Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto

Iscrizione Ad Univerista Italiane

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
61 risposte a questa discussione

#1 noema

noema

Member

• 14 messaggi

Inviato 23 marzo 2007 - 12:57

ITALIANO

Se Lei è residente in uno dei distretti di competenza della Sezione Consolare di Bucarest (Arges, Bacau, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea), ed ha bisogno della Dichiarazione di Valore per la preiscrizione alle Università Italiane, dovrà rivolgersi direttamente agli uffici competenti della Sezione Consolare senza appuntamento, a partire da 10 Aprile tutti i giorni dalle ore 9 alle ore 12.
Ulteriori informazioni sono disponibili sul sito del Ministero dell’Istruzione, dell’Università e della Ricerca Italiano (wsito web: www.miur.it).
Per i cittadini della Repubblica Moldova si sta ancora attendendo che il MIUR stabilisca il periodo per le priscrizioni universiatrie.

Se, invece, Lei risiede in uno dei seguenti distretti, Alba, Arad, Bihor, Bistrita Nasaud, Caras Severin, Cluj, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Timis, dovrà rivolgersi al
Consolato Generale di Timisoara

Per ogni Dichiarazione di Valore si dovranno pagare 30,99 euro (da pagare in RON).
Per i cittadini della Repubblica Moldova ogni documento presentato sara' legalizzato presso questo questa Cancelleria Consolare, ed il costo di ogni legalizzazione e' pari a 15,50 euro (da pagare in RON).
Nel caso delle preiscrizioni alle Universita' italiane la Dichiarazione di Valore e' gratuita.
La dichiarazione di valore rilasciata a titolo gratuito per l'iscrizione presso le Universita' Italiane e' valida solo per l'anno accademico in corso e non pouo' essere utilizzata per alri scopi.

RUMENO

Daca sunteti domiciliat in unul din judetele care sint de competenta Sectiei Consulare din Bucuresti (Arges, Bacau, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea) si aveti nevoie de Declaratia de Valoare pentru preinscrierea la Universitati italiene, va trebui sa va adresati direct la biroul competent al Sectiei Consulare fara programare, incepand cu data de 10 Aprilie in fiecare zi intre orele 9 - 12. Informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul Ministero dell'Istruzione, dell'Universita' e della Ricerca Italiano (site-ul: www.miur.it).
Pentru cetatenii din Rep. Moldova asteptam perioda pentru preinscieri Universitare stabilita de MIUR.

Daca in schimb sinteti domiciliat in unul din urmatoarele judete: Alba, Arad, Bihor, Bistrita Nasaud, Caras Severin, Cluj, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Timis, va trebui sa va adresati la Consulatul General din Timisoara
Timisoara, Str. Putna 6

Pentru fiecare Declaratie de Valoare se plateste o taxa de 30,99 euro (se achita in RON).
Pentru cetatenii din Republica Moldova fiecare document prezentat va fi legalizat de catre aceasta Cancelarie Consulara, iar costul fiecarei legalizari este de 15,50 Euro (se achita in RON)
In cazul preinscrierii la Universitati italiene, Declaratia de Valoare este gratuita.
Declaratia de valore eliberata gratis pentru inscrierea la Universitatile italiene este valabila numai pentru anul academic in curs si nu poate fi utilizata in alte scopuri.

Fonte/Sursa: https://www.consitbucarest.ro

Per dettagli riguardanti il servizio di prenotazione per dichiarazioni di valore, assitenza per la preparazione della pratica e rappresentazione ai Consolati di Bucarest e Timisoara, contattate:

Pentru detalii cu privire la serviciul de programare pentru declaratii de valoare, asistenta pentru pregatirea dosarului si reprezentare la Consulatele de la Bucuresti si timisoara, contactati:

Messaggio modificato da noema il 23 marzo 2007 - 13:00

#2 Nika

Nika

Advanced Member

• 287 messaggi

Inviato 24 aprile 2007 - 19:28

I cittadini moldavi si possono iscrivere alle universita' italiane da 2 maggio a 4 giugno, tutte le informazioni sui siti dell'Ambasciata e del Consolato!

#3 Domenico

Domenico

Advanced Member

• 7179 messaggi

Inviato 28 aprile 2007 - 23:45

Da Stranieri in ItaliaDal 2 maggio le preiscrizioni Le domande vanno presentate entro il 4 giugno presso le rappresentanze diplomatiche italiane. Vale solo per chi è ancora all'estero ROMA - Aspiranti universitari in Italia ai nastri di partenza. Mercoledì prossimo si aprono le preiscrizioni per gli studenti stranieri extracomunitari residenti all'estero che vogliono frequentare un corso di laurea in italia il prossimo anno accademico. Le domande vanno presentate entro il 4 giugno presso i consolati italiani, indicando il corso e l'università prescelta. Dal 2 maggio sarò anche possibile scoprire on-line, collegandosi al sito del Ministero dell'Università, quanti posti sono stati messi a disposizione da ogni ateneo. Sarà in base a queste quote che Farnesina e Viminale definiranno il numero complessivo di visti e quindi di permessi di soggiorno da concedere per questi ingressi. Entro il 6 luglio, le rappresentanze diplomatiche invieranno le domande raccolte alle università e dal 10 agosto in poi pubblicheranno gli elenchi dei candidati ammessi alle prove di ammissione. Qualunque sia la facoltà prescelta, è obbligatorio un esame di italiano, previsto per il 3 settembre, mentre nei giorni successivi ci saranno le prove d'ingresso delle facoltà a numero chiuso. Gli studenti ammessi a sostenere queste prove potranno entrare in Italia grazie a un visto d'ingresso per motivi di studio, che permetterà loro di chiedere un permesso di soggiorno di solito valido fino a dicembre. Solo se supereranno gli esami e si iscriveranno quindi effettivamente all'università, potranno ottenere un permesso per studio annuale. Ricordiamo ai nostri lettori che tutta questa procedura riguarda solo gli studenti stranieri ancora residenti all'estero. Quelli già regolarmente residenti in Italia possono infatti accedere a tutti i corsi universitari a parità di condizioni con gli studenti italiani. Scarica Il calendario delle scadenze

#4 Nika

Nika

Advanced Member

• 287 messaggi

Inviato 29 aprile 2007 - 08:35

Tra poco mi aspetta Bucarest quindi.. speriamo bene almeno a questo capitolo :)

#5 Nika

Nika

Advanced Member

• 287 messaggi

Inviato 02 maggio 2007 - 09:55

I posti riservati per gli studenti stranieri:
http://offertaformat...nti/elenco2007/
Ma.. sono sempre cosi' pochi? :)

#6 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Inviato 04 maggio 2007 - 11:56

ragazzi , prima di inscrivervi a Universita italiana dovete sapere che sistema e molto diversa da Moldova.
1. tante tasse da pagare
2.professori razzisti che sono di parere che stranieri devono fare solo lavori sporchi , e non devono azzardarsi di fare concorrenza a laureati italiani.
2. tanti biblioteche universitarie non danno libri da portare via a stranieri , solo se un studente italiano da per te la garanzia.
3.libri , sbobine altre diverse fotocopie costano tanto.
4. più in Italia bocciano a esame spesso e volentieri.
prendendo in considerazione tutto su nominato vostri studi da 5 anni standard possono andare a 7-8 anni e si anche dovete lavorare ancora peggio. Tanti stranieri senza sapere tutti questi inconvenienti sono partiti , hanno spesso soldi e hanno rinunciato. In altri paese europei studenti sono aiutati , qui in Italia no. Dovete valutare tutto bene e calcolare tutto, perché se non perdete il tempo e soldi e a fine rimanete delusi . Io personalmente manderei mio figlio studiare in paese di nord , li studenti sono molto sostenuti e aiutati e diciamo la verità e anche più seguiti .

#7 Guest_Alex_*

Guest_Alex_*

Inviato 06 maggio 2007 - 22:01

ragazzi , prima di inscrivervi a Universita italiana dovete sapere che sistema e molto diversa da Moldova.
1. tante tasse da pagare
2.professori razzisti che sono di parere che stranieri devono fare solo lavori sporchi , e non devono azzardarsi di fare concorrenza a laureati italiani.
2. tanti biblioteche universitarie non danno libri da portare via a stranieri , solo se un studente italiano da per te la garanzia.
3.libri , sbobine altre diverse fotocopie costano tanto.
4. più in Italia bocciano a esame spesso e volentieri.
prendendo in considerazione tutto su nominato vostri studi da 5 anni standard possono andare a 7-8 anni e si anche dovete lavorare ancora peggio. Tanti stranieri senza sapere tutti questi inconvenienti sono partiti , hanno spesso soldi e hanno rinunciato. In altri paese europei studenti sono aiutati , qui in Italia no. Dovete valutare tutto bene e calcolare tutto, perché se non perdete il tempo e soldi e a fine rimanete delusi . Io personalmente manderei mio figlio studiare in paese di nord , li studenti sono molto sostenuti e aiutati e diciamo la verità e anche più seguiti .

Cu sigurata cei ce sunt interesati de subiectul in cauza sunt cetateni ai R.Moldova...Sunt Raileanu Alexandru..anul 3 la facultatea economie si comert.
Am ramas perplex mai bine zis cu gura cascata atunci cind am citit ..structurarea neajunsurilor de a fi student in italia...Sofia ...nu am habar unde inveti ce faci si daca ai dorinta de carte..sau daca e unica experienta in afara hotarelor R.Moldova...Las balta personalitatea ta si spun cu voce tare ca a fi student e greu..si e de muncit dublu sau chiar triplu in comparatie cu R.MOLDOVA dar merita, si e o experienta pe viata...
A spune ca nu sunt materiale de studiu..
A sune ca profii sunt ratisti.
A spune ca finisezi dupa 3 ani in plus.
Si multe altele....Sunt doar ideii si sugerimente proprii din partea uneia care cu siguranta dupa parerea mea nu se tine de carte,si nu are interes de a face doar carte..
Daca v-as propune sa mergeti la cules struguri ..si in acelasi timp sa scoateti cartofii...Imi vezi spune ca sunt nebun de cap.....Acelas lucru e sa ai de INVATAT si sa mai lucrezi cine stie unde....Cum ar putea un student sa aiba o pregatire adecvata daca serile lucreaza..Cum un student va urmari orele in sir daca nu e odihnit....

Paranteze sunt multe de deschis si inchis ..Nu vreau sa jignesc pe nici unul di cei ce sunt ca mine(studenti la actual in Italia).....Doar sa mentionez un lucru:
Suntem diferiti unul de altul..si capacitatile la fel..............Conditiile de studiu sunt maxime si Cerintele la studiu sunt la nivel superlativ...tre sa invatati rupind cartile si nu sa bociti ca profii sunt ratisti..RUSINE DRAGI CONCETATENI........

in fine bafta tututror celor ce isi doresc cu sufletul la gura sa studieze in italia.....si e de mentionat ca de muncit e mult mult mult mult mult si speranta moare ultima. Ce semeni aceea culegi.

Aveti grija de voi si dumneata draga SOFIA ai multe etape ale vietii de parcurs,tine cartea cu dintiii -sa vezi cum examenele o sa mearga 30 elode..si apropo:
Un student in Italia in comparatie cu unul din patria iubita..poate beneficia de ....trai si un prinz gratis. biblioteci comunale cite doresti..laboratoare informatice cit duce trenu...posibilitatea de a munci part-time(cine cauta gaseste).....si multe altele..precum si examene luate cu aprecieri din partea profiilor(cine stie carte are patru ochi).

bafta TUTUROR (n.b:NU VORBITI PROSTII)

#8 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Inviato 07 maggio 2007 - 12:17

Cu sigurata cei ce sunt interesati de subiectul in cauza sunt cetateni ai R.Moldova...Sunt Raileanu Alexandru..anul 3 la facultatea economie si comert.
Am ramas perplex mai bine zis cu gura cascata atunci cind am citit ..structurarea neajunsurilor de a fi student in italia...Sofia ...nu am habar unde inveti ce faci si daca ai dorinta de carte..sau daca e unica experienta in afara hotarelor R.Moldova...Las balta personalitatea ta si spun cu voce tare ca a fi student e greu..si e de muncit dublu sau chiar triplu in comparatie cu R.MOLDOVA dar merita, si e o experienta pe viata...
A spune ca nu sunt materiale de studiu..
A sune ca profii sunt ratisti.
A spune ca finisezi dupa 3 ani in plus.
Si multe altele....Sunt doar ideii si sugerimente proprii din partea uneia care cu siguranta dupa parerea mea nu se tine de carte,si nu are interes de a face doar carte..
Daca v-as propune sa mergeti la cules struguri ..si in acelasi timp sa scoateti cartofii...Imi vezi spune ca sunt nebun de cap.....Acelas lucru e sa ai de INVATAT si sa mai lucrezi cine stie unde....Cum ar putea un student sa aiba o pregatire adecvata daca serile lucreaza..Cum un student va urmari orele in sir daca nu e odihnit....

Paranteze sunt multe de deschis si inchis ..Nu vreau sa jignesc pe nici unul di cei ce sunt ca mine(studenti la actual in Italia).....Doar sa mentionez un lucru:
Suntem diferiti unul de altul..si capacitatile la fel..............Conditiile de studiu sunt maxime si Cerintele la studiu sunt la nivel superlativ...tre sa invatati rupind cartile si nu sa bociti ca profii sunt ratisti..RUSINE DRAGI CONCETATENI........

in fine bafta tututror celor ce isi doresc cu sufletul la gura sa studieze in italia.....si e de mentionat ca de muncit e mult mult mult mult mult si speranta moare ultima. Ce semeni aceea culegi.

Aveti grija de voi si dumneata draga SOFIA ai multe etape ale vietii de parcurs,tine cartea cu dintiii -sa vezi cum examenele o sa mearga 30 elode..si apropo:
Un student in Italia in comparatie cu unul din patria iubita..poate beneficia de ....trai si un prinz gratis. biblioteci comunale cite doresti..laboratoare informatice cit duce trenu...posibilitatea de a munci part-time(cine cauta gaseste).....si multe altele..precum si examene luate cu aprecieri din partea profiilor(cine stie carte are patru ochi).
bafta TUTUROR (n.b:NU VORBITI PROSTII)

Tipico comportamento arrogante di un maschilista moldavo. SVEGLIATI non tutti sono mantenuti da genitori come te . Studenti italiano hanno difficoltà figuriamoci noi.

#9 Guest_Alex_*

Guest_Alex_*

Inviato 07 maggio 2007 - 12:56

Tipico comportamento arrogante di un maschilista moldavo. SVEGLIATI non tutti sono mantenuti da genitori come te . Studenti italiano hanno difficoltà figuriamoci noi.

Draga Sofia Inainte de a rosti fraze si multe altele......incearca sa pui mintea in miscare,sa cugeti,sa ..................Sunt acelasi eu Raileanu Alexandru student cu caracteristici atit pozitive cit si negative...Studiez din septembrie 2004 la Milano...Am pasit hotarele acestui stat doar la virsta de 19 ani singur singurel.....Ar suna poate banal pt cineva ca reusesc in toate..dar sa stii ca nu am parte in italia nici de mama (carei bolnava la pat acasa)si nici de taicamio carei in Israel.....Nici bunica nici cumnata nici sora si nici vecinul..Sunt eu acelasi care-am fost si acasa.....acelasi copil caruia ii lipseste uneori vorba parinteasca si perna de acasa.................Ar suna banal sa spun si eu ca toti sunt egali sau ca toti sunt prosti..inapoiati sau chiar inginfati..........

Acele doua rinduri au dat dovada doar de faptul ca traiesti intr-o lume a ta si ca adevarul doare atunci cind nu ai posibilitati si CAPACITATE ...A lupta nu inseamna a invinge ......Fii tare si nu uita de faptul ca a judeca a fost mai tot timpul usor dar a fi OM e mult mai greu....
Ti-a fost dureros faptul ca am expus un adevar si ca aici in Italia suntem intr-o sistema de invatamint superioara....si NU cu plicurile la moldova sau materiale didactice din http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/mega_shok.gif.....atita tot ....e un adevar si il voi ROSTI pina cind mintile voastre vor intelege ca gratis nimic in viata nu se obtine.....Munca munca si iar munca...

Il mio tipico comportamento e soltanto una verita e una raggione per qualle vivo........

Tu forse vivi per raggioni degli altri...

#10 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Inviato 07 maggio 2007 - 13:35

Draga Sofia Inainte de a rosti fraze si multe altele......incearca sa pui mintea in miscare,sa cugeti,sa ..................Sunt acelasi eu Raileanu Alexandru student cu caracteristici atit pozitive cit si negative...Studiez din septembrie 2004 la Milano...Am pasit hotarele acestui stat doar la virsta de 19 ani singur singurel.....Ar suna poate banal pt cineva ca reusesc in toate..dar sa stii ca nu am parte in italia nici de mama (carei bolnava la pat acasa)si nici de taicamio carei in Israel.....Nici bunica nici cumnata nici sora si nici vecinul..Sunt eu acelasi care-am fost si acasa.....acelasi copil caruia ii lipseste uneori vorba parinteasca si perna de acasa.................Ar suna banal sa spun si eu ca toti sunt egali sau ca toti sunt prosti..inapoiati sau chiar inginfati..........

Acele doua rinduri au dat dovada doar de faptul ca traiesti intr-o lume a ta si ca adevarul doare atunci cind nu ai posibilitati si CAPACITATE ...A lupta nu inseamna a invinge ......Fii tare si nu uita de faptul ca a judeca a fost mai tot timpul usor dar a fi OM e mult mai greu....
Ti-a fost dureros faptul ca am expus un adevar si ca aici in Italia suntem intr-o sistema de invatamint superioara....si NU cu plicurile la moldova sau materiale didactice din http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/mega_shok.gif.....atita tot ....e un adevar si il voi ROSTI pina cind mintile voastre vor intelege ca gratis nimic in viata nu se obtine.....Munca munca si iar munca...

Il mio tipico comportamento e soltanto una verita e una raggione per qualle vivo........

Tu forse vivi per raggioni degli altri...

Mucosule stergiti prima mucii , eu am 40 de ani si in viata mia am vasut ca si tine mii.

#11 rosalinda

rosalinda

Fotoreporter di InMoldova Ştiri

• 298 messaggi

Inviato 07 maggio 2007 - 14:28

Mucosule stergiti prima mucii , eu am 40 de ani si in viata mia am vasut ca si tine mii.

Nu-mi pare ca Alexandru a meritat un asa raspuns. Indiferent de varsta persoanelor acestea trebuie respectate. Foarte des se intampla ca persoanele mai tinere sunt mai educate si respectuoase decat unele persoane mai in varsta decat ei. De aceea se intampla des ca angajatii mai in varsta au un sef mai tanar. Sofia, eu ti-as sugera sa nu arunci cu cuvinte in oamnei in halul asta. Nu-l cunosc pe Alexandru, dar tot ce scrie el mi se pare foarte real si adevarat. Oamenii intr-adevar destepti si cu experienta de viata vin cu argumente, dar nu cu "mucosule"... :tongue2:

#12 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Inviato 07 maggio 2007 - 15:43

Nu-mi pare ca Alexandru a meritat un asa raspuns. Indiferent de varsta persoanelor acestea trebuie respectate. Foarte des se intampla ca persoanele mai tinere sunt mai educate si respectuoase decat unele persoane mai in varsta decat ei. De aceea se intampla des ca angajatii mai in varsta au un sef mai tanar. Sofia, eu ti-as sugera sa nu arunci cu cuvinte in oamnei in halul asta. Nu-l cunosc pe Alexandru, dar tot ce scrie el mi se pare foarte real si adevarat. Oamenii intr-adevar destepti si cu experienta de viata vin cu argumente, dar nu cu "mucosule"... :tongue2:

imi pare rau ca nu hai citit atent messaggele lui Alex , :graduated: a inceput el primul cu insulturile nu eu. Acasta e prima , a dua eu invat la universitate si am intilnit mai mult de 50 de persoane care au inceput sa invete si au lasat . a tea messaggul meu primul era parera mea si nici unul nu are drep sami spue ca eu spun prostii. lui e singu da este lume care invata si are copii si inca lucreasa , e logic ca ei au difficultatile de care eu vorbeam.

#13 gabibbo

gabibbo

Advanced Member

• 347 messaggi

Inviato 07 maggio 2007 - 15:54

oameni buni nu va certatzi de la niste fleacuri sau neintelegeri, exista motive mai serioase pentru te certa :lol3:

#14 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Inviato 07 maggio 2007 - 16:05

oameni buni nu va certatzi de la niste fleacuri sau neintelegeri, exista motive mai serioase pentru te certa :lol3:

D'ACCORDO.

#15 Guest_Alex_*

Guest_Alex_*

Inviato 07 maggio 2007 - 19:29

imi pare rau ca nu hai citit atent messaggele lui Alex , :graduated: a inceput el primul cu insulturile nu eu. Acasta e prima , a dua eu invat la universitate si am intilnit mai mult de 50 de persoane care au inceput sa invete si au lasat . a tea messaggul meu primul era parera mea si nici unul nu are drep sami spue ca eu spun prostii. lui e singu da este lume care invata si are copii si inca lucreasa , e logic ca ei au difficultatile de care eu vorbeam.

Inchidem discutzia aici ca devii insuportabila..cu siguranta esti TARE departe de realitatea in care traim.....bafta tie si prietenilor tai (circa 50 :smiley32: ).

Am incercat sa deviez intr-un fel structura modalitatii de a fi student in italia...pe care ai subliniato mai sus in subpuncte....
Te-ai aprins de parca ai fi fost la piata centrala in rind dupa rosii..da nu conteaza ca cine isi doreste cu adevarat sa devina om cu litera mare reuseste....sa stii ca cu siguranta conteaza faptul de a fi OM....

BAFTA si coboara cu picioarele pe pamintul adevaratilor luptatori..... :graduated:

#16 Nika

Nika

Advanced Member

• 287 messaggi

Inviato 07 maggio 2007 - 20:19

Inchidem discutzia aici ca devii insuportabila..cu siguranta esti TARE departe de realitatea in care traim.....bafta tie si prietenilor tai (circa 50 :smiley32: ).

Am incercat sa deviez intr-un fel structura modalitatii de a fi student in italia...pe care ai subliniato mai sus in subpuncte....
Te-ai aprins de parca ai fi fost la piata centrala in rind dupa rosii..da nu conteaza ca cine isi doreste cu adevarat sa devina om cu litera mare reuseste....sa stii ca cu siguranta conteaza faptul de a fi OM....

BAFTA si coboara cu picioarele pe pamintul adevaratilor luptatori..... :graduated:

N-am fost de 2 zile pe forum si ca sa vezi ce dispute am scapat...
Nu pot lua nici partea lui Alex, nici a Sofiei fiindca sunt doar pe cale de a pleca in Italia.
Apropo, Alexandru te cunosc ce-i drept, vizual numai :graduated:
As dori sa te intreb mai multe, in special legate de Ambasciata d'Italia a Bucarest.
Acum trebuie sa plec sa ma inscriu la universitate, dar dat fiind faptul ca diploma de BAC o primesc peste vreo 2 luni, ce documente trebuie sa am in afara de la certificatul de la liceu acum, la prima "vizita" la Ambasada?
Multumesc!
Si nu va certati, ca o sa inchide topicul si nu o sa am unde pune intrebari :angel_not: :tongue2:

#17 emmy

emmy

Advanced Member

• 113 messaggi

Inviato 08 maggio 2007 - 13:54

Draga SOFIA stiu ca la noi am invatat a ne respecta unii cu altii si mai ales pe cei mai in virsta dar asta nu inseamna ca daca tu ai 40 de ani trebuie sa-ti permiti sa-i insulti pe altii adica pe cei mai tineri. Aici in Italia eu personal am invatat a ma apara si am invins frica de a nu ma putea apara. Asa ca cind unul e mai mare si insulta pe altul celalalt are tot dreptul de a se apara chiar insultind. Din acest motiv eu m-am certat cu o matusa aici in Italia caci ea fiind mai mare se credea Dumnezeu. Aici in Italia am schimbat multi mentalitatea, am cunoscut libertatea cuvintului si asa ca tu nu ai nici un drept sa scoti din gura aceste cuvinte, fiecare e responsabil de ceea ce face. Daca unul vrea sa invete are dorinta sa faca noi experiente invata in orice colt al lumii n-ar fi, daca cineva se dezice de studii este pentru ca nu vrea sa mai continue, nu are curajul sa lupte cu greutatile vietii. Studiile sunt peste tot la fel cu unica diferenza poate de Moldova ca cind ti-i lene sa inveti ii pui bani in mina profesorului si ai rezolvat totul fara a te intreba ce fel de specialist vei deveni.

Iti spun doua cuvinte: daca esti mai mare nu te crede Dumnezeu si stai cu picioarele pe pamint

#18 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Inviato 08 maggio 2007 - 15:37

Draga SOFIA stiu ca la noi am invatat a ne respecta unii cu altii si mai ales pe cei mai in virsta dar asta nu inseamna ca daca tu ai 40 de ani trebuie sa-ti permiti sa-i insulti pe altii adica pe cei mai tineri. Aici in Italia eu personal am invatat a ma apara si am invins frica de a nu ma putea apara. Asa ca cind unul e mai mare si insulta pe altul celalalt are tot dreptul de a se apara chiar insultind. Din acest motiv eu m-am certat cu o matusa aici in Italia caci ea fiind mai mare se credea Dumnezeu. Aici in Italia am schimbat multi mentalitatea, am cunoscut libertatea cuvintului si asa ca tu nu ai nici un drept sa scoti din gura aceste cuvinte, fiecare e responsabil de ceea ce face. Daca unul vrea sa invete are dorinta sa faca noi experiente invata in orice colt al lumii n-ar fi, daca cineva se dezice de studii este pentru ca nu vrea sa mai continue, nu are curajul sa lupte cu greutatile vietii. Studiile sunt peste tot la fel cu unica diferenza poate de Moldova ca cind ti-i lene sa inveti ii pui bani in mina profesorului si ai rezolvat totul fara a te intreba ce fel de specialist vei deveni.

Iti spun doua cuvinte: daca esti mai mare nu te crede Dumnezeu si stai cu picioarele pe pamint

imi pare rau ca nu hai citit atent della inceput. Fiecare are parera sa in diverse domenni si acasta nu inseamna daca el nu e de accord cu mine sa inceapa sa ma insultese. Milano nu e italia , fiecare regiune si fiecare universitate e diferita, si regulile sunt diferite . Stti eu de asi inaine non sa scriu mai mult nimik daca lumea vrea sa faca greselli singuri , si nu vrea sa invete din greselile altora treaba lor.Lasa sa cheltue bani si timp.

#19 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Inviato 08 maggio 2007 - 15:44

Aici nu e problema di lene, sau ca cineva nu vrea sa invete. ecsemplu : pentru recunoasterea diplomei de doctor la Verona trebue sa faci 7 esame , la padova 21 la Milano 18( plis poate sa faca esamen individual) La Padova si la Verona numai in sessione . deci acasta decuma iti ia tmp , si bani pentru takse . Am cunoscut multi medici moldoveni care sau pornit sa invete , au trecut la part tyme , dar avinda famiglie au fost nevoiti sa lase studiile. Alti medici stiind de greutatile acestea au inceput sa faca recunoastrea de diploma di medic moldoveneasca in diploma di infermiere italian, ca sa termine mai repede sa aiba professie sa se duca la lucru si sa aiba de hranit famiglia. Deci nu basat 3-4 ani de invetat dupa acea trebue sa faca toate specialisatia din nou 4 sau 5 ani. Totul acesta e timpo si bani.

#20 Guest_Alex_*

Guest_Alex_*

Inviato 08 maggio 2007 - 16:32

Ti-am trimis in privat un mesaj