ciao lilia.... stii ce ar trebui sa avem.... dorinza de a sacrifica viata noastra cu orice scop pentru a crea una nova urmasilor nostri.... si iti spune asta una care nu e partiota.... iubesc Moldova.... si ani in urma... cand eram mai mica si eu gandeam asa si eu studiam in Romania si doream sa schimb ceva in Moldova...
apoi m-am schimbat si acuma ca si majoritatea celor care au plecat din Moldova ori pentru lucru ori ptr o viata mai buna.... au ramas acolo.... sunt putini cei care traiesc in strainatate si apoi intorsi acasa mai au dorinza de a schimba... si mai ales ca .... ajungi acasa si vezi ca nu reusesti sa construiesti ceea ce iti doreai.....
dorinta de a schimba in bine Moldova.... exista in toti.... asta e cu siguranta.... lipseste sacrificiul si puterea de a lupta.....
eu inca nu stiu sa raspund la intrebarea ta.... ce ar trebui sa facem... nu stiu... e doar o parere.....
continui si eu cu aceleasi intrebari pentru toti ceilalti.[/b][/color]
<{POST_SNAPBACK}>
[/quote]
Buna Intense,
Cred ca am vazut aceleasi stele si acelasi cer cam in aceiasi perioada de timp in Romania...
Esti bravo ca gandesti asa! De ce putini, care se intorc acasa , din strainatate mai gandesc sa faca ceva? Oare , atunci cand omului ii este bine, nu trebuie sa se gandeasca si la altii?
La mine in sat, in aceasta vara am vazut un lucru minunat. Scoala din sat, renovata complet: geamuri termopan, calorifere noi, etc... Nu vor mai sta iarna copiii si profesorii imbracati si sufland in palme.. Si aceasta , datorita unui fost elev, plecat in strainatate , care a reusit sa convinga o organizatie din strainatate sa faca aceasta reparatie. Un lucru mare pentru sat, caci , cu banii de la Minister sau primarie trebuia sa treaca ani de zile... Un lucru mare. Nu spun ca oricine trebuie sa faca la fel, nu. Fiecare dupa puterile lui. E doar un exemplu.
Si cred ca ar fi zeci de exemple, noi doar trebuie sa avem, cum ai spus, DORINTA de a schimba, apoi , incet , incet , vine si posibilitatea, si jertfirea. Si ce va ramane? Multumirea sufleteasca, chiar daca nu ne vor spune cineva oficial sau va ovationa pentru noi, dar vom avea multumire sufleteasca, ca " am ingrijit fantana din care am baut apa". Si asi vrea mult sa avem toti cei veniti din Moldova , sau macar o parte,
"sacrificiul si puterea de a lupta"( vorba ta Intense).
Numai bine!