discussione

#41 ali

ali

Member

• 21 messaggi

Inviato 17 novembre 2005 - 17:48

Salut, fetelor!
Si eu m-am inscris doar azi la forumul acesta. Sincer sa zic nici nu stiam de existenta lui, l-am descoperit intimplator.
In privinta dorului de casa... ce sa zic, e adevarat. Cred ca il simt toi, doar ca din diferite motive am decis sa venim sa traim in strainatate si deci aveam motive foarte importante pentru a oface.
Dar e foarte greu sa lasi prietenii, familia, modul de viata, obiceiurile care le-ai avut impreuna cu laptele mamei. E greu sa te obisnuesti sa cu alte traditii, sa te comporti in alt mod si in plus nici nu prea avem aici ocaziile in care ne eliberam de tensiune acasa (intilniri cu prietenii, discoteci, petreceri, sarbatori ca la noi!). Si deci cred ca orice moment dificil e mai greu de trecut. Mai ales daca esti singura aici, fara familie, fara prieteni care au acelsi mod de gindire si comportament (ca si mine).
Sincer sa zic de cind sunt in Italia (3 ani) am inceput sa pretuiesc mult mai mult modul de a fi al modlovenilor, baietii nostri, traditiile.
Deseori sunt tentata sa ma intorc definitiv acasa, dar cind ma gindesc la posibilul viitor mai bun (care e inca de vazut) si la toate chinurile pentru a avea permisul de sedere, lucrul, tot felul de documente in Italia... in plus cit am avut de suferit din cauza atirnarii fata de "extracommunitari"... ma gindesc ca dupa toate aceste sforturi nu pot sa las tot balta... si astept sa vina acest viitor mai bun.
In plus, nu stiu ce fel de experienta a avut fiecare dintre voi, dar eu acasa traiam destul de bine, aveam casa, lucru, un nivel de viata destul de bun (mai bun decit e acum in Italia) si sunt singura aici... cind ma intreaba cineva de ce atunci ramii in Italia nu pot sa dau un raspuns coerent. Am venit din intimplare (cu o bursa de studii) si incerc sa ramin aici pentru a realiza CEVA, iar apoi...sper ca acest ceva va fi atit de bun ca nici nu ma voi gindi sa ma intorc incapoi.
Si cind ma intorc acasa - ma sint complet alta persoana - mult mai puternica, mai fericita, inconjurata de prieteni (am norocul sa am prieteni adevarati, care chiar la asa distanta mare si dupa atit timp imi sunt la fel de fideli si afectionati ca si inainte). As vrea mult ca cel putin unul din ei sa vina sa traiasca la Roma, caci tot imi va fi mai vesel...
Sper ca in acest forum voi putea sa va cunosc mai bine si, cine stie?, poate sa-mi fac prietene noi, cu care sa ma simt ca acasa.
Ciao,
Aliona :ubri:

#42 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 17 novembre 2005 - 18:39

ciao Aliona, bine ai venit printre noi.... la Roma sunt mulri forumiani.... poate ii vei cunoste cu timpul...daca vrei pe 18 decembrie se organizeaza un pranz la Milano... daca vrei sa ne cunosti poti sa vii si tu.
te inteleg foarte bine, inteleg situati ta....totul depinde de tine ce vrei sa faci tu....
eu de exemplu am venit in italia ptr ca am hotarat sa traiesc alaturi de omul pe care il iubeam... caci de altfel(eu locuiam in Bucuresti) nu cred ca as fi venit aici.dar cine stie... nu se stie niciodata.

#43 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 17 novembre 2005 - 19:40

Ciao..Aliona bine venită în form :lol3: eu îţi dau un coraggio :P prietenii care ai avut acasă sinceri ai săi găseşti şi aicea :) ai dreptate discotecele, veselia(moldovnească) no găsim nici una parte... dar trebue să ne ubişnuim că aşai veaţa din Moldova nea făcut(că aicia un vitor pentru noi)eu sînt lîngă Roma putem să ne organizăm ca să ne întîlnim să ne cunoaştem de aproape.. ori poţi să vi tu la mine (eu zic a toate fetele) noapte bună ) :)

#44 oxana_80

oxana_80

Advanced Member

• 607 messaggi

Inviato 17 novembre 2005 - 22:48

Salut, fetelor!
Si eu m-am inscris doar azi la forumul acesta. Sincer sa zic nici nu stiam de existenta lui, l-am descoperit intimplator.
In privinta dorului de casa... ce sa zic, e adevarat. Cred ca il simt toi, doar ca din diferite motive am decis sa venim sa traim in strainatate si deci aveam motive foarte importante pentru a oface.
Dar e foarte greu sa lasi prietenii, familia, modul de viata, obiceiurile care le-ai avut impreuna cu laptele mamei. E greu sa te obisnuesti sa cu alte traditii, sa te comporti in alt mod si in plus nici nu prea avem aici ocaziile in care ne eliberam de tensiune acasa (intilniri cu prietenii, discoteci, petreceri, sarbatori ca la noi!). Si deci cred ca orice moment dificil e mai greu de trecut. Mai ales daca esti singura aici, fara familie, fara prieteni care au acelsi mod de gindire si comportament (ca si mine).
Sincer sa zic de cind sunt in Italia (3 ani) am inceput sa pretuiesc mult mai mult modul de a fi al modlovenilor, baietii nostri, traditiile.
Deseori sunt tentata sa ma intorc definitiv acasa, dar cind ma gindesc la posibilul viitor mai bun (care e inca de vazut) si la toate chinurile pentru a avea permisul de sedere, lucrul, tot felul de documente in Italia... in plus cit am avut de suferit din cauza atirnarii fata de "extracommunitari"... ma gindesc ca dupa toate aceste sforturi nu pot sa las tot balta... si astept sa vina acest viitor mai bun.
In plus, nu stiu ce fel de experienta a avut fiecare dintre voi, dar eu acasa traiam destul de bine, aveam casa, lucru, un nivel de viata destul de bun (mai bun decit e acum in Italia) si sunt singura aici... cind ma intreaba cineva de ce atunci ramii in Italia nu pot sa dau un raspuns coerent. Am venit din intimplare (cu o bursa de studii) si incerc sa ramin aici pentru a realiza CEVA, iar apoi...sper ca acest ceva va fi atit de bun ca nici nu ma voi gindi sa ma intorc incapoi.
Si cind ma intorc acasa - ma sint complet alta persoana - mult mai puternica, mai fericita, inconjurata de prieteni (am norocul sa am prieteni adevarati, care chiar la asa distanta mare si dupa atit timp imi sunt la fel de fideli si afectionati ca si inainte). As vrea mult ca cel putin unul din ei sa vina sa traiasca la Roma, caci tot imi va fi mai vesel...
Sper ca in acest forum voi putea sa va cunosc mai bine si, cine stie?, poate sa-mi fac prietene noi, cu care sa ma simt ca acasa.
Ciao,
Aliona :ubri:

Salut Aliona si bine ai venit printre noi:smiley31: eu tot sunt noua aici. Tu ai dreptate fiecare di noi a avut experienze diverse aici si fiecare din noi cind a plecat de acasa a avut scopuri precise, cum zici tu ca dupa toate sforzurile ca sa obtii ceva trebuie sa luptam mai departe pentru viitorul nostru si eu cred ca sa schimba si situazia in tara noastra si vom putea sa ne intoacem toti acasa si sa continuam traditiile si obiceiurile nostri moldovenesti :P
Eu sunt aproape di Roma, des simbata si duminica vin la roma putem si sa ne intilmin!!!

#45 oxana_80

oxana_80

Advanced Member

• 607 messaggi

Inviato 17 novembre 2005 - 22:59

salut Oxana astăzi am intrat sul form (că nu intru prea des )şi am văzut că eşti intrată de puţin timp sul form :P îmi face plăcere că ai întrat între noi :lol3: şi sper că vei găsi cîte ceva interesant :P am înţeles că sîntem aproape una de alta eu stau a Teracina :smiley31:

Salut Veronica si bine v-am gisit, forumul este foarte interesant imi place mult "prima zi mi sa parut ca sunt acasa" nu ma gasesc des in companii moldovenesti, si trec pe aici des sa curiozez sa mai vad ce se mai zice ce se mai intimpla ;) daca vii la Latina treci pe la mine :ubri: prendiamo un caffe :P

#46 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 17 novembre 2005 - 23:08

Fetelor vad ca sintem multe din Roma,de ce sa nu facem noi o intilnire,,mejdu nami devocki ,, la Roma. Eu sint din Formello dar nu am nici o problema sa vin la Roma,intr-un sfret de ora sint acolo.

Ce ziceti???

Cris,Muza,Zviozdocka (Ludmila) voi ce parere aveti??? Vreau sa vie si Sveta dar stiu ca nu o sa poata cu bebelusul.. :)

Eu sint disponibila in fiecare duminica asa ca ramine sa decidem cind sa facem acesta intilnire.

#47 liuna

liuna

Advanced Member

• 830 messaggi

Inviato 17 novembre 2005 - 23:41

Ei..eu nu ma jok asa :unsure: , toti suntetsi de jos, din sud..da iaka semne de viatsa din Nord din Veneto nimeni nu da.
Eu stau la Venezia, si nu cunosc aproape pe nimeni aici..in afara de citeva persoane.
Si eu vreau sa ma vad cu cineva la un spritz venezian, sau mai stiu eu ce..
Daca este cineva din zona, sau chiar daca una din voi vrea sa treaca prin °gosti°
va astept cu bratsele deschise! http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/bravo.gif
Ciao

#48 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 09:14

Fetelor vad ca sintem multe din Roma,de ce sa nu facem noi o intilnire,,mejdu nami devocki ,, la Roma. Eu sint din Formello dar nu am nici o problema sa vin la Roma,intr-un sfret de ora sint acolo.

Ce ziceti???

Cris, Muza, Zviozdocka (Ludmila) voi ce parere aveti??? Vreau sa vie si Sveta dar stiu ca nu o sa poata cu bebelusul.. :)

Eu sint disponibila in fiecare duminica asa ca ramine sa decidem cind sa facem acesta intilnire.

:smiley31: Lilia, mi-ai anticipat gindurile. :lol3: ;)

#49 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 09:29

Oxana poţi sămi dai numărul tel pentru ca să te pot să te cotatez pe cînd mă voi găsi a Latina.... te pup

#50 oxana_80

oxana_80

Advanced Member

• 607 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 11:08

Ce ziceti???

Cris,Muza,Zviozdocka (Ludmila) voi ce parere aveti??? Vreau sa vie si Sveta dar stiu ca nu o sa poata cu bebelusul.. :)

Brava!!! :smiley32: :smiley32: :smiley32: Eu tot sunt disponibila duminica ;) Idea imi place, voi fetelor ce spunezi???

#51 ali

ali

Member

• 21 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 11:25

ciao Aliona, bine ai venit printre noi.... la Roma sunt mulri forumiani.... poate ii vei cunoste cu timpul...daca vrei pe 18 decembrie se organizeaza un pranz la Milano... daca vrei sa ne cunosti poti sa vii si tu.
te inteleg foarte bine, inteleg situati ta....totul depinde de tine ce vrei sa faci tu....
eu de exemplu am venit in italia ptr ca am hotarat sa traiesc alaturi de omul pe care il iubeam... caci de altfel(eu locuiam in Bucuresti) nu cred ca as fi venit aici.dar cine stie... nu se stie niciodata.

Mersi

Bine v-am gasit!
Sper si eu cu timpul sa cunosc forumianii si forumiancelel! La Nilano, din pacate nu pot sa vin, caci e cam departe si apoi pe 23 plec acasa...(ura!!!)
Dar sper ca vor fi si alte ocazii...

Salut, fetelor!
Va multumesc pentru ospitalitatea voastra! Sunteti foarte amabile!
In privinta intilnirii la Roma - eu sunt de acord. Ba mai mult, asa cum nimeni nu a propus o zi, ce ziceti de duminica aceasta? Sau e prea devreme?
Ali

#52 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 11:25

Eiii ,vad ca citeva din noi a aprovat ideia mea,ma bucur :) Atunci cind ne vedem???? Certo cu cit mai repede cu atit mai bine ca vad ca vine frigul :P .

Crisssss,unde esti??? Ali tu nu vii?? Ludmila????

Eu cu Cris stim un locusor unde ne intilnim noi de obicei...Gnam-gnam si mincam tiramisù :lol3: .

#53 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 11:37

:crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby:
nu e corect.........ufaaaaaaaa
sunteti toate in sud..... la Milano nu e nimeni..... iar celel care suntem in nord suntem toate departe......am sa plang.... si apoi nici nu veniti la milano la intalnirea de Moldweb.............

Ei..eu nu ma jok asa :unsure: , toti suntetsi de jos, din sud..da iaka semne de viatsa din Nord din Veneto nimeni nu da.
Eu stau la Venezia, si nu cunosc aproape pe nimeni aici..in afara de citeva persoane.
Si eu vreau sa ma vad cu cineva la un spritz venezian, sau mai stiu eu ce..
Daca este cineva din zona, sau chiar daca una din voi vrea sa treaca prin °gosti°
va astept cu bratsele deschise! http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/bravo.gif
Ciao

Liuna macari tu... vii pe 18 decembrie a Milano... hai vino, caci vine si Lilia.... nu ma lasati singura plsssssss........... :crybaby:

#54 oxana_80

oxana_80

Advanced Member

• 607 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 11:40

sunteti toate in sud..... la Milano nu e nimeni..... iar celel care suntem in nord suntem toate departe......am sa plang.... si apoi nici nu veniti la milano la intalnirea de Moldweb.............

Liuna macari tu... vii pe 18 decembrie a Milano... hai vino, caci vine si Lilia.... nu ma lasati singura plsssssss........... :crybaby:

Dai Intense vino la noi la Roma si nu mai plinge!!! :prrrt:

#55 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 12:24

Intense dar tu ai zis ca vii la Roma :hmm: . Cind vii????

#56 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 17:57

Intense dar tu ai zis ca vii la Roma :hmm: . Cind vii????

fetilor cînd organizaţi ceva voi vedea de organizare şi eu per venire... dar aş zice ca să nentîlnim în P.zza Venezia ... ce gîndiţi voi?

#57 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 18 novembre 2005 - 20:44

Da Veronica,prin zona aia,piazza Venezia sau piazza di Spagna. Am vorbit cu Oxana http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/mega_shok.gif si ea e disponibila duminica viitoare.

Voi ce ziceti???

#58 liuna

liuna

Advanced Member

• 830 messaggi

Inviato 19 novembre 2005 - 00:17

O! Intese, dap eu n'am stiu ca tu esti din Nord. :smiley31: Eu cred sa vin pe 18, caci m-am cam saturat de week enduri in casa. Si eu plec in Md pe 26, si oricum voi pleca la Milano. Hai fetelor venisti, cu cit mai multi vom fi cu atit mai interesant ;)
Sper sa ne cunoastem cu toate, va fi vesel, simt eu :ubri:

#59 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 19 novembre 2005 - 00:20

O! Intese, dap eu n'am stiu ca tu esti din Nord. :smiley31: Eu cred sa vin pe 18, caci m-am cam saturat de week enduri in casa. Si eu plec in Md pe 26, si oricum voi pleca la Milano. Hai fetelor venisti, cu cit mai multi vom fi cu atit mai interesant ;)
Sper sa ne cunoastem cu toate, va fi vesel, simt eu :ubri:

in sfarsit.... sper sa vina si Palma.....
eu sper sa vina cat mai mult.... mi-a spus si Lilia ca mai mult ca sigur vine.....
trebuie sa veniti, caci cu siguranta o sa ne distram si o sa fie o zi speciala.....o zi de care cu siguranta ne vom aminti....

#60 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 19 novembre 2005 - 11:58

Da Veronica,prin zona aia,piazza Venezia sau piazza di Spagna. Am vorbit cu Oxana http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/mega_shok.gif si ea e disponibila duminica viitoare.

Voi ce ziceti???

Lilia şi eu sînt disponibilă duminica viietoare... rămăneam aşa ok ? :smiley31