Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Proteste De Amploare La Chişinău

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
203 risposte a questa discussione

#1 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Inviato 08 gennaio 2008 - 12:58

24 decembrie 2007

Messaggio modificato da St3f4n il 08 gennaio 2008 - 13:05

#2 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Inviato 08 gennaio 2008 - 13:10

NOI SUNTEM ROMANI!

#3 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3656 messaggi

Inviato 08 gennaio 2008 - 18:12

http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley21.gif

NOI SUNTEM ROMANI!

noi suntem moldoveni...... :busted_cop:

#4 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Inviato 08 gennaio 2008 - 20:36

http://forum.moldweb.eu/public/style_emoticons/default/smiley21.gif

noi suntem moldoveni...... :busted_cop:

tu esti, nu noi

#5 Rick

Rick

Advanced Member

• 17668 messaggi

Inviato 08 gennaio 2008 - 21:21

tu esti, nu noi

Ahhhh , ci sei arrivato finalmente !

pieno diritto a tutti

di sentirsi etnicamente
rumeno o moldoveno , russo od ucraino

ma nessun diritto a nessuno

di affermare con protervia

che tutti i moldavi sono

rumeni o maldoveni , russi od ucraini .

Ora il passo successivo
sarebbe quello di rendersi conto che

chiedere l’unirea di uno stato sovrano

equivale ad un atto di terrorismo

in quanto pone in discussione

l’esistenza stessa di quel medesimo stato sovrano

#6 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3656 messaggi

Inviato 08 gennaio 2008 - 22:12

Ahhhh , ci sei arrivato finalmente !

pieno diritto a tutti

di sentirsi etnicamente
rumeno o moldoveno , russo od ucraino

ma nessun diritto a nessuno

di affermare con protervia

che tutti i moldavi sono

rumeni o maldoveni , russi od ucraini .

Ora il passo successivo
sarebbe quello di rendersi conto che

chiedere l’unirea di uno stato sovrano

equivale ad un atto di terrorismo

in quanto pone in discussione

l’esistenza stessa di quel medesimo stato sovrano

grazie di cuore Rick mi hai risparmiato un commento ;)

#7 anisoara

anisoara

Advanced Member

• 129 messaggi

Inviato 10 gennaio 2008 - 17:19

:unsure: Nu va pare straniu ca in piata sint doar elevi?Sau sint si studenti?!SI inca una:cei din Moldova ati observat accentul?Nu va spune nimic? :hmm:

Messaggio modificato da anisoara il 10 gennaio 2008 - 17:21

#8 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3656 messaggi

Inviato 10 gennaio 2008 - 17:22

Nu va pare straniu ca in piata sint doar elevi?Sau sint si studenti?!SI inca una:cei din Moldova ati observat accentul?Nu va spune nimic?

am observat tot Anny dar ce sa facem cìn lumea nu intelege intendo :arf2: (st3f4n)

#9 irina0103

irina0103

Advanced Member

• 395 messaggi

Inviato 10 gennaio 2008 - 17:38

Fetelor aveti dreptate noi suntem Moldoveni!!

si Stefan las-o mai moale! :tongue2:

#10 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3656 messaggi

Inviato 10 gennaio 2008 - 17:39

Fetelor aveti dreptate noi suntem Moldoveni!!

si Stefan las-o mai moale! :tongue2:

BRAVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :1a:

#11 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Inviato 10 gennaio 2008 - 21:56

Imaginile vorbesc clar...

JOS COMUNISTII!!! VREM CRACIUNUL INAPOI!!!, UNIRE!!! NOI SUNTEM ROMANI!!!

JOS HOTARU DE LA PRUT!!

HAI SA DAM MANA CU MANA CEI CU INIMA ROMANA!!!

Messaggio modificato da St3f4n il 10 gennaio 2008 - 22:03

#12 999

999

Member

• 40 messaggi

Inviato 11 gennaio 2008 - 10:34

Elevi acolo nici nu erau nici pe de aproape. Majoritatea studenti, oricum e si de asteptat ca tinerii sa fie cei mai activi. Se imparteau fluturasi pe strada - cine a dorit a venit... asa ka fara insinuari.

In plus actiunea a fost cauzata in mare parte de declaratiile aberante a presedintelui, ca simbolurile de stat a Moldovei (stema, drapelul...) prea tare seamana cu cele a Romaniei, si din aceasta cauza trebuie schimbate, sau despre introducerea limbii "moldovenesti" in scoli. Oricum, protestul a avut efectul dorit si dupa nu s-au mai facut declaratii de asa natura

#13 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3656 messaggi

Inviato 11 gennaio 2008 - 13:46

[quote name='999' date='11 Jan 2008, 10:34' post='85518']
Elevi acolo nici nu erau nici pe de aproape. Majoritatea studenti, oricum e si de asteptat ca tinerii sa fie cei mai activi. Se imparteau fluturasi pe strada - cine a dorit a venit... asa ka fara insinuari.

asa si ce doresti sa spui cu aceasta afermatie????
ca e just ca tineri sa se compoare urit
oleca di rispect pentru tara in care traiesc trebue sa aiba

in pasaport ìi scris citadinanta Moldoveneasca??traiesc in Moldova atunci sunt Moldoveni

Messaggio modificato da liliana07 il 11 gennaio 2008 - 13:48

#14 irina0103

irina0103

Advanced Member

• 395 messaggi

Inviato 11 gennaio 2008 - 14:38

in pasaport ìi scris citadinanta Moldoveneasca??traiesc in Moldova atunci sunt Moldoveni

è proprio questo che dico da sempre a Stefan

Messaggio modificato da irina0103 il 11 gennaio 2008 - 14:39

#15 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3656 messaggi

Inviato 11 gennaio 2008 - 14:40

è proprio questo che dico da sempre a Stefan

ma lui non lo capisce pke poveretto le manca 'na rotella :lol3:

#16 999

999

Member

• 40 messaggi

Inviato 11 gennaio 2008 - 19:56

Ha ha, da chiar tu sa ceri respect :o .... nu poţi scrie o propoziţie in limba ta fără a comite o sumedenie greşeli.

Vai de capul moldovenilor care se bat cu pumnul in "kept" da cultura ioc. :nopity:

#17 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Inviato 11 gennaio 2008 - 20:11

Da ia vezi ce zice Declaratia de Indipendenta, citeste si verifica cam ce zic manualele de Istorie...si dupa daca mai vrei puteam continua discutia.

#18 emmy

emmy

Advanced Member

• 113 messaggi

Inviato 11 gennaio 2008 - 21:31

Din ceea ce am invatat la scoala - istoria moldovenilor tin minte foarte putin caci istoria a fost unicul obiect care nu-mi placea. Nu m-am considerat nici odata romanca si nici nu ma voi considera. In toata aceasta incurcala mi s-a trezit interesul fata de istorie din simpla curiozitate pentru a vedea realitatea si a deosebi intre romani si moldoveni. Frecventez biblioteca italiana si la sectia istorie am gasit cartea unui roman " La vera storia dei romeni" scrisa de un istoric roman si tradusa in italiana si am studiato. Stiti care e adevarul? Au fost 3 regiuni-Transilvania, Romania, Moldova toate independente una de alta, fiecare cu legile si traditiile lor. Cu timpul a fost unirea Romaniei in acelasi mod in care a fost au fost facute in lume si multe alte uniri, cuceriri, colonizari- cu ajutorul razboaielor si puterii. Moldova si Transilvania a fost unite la Romania, nu eram romani am fost mereu, mereu, mereu moldoveni. Rusii prima data in 1812 prin acorduri intre ei - sefii au luat O PARTE DI MOLDOVA nu di Romania. Deacea ne chemam moldoveni pentru ca mereu am fost de la Moldova. Romanii ne-au unit la ei precum au facut-o si rusii, cu diferenta ca rusii ne-au lasat acelasi nume formind RSS Moldoveneasca, romanii ne-au chemat Romania. Limba a fost aceeasi- romana dar nu din meritul romanilor ci din meritul lui Traian.
Este acelasi caz cu limba engleza vorbita in America si Anglia dar nimeni din America nu ridica problema de a se chema englezi doar pentru ca vorbesc limba lor. Acelasi lucru si cu franceza. Oameni buni -- o limba poate fi vorbita in mai multe tari fie perfecta sau cu unele dialecte, dar nationalitatea unui popor, individ este atribuita in baza numelui tarii si nu a limbii vorbite.Deacea spre parerea de rau ai asa zisilor "patrioti" SINTEM MOLDOVENI SI VORBIM LIMBA ROMANA. Cei ce protesteaza in piata pentru lucruri nu urgente mai bine si-ar rasufleca miinicile si ar contribui la cresterea economiei tarii, la imbunatatirea nivelului de trai. Mai bine s-ar duce acasa la o batrina si i-ar taia lemne sau aduce o caldare de apa-- ar avea un sens miscarea lor, caci cu strigate in piata nu se face altceva decit inrautati si asa foarte rea imaginea si situatia tarii.

#19 anisoara

anisoara

Advanced Member

• 129 messaggi

Inviato 11 gennaio 2008 - 21:45

In plus actiunea a fost cauzata in mare parte de declaratiile aberante a presedintelui, ca simbolurile de stat a Moldovei (stema, drapelul...) prea tare seamana cu cele a Romaniei, si din aceasta cauza trebuie schimbate, sau despre introducerea limbii "moldovenesti" in scoli. Oricum, protestul a avut efectul dorit si dupa nu s-au mai facut declaratii de asa natura

Pai cum e de inteles?

Elevi acolo nici nu erau nici pe de aproape. Majoritatea studenti,

Erau?Sau nu erau? :hmm:
Daca nu gresesc jurnalista a spus ca erau si:"elevii de la liceul "G.Asachi"-faimosul liceu...p/u cei cu mina-n mina si cu inima romana :lol3: .

P/u a fi clar o data si p/u totdeauna:Ca Voronin ne duce tara de ris,nu e secret p/u nimeni si ca tinerii sint cei mai activi sint de acord,dar....eu cred(si sper) ca ar trebui sa ne mindrim cu tara si trecutul nostru,mai bine zis-sa facem ca sa ne putem mindri.Si sa nu ne insusim numele unei altei naziuni,doar p/u faptul ca la momentul de fata tara respectiva sta mai bine pe plan economic si international.Nemai adaugind alte chestii,care pot fi comentate ca "isinuari"....

Ce-i rau ca o persoana nascuta si crescuta in Rep.Moldova se considera(pe drept)de nazionalitate-moldovean?

P.S.

Elevi acolo nici nu erau nici pe de aproape.....Ha ha...nu poţi scrie o propoziţie in limba ta fără a comite...greşeli.

.

Desteptati-va,desteptilor!!!!Immagine PostataSintem pe Internet!!! :bounce:

Messaggio modificato da anisoara il 11 gennaio 2008 - 21:46

#20 anisoara

anisoara

Advanced Member

• 129 messaggi

Inviato 11 gennaio 2008 - 22:09

Din ceea ce am invatat la scoala - istoria moldovenilor tin minte foarte putin caci istoria a fost unicul obiect care nu-mi placea. Nu m-am considerat nici odata romanca si nici nu ma voi considera. In toata aceasta incurcala mi s-a trezit interesul fata de istorie din simpla curiozitate pentru a vedea realitatea si a deosebi intre romani si moldoveni. Frecventez biblioteca italiana si la sectia istorie am gasit cartea unui roman " La vera storia dei romeni" scrisa de un istoric roman si tradusa in italiana si am studiato. Stiti care e adevarul? Au fost 3 regiuni-Transilvania, Romania, Moldova toate independente una de alta, fiecare cu legile si traditiile lor. Cu timpul a fost unirea Romaniei in acelasi mod in care a fost au fost facute in lume si multe alte uniri, cuceriri, colonizari- cu ajutorul razboaielor si puterii. Moldova si Transilvania a fost unite la Romania, nu eram romani am fost mereu, mereu, mereu moldoveni. Rusii prima data in 1812 prin acorduri intre ei - sefii au luat O PARTE DI MOLDOVA nu di Romania. Deacea ne chemam moldoveni pentru ca mereu am fost de la Moldova. Romanii ne-au unit la ei precum au facut-o si rusii, cu diferenta ca rusii ne-au lasat acelasi nume formind RSS Moldoveneasca, romanii ne-au chemat Romania. Limba a fost aceeasi- romana dar nu din meritul romanilor ci din meritul lui Traian.
Este acelasi caz cu limba engleza vorbita in America si Anglia dar nimeni din America nu ridica problema de a se chema englezi doar pentru ca vorbesc limba lor. Acelasi lucru si cu franceza. Oameni buni -- o limba poate fi vorbita in mai multe tari fie perfecta sau cu unele dialecte, dar nationalitatea unui popor, individ este atribuita in baza numelui tarii si nu a limbii vorbite.Deacea spre parerea de rau ai asa zisilor "patrioti" SINTEM MOLDOVENI SI VORBIM LIMBA ROMANA. Cei ce protesteaza in piata pentru lucruri nu urgente mai bine si-ar rasufleca miinicile si ar contribui la cresterea economiei tarii, la imbunatatirea nivelului de trai. Mai bine s-ar duce acasa la o batrina si i-ar taia lemne sau aduce o caldare de apa-- ar avea un sens miscarea lor, caci cu strigate in piata nu se face altceva decit inrautati si asa foarte rea imaginea si situatia tarii.

Sint de acord cu tine nu 100,dar 1000%!Mai ales cu ultima parte

Deacea spre parerea de rau ai asa zisilor "patrioti" SINTEM MOLDOVENI SI VORBIM LIMBA ROMANA. Cei ce protesteaza in piata pentru lucruri nu urgente mai bine si-ar rasufleca miinicile si ar contribui la cresterea economiei tarii, la imbunatatirea nivelului de trai. Mai bine s-ar duce acasa la o batrina si i-ar taia lemne sau aduce o caldare de apa-- ar avea un sens miscarea lor, caci cu strigate in piata nu se face altceva decit inrautati si asa foarte rea imaginea si situatia tarii.

Imi pare rau ca situatia si asa grea creata de Voronin&Co.e amplificata de unele personaje.Si,cum zici si tu,ar fi mai bine ca s-ar gindi cum sa scoata tara din impas si cum sa faca sa se intoarca lumea acasa.Am zis o data ca situatia din tara imi pare ca si zicala:"satul arde,dar baba se piaptana".

Iar pentru asta

nu eram romani am fost mereu, mereu, mereu moldoveni.

un :kissing: :smiley32: .

MOLDOVENI DIN TOATE TARILE,UNITI-VA!!!