Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Ce Pot Face Eu Pentru Moldova?

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
116 risposte a questa discussione

#21 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 23 settembre 2005 - 22:30

Eu ma indoiesc...sora mea are de platit "mutuo"pentru apartament in 25 de ani...

Se v-a intoarce la pensie in tara...dar si pentru atunci exista un "daca"...

#22 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 04 ottobre 2005 - 21:28

Eu ma indoiesc...sora mea are de platit "mutuo"pentru apartament in 25 de ani...

Se v-a intoarce la pensie in tara...dar si pentru atunci exista un "daca"...

daca?

#23 dantess

dantess

Member

• 49 messaggi

Inviato 04 ottobre 2005 - 22:52

Lilian, "po hodu" o sa te iau in echipa mea (cei mai vechi de pe forum stiu despre ce-i vorba).: :) )
Sa stii oricum ca nu esti singur, suntem multi cu ambitii ridicate, cu facultati si prin masteraturi, doctoraturi trecuti, dar la moment trebuie sa punem orgoliul personal pe polita, PENTRU CA TRAIM INTR-O TARA NU DE DEBILI SAU CRETINI SI PROSTI, DAR, PUR SI SIMPLU HOTI. Hoti care nu se gandesc la tara, dar la buzunarul propriu si pana n-o sa treaca generatia tatilor nostri, noi toti cei cu studii, sau pur si simplu oameni simpli, o sa stergem fundul mosnegilor si babelor, o sa caram la constructii.
CARE-I OBIECTIVUL NOSTRU PRIMAR?????
AI INTREBAT CE POTI SA FACI PENTRU TARA????
SA NU MORI DE FOAME-TARA O SA AIBA NEVOIE DE INTELECTUALI
SA NU PIERZI AMBITIILE SI SPERANTELE
SA NU DEVII HOT CA TOTI CEILALTI, SA NU CEDEZI PRINCIPIILOR MORALE
TIMPUL NOSTRU VA SOSI, BUT NOT YET, NOT YET

#24 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 05 ottobre 2005 - 12:58

:serenata: :welcome: :band:

#25 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 05 ottobre 2005 - 17:28

dantes , ma uimeshti pi zi shi treshi ... shi engleza deamu o shtii ... :smiley32:

#26 dantess

dantess

Member

• 49 messaggi

Inviato 06 ottobre 2005 - 15:41

Eu vad ca pe altii asa de mult am uimit ca au pierdut darul graiului... :roflmao:

#27 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 06 ottobre 2005 - 15:44

Chestia s-a facut serioasà :lol3:

#28 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 07 ottobre 2005 - 00:20

Eu vad ca pe altii asa de mult am uimit ca au pierdut darul graiului... :roflmao:

dantess,nu si-a pierdut nimeni darul graiului...insa lilian a plecat in tara pentru o perioada...iar eu...intru cand am ceva de spus... :P

O zi buna...

#29 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 07 ottobre 2005 - 15:22

da foarte interesant...dantess da de unde esti adica unde stai la moment?

#30 dantess

dantess

Member

• 49 messaggi

Inviato 07 ottobre 2005 - 16:30

Scurt biografic:
M-am nascut in capitala neproclamata a Republicii Moldova-orasul Ungheni (fara dubii cel mai stilinyi din RM-tipa Firenza a Moldovei:))
Din cauza unor repercusiuni inadecvate de dupa '89, statul nostru super independent a fost pus in conjunctura unor fapte care a constrans populatia RM a emigra dupa hotarele statului national (frumos am grait asa-i?, hai laudati-ma cineva!!) :roflmao:
Deci, la moment acumulez experienta si cunostinte necesare pentru a fi la carma statului peste vreo 20 de anisori. :roflmao:
Rezidenta mea actuala este Reggio Emilia, care foarte mult imi aduce aminte de Targoviste, orasel unde eu am petrecut studentia foarte hazlie si fara griji, responsabilitati grele (doar invatatura).
De pe bancile scolii am inceput sa dezvolt capacitatea de conducator, fiind seful clasei timp de cativa ani, fiind admis la aceesi functie si in Ro.
O SA MA VOTATI??? :smiley31: :graduated: :worthy:

P.S. Fara doar si poate calitatea care ma caracterizeaza cel mai mult e modestia si timideta :roflmao:

#31 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 07 ottobre 2005 - 17:50

...(frumos am grait asa-i?, hai laudati-ma cineva!!) :roflmao:

maladetz ... :bebe:

P.S. Fara doar si poate calitatea care ma caracterizeaza cel mai mult e modestia si timideta :roflmao:

4to nu mi se pare ka timidetza e calitatea ta ... :)

#32 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 08 ottobre 2005 - 00:12

AI INTREBAT CE POTI SA FACI PENTRU TARA????
SA NU MORI DE FOAME-TARA O SA AIBA NEVOIE DE INTELECTUALI
SA NU PIERZI AMBITIILE SI SPERANTELE
SA NU DEVII HOT CA TOTI CEILALTI, SA NU CEDEZI PRINCIPIILOR MORALE

E bun sfatul, fara indoiala, dar raspunde la intrebarea: "ce nu trebuia sa fac"
Hai, Dantess, ma aplica fantesia, ca ai destula! ;)

#33 dantess

dantess

Member

• 49 messaggi

Inviato 08 ottobre 2005 - 10:09

Cris, dar eu vad ca tu te tusui tarziu pe net, ce mai faci pe la ora aia??? :lol3:
Impletesti? :roflmao:
Privitor la fantezie...ty toje ne lycom shita...ian mai bine decat sa-mi scrii un referat, hraneste-ma cu ceva idei privitor la tema de sus. Cu placere o sa citesc si alte reflectii. :smiley31:

#34 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 08 ottobre 2005 - 15:02

Cris, dar eu vad ca tu te tusui tarziu pe net, ce mai faci pe la ora aia??? :lol3:
Impletesti? :roflmao:

Dca m-ai vazut pe aici probabil "impleteam" mesaje :lol3: De fapt prefer mai mult sa cos cruciulita decat sa impletesc :P

Privitor la fantezie...ty toje ne lycom shita...ian mai bine decat sa-mi scrii un referat, hraneste-ma cu ceva idei privitor la tema de sus. Cu placere o sa citesc si alte reflectii. :smiley31:

Acum nu prea am chef sa-mi descatusez fantesia, cel putin nu in directia asta.
Un lucru e sigur: nu e nevoie de a rasturna munti pentru a fi utili tarii. Fiecare e in stare sa faca ceva bun, chiar daca ar parea putin si neainsemnat. Imi vine in minte perioada pre electorala, cand majoritatea dadeau din maina zicand: "eh, ce mai schimba asta!" Cu asa o atitudine nici pe tine insuti nu te ajunti, nu mai vorbim de teara. :angry2:

PS: eu cu rusa nu prea stau bine :lol3:

#35 dantess

dantess

Member

• 49 messaggi

Inviato 08 ottobre 2005 - 16:12

Sunt perfect de acord ca cate ceva poate sa schimbe fiecare din noi: sa nu arunce gunoi pe jos, sa nu mancam seminte pe strada, sa fim politicosi-deja multe s-ar schimba, dar asta deja tine de mentalitate.
Cand vad ca aici in Italia sunt atatia "byshi" care se comporta de parca ar fi in sat la maca-incep sa ma gandesc mai serios la toata problema Moldovei si-mi dau seama ca nu-i doar in investitii, seceta, conducerea aiurea, ci face parte din fiecare din noi...

P.S. A zrya ty ne vladeiesh v sovershenstve velikim ruskim, kak ni kak ato yazyk Tolstova, Dostoyevskogo, Bulgakogo, Sorokina, Pelevina,etc
P.S.1-sa-ti trimit un abecedar? :roflmao:

#36 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 08 ottobre 2005 - 17:04

Sunt perfect de acord ca cate ceva poate sa schimbe fiecare din noi: sa nu arunce gunoi pe jos, sa nu mancam seminte pe strada, sa fim politicosi-deja multe s-ar schimba, dar asta deja tine de mentalitate.
Cand vad ca aici in Italia sunt atatia "byshi" care se comporta de parca ar fi in sat la maca-incep sa ma gandesc mai serios la toata problema Moldovei si-mi dau seama ca nu-i doar in investitii, seceta, conducerea aiurea, ci face parte din fiecare din noi...

Comportamentul de care vorbesti se datoreaza si nuvelului de instruire. Dupa cum stii acum in Moldova sa poti invata inseamna sa ai in primul rand bani si doar mai apoi (poate) si cunostinte. Lumea de la teaRa nu-si prea poate permite sa trimita copii la studii si copii cresc asa cum cresc. O persoana educata este resultatul muncii educative a parintilor, pedagogilor, mediului. Iar cand viata e facuta doar din grijele de la sate (care stim bine sunt multe) e clar ca nu mai ramane loc pentru altele. Nu vreau sa-i indreptatesc pe cei care se demonstreaza needucati si pentru care tragem cu obrazul, dar cred ca nu e doar vina lor.

P.S. A zrya ty ne vladeiesh v sovershenstve velikim ruskim, kak ni kak ato yazyk Tolstova, Dostoyevskogo, Bulgakogo, Sorokina, Pelevina,etc
P.S.1-sa-ti trimit un abecedar? :roflmao:

Perfectiunea nu exista ;) Cunosc rusa indeajuns. E o limba cu adevarat foarte bogata si frumoasa, dar eu tot prefer limba mea :P Sa cunosti o limba mai mult e o bogatie, acum nu mai conteaza daca a fost o limba impusa, suntem noi cei care castigam pentru ca acum cunoastem o limba straina mai mult, iar cei care ne-au impus-o tot limitati au ramas.

#37 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 08 ottobre 2005 - 17:53

[quote name='dantess' date='4 Oct 2005 23:52 Tue' post='5968']
Lilian, "po hodu" o sa te iau in echipa mea (cei mai vechi de pe forum stiu despre ce-i vorba).: :) )
Sa stii oricum ca nu esti singur, suntem multi cu ambitii ridicate, cu facultati si prin masteraturi, doctoraturi trecuti, dar la moment trebuie sa punem orgoliul personal pe polita, PENTRU CA TRAIM INTR-O TARA NU DE DEBILI SAU CRETINI SI PROSTI, DAR, PUR SI SIMPLU HOTI. Hoti care nu se gandesc la tara, dar la buzunarul propriu si pana n-o sa treaca generatia tatilor nostri, noi toti cei cu studii, sau pur si simplu oameni simpli, o sa stergem fundul mosnegilor si babelor, o sa caram la constructii.

statului national (frumos am grait asa-i?, hai laudati-ma cineva!!) roflmao.gif
Deci, la moment acumulez experienta si cunostinte necesare pentru a fi la carma statului peste vreo 20 de anisori. roflmao.gif

[color=#3333FF]

[color=#000099]Va salut! :welcome:
Cer scuze tuturor, celor care cred, ca scriu un mesaj personal lui Dantess. Nu, e pentru el , dar totodata corespunde temei luate in discutie si se adreseaza tuturor. Veti intelege la sfarsit.
Salut Dantess, sau Edmond Dantes, sau Contele de Monte Cristo..?
Cum sa te numesc? M-ai intrigat cu raspunsul tau, deaceia iti trimit un mesaj mai lung.
Priveste in jurul tau, peste tot sunt lucruri care te face sa gandesti.Important e sa fii interesat de aceste lucruri, fapte , fiinte...
Citeste ce-ti scriu aici, sunt sigur ca vei fi interesat, deoarece scriu despre tine, la sfarsitul mesajului vei sti de ce anume scriu despre tine.

E sugestiv pseudonimul ce ti l-ai luat, mai ales in conjuctura faptului ca visezi ca peste 20 de ani sa fii , undeva in varful piramidei conducerii Republicii Moldova... Dar oare vezi cu ochii deschisi acel viitor?
Poate vom fi si noi, in UE? Timpul trece repede iar schimbarile in plan politic,social,etc., la nivel european si mondial sunt foarte mari...
E prea tarziu peste 20, atunci vei avea cam 45-52 ani. Ar trebui sa schimbam un pic, fatezist vorbind, actiunea din romanul lui Al. Dumas...

Dar, voi incepe cu laude, ca asa e bine. :clap:
Se citeste un mare optimism in mesajele tale. Faptul acesta ma bucura foarte mult si ne umple de sperante pe toti, cred eu.
Pentru aceasta, ai toata stima si respectul meu! Si ma bucur ca esti si gandesti asa. Gindurile mari si nobile le au oamenii mari sau oamenii mari in devenire.
Scrii ca ai facut Facultatea la Targoviste, poate si liceul, cunosti mediul romanesc, cel italian, iar cel din Moldova , cred, cel mai bine.
Ai facut o Facultate Tehnica, Masterat si poate Doctorat. In Italia te descurci binisor. Esti bravo, dar cred ca esti nemultumit de ceia ce faci acum.

Dar, draga Edmond... imi permit si sa te critic:

1.Citeste mai intai articolul de pe aceasta adresa: http://www.azi.md/comment?ID=35780
Acum, fara rautate, asa cu duhul blandetii, iti scriu: daca nu faci un efort sa scrii corect, sa te exprimi in romaneste, atunci vei ajunge si tu ca si Ministrul nostru...
Ai facut facultate in Romania, ai fost sef... de grupa... trebuie sa ai rabdare si sa scrii sau romaneste sau ruseste. Ma refer si la alte teme de discutii de pe forum. Caci altfel, nu suntem mai buni decat altii si nu vom fi niciodata.
Odata am ascultat un interviu cu Maria Biesu. E o Mare artista, o Mare cantareata, dar nu poate vorbi corect o fraza in romaneste. Ca om al culturii este esential sa stii sa vorbesti limba ta, limba mamei cat de cat corect. Iertata fie-mi judecata si comparatia...
Si mie imi vine greu sa scriu corect uneori, dar trebuie sa facem efort mereu, caci asa ne autoeducam, ne autoinstruim,ne autoinvatam pe noi insine. Rabdarea este o virtute, s-o avem cand scriem mesaje si ne alegem cuvintele.
[i] Aceasta remarca se refera la toti forumistii, care amesteca limbile intre ele(s-a mai discutat aceasta pe forum, dar s-a uitat). Si apoi, la sigur, ca unele persoane nu inteleg bilingvismul moldovenesc.[i]
Cei nascuti pina in 1972 n-au apucat sa invete limba romana ca obect de studiu, au invatat din mers, deaceia nu cunosc atat de bine, dar aceasta nu e o scuza.
Iar la tine, draga Edmond, peste 20 de ani, s-ar putea amesteca 4-5 limbi: romana, italiana, engleza, rusa, etc...

2.. "... "po hodu" o sa te iau in echipa mea"- scrie, te rog, despre ce e vorba cu "echipa ta", sa vedem...
3. Multumesc Rosei pentru cuvintele in favoarea mea, eu, intradevar am fost plecat din Italia, abea ieri m-am intors.
4. Dantess, Ai judecat gresit ca am pierdut "darul graiului" (daca te-ai gandit la mine).- " Nu judeca ca vei fi judecat".
5. E foarte util si indicat sa citesti, sa cunosti bine si sa aplici in fapta ceia ce numim "calitatile unui conducator".
Citindu-le, vei afla, probabil ,ca si la scoala si la facultate erai departe de a fi un bun conducator. Nu doar tu, aceasta am descoperit si eu pentru mine.
La acele calitati, eu asi pune inainte de toate credinta in Dumnezeu.(Aminteste-ti de Stefan cel Mare)
6. Spuneai ca aici in Italia, " stergem fundul mosnegilor si babelor, o sa caram la constructii.". Daca ai si tu acum o activitate asemanatoare, sunt sigur ca peste 20 de ani nu vei fi la carma niciunui stat. Sau poate a unuia cum e Moldova acum.
Si iata argumentele mele:
citeste mai intai urmatoarele:
http://www.mae.ro/in...7&idlnk=0&cat=2
Dupa cum vezi, un exemplu, care ne arata, ca functia pe care o visezi cere multa "carte", experienta (de a conduce), etc.
7. Iubesti Moldova? Chiar daca e tara de hoti? Un conducator trebuie sa-si iubeasca tara si pe fiecare cetatean in parte. Chiar si pe detinut, ca sa poata sa-i ofere o alta sansa, cand va iesi din detentie.
8. Nu uita: Mandria e un mare si grav pacat, este baza la toate relele. :1a:

Ca sa inchei pe o nota optimista: Un scriitor rus, pare-se A.P.Cehov,(daca nu gresesc), spunea: "La om totul trebuie sa fie frumos: si chipul si sufletul si vorba". Sau cam asa. Cer scuze daca gresesc.
Asa ca la tine trebuie sa fie frumos si scrisul si gandul iar la chip.. inca nu te cunosc.
Iata de ce ti-am scris atatea: iti scriu din perspectiva ca poti deveni Sef de stat ... Ca sa ai in vedere niste lucruri de pe acum.
"Fii atent cum gandesti fiindca toata viata ta e compusa din gandurile tale."
Si inca ceva: "E pacat sa imbatranim fara sa devenim mai intelepti." ;)

P.S 1. Referitor la " OBIECTIVUL NOSTRU PRIMAR?????", vom discuta alta data, desi sunt foarte de acord cu tine.
2. Pentru cei care au crezu ca mesajul nu se potriveste cu tama discutiei, va raspund: asa am simtit sa discut cu un posibil pretendent, viitor sef de stat, ca sa fie atent la niste lucruri, pe care, vreau sa cred ca le cunoaste dar le-a uitat pe moment.
[color=#000099]

#38 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 08 ottobre 2005 - 22:47

Lilian...bine ai revenit! :smiley31:
Ma bucur ca te pot...citi din nou!!!

O duminica frumoasa! :)

#39 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 09 ottobre 2005 - 08:09

Inca un om cu picioarele pe pamant. Nu ca visatorii n-ar avea sie ei un farmec...
In principiu cam aveti dreptate. "Poporul" nu e ceva abstract ci e fiecare dintre noi. Daca dezarmam si zicem "io nu poci face nica" gresim. Fiecare face ceva pt tara prin ceea ce face pentru el.
Iar daca ceea ce gandeste spune tare si raspicat poate s-or mai imputina nihilistii si expectationistii (e, ce cuvant am mai scos!). Ca si matusa Lina de la Olaresti se uita la ce spun baietii care au invatat carte (numai sa spuna ceva) si isi poate (re)forma parerea.

#40 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 09 ottobre 2005 - 12:24

Ciao saarmaluta...aproape te dadeam disparut...
Ce mai este nou prin Germania?
Ai mai fost in tara?

Hai ca te-am luat iar in primire...

Salutari!