Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Ce Pot Face Eu Pentru Moldova?

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
116 risposte a questa discussione

#1 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 20 settembre 2005 - 19:01

Va salut!
Odata, fiind student, aveam niste ganduri utopice. Dar erau ale mele si credeam ca se pot implini. Uitati-va care: Termin faculatatea( din Romania), ma intorc in Moldova si fac alta facultate, mai buna, mai prestijioasa, mai.. Dar care imi va permite , in 4-5 ani sa ma pregatesc profesional iar apoi sa intervin in viata publica, sociala impreuna cu echipa pe care o voi pregati ca sa facem mari schimbari in societate, radicale...
Totul se fie bazat pe corectitudine, profesionalism, dreptate, adevar, etc.
Cam , asa, un fel de lume perfecta. Dar, la venirea in Moldova, alta a fost realiatea si ... astazi Moldova e cum e, eu sunt unde sunt si ...mergem inainte.
Si acuma vreau sa fac ceva pentru Moldova, multe, dar inca nu e timpul... ( sper sa nu fie si aceste dorinte utopice..)
Ce credeti ca putem face pentru Moldova, ce ati putea face? ce vreti sa faceti?
Ce putem face toti pentru Tara noastra?????????????????
:(

#2 badica

badica

L'addetto stampa

• 7637 messaggi

Inviato 20 settembre 2005 - 19:07

Duti inainte, cu cap in sus!

#3 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 20 settembre 2005 - 20:33

Trebuie de aratat la toata lumea ca si la Moldova nasc oameni e!!!!

#4 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 21 settembre 2005 - 00:35

Ciao Lilian,
buna intrebare,felicitari :smiley32:

Insa ca de obicei raspunsul e mai greu de dat...
Vezi tu,unul singur nu prea poate sa faca mare lucru pentru Moldova...iar care gandesc asa ca tine,cati mai sunt azi?Si unde-s?
Lilian,cum ai spus si tu,acum esti unde esti...iar de intors...cine stie cand si cum(te citez din nou) :P
Banuiesc ca la ora actuala cel mai important e sa-ti iubesti tara...sa nu o uiti...sa fii mandru ca esti moldovean...mai ales prin ceea ce faci aici...
In sfarsit,sa te straduesti sa dai o imagine buna Moldovei in Italia...asta trebuie sa facem toti cei care ne aflam in alta tara decat a noastra.

Daca insa vrei sa faci ceva mai mult...si gasesti timp...iata de Paste pleaca Seborga din nou in Moldova cu echipa lui pentru a reconstrui orfelinatul din Bendery...se cauta voluntari.

Lilian,lucruri marunte se pot face...dar cele mari care depind de CONDUCERE...cine le poate face???

Cu bine...

#5 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 21 settembre 2005 - 15:45

Ciao Lilian,

Vezi tu,unul singur nu prea poate sa faca mare lucru pentru Moldova...iar care gandesc asa ca tine,cati mai sunt azi?Si unde-s?
Lilian,cum ai spus si tu,acum esti unde esti...iar de intors...cine stie cand si cum(te citez din nou) :P
Banuiesc ca la ora actuala cel mai important e sa-ti iubesti tara...sa nu o uiti...sa fii mandru ca esti moldovean...mai ales prin ceea ce faci aici...
In sfarsit,sa te straduesti sa dai o imagine buna Moldovei in Italia...asta trebuie sa facem toti cei care ne aflam in alta tara decat a noastra.

Daca insa vrei sa faci ceva mai mult...si gasesti timp...iata de Paste pleaca Seborga din nou in Moldova cu echipa lui pentru a reconstrui orfelinatul din Bendery...se cauta voluntari.

Lilian,lucruri marunte se pot face...dar cele mari care depind de CONDUCERE...cine le poate face???

Cu bine...

<{POST_SNAPBACK}>

Ati vazut in Telejurnal iaca 2 moldoveni ai facut mult pentru tara!Asa de mult faceau ca cred ca o sa faca puscarie aici...

#6 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 21 settembre 2005 - 17:39

Stinol...dar cine ti-a spus c-ar exista padure fara uscaturi? :lol3:

Asta nu insdeamna ca trebuie sa ne resemnam,nu?

#7 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 21 settembre 2005 - 17:59

Stinol...dar cine ti-a spus c-ar exista padure fara uscaturi? :lol3:

Asta nu insdeamna ca trebuie sa ne resemnam,nu?

<{POST_SNAPBACK}>

Nu e chestia asta ca de asta stiam...azi tata o venit de la lucru si nio spus ca de obicei acei care lucreaza cu el venea siii spuneau:"Guarda ce il tuo figlio in giornale" astazi a venit si iau spus:"guarda gli tuoi connazionali"

#8 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 21 settembre 2005 - 21:44

Stiu Stinol si imi pare rau...
Dar din pacate asa va fi multi ani de acum...doar copiii nostri care invata aici sa mai schimbe ceva...

...sa speram!

#9 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 07:22

Va salut!
Odata, fiind student, aveam niste ganduri utopice. Dar erau ale mele si credeam ca se pot implini.  Uitati-va care: Termin faculatatea( din Romania), ma intorc in Moldova si fac alta facultate, mai buna, mai prestijioasa, mai.. Dar care imi va permite , in 4-5 ani sa  ma pregatesc profesional iar apoi sa intervin in viata publica, sociala impreuna cu echipa pe care o voi pregati ca sa facem mari schimbari in societate, radicale...
Totul se fie bazat pe corectitudine, profesionalism, dreptate, adevar, etc.
  Cam , asa, un fel de lume perfecta.  Dar, la venirea in Moldova, alta a fost realiatea si ... astazi Moldova e cum e, eu sunt unde sunt si ...mergem inainte.
  Si acuma vreau sa fac ceva pentru Moldova, multe, dar inca nu e timpul... ( sper sa nu fie si aceste dorinte utopice..)
Ce credeti ca putem face pentru Moldova, ce ati putea face? ce vreti sa faceti?
Ce putem face toti pentru Tara noastra?????????????????
:(

<{POST_SNAPBACK}>

ciao lilia.... stii ce ar trebui sa avem.... dorinza de a sacrifica viata noastra cu orice scop pentru a crea una nova urmasilor nostri.... si iti spune asta una care nu e partiota.... iubesc Moldova.... si ani in urma... cand eram mai mica si eu gandeam asa si eu studiam in Romania si doream sa schimb ceva in Moldova...
apoi m-am schimbat si acuma ca si majoritatea celor care au plecat din Moldova ori pentru lucru ori ptr o viata mai buna.... au ramas acolo.... sunt putini cei care traiesc in strainatate si apoi intorsi acasa mai au dorinza de a schimba... si mai ales ca .... ajungi acasa si vezi ca nu reusesti sa construiesti ceea ce iti doreai.....
dorinta de a schimba in bine Moldova.... exista in toti.... asta e cu siguranta.... lipseste sacrificiul si puterea de a lupta.....
eu inca nu stiu sa raspund la intrebarea ta.... ce ar trebui sa facem... nu stiu... e doar o parere.....
continui si eu cu aceleasi intrebari pentru toti ceilalti.

#10 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 08:11

Da eu cred ca noi fiind in strainatate ajutam foarte mult tara noastra.Cred ca o ajutam mai mult decit acei care se afla acolo pe loc(mai bine zis majoritatea celora care se afla acolo pe loc).Moldova trebuie la momentul dat de ajutat din extern la moment pentru-ca din intern nu sunt mijloacenu sunt fonduri de facut ceva.Dupa mine Moldova in acesti ani e in aceeasi situatie care a fost ItALIA 20-30 de ani in urma ca au emigrat multi din Iitalieni in Amerivca di sud sau un alte state europene.La moment putem ajuta moldova numai financiar si ca fata in Europa(prin inteligentimea noastra).

#11 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 08:17

http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley7.gif Eu cred ca daca sa se schimbe situatia in Moldova trebuie inceput de la radacini adica de la clasa politica...
Ei si iaca stateam si ma gindeam ca e foartre greu iaca si de exemplu pentru mine.Fac un concert merge de obicei foarte bine si vine lumea si ma intreaba de unde esti nu?si eu le spun din Moldova.Si incet incet ridic oleaca Moldova da iaca e de ajuns un caz ce sa intimplat si ieri ca 2 moldoveni luau de la oameni bani de la minibusuri si au fost arestati .In telegiornale in ziare a iesit si cum sar spune ca tot lucrul meu de 2 ani intro zi nustiu unde sa dus e ?

#12 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 08:26

tu nu te procupa.... dute inainte asa cum ai facut si asa cum cu siguranta ai sa faci.... arata tuturor ce artist iesti si ca sunt in Moldova tineri ca si tine.... :smiley31: :smiley31: :smiley31:
stiu ca e putin... dar asa iti pare.... azi tu maine altul si asa o sa fie ceva... cu greu dar ce putem sa facem din pacate mai sunt destule persoane care.... fac de rusine moldova...ce poti sa faci.... pana cand mentalitatea lor nu o sa se schimbe....
eu ceea ce am scris mai sus... era o parere despre ce se poate de facut in tara nu din alte tari... caci la sfarsit in un mod anumit noi ajutam Moldova.... dar dupa parerea mea... ca sa se schimbe ceva acolo.... e nevoie de alceva....

#13 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 08:32

de altceva??????????????????????????????

#14 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 08:35

<{POST_SNAPBACK}>

conducerea...politica.... nu stiu spunei cum vrei tu....
si cine ar trebui sa schimbe asta?

#15 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 08:49

<{POST_SNAPBACK}>

conducerea...politica.... nu stiu spunei cum vrei tu....
si cine ar trebui sa schimbe asta?

<{POST_SNAPBACK}>

Absolut deacord cu tine pero putem si sa uitam ca clasa politice in urmatorii ani se va schimba(in urmatorii ani vreau sa spun 20-30 anni)perche "muore un Papa viene un altro"ma scusati exemplul...

#16 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 17:23

Ciao Lilian,

Cu bine...

<{POST_SNAPBACK}>

Buna Rosa 47,
Ma bucur ca gandesti asa. Acum aceasta putem face, prin prezanta noastra aici, zi de zi, sa aratam ca suntem OAMENI, si sa avem mereu in subconstientul nostru acel gand: Ca trebuie sa ajutam Moldova, pe oamenii de acolo. Cum? In subconstientul nostru " lucreaza" acel gand si vom avea si raspunsul si mijloacele , atunci cind va veni timpul. Trebuie doar sa credem in aceasta!
.....

#17 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 17:45

ciao lilia.... stii ce ar trebui sa avem.... dorinza de a sacrifica viata noastra cu orice scop pentru a crea una nova urmasilor nostri.... si iti spune asta una care nu e partiota.... iubesc Moldova.... si ani in urma... cand eram mai mica si eu gandeam asa si eu studiam in Romania si doream sa schimb ceva in Moldova...
apoi m-am schimbat si acuma ca si majoritatea celor care au plecat din Moldova ori pentru lucru ori ptr o viata mai buna.... au ramas acolo.... sunt putini cei care traiesc in strainatate si apoi intorsi acasa mai au dorinza de a schimba... si mai ales ca .... ajungi acasa si vezi ca nu reusesti sa construiesti ceea ce iti doreai.....
dorinta de a schimba in bine Moldova.... exista in toti.... asta e cu siguranta.... lipseste sacrificiul si puterea de a lupta.....
eu inca nu stiu sa raspund la intrebarea ta.... ce ar trebui sa facem... nu stiu... e doar o parere.....
continui si eu cu aceleasi intrebari pentru toti ceilalti.[/b][/color]

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

Buna Intense,
Cred ca am vazut aceleasi stele si acelasi cer cam in aceiasi perioada de timp in Romania...
Esti bravo ca gandesti asa! De ce putini, care se intorc acasa , din strainatate mai gandesc sa faca ceva? Oare , atunci cand omului ii este bine, nu trebuie sa se gandeasca si la altii?
La mine in sat, in aceasta vara am vazut un lucru minunat. Scoala din sat, renovata complet: geamuri termopan, calorifere noi, etc... Nu vor mai sta iarna copiii si profesorii imbracati si sufland in palme.. Si aceasta , datorita unui fost elev, plecat in strainatate , care a reusit sa convinga o organizatie din strainatate sa faca aceasta reparatie. Un lucru mare pentru sat, caci , cu banii de la Minister sau primarie trebuia sa treaca ani de zile... Un lucru mare. Nu spun ca oricine trebuie sa faca la fel, nu. Fiecare dupa puterile lui. E doar un exemplu.
Si cred ca ar fi zeci de exemple, noi doar trebuie sa avem, cum ai spus, DORINTA de a schimba, apoi , incet , incet , vine si posibilitatea, si jertfirea. Si ce va ramane? Multumirea sufleteasca, chiar daca nu ne vor spune cineva oficial sau va ovationa pentru noi, dar vom avea multumire sufleteasca, ca " am ingrijit fantana din care am baut apa". Si asi vrea mult sa avem toti cei veniti din Moldova , sau macar o parte,
"sacrificiul si puterea de a lupta"( vorba ta Intense).
Numai bine! ;)

#18 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 17:51

Duti inainte, cu cap in sus!

<{POST_SNAPBACK}>

Pentru Badica:
Chiar daca se vede un sarcasm in cele scrise, deja e bine ca nu esti indiferent. Stiu ca ai energie pentru a face ceva p-u Moldova, dar totul la timpul sau, nu-i asa?
Sint sigur , ca atunci cand mai ai ceva necazuri, ca fiecare om, iti amintesti de casa. Iar amintirea , daca e buna, te va face sa gandesti : acolo e Tara mea.
Numai bine!

#19 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 18:34

Lilian imi place cum gindesti si sint sigura ca nu esti unicul si aceasta ma conforteaza. Noi moldovenii in genere sintem persoane legate la propriile traditii si origini (admit exceptii) si punind cum zice vorba taranului mina de la mina putem face ceva frumos dar cum a zis si Stinol ,noi care sintem in strainatate indirect deja facem ceva util pentru societatea noastra,in fond banii cistigati se duc in caznaua statului nostru si nu e putin ascultind ultimile statistici.
Stiu, nu e deajuns dar de acu e inainte ...

#20 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 23 settembre 2005 - 13:43

eU cred ca peste peste 10-20 ani mergem acasa cu totii sa traim in tara a?