Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Ce Pot Face Eu Pentru Moldova?

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
116 risposte a questa discussione

#41 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 09 ottobre 2005 - 20:50

Prin germania nu e nimic nou pana reusesc astia sa faca guvernul. is curios si io cum o sa iasa.
in tara n-am fost de fo 3 ani si nici n-am de gand asa de repede.
si n-am disparut decat de pe forum. pana prin ianuarie am ceva de munca si ca sa am ce manca anul viitor trag oleaca tare...
Ups, tocmai vad ca forumul are si traducere in germana!!! Uau! Domenico sa fi fost?

#42 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 10 ottobre 2005 - 10:04

:o Lilian, am citit cu gura cascatà tot ce-ai scris mai sus. O sa mai revin si o sa-l mai citesc odatà. Stii, uneori ramin placut surprinsà de conationalii mei.

#43 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 10 ottobre 2005 - 15:05

...Pacat insa ca Dantess nu a inteles esentialul...mi-ar fi placut ca el sa raspunda tot aici...

Saarmaluta...cancelarul german e o femeie...o sa fiu cu ochii pe Germania in anii urmatori...tu mai da-mi vesti ca esti mai aproape...

Da exista si un mic forum in germana...daca vrei poti sa intervii!Eu inteleg doar spaniola un pic dar nu prea stiu sa scriu,din pacate...

#44 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 10 ottobre 2005 - 17:55

Va salut!
Buna Dantess,
Sincere, sincere scuze, daca te-am facut sa renunti la discutie si daca te-au suparat cuvintele mele...
Despre relaxare:asa imbin eu utilul cu placutul. Despre roman sau moldovean: sunt basarabean ca si tine.
Eram convins ca limba romana o cunosti foarte bine, doar ca "stilurile de vorba" pe care le foloseai( la alte teme de discutie)...mi sau parut prea amestecate , fara ghilimele,etc., asa cum e bine sa fie incadrate ele. Recunosc,insa, le folosesti cu sens si relaxant, asa, ca tinerii de azi.
Te voi lasa "sa fii relaxat", nu te mai critic...
Doar ca esentialul nu l-ai inteles. Si ai cedat asa usor unor critici constructive.Doar spune-mi:

Va veni vreodata "timpul nostru", daca renuntam asa usor?

Dar te-am criticat stii de ce? Nu asi fi spus nimic, daca nu te vedeam atat de hotarat,ambitios,energic, mandru si cu atatea vise mari. Si m-am gandit: oare e adevarat ca existi?
Oare m-am inselat?
Credeam ca putem sa discutam sau sa "ne relaxam" intr-un mod util si placut... ca tinerii ambitiosi, tacticosi si cu ceva materie cenusie...
Oricum, asi fi foarte bucuros sa mai discutam. Oare imi vei scrie despre "echipa ta"? Ce aveai in vedere?
Numai bine!
Nu fi suparat.
Viata e frumoasa!
:clown:

#45 dantess

dantess

Member

• 49 messaggi

Inviato 10 ottobre 2005 - 19:29

Nu am timp sa raspund la toate cele de sus, dar vreau sa spun doar urmatoarele:

Ambitia e lucru care ma caracterezeaza poate cel mai mult, de altfel nu as fi aici in Italia, nu as fi obitinand ceea ce posed sau am posedad pana acum.
Sa termini un liceu prestigios cu un bac ridicat-nu-i problema mare, dar ceva efort necesita
Sa termini o facultate din Ro si sa-ti propuna sa ramai la catedra-e ceva mai mult decat fortuna
Acum incearca sa imaginezi aceste lucruri fiind primul in Lotul National la Trambulina, fiind reprezentantul la Competitii Mondiale,etc (necatand ca in Ro lipseste aceast tip de sport).
E ambitie, nu? Nu a fost un moment cand am ezitat, pierderi, castiguri, sesii fara cozi, viata de student cu toate sarbatorile si derivatele lor- am mers inainte...ambitie nu mi-a lipsit niciodata.
Insa, viata m-a invatat inca cateva lucruri:
(Permiteti-mi sa apelez la folclorul rus, pentru a-mi reda ideea cat mai clar):
-Kogda tebya nasiluyut-rasslabsya i polu4ai udovolistvie!
-Vyshe zadnitzy-ne prygnesh
Sunt momente cand tre sa lasi ca viata sa-ti croiasca soarta fara participarea activa a solicitantului. Daca te agiti prea tare, viata poate sa se supere, si sa-ti faca o surpriza neplacuta.
Atentie, eu nu spun ca tre sa stam cu mainile in solduri-spun ca sunt momente ca nu tre sa fortam evenimentele.

In ceea ce priveste spusele de sus...hmm, cea mai mare prostie a ta a fost:
"de genul-daca faci lucruri murdare (constructie, ingrijirea batranilor,etc) nu vei deveni cineva :roflmao: "-sa n-o mai spui la nimeni, caci e o mare prostologie care poate s-o spuna vreun om cult cum te consideri tu.
Te sfatui sa iai carti din seria oamenilor ilustri sa citesti ceva din biografia lor-o sa intelegi multe.
Ce tine de biografia domnului...ai inteles care, da-mi bani si sa vezi cate lucrari iti scriu si eu, membru a cate societati, asociatii, cluburi ma fac. (Doamne fereste-nu vreau sa spun ca domnul in cauza nu e destept!), vreau doar sa accentuez sa nu te lasi mintit de "ambalajul" care e atat in moda intre politicienii nostri (mai ales cei tineri)...

P.S. eu sa renunt la o discutie? :roflmao: Ma cunosti rau, camarade :smiley31:
P.S.1-e randul tau sa nu te superi...toti fac greseli :smiley31:

#46 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 11 ottobre 2005 - 08:36

Mdaaa......... :hmm: :hmm: :hmm:
Era inevitabil ca, la un moment dat, cei doi competitori la cirma STATULUI MOLDOVENESC sa se ciocneasca. ;) :)

Dupa mine ambii aveti calitàti, dar e normal cà aveti si puncte de vedere diferite. Mi-a plàcut ce zicea DANTESS in forumul vechi cit priveste chestiunea bunului simţ comun sau problema mentalităţii moldovenesti, care farà un pic de dictaturà n-o sà fie posibil s-o educi. Moldovenii sint un popor orgolios si acestà calitate ii incurcà uneori sà gindeascà rational.

:graduated: Da pinà la urmà o sà gasim noi compromisurile necesare si o sà punem ţara la cale.
;)

#47 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 11 ottobre 2005 - 18:16

E-he-he!
De cand nu am mai intalnit oamneni ca tine....
Acum urmeaza alt episod al telenovelei...
Uite asa incep ele...
Muza: "Era inevitabil ca, la un moment dat, cei doi competitori la cirma STATULUI MOLDOVENESC sa se ciocneasca."
Musa, nu stiu de ce ai inteles ca si eu ma vreau competitor la cirma RM, aceasta a scris Dantes, eu nici nu ma gandeam la asa ceva.

Uite asta e frumos in politica: polemici aprinse, totul incepe sa fiarba, dezvaluiri, judecati...Dar politica ma lasa rece. Daca aveam calitatile unora imi placea si mie, dar sunt departe de a ma gandi la realizari asa cum face Dantess. Daca el vrea sa ajute Moldova, bazandu-se pe calitatile lui ii doresc succese! Eu, cu ajutorul Domnului voi urma alta cale spre a ajuta Moldova. Pentru mine- politica e ceva...ceva.. nu spun, dar e clar, nu?
In politica se fac compromisuri, se incalca reguli, se joaca fals si incorect, apar intrigi, interese mari, proprii, si... ADIO SUFLET...

Hai sa le luam pe rand, referitor la ce scrie Dantess:

Referitor la ce numesti tu "prostologie"
Nu e chiar asa, uite argumentele.
Ce ai spus tu:
"... si pana n-o sa treaca generatia tatilor nostri, noi toti cei cu studii, sau pur si simplu oameni simpli, o sa stergem fundul mosnegilor si babelor, o sa caram la constructii.
Ce am spus eu:
" Spuneai ca aici in Italia, " stergem fundul mosnegilor si babelor, o sa caram la constructii.". Daca ai si tu acum o activitate asemanatoare, sunt sigur ca peste 20 de ani nu vei fi la carma niciunui stat. Sau poate a unuia cum e Moldova acum."
Iar ce ai spus tu:
..."de genul-daca faci lucruri murdare (constructie, ingrijirea batranilor,etc) nu vei deveni cineva -sa n-o mai spui la nimeni, caci e o mare prostologie care poate s-o spuna vreun om cult cum te consideri tu.
Ce spun eu:
Cati oameni au dorit sa devina mari, renumiti, dar inainte de aceasta au facut o munca "de jos"? Stii? - Multi.
Ii cunosti? Pe cei ce au devenit - da , ii cunoaste lumea , pe ceilalti- nimeni. Deci, e posibil sa faci un lucru "de jos" si sa nu devii faimos , sef de stat, etc. E foarte posibil, dar e si si posibil sa devii cineva. Deci, ceia ce am spus nu este chiar "prostologie".
Acum, vieti a oamenilor de succes am mai citit, dar sigur nu atatea cate ai citit tu(sincer, nu prea m-a preocupat) , inteleg, ca prin ambitie se poate ajunge departe, dar iata ce am avut in vedere:
Daca faci azi, munca "de jos", apoi un an, altul, si nu mai ai putere sa te ridici , si sa fii pregatit pentru a deveni Sef de Stat. Asta vroiam sa-ti spun, sa studiezi mereu, sa acumulezi experienta in domeniu de conducere, dar nu in alte domenii.
O remarca: Munca " de jos" eu o conider nu de jos cum se intelege in vorbire, orice munca o respect si pe omil care o face. importatnt e sa o faca bine, cu drag, sa aduca folos si lui si altora. Asa m-am exprimat ca sa scurtez din text.

Iti admir ambitia de a fi reusit sa faci atatea, dar numai ambitia. Si eu am studiat in Ramania, dar daca prezint lista cu realizari ma tem sa nu te dezamagesti in mine... sau in tine...
- daca nu aveai un orgoliu pe care il ai, mi-ar fi placut sa locuim mai aproape, sa ne intalnim, sa povestim si sa avem activitati impreuna, dar asa...

In fine, mi-ar placea , darga Dantess, ca om cu ambitii de a fi cineva la carma RM, sa fii mai asezat, mai calm, ca sa ma pot ,EVENTUAL, bucura si eu, peste un timp de viitorul fericit al Moldovei, condus de tine.
Pe curand!

#48 dantess

dantess

Member

• 49 messaggi

Inviato 11 ottobre 2005 - 18:50

Uite, hai sa terminam discutia data, pentru ca e o discutie care necesita un tet-a-tet (de ce nu si un pahar, 2 de vin:)).
Caci ma tem ca o sa ramanem doar noi 2, vezi ca ceilalti s-au speriat de astfel de discutii (doar Muza a mai incercat sa zica ceva), riscam sa fim izolati de "popor" :) , dar eu vreau sa fiu cu poporul:)...
"Prosti, dar multi..." cum a spus?..exact Lapusneanu :roflmao: (e doar o gluma-nu va suparati oameni buni) :please: :sorry: :worthy:

#49 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 11 ottobre 2005 - 19:31

Dantes ce tot indrugi,nu ne speriem noi cu una cu doua,stii cum zice rusul,,ne boisia trus,ia sam boiusi,, :lol3: Era o gluma.

Ce sa ne amestecam noi in discutia voastra?? Am citit ambele referate ,al tau si a lui Lilian,parerea mea: aveti multe in comun(AMBITIA) :lol3: si cu citeva idei sint si eu de acord :hmm: .

Ambii sinteti baieti destepti dar pentru a forma un viitor solid de tineri cu idei sanatoase si pentru o Moldova prospera trebuie sa ajungem si la compromisuri si sa invatam a respecta ideile altora chiar daca sint diverse de ale noastre..poate ,,dulcis in fondo,, ceia ce dam drept greseala are si ceva pozitiv dar din ambitie nu vedem . :smiley31:

#50 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 12 ottobre 2005 - 07:47

Bine, Dantess,
Daca treci pe la Lavis (langa Trento), esti invitatul meu la un "pahar de vorba". Acum ne cunoastem un pic.
Hai sa ne gandim impreuna ce sa facem pentru Moldova... Ma iei in echipa ta sau eu imi fac o echipa?
Multumesc Liliei, Muzei si tuturor pentru implicare si intr-un fel solutionare...
Numai bine!

#51 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 12 ottobre 2005 - 08:00

Lilian, mà bucura faptul cà ai idei clare si esti demn de tot respectul pentru felul tau de a te esprima in limba moldoveneascà, :unsure: ops rominà vroiam sa zic dar mi-am muscat limba. :lol3:

:sorry: Am citeva intrebàri la tine dar cred cà-i mai bine sa ti le trimit in privat.

#52 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 12 ottobre 2005 - 10:01

Draga Dantess,
Scuza , dar am uitat sa te intreb ceva, care ma framanta.
Referitor la realizarile tale in Romania, si in general, sunt importante si te apreciez, asa cum am mai spus.
Dar cine te-a ajutat?
O zi buna!

Pentru Lilia:
Tu spui:
"Ambii sinteti baieti destepti dar pentru a forma un viitor solid de tineri cu idei.."

Nu stiu cum Dantess, dar eu iti spun un secret. Nu ma consuder destept, asa cum ai crezut din mesaje, pur si simplu eu citeam dimineata replica lui Dantess, ma gandeam toata ziua la raspuns, "framantam" mai multe variante iar seara scriam raspunsul final, pe care il citeai... Vezi, unul destept raspunde prompt, fara timp de gandire, in timp ce eu...
Daca eram destept , eram in alta parte acum....
Numai bine!

#53 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 12 ottobre 2005 - 10:08

Nu stiu cum Dantess, dar eu iti spun un secret. Nu ma consuder destept, asa cum ai crezut din mesaje, pur si simplu eu citeam dimineata replica lui Dantess, ma gandeam toata ziua la raspuns, "framantam" mai multe variante iar seara scriam raspunsul final, pe care il citeai... Vezi, unul destept raspunde prompt, fara timp de gandire, in timp ce eu...
Daca eram destept , eram in alta parte acum....
Numai bine!

Mai existà si cuvintul MODESTIE!!! Oricum, faptul cà chibzuesti prima de-a rapunde da dovadà cà esti DESTEPT.
:hmm: ;)

#54 badica

badica

L'addetto stampa

• 7637 messaggi

Inviato 12 ottobre 2005 - 16:54

Bine, Dantess,
Daca treci pe la Lavis (langa Trento), esti invitatul meu la un "pahar de vorba". Acum ne cunoastem un pic.
Hai sa ne gandim impreuna ce sa facem pentru Moldova... Ma iei in echipa ta sau eu imi fac o echipa?
Multumesc Liliei, Muzei si tuturor pentru implicare si intr-un fel solutionare...
Numai bine!

Eu cunosc foarte bine la Lavis! Unde stai tu exact?
Daca treci pe munts (Val di Fiemme), am eu un pahar pentru tine! Acuma se fac gin la Lavis... este gata Vino Novello???
Cred ca sentem mults de la Trentino......

ciao da Badica

#55 dantess

dantess

Member

• 49 messaggi

Inviato 12 ottobre 2005 - 19:39

Ehhh. Liliane, tie ti-o mers, cu toate ca ai spus ca nu esti destept, macar modest ti-ai aratat, iar eu nici la complimentul asta nu trag :unsure: (nu mai vorbim de inteligenta-sunt 2 notiuni-eu si inteligenta, care traiesc in lumi diferite) :roflmao:

Ce tine de un pahar de vin, cu placere...Voi cei din deal:) tre sa aveti poama buna:), dar mie imi place vinul de Paste, il lasam sa fiarba definitiv si irevocabil :smiley31:

#56 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 13 ottobre 2005 - 07:31

Eu cunosc foarte bine la Lavis! Unde stai tu exact?
Daca treci pe munts (Val di Fiemme), am eu un pahar pentru tine! Acuma se fac gin la Lavis... este gata Vino Novello???
Cred ca sentem mults de la Trentino......

ciao da Badica

Salut Badica,
Multumesc de invitatie . Doar ca sunt foarte ocupat. Daca vrei, ne putem intalni la Trento, duminica , la biserica unde se slujeste in limba romana, pe Via Furli,acolo vin multi romani si moldoveni. Te recunosc eu dupa poza, daca vii.
Numai bine!

#57 Roman

Roman

Advanced Member

• 148 messaggi

Inviato 13 ottobre 2005 - 21:43

da eu iaaka am vazut treaba asta cu ,, ec as face eu pt molodova....apu nici nustiu..
ori eu is nesymtit .or is obosit..da nu ma doare pe mine problema astaa...shapu shi tre sa ni tai vinili de la asta ?? :)
iaka na.....
eu as da MOldovei....da numai MOldovei.....shi na idine:)
wai am audzit ca nish cari acolo sy intilneste la un stacan di vb ....ian ky vreu shi eu ,.....nu uitati .....de mine ....ca MOldova nu va uita.
eu cind ma imbatam akasa ...asta pin clasa Shinshia:))
apu kintam kiteku ista
Fie piinea ,fie piinea kit de rea
tot mai bine ..tot mai bine n Tara Ta

asata asa doua strofe la rind
.....shi shi intelegeam eu atunic in kuvintili estea un biet aurolac al strazii.... :) )....nii dor de casa ....de MOldova mea Frumoasa

#58 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 14 ottobre 2005 - 07:40

Vot tebe na i na tebe vot!!! :o

Uite ca apàrut si Maradona! ;) Lumea aici tare se mai nelinistea de faptul cà te-ai dus la mare si nu te-ai intors, dar problema e cà nu ai un PC. :lol3:

:pc: :worthy: Nu inteleg ce fac fotbalistii cu milioanele lor???
:lol3:

#59 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 14 ottobre 2005 - 11:57

Sunt perfect de acord ca cate ceva poate sa schimbe fiecare din noi: sa nu arunce gunoi pe jos, sa nu mancam seminte pe strada, sa fim politicosi-deja multe s-ar schimba, dar asta deja tine de mentalitate.

:smiley32: :smiley32: :smiley32:

#60 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 14 ottobre 2005 - 18:12

Ei ce sa zic, avem lume inteleapta pe-aici, s-au ciondanit dar au facut si pace ;)
Doi prosti se trageau de par pe tot restul vietii :lol3:
Iata si Romcik a dat de stire, ce ne mai spui Romane, cum merge fotbalul? Pe unde mai esti?