Salta al contenuto


Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Accedi   
  • Registrati


  •  


Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse
 

Foto
- - - - -

Impulsionarea colaborării între Republica Moldova și România în domeniul diasporei

Inviato da Domenico , 17 maggio 2013 · 1599 visualizzazioni

Moldavia
În perioada 14-15 mai 2013, Victor Lutenco, Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD), a efectuat o vizită de lucru în București, România. Lutenco a avut o serie de întîlniri cu oficialii români, reprezentanții mass-mediei și membrii asociațiilor diasporale. Vizita a fost organizată la invitația Ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David.

Scopul vizitei a constat în stabilirea unor contacte directe cu principalele instituții omoloage și partenere din România și fixarea unei liste de proiecte comune în beneficiul diasporei. În cadrul întrevederilor s-au analizat oportunitățile nevalorificate și s-a stabilit o listă de inițiative și proiecte comune pentru diasporă în domeniul economic, social, cultural și al audiovizualului.

Programul vizitei a inclus un set de întîlniri cu Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, funcționarii publici responsabili de domeniul diasporei din cadrul Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației, Institutul Cultural Roman, Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Secretariatul de Stat pentru Culte. De asemenea s-au stabilit relații de colaborare cu instituțiile publice naţionale cum ar fi TVR Internațional și Radio România Internațional.

În cadrul vizitei cu Ministrul Românilor de Pretutindeni, Cristian David, Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora a accentuat aspectele de dezvoltare prioritare pe agenda BRD. "Este important să punem în capul mesei proiecte concrete cu impact imediat asupra beneficiarului final: cetățean al RM sau al României, sau al ambelor state," a menționat Victor Lutenco.

Colaborarea pe viitor dintre Republica Moldova și România în domeniul diasporei se va concentra, dar nu se va limita la aspectul educațional, în special pe instruirea elevilor de peste hotare, pe dezvoltarea portofoliilor de activități sociale ale bisericilor, includerea produselor autohtone în grila TV, radio și organizarea unor acțiuni socio-culturale comune.

Victor Lutenco mulțumește Ambasadei RM în România pentru tot suportul acordat. Șeful BRD consideră că “este greu de evaluat vizita imediat după epuizarea acesteia – adevăratele rezultate se vor vedea în câteva săptămâni, în dependență de cît de activ părțile implicate vor face follow-up la toate cele convenite în timpul vizitei de lucru.”

Trackbacks per questi messaggi [ URL del Trackback ]

Non ci sono Trackbacks per questo inserimento