Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto

oare numai mie mi-i dor de casa

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
265 risposte a questa discussione

#1 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 04 novembre 2005 - 18:11

noroc la toate ... am vazut mai multe polemishi, unde spunetzi ca daca vii dor de casa, apoi dushetiva acasa, ca nimeni nu va tine cu deasila aishi in Italia...
da oare voi asha de bine v-ati abituat aici ... Eu nu inteleg, cum puteti sa va abituati cu toate obiceiurile estea shi chiar cu toti prietenii italieni ...

Eu sunt prima ca spun shi am spus, ca voi ramine in Italia, da nu pentru ca nu mi-i dor de casa ori ca nu mai vreau in Md, pentru ca sunt multe neajunsuri ... da pentru ca aici este un VIITOR , din toate punctele de vedere ... da oricum sunt cu gindul acasa, shi la prietenii, neamurile s.a.m.d. din Md ... la toate pricoalili noastre care le-am facut in tara, shi cum se distreaza la noi ...

Eu nu cred ca v-ati obishnuit asha de bine aici !!!

Poate ca te simti bine, ca eshti stimata la lucru, mai ai shi un lucru bun, unde-i cald shi bine platit ... dar oricum ... ca acasa nu-i nicaieri ...

#2 liuna

liuna

Advanced Member

• 830 messaggi

Inviato 04 novembre 2005 - 19:31

In linii generale, sunt deacord cu parerea ta, Delfina...
Cu toate ca ma consider o persoana felixibila, si capabila sa se adapteze la orice schimbare..nu m-am deprins inca cu traiul aici..adica sa duc un mod de viata la fel ca acasa. Incerc sa-mi ocup timpul din toate partsile cu studii, cursuri de toate tipurile si sport, dar imi ramine oricum citeva clipe pe zi, in care ma simt trista..
Diferentsa e ca eu stiu din ce cauza..lipsa de prieteni...
Am fost in multe tari, si in nici una nu mi-a fost atit de greu sa-mi fac prieteni, ca aici in Italia..

#3 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 04 novembre 2005 - 22:41

Ciao Liuna si bine ai venit printre noi...

Ana dar cui nu-i este dor de casa?Cel putin tu ai si mama aici dar eu nu...
Eu am in tara mama,tata,sora,cumnat,nepoti,bunic,prietena cea mai buna ,calul,vecinii,verisorii,matusa,unchi,nasa de botez...mai continu?
Cel mai tare imi vine dorul de tara si casa,iarna cand ninge...de sarbatori...
Dar vezi...nu am cu cine sa ma cert...
Cand merg uneori la biserica la Torino,imi mai trece dorul...Acolo este preot de la noi din sat,multa lume de la noi din sat,din judet...
Ne intalnim exact cum ne intalneam in tara cand mergeam la biserica din sat...vorbim de toate,ne amintim pana si de cum eram cand eram copii...

Dorul n-o sa treaca usor...dar incercam sa-l mai potolim...ce putem face?

#4 liuna

liuna

Advanced Member

• 830 messaggi

Inviato 04 novembre 2005 - 23:24

salut Rosa...
da chiar..dorul de tsara nu va trece ushor ( daca in genere va trece)...nici iarna nu-i iarna, sa te dai cu sania..nici primavara nu-i primavara..cu merii si ciresii nostri in floare..da salcimul..da teiul...mmm...pe Stefan cind mergeam si iti intra mirosul si-n creier si-n cele mai mici celule...nici sarbatorile nu-s sarbatori..nici pastele nu-i paste..( cind sfintseam pasca la biserica..si ne spalam cu oua roshii si albe dimineatsa..cu toate ca parinstii mei o fac shi in italia, punind in apa nu banutsi..da euro..tot nu-i aceeasi)..sau intilnirile cazuale cu colegii de liceu sau prietenii vechi...Asta n-o poti cumpara nici cu toti banii Italiei.. http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley13.gif
Ai mei cei mai scumpi sunt aici, doar prietenii ii am in RM ...si totusi de fiecare data cind plec din Moldova si ma-ntorc in Italia imi plinge sufletul...de tsara mi-i mila..nu va mai fi acolo nici-odata bine... http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif

#5 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 05 novembre 2005 - 01:29

Liuna,exista o vorba:"niciodata sa nu spui NICIODATA"...sa speram ca si in Moldova va mai bine intr-o zi...

Dar tu esti din Chisinau?Eu ador Chisinaul...odata am stat ore in sir in "valea morilor"...imi placea mult...

A!Eu sunt din Romania...acum sunt in Italia,dar inima mea a ramas la Chisinau...straniu,nu?

salutari!

#6 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 05 novembre 2005 - 09:23

salut fetelor... Delfina-Ana, rosa, liuna.....
liuna nu te-am mai vazut niciodata pe aici se vede ca esti nuoa.....e locuiesti aici in italia cati ani ai?

si eu gandesc la fel ca si voi... si mie imi lipseste Moldova, si chiar si Romania(care o consider ca o a 2 patrie) caci am trait ultimii 9ani.

ceea ce im i lipseste cel mai mult aici in italia sunt distractiile si prietenii.

#7 liuna

liuna

Advanced Member

• 830 messaggi

Inviato 05 novembre 2005 - 09:40

[font=Lucida Console]Salut Intese..ba nu sunt inscrisa de aproape un an..doar ca intram si citeam doar, povestirile, noutastile, priveam pozele..am scris doar de vre-o doua ori pe forum..citeva luni in urma.
Eu sunt din Chisinau, dar la moment studiez in Italia, sunt anul 3 la universitatea din Venezia.
ce sa spun..ma trage pe mine inapoi..nu stiu...3 ani nu sunt putini..multe s-au intimplat, multe tsari si oarshe am vazut..si tot inapoi in Chisinau vreau...dar cind ma duc acolo si vad ce se face si cum. Cind mergi pe straza si vezi fetse triste..ne mai vorbind de cum e prin sate http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif ..ai impresia ca iti ploa mereu la spate..

[color=#993399][b]p.s.
am uitat sa spun ca am 21 ani
salutari si un sfirshit e saptamina linistit la toti
:)

#8 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 05 novembre 2005 - 09:51

..lipsa de prieteni...

Prieteni ?!!? aici nici nu exista, cuvintu priteni ... puiule shtii de cite ori am fost vorbita shi judecata de aceshti "prieteni" ... ca daca te vad ca te imbraci mai neobishnuit, ori ride e skerzi ... apoi e numai invidie ... shi shtii de ce, ca eshti mai frumoasa ca dinsele, shi ca nu te complexezi, ca sa zici ceea ce ai de spus ...

Imi aduc aminte cite probleme am avut aici in primu ana, mama ... Nici mama nu shtia prin ceea ca am trecut ... Pina la un certo punto , mi-am spus, de ce sa fiu proasta eu, shi sa pling shi sa sufer, shi sa le dimostrez la toti ca nu sunt aceea care cred ei ...

M-am mai linishtit, shi incepind intr-o zi, sa zimbesc shi sa merg prin universitate cu "nasul sus", nu de mindrie (ca sunt foarte simpla), dar sa nu ma rushnez pentru ceea ce sunt : moldava, bella .. bruta ... cosi come sono ...

Am ajuns in al 3-a an, ca am mai mult prieteni, cunoshtintze, decit acei care ma aratau de la inceput cu degetu ... Shi ma vorbesc toti de bine ;)

Cel mai tare imi vine dorul de tara si casa,iarna cand ninge...de sarbatori...

Shi pentru mine e la fel, eu sa-ti spun sincer ... pling cind vine Pashtili ori sarbatorile de iarna ... Nu-mi mai trebu nici-un cadou di Craciun, shi absolut nimic ... doar sa fiu acasa, pi cuptor la bunica, shi sa vad cum vin alti prietenii sa ne urezi ...

Ii greu ...

p.s.
am uitat sa spun ca am 21 ani
:)

:) am shi eu 21 ... shi ce inveti aici ... dupa cite am intles eshti in Italia, nu ?!!?

#9 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 05 novembre 2005 - 18:01

ciao, la toate ... ce mai faceti ? Cred shi sper sa stati toate bine, shi la cald in primu rind ... ca-i tare frig afara, mai ales umeditatea asta, tare-o mai simt ...

Nici nushtiu ce sa va mai spun ... Doar sa aveti grija de voi shi pastrati shi multumiti Domnului, pentru tot ceea ce aveti shi pentru persoana care o aveti linga voi ... ca va incalzeshte cu o mingiere ... cu un cuvint de bine ... shi in primu rind ca va face sa va simtiti bine shi in sicureta...

http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif

#10 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 07 novembre 2005 - 00:06

ciao, la toate ... ce mai faceti ? Cred shi sper sa stati toate bine, shi la cald in primu rind ... ca-i tare frig afara, mai ales umeditatea asta, tare-o mai simt ...
Nici nushtiu ce sa va mai spun ... Doar sa aveti grija de voi shi pastrati shi multumiti Domnului, pentru tot ceea ce aveti shi pentru persoana care o aveti linga voi ... ca va incalzeshte cu o mingiere ... cu un cuvint de bine ... shi in primu rind ca va face sa va simtiti bine shi in sicureta...
http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif

hai nu mai fi asa trista..... :smiley31:
multumesc mult pentru cuvintele si urarile de bine...... :smiley31:

tare nu imi place mie ca au scris si barbatii in angolo delle donne.... acest intervent nu mi-a placut cine stie ce..... :hmm: voi? va bene .... ii iertam.

#11 liuna

liuna

Advanced Member

• 830 messaggi

Inviato 07 novembre 2005 - 00:50

Seeeeeeeeeeeeeervus la toate!!!! :smiley31:
Ce fine e sa primesti raspunsuri atit de repede..
Allora..raspund si eu..Delfina..Corect ai intseles..sunt in Italia, invats si eu anul 3 la universitatea Ca'Foscari di Venezia..fac limbile straine.
D/e amici, italieni nici nu vorbesc..in 3 ani..pot sa-i numar pe degetele unei miini..si-nca-mi vor ramine degete libere...Eu spuneam de prieteni moldoveni. Dar nici cu astea nu pot sa ma laud..toti sunt okupasi cu stingerea banilor..sau mai stiu eu ce chestii :unsure: ..simbata si duminica seara, cele mai deseori stau acasa c-o carte in mina, sau in fatsa calculatorui... :( si nu-mi place, caci ma simt disperata si trista si batrina. Mai ales cind compar viatsa care o duceam acasa si p-asta monotona d-aici..
X Intese..nici mie nu-mi place c-au scris masculii aici..ma simt urmarita http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/dry.gif
Apropo, fetelor cine din voi va fi pe 18.12 la Milano!? :ubri:

#12 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 07 novembre 2005 - 10:54

..nici mie nu-mi place c-au scris masculii aici..ma simt urmarita http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/dry.gif

Masculii ( :lol3: ) ne urmaresc mereu, chiar si atunci cand nu scriu pe aici, citesc oricum ;)
Ei da ce conteaza, asta tot ramane ungherasul nostru ;)
i s-a intamplat foarte des sa aud ca nu se prea acomodeaza strainii pe aici. mereu ceva lipseste si e normal. Ne putem obisnui cu multe, dar ne va lipsi mereu casa Sora-mea in schimb care are 22 de ani s-a acomodat forte bine si nu vrea inapoi. Cand am mers ultima data acasa eu vroiam sa raman mai mult, dar ea abia astepta sa se intoarca la Roma.Cred ca depinde mult si de experientele care unul le-a avut in teara si cele traite aici.
Eu da, am nostalgii si dor de Chisinau, mai ales de anii de studentie, dar stiu ca acei anu nu-i mai pot intoarce chiar si de ma aflam acolo.
Mi-i dor de Moldova dar viata mea e aici. Nu mai pot sta cu un picior aici si unul acolo.....

#13 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 07 novembre 2005 - 11:01

buna dimineata fetelor.
cum mai merg treburile?
eu cred ca o sa fiu la Milano pe 18.12..... mai mult ca sigur...
sper sa vina multe persoane...si sa ne distram....si sper sa veniti toate.chiar daca Cristal deja a spus ca nu vine si roza la fel....caci sunt ocupate.
eu pe la sfarsitul lunii am sa vin la Roma, inca nu stiu precis dar mi-ar placea.
un pic pentru toate.

#14 liuna

liuna

Advanced Member

• 830 messaggi

Inviato 07 novembre 2005 - 11:26

Si eu cred ca voi fi pe 18 la Milano..Sper sa va cunosc, daca nu pe toate macar marea majoritate ;)

#15 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 08 novembre 2005 - 00:23

fetelor voua nu va lipsesc serile prin discoteci ca in Moldova(eu Romania)?mie imi lipsesc asa mult prietenii, prietenele, discotecile... petrecerile ce timpuri.... cat imi lipsesc....
sunt foarte trista azii i lipseste acasa.....imi lipseste tot....

#16 liuna

liuna

Advanced Member

• 830 messaggi

Inviato 08 novembre 2005 - 00:30

Ei ba nu! in 3 ani aici in Italia, pot spune exact de cite ori am fost la discoteca, si kiar si ora la care am iesit din casa..
che merda..
Eu p/u asta vreau acasa..nu ma distrez aici de loc, si daca nu ma distrez acum la 21 ani..cind o voi mai face?
Doar vara asta in iulie, am cunoscut o domnitsa din Glij cu care ieseam, ma simtseam ca in vacantsa..sincer..dar ea s-a reintors in Cluj, eu am plecat in Chisinau..si cind m-am intors iar singura sunt.. http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif

#17 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 08 novembre 2005 - 11:44

Ei ba nu! in 3 ani aici in Italia, pot spune exact de cite ori am fost la discoteca, si kiar si ora la care am iesit din casa..
che merda..
Eu p/u asta vreau acasa..nu ma distrez aici de loc, si daca nu ma distrez acum la 21 ani..cind o voi mai face?
Doar vara asta in iulie, am cunoscut o domnitsa din Glij cu care ieseam, ma simtseam ca in vacantsa..sincer..dar ea s-a reintors in Cluj, eu am plecat in Chisinau..si cind m-am intors iar singura sunt.. http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif

:( te inteleg... noi iesim de multe ori dar nu e la fel.. pentru ca nu sunt prietenii mei.... cu care ma distram... asta e problema ca nu am priteni pe aici... ca aceia de acasa........... :(

#18 Guest_svetlana_*

Guest_svetlana_*

Inviato 09 novembre 2005 - 10:59

noroc la toate ... am vazut mai multe polemishi, unde spunetzi ca daca vii dor de casa, apoi dushetiva acasa, ca nimeni nu va tine cu deasila aishi in Italia...
da oare voi asha de bine v-ati abituat aici ... Eu nu inteleg, cum puteti sa va abituati cu toate obiceiurile estea shi chiar cu toti prietenii italieni ...

Eu sunt prima ca spun shi am spus, ca voi ramine in Italia, da nu pentru ca nu mi-i dor de casa ori ca nu mai vreau in Md, pentru ca sunt multe neajunsuri ... da pentru ca aici este un VIITOR , din toate punctele de vedere ... da oricum sunt cu gindul acasa, shi la prietenii, neamurile s.a.m.d. din Md ... la toate pricoalili noastre care le-am facut in tara, shi cum se distreaza la noi ...
Eu nu cred ca v-ati obishnuit asha de bine aici !!!

Poate ca te simti bine, ca eshti stimata la lucru, mai ai shi un lucru bun, unde-i cald shi bine platit ... dar oricum ... ca acasa nu-i nicaieri ...

Si atuncea..... eu is de vina......
eu stiu asa ca daca unei persoane nu-i place lasa si duce,nici mie la inceput nu-mi placea dar acum nici nu ma gindesc sa ma intorc inapoi nici in ruptul capului
Nu stiu ce m-ar putea intoarce innapoi, una - familia, pentru familie pot sa intorc dar nu pentru altceva
in rest nu ma trage acasa, prieteniii mi fanno schifffoooooo pentru ca acum vad lumea cu alti ochi, intorcindu-ma asta vara acasa nici nu au dorit sa ma vada de invidiosi ce sunt ca pot pleca peste hotare
asasdar: nu generalizati ca padure fara uscaturi nu-i, ca italienii is asa ca moldovenii is asa, is buni toti laolalta

fara suparare, o zi buna

#19 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 09 novembre 2005 - 11:55

fara suparare...

... nu-i nici-o suparare, chiar ashteptam sa scrii ... eu nushtiu care-i situatia ta aici, poate intr-adevar te simti mult mai bine aici (asta-i fara doar shi poate, vazind din ceea ce ai scris)... shi nici nushtiu problemele tale de acasa, dar noi, cel putin eu ... vorbeam di ambientu di acasa, din tara, nu numai decit di prieteni ori neamuri, caci fatarnicie shi invidie am vazut shi eu din partea lor ... Vorbeam despre cum se compoarta tineretul aici, shi cum se compoarta acasa, despre sarbatorile Mari (Craciunu,Pashtili ... etc)cum se festeggiano qui, shi cum ne simtim cind vezi alte obiceiuri ...

Nushtiu ce ti s-a intimplat tie ca urashti asha de tare prietenii tai (mold-ni), da iti spun o chestie,daca ash cintari lucrurile care le-am vazut in italieni, de cind sunt in italia, iti spun ca partea cintarului di lucruri ke a me danno fastidio, pesa di piu' ... Shi nu zic absolut, ca moldovenii is perfecti, prosta aveam o companie cu care ma simteam bine, shi ii mai duc doru uneori ... ca aishi eu visaz, ca sa ma distrez cum vreu eu ...
S-apoi eu am shi prieteni italieni,ca amu cum ii amu, pot sa dau tot ca sa-i dau una mano, in comparatie cu "unii" prieteni de acasa ... ;)

ni mai auzim

#20 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 09 novembre 2005 - 16:10

mie cel mai mult cum am spus si prima imi lipsesc prietenii, si cel mai mult prietenele cu care ieseam la o cafea si vorbeam cu orele.... prietenele cu care ieseam i discoteca sau prin baruri numai noi fetele si faceam nebunele :lol3: :(
imi lipsesc petrecerile cu colegii de la universitate, di pricoale..... imi lipseste si mie dor de trecut, de ceea ce am facut si acum nu mai fac.

acuma ca sunt aici si eu ca si sveta am vazut schimbarea a unor amici de acasa.... pare ca se uita... isi gasesc si ne inlocuiesc cu alti prieteni.asta e... si acuma gandiduma imi pare rau, dar racirea relatiilor intra in joc atunci cand este distanta prea mare si trece prea mult timp.
si aici cunosc persoane de treaba, dar nu stiu paoate din cauza ca sunt in nord sunt mai reci, nu stiu....dar prietene cu care sa pot sa mai vorbesc cu care sa poti iesi si sa te distrezi putini am vazut....