Dragă Ilinca,
părerea mea este că cel mai potrivit răspuns..e să nu le răspunzi..
..acestor două idioate.
VALE RELAX
SI UITATE SUB NAS.....
Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. ![]() Se poi hai un account , , o è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? ![]() |
Posted 15 January 2008 - 13:13
Dragă Ilinca,
..acestor două idioate.
Posted 15 January 2008 - 13:27
Dragă Ilinca,
..acestor două idioate.
Posted 15 January 2008 - 14:19
Ai dreptate, ma las pagubasa ca-i mai bine - prostul nu tre' sa-l infruntzi ci-i mai bine sa-l ocolesti...
...adevarat se spune ca prostul nu-i si idiot daca nu are si initziativà... si intzelepciunea populara nu-i de azi si nu-i de ieri, da-i dintotdeauna!
Edited by irina0103, 15 January 2008 - 15:07.
Posted 15 January 2008 - 14:44
ma guarda che filosofa....
ma senti me se vi sentite romeni te, vale, 999, stefan ecc perchè non andate nella grande romania lasciateci stare noi MOLDAVI!!!!!
PERCHE' NOI AMIAMO IL NOSTRO PAESE E NON NEGHIAMO LA NOSTRA IDENTITA' A VOSTRA DOFFERENZA!!!!
Posted 15 January 2008 - 15:20
DACA TOT MAI BINE ITI CLARIFICI IDEILE IN ITALIANA, ATUNCI SA TI-O SPUN IN ITALIANA:
ALLORA CORRI, VA', VATTENE!!! ED INFRETTA!!! VAAAA'
Posted 15 January 2008 - 15:24
In primul rind draga da-ti seama ca esti intr-un forum public si nu in ograda ta, in al doilea rind insultarile nu se permit cu atit mai mult ca nu se stie cine esti tu si nu cunosti personal pe nimeni, in al treilea rind fiind in Italia si pe un site creat de italiani in favoarea moldovenilor e admis ca unul sa faca traducerea si in italiana, in al patrulea rind daca esti patriota si esti pentru favoarea romanilor de ce ai ajuns in Italia si nu te-ai oprit in Romania?
Eu sint de parerea ca insultarile ce le scriu aceste doamne trebuie de tradus imediat in italiana astfel ca administratorul site-ului sa citeasca si daca e posibil sa intervina sa le anuleze de pe forum caci aici suntem la discutii publice unde fiecare isi spune liber parerea lui dar nu sintem in familie intre sot si sotie unde fiecare cauta sa se atace unul cu altul.
Pentru Vale - incearca sa gindesti cu capul inainte de a vorbi dar nu cu c...l inainte de a le trinti, caci nu esti mama nimanui pentru a ne insulta
Edited by liliana07, 15 January 2008 - 15:46.
Posted 15 January 2008 - 16:36
In primul rind draga da-ti seama ca esti intr-un forum public si nu in ograda ta, in al doilea rind insultarile nu se permit cu atit mai mult ca nu se stie cine esti tu si nu cunosti personal pe nimeni, in al treilea rind fiind in Italia si pe un site creat de italiani in favoarea moldovenilor e admis ca unul sa faca traducerea si in italiana, in al patrulea rind daca esti patriota si esti pentru favoarea romanilor de ce ai ajuns in Italia si nu te-ai oprit in Romania?
Eu sint de parerea ca insultarile ce le scriu aceste doamne trebuie de tradus imediat in italiana astfel ca administratorul site-ului sa citeasca si daca e posibil sa intervina sa le anuleze de pe forum caci aici suntem la discutii publice unde fiecare isi spune liber parerea lui dar nu sintem in familie intre sot si sotie unde fiecare cauta sa se atace unul cu altul.
Pentru Vale - incearca sa gindesti cu capul inainte de a vorbi dar nu cu c...l inainte de a le trinti, caci nu esti mama nimanui pentru a ne insulta
Edited by ILINCA, 15 January 2008 - 16:38.
Posted 15 January 2008 - 17:24
probabil c-ar merita sa atrag mai multa atentie mesajului tau, daca as sti cu cine stau de vorba..altfel spus, nu inteleg cine si ce dracul te face pe tine sa te gandesti cu ce anume ma gandesc eu inainte de a scrie...esti tu cumva mamea mea??In primul rind draga da-ti seama ca esti intr-un forum public si nu in ograda ta, in al doilea rind insultarile nu se permit cu atit mai mult ca nu se stie cine esti tu si nu cunosti personal pe nimeni, in al treilea rind fiind in Italia si pe un site creat de italiani in favoarea moldovenilor e admis ca unul sa faca traducerea si in italiana, in al patrulea rind daca esti patriota si esti pentru favoarea romanilor de ce ai ajuns in Italia si nu te-ai oprit in Romania?
Posted 15 January 2008 - 18:03
Edited by anisoara, 15 January 2008 - 18:10.
Posted 15 January 2008 - 18:24
Acest forum are ca scop prezentarea rep.Moldovei italienilor dar si intalnirea si schimbarile de pareri tuturor celor care au in comun dragostea catre Basarabia. Eu din primele posturi am observat ca pe acest forum se vorbea in exclusivitate de Rusia si de rusi plus sectiunea in limba rusa. Si am explicat ca acest lucru e gresit si ca aceasta tendinta rusofona nu reprezinta Moldova, deoarece Moldova are limba, cultura, obiceiuri toate latine adica romanesti! Aceasta sectiune e dedicata exclusiv limbii romane, si faptu ca se scrie in limbii diferite de cea romana cred ca incalca regulamentul forumului.in al treilea rind fiind in Italia si pe un site creat de italiani in favoarea moldovenilor e admis ca unul sa faca traducerea si in italiana,
undei moderatorul despre care tot vorbeai?Pentru Vale - incearca sa gindesti cu capul inainte de a vorbi dar nu cu c...l inainte de a le trinti, caci nu esti mama nimanui pentru a ne insulta
Edited by St3f4n, 15 January 2008 - 18:30.
Posted 15 January 2008 - 22:40
Pai,clar...cineva e cineva,dar cineva nu e cineva.Mai,da cum mai sariti in ajutor unul la altul!
Ilinca in popor se mai zice si despre cineva care ia "prajina" inainte,cred ca intelegi de ce zicala vorbesc.
De ce ma rog sinteti mereu voi cei ofensati primii...cind cineva nu se considera roman?Ca daca careva se opune ideilor voastre atunci incepe-ti cu trimisul.Sau in sectiunea aceasta trebuie sa ramineti numai voi cu topicuri dedicate "informarii "romanilor" de peste Prut"?Pai daca va simtiti romani(si aceasta n-a fost spusa o singura data) fie care-ar fi motivele voastre,nu inseamna ca ne consideram sau si mai rau,trebuie sa ne consideram toti romani.Repet nu am nimic impotriva Romaniei,cu atit mai mult impotriva poporului roman(printre care am prieteni),dar fiind nascuta si crescuta in Rep.Moldova am tot dreptul si dorinta de a fi moldoveanca.Nu va pare ca cam fortati cu romanismul?As vrea sa faceti un sondaj printre moldoveni si sa vedeti citi se considera romani sau vor unirea cu Romania.Nu cred sa fie numar mare.Asa ca mai relaxati-va si nu faceti atitea valuri in "tazuc".
A fost odata,ca niciodata...Pe parcursul sau istoric Moldova sa dezvoltat independent de Romania,chear de avem aceasi limba,tradizii si obiceiuri.Ca saraca Moldovioara a fost trecuta ba intr-o parte,ba in alta;rapita sau alipita/unita de cei care aveau puterea in miini la momentul dat. De ce sa nu raminem un stat independent,sa ne promovam tara noastra,sa ne numim MOLDOVENI si sa fim mindri noi msi urmasii nostri?De ce trebuie neaparat sa luam numele unei tari si a unui popor ce nu ne apartine?Aici nu va comportati mai bine decit "invasorii rusi" de care tot vorbiti si-i judecati.
Posted 15 January 2008 - 23:31
Deja-mi vine greu sa-ti citesc textele pline de greseli gramaticale, greseli de stil si cacafonii la tot pasul,
dar cand mai vii si cu folosirea proverbelor si inversiunilor verbale in mod impropriu - tip pràjina de ex - deloc in tema, PAI MI-I SI SILA SA FIU REPREZENTATA DE UNA CA TINEEE! S-apoi, fara ofense nici nu reusesti sa discutzi!
Lasa ca nu mai atrag atenzia ca de Craciun vii sa ma colinzi cu o URATURA, dar sa confunzi chiar proverbele si cate mai altele - este imperdonabil. Ceva de genul lui Emilio Fede de la tg4: el spune si doar el intzelege despre ce vorbeste, iar altii nu au decat sa schimbe canalul...
Primele ofense au fost facute in adresa lui Stefan - ofense grele de tot, dar baiatul si-a pastrat in continuare tonul civilizat fara sa raspunda la insultari. Insa voi ati continuat sa mergeti inainte cu ofensele. La ce te asteptai?
Oricum, din ce in ce mai putzina lume de pe moldweb as dori sa cunosc personal... Cu Rick sau Nikita, chiar daca ne-am si ciondànit un pic, as avea enormà placere sà conversez (sigur reciproc!). Dar cu voi, astea de aici, nici daca m-ar plàti cineva din greu nu v-as asculta "reflexiunile profunde"!
Am tentat un dialog chiar cu tine alta data, dar n-a fost loc. Acuma ma conving din ce in ce mai mult ca nu incotzesc semintzele pe solul vostru sterp.
Pàcat, imi pàreai mai isteatzà decat ai dat dovada pe moldweb.
Probabil, nici punctul tàu forte nu este mintea.
Nu dispera, mai ai sanse sa redevii bipedà!!! Càile Domnului sànt infinite...
Posted 16 January 2008 - 11:47
Posted 16 January 2008 - 17:32
Edited by St3f4n, 16 January 2008 - 17:44.
Posted 16 January 2008 - 18:02
Posted 17 January 2008 - 11:45
Edited by VLADIC, 17 January 2008 - 11:59.
Posted 17 January 2008 - 12:16
Posted 17 January 2008 - 12:37
Edited by VLADIC, 17 January 2008 - 12:37.
Posted 17 January 2008 - 14:13
Edited by St3f4n, 17 January 2008 - 17:25.
Posted 17 January 2008 - 20:49
Aceste versuri ti le-ai citat uitindu-te-n oglinda:Traseistele scot artileria grea
(Renunta la traditionalele arme profesionale)
LILIANA, ANISOARA &Co
Cer scuze pentru raspuns cam cu intirziere, dar eu (spre deosebire de voi) n-am frecventa libera la serviciu.
Foarte dragut ca ati raspuns la epitetul "vacarite"! Se vede ca este apelativul la care raspundeti zilnic.
Dar voi, bambinelor, chiar aveti pretentia de a va considera( cu asa mentalitate si "dragoste" pentru tot ce-i romanesc) ca facind parte din patura celor care-s cu citeva capete mai sus de vacarite?????
Adevaratii intelectuali nu sunt din tabara lui Stati! Deci , cind am zis ca va bagati acolo unde nu va fierbe oala, am avut in vedere segmentul legat de cunoasterea istoriei neamului, a limbii, a inaintasilor s.a.m.d.
Dar cred ca noi vorbim in limbi diferite, se vede ca v-ati epuizat tot "arsenalul" de argumente de ati trecut la portretul fizic. Stiti, eu ma simt minunat cu fata mea oriunde-as fi,nu ma rusinez cu ea si in munca mea de fiecare zi n-am nevoie nici de transplanturi, nici de a ma ascunde in spatele chipurilor angelice de orice tip( ai dragostei, ai mortii etc...) Voi vad ca n-aveti curajul sa va postati cite o poza cu adevaratele fete. Unicul lucru ce-ati putut face cu bruma de inspiratie ce va caracterizeaza, v-ati scos in public "transplanturile"! Foarte elocventa poza, Liliana! Nu cred ca e decent sa ne scoatem pe internet tot felul de organe (cu exceptia cazurilor de necesitati publicitare, desigur) pentru a fi pe placul nu stiu cui.
Dar, in general, dac'ar fi cazul, transplantul de par a devenit o procedura obisnuita, ce-o sa va faceti voi, acelea care aveti nevoie de transplant de "GRIERI"???
Nu inteleg de ce va preocupa atit de mult aspectul meu fizic , doar nu frecventam aceleasi localuri...
Stiti, m-am distrat pe cinste citind raspunsurile voastre pline de ura si furie...Fiindca vad ca vreti sa dati dovada de cunoastere a "clasicilor" din Pitusca(Sioma, draga, nu Seoma), va voi cita si eu un clasic veritabil(anticipez viitoarele voastre aruncari de zoi):
"De suport cu usurinta si cu zimbet a lor ura,
Laudele lor, desigur, m-ar mihni peste masura."
E vorba de M. Eminescu, dar e un clasic ce a scris in limba mea,cea Romana. In limba voastra au scris altii:
"Frate mai mare, noi din suflet iti spunem,
Si-n cuvintele'acestea toata dragostea punem..."
sau
"Comsomolia mea, Comsomolie..."
La drept vorbind, nu-mi prea place sa ma pretez la astfel de discutii,dar totus o sa mai punctez citeva chestii:
1. Faptul ca un om isi apara limba moldoveneasca, facind uz de cea italiana, nu inseamna ca Italia-i o tara inculta, ci tocmai cel ce nu gaseste argumente-n limba ce si-o apara cu atita ardoare(cum sa aperi ceea ce nu cunosti?!);
2. In parlamentul Moldovei as vrea sa fiu doar atunci cind cei ce sunt de o alta factura politica decit "Ghineralul" si "Bombonel" ar avea ceva de spus, caci azi se pierd in behaitul comunist;
3. Nu va cereti scuze de la oameni, motivind ca mi-ati raspuns in limba mea,asta-i limba si esenta voastra;
4. Nu cred ca e rusinos sa fii vacar sau sa pasti boboci, e rusinos sa-ti scoti "balcoanele" in scopuri publicitare si ca dovada de multa minte si inteligenta(vezi http://www.moldweb.o...p?showuser=1800 )
Apropos,limbajul vostru m-a convins ca v-am detectat 100%.
Si fiindca vad ca va plac termeni de mahala si unicul argument va este pleftureala, o sa va citez din P. Carare:
"Bre, esti prost si ti-o spun drept
C-ai ramas precum ai fost...
Dac-ai fi-un pic mai destept
Ai vedea cit esti de prost..."
Cred ca n-ar trebui sa va deranjeze exteriorul meu cel groaznic, caci stiu cu precizie ca nu v-am facut nici o invitatie nicaieri(nici cind erati treze,nici cind erati baute, ca vad ca nu negati ca v-ar fi strain paharelul) si nici pe viitor n-am de gind s-o fac. Cum zicea Eminescu :"Nu spera si nu ai teama!" In privinta lui VOLOGHICA: Asa m-a botezat mama - VLADIC(VLADISLAV) si departe prin straini n-as vrea sa dau cu piciorul in ceea ce-a fost scump si drag pentru parintii mei. Sunt sigur ca pentru voi asta ar fi ceva de ris si de batjocura.
Ei, dar cite nu zice, si, mai ales- cite nu face omul la betie, de aceea o sa incerc sa fiu si eu mai tolerant si , cu multa binevointa sa va spun:
E adevarat c-ar fi bine sa facem si noi, cei din Moldova, schimb de opinii, sa ne-ajutam care cu ce putem,cum deseori mi s-a si-ntimplat, dar voi, chiar departe de casa si tot batjocoriti neamul si pamintul, limba si istoria. Cind ati dovedit sa va umpleti cu atita venin comunist antiromanesc? S-ar parea ca fluturati steaguri academice,ca sunteti tare scolite, dar dupa cite stiu scoala superioara din Moldova nu creste romanofobi. De aici si concluzia ca educatia ati primit-o prin coridoare, nu prin auditorii.
Cam toate fiind spuse, cum n-ati da, dar sunteti si voi femei, asi vrea sa va prezint scuzele de rigoare si sa duelam cu argumente istorice, daca le detineti, daca nu - CIAO!!!
Am scris atit de mult chiar cu riscul de a deveni plicticos, deoarece orarul de munca nu-mi permite s-o fac in fiecare zi.