Jump to content

Moldweb
Moldova Community Italia uses cookies. Read the Regole privacy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies
  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

•  

Benvenuto su Moldweb

Posted Image Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Posted Image
Se poi hai un account Posted Image, Posted Image, Posted Imageo Posted Image è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Posted Image
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Proteste De Amploare La Chişinău

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
203 replies to this topic

#21 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Posted 11 January 2008 - 23:47

Frecventez biblioteca italiana si la sectia istorie am gasit cartea unui roman " La vera storia dei romeni" scrisa de un istoric roman si tradusa in italiana si am studiato. Stiti care e adevarul?

Istoria e una! In modul cum te-ai exprimat pare ca istoria uficiala care stim cu totii e o minciuna si cea care ai descoperit tu la biblioteca lu peste e adevarul suprem. Deci hai sa fim seriosi. Te-as ruga daca ai putea posta numele autorului si a cartii.

Au fost 3 regiuni-Transilvania, Romania, Moldova toate independente una de alta, fiecare cu legile si traditiile lor.

Au fost 3 regiuni: Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca cunoscuta si cu numele de Valachia. Toate trei aveau si au aceleasi obiceiuri si vorbesc aceasi limba. Mai adaug ca Domnitorii acestor principate erau toti inruditi, un exemplu e Stefan cel Mare cu Vlad Tepes( domn al Tarii Romanesti) iar acesta cu Matias Corvin (Rege al Ungariei si domn al Transilvaniei).

Cu timpul a fost unirea Romaniei in acelasi mod in care a fost au fost facute in lume si multe alte uniri, cuceriri, colonizari- cu ajutorul razboaielor si puterii. Moldova si Transilvania a fost unite la Romania, nu eram romani am fost mereu, mereu, mereu moldoveni.

1859 din unirea Moldovei cu Tara Romaneasca (Valachia) se naste Romania propriu zisa multumita lu' Alexandru Ioan Cuza. Transilvania fiind inca sub ocupatia maghiara. Unirea din 1859 a avut loc printr-un acord intre cele doua principate de a fi conduse de un singur Domnitor adica Cuza si prin aceasta strategie s-au unit(fiind ele conduse de un unic domnitor) in ciuda marilor puteri europene(Franta, Anglia, etc)care la tratatul de la Versailles nu doreau unirea intre cele doua principate romanesti. Deci a vorbi de razboaie, cuceriri si chiar colonizari e chiar apsurd. Dar te rog controleaza pe internet, nu-i nevoie musai sa te duci la biblioteca.

Rusii prima data in 1812 prin acorduri intre ei - sefii au luat O PARTE DI MOLDOVA nu di Romania.

De Moldova exista una, adica cea dintre Carpatii orientali si Nistru si de la Marea Neagra pan sus in Bucovina(incluza). Rep. Moldova de fapt e costituita doar de o parte din cea ce este Moldova intradevar adica Basarabia. E patetic sa afirmi azi dupa ocupatia ruseasca ca pe cele doua maluri ale Prutului sunt doua popoare diferite cu obiceiuri diferite, cu istorie diferita, si de asta se si incearca sa se zica si ca limba e diferita cand de fapt este vorba de unu si acelas popor.

Deacea ne chemam moldoveni pentru ca mereu am fost de la Moldova.

Si romanii din dreapta Prutului se numesc Moldoveni dar cu valoare regionala, si romanii din dreapta Prutului canta Trandafir de la Moldova deoarece folcloru e unu si acelas, si Moldovenii din dreapta Prutului il slujesc pe Stefan cel Mare ca fiind cel mai mare dintre domnitori, si Moldovenii din Dreapta Prutului zic "Hristos a Inviat" de Pasti deoarece obiceiurile sunt aceleasi, etc, etc....dovezile sunt multe.

Romanii ne-au unit la ei precum au facut-o si rusii, cu diferenta ca rusii ne-au lasat acelasi nume formind RSS Moldoveneasca, romanii ne-au chemat Romania. Limba a fost aceeasi- romana dar nu din meritul romanilor ci din meritul lui Traian.

N-ai sa citesti nicioadata si nicaeri ca romanii au atraversat Prutul si cu forta au anexat Basarabia, NICIODATA! Dar ai sa citesti cum Rusii au incercat in toate feluri de a sterge identitatea romana a regiunii prin deportari de masa a romanilor in Siberia, Kazakistan si cum au incercat si inca incearca sa promoveze o politica a moldovenismului adica in a convince opinia publica ca de fapt este vorba de doua popoare diferite. Ultima unire care a avut loc inainte de al doilea razboi mondial a avut loc chiar prin referdum in Basarabia. Promovand o politica moldoveneasca in Basarabia adica inventand o identitate moldovenesca se incearca a stinge sentimentul romanesc si a sabota adevarata identitate a populatie dintre Prut si Nistru in asa fel in cat sa se tina Basarabia departe de o eventuala Unire ( nu cucerire) cu Romania si drept consecinta Basarabia ( teritoriu strategic in Europa Centrala) este mentinuta sub influenza ruseasca.

Este acelasi caz cu limba engleza vorbita in America si Anglia dar nimeni din America nu ridica problema de a se chema englezi doar pentru ca vorbesc limba lor.

Corect dar acesta nu e cazul dintre Romania si rep.Moldova. Si mai adaug inca ceva. Faptu ca lucrurile nu stau chiar cum crezi tu e aratat si de insistenta comunistilor de la Chisinau in a promova sintagma "Limba Moldoveneasca", pai pot fi si doua popoare care vorbesc aceasi limba cum zici si tu nu? eee dar probabil Voronin si toti comunistii stiu ceva care tu nu stii, au costiinta murdara si faptu de a recunoaste ca in rep. Moldova se vorbeste intradevar Limba Romana e o dovada prea evidenta in fata comunistilor care in rep.Moldova e aproape sinonin cu a fi "rus" ei trebue sa-si salvaguardeze interesele si sa-si pastreze posturile de asta Unirea pentru ei nu trebue sa aiba loc si uite cum se iau si de bradu de Craciun.

Oameni buni -- o limba poate fi vorbita in mai multe tari fie perfecta sau cu unele dialecte, dar nationalitatea unui popor, individ este atribuita in baza numelui tarii si nu a limbii vorbite.

Identitatea unui popor este atribuita in baza culturii a obiceiurilor, care sunt aceleas cu cele a Romaniei. :) Te apreciez pentru faptu ca recunosti ca in rep.Moldova se vorbeste Romana cea ce mi se pare mult de la o persoana cu idei ca ale tale

Cei ce protesteaza in piata pentru lucruri nu urgente mai bine si-ar rasufleca miinicile si ar contribui la cresterea economiei tarii, la imbunatatirea nivelului de trai.

Prea mult timp ne-am vandut identitatea si am aplecat capul. Cred ca chestiunea identitara e de fondamentala importanta pentru generatiile viitoare deoarece "Suntem in cuvant si fapte floare de latinitate".

Moldoveanul si munteanul sunt frati buni cu ardeleanul, trei romani plini de putere ca romanul in VECI nu piere!

Cea ce te sfatuesc e sa citesti cum trebue istoria.

Edited by St3f4n, 12 January 2008 - 00:06.

#22 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Posted 12 January 2008 - 00:17

Ce-i rau ca o persoana nascuta si crescuta in Rep.Moldova se considera(pe drept)de nazionalitate-moldovean?

Nu ce-i rau dar ce este grasit in a zice ca esti moldovean ar trebui sa fie intrebarea ta. Iar eu t-as raspunde TOT!
N-ai sa vezi in Corea persoanele din partea de nord sau cele din partea de sud sa-si schimbe nationalitatea peste noapte cum nu cred ca ai vazut nemtii din Germania de est sa zica ca sunt un alt popor. Dar cred ca in niciuna din aceste doua cazuri de popoare despartite, cu toate ca tot rusii sunt responsabili, au fost supusi unu-i proces de disnationalizare ca cel din Basarabia.

#23 999

999

Member

• 40 posts

Posted 12 January 2008 - 13:29

Da vad ca e o discutie fara sfirsit.

Pentru liliana07, anisoara, irina - Nu stiu unde va aflati acum, dar eu periodic sunt atit in Moldova cit si in Italia. Aberatiile debitate de Voronin in legatura cu drapelul, limba si istoria Moldoveneasca sunt absolut insuportabile.

In asa intrebari nu sunt jumatati de masura - ori suntem romani (din Moldova) si vorbim limba romana, ori moldoveni cu limba moldoveneasca si ne trebuie traducere si dictionare romano-moldovenesti. -_-

#24 anisoara

anisoara

Advanced Member

• 129 posts

Posted 12 January 2008 - 16:18

ce este grasit in a zice ca esti moldovean.... TOT!

Explica,te rog,si ilumineaza-ne.

#25 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3,656 posts

Posted 12 January 2008 - 21:25

Da vad ca e o discutie fara sfirsit.

Pentru liliana07, anisoara, irina - Nu stiu unde va aflati acum, dar eu periodic sunt atit in Moldova cit si in Italia. Aberatiile debitate de Voronin in legatura cu drapelul, limba si istoria Moldoveneasca sunt absolut insuportabile.

In asa intrebari nu sunt jumatati de masura - ori suntem romani (din Moldova) si vorbim limba romana, ori moldoveni cu limba moldoveneasca si ne trebuie traducere si dictionare romano-moldovenesti. -_-

mai la-so mai moale.... sempre le solite stronzate
se sai l'italiano sapresti anche cosa vuol dire
questa parola

e falla finita per piacere, sei ridicolo/a

#26 emmy

emmy

Advanced Member

• 113 posts

Posted 12 January 2008 - 21:51

Nu degeaba este proverbul moldovenesc " Dupa razboi sint multi eroi". Eu acum sint in Italia de 9 ani, am fost acasa prima data in 2006 dupa 7 ani si am vazut foarte multe schimbari fie pozitive si negative. Nu urmaresc politica decit prin internet si as vrea sa spun ca de vorbit se gasesc multi si inca gratis - problema e de facut ceva ca nu gasesti pe nimeni. Daca Voronin e pentru al doilea mandat presedinte al Moldovei, nu pentru ca a vrut el, dar pentru ca l-a ales poporul oameni buni, si stiti cum e lumea - are incredere in unul care a facut ceva citusi de putin dar- a facut. Plingem in multi azi comunistii nu pentru politica lor, dar pentru minimul de viata decent care l-am trait - fiecare avea casa,masa, lucru si familia unita. Au biruit comunistii in alegeri pentru ca cu democratii dupa 1991 am ajuns in fundul prapastiei. Daca cineva vrea sa atite protestarile de piata e numai pentru ca nu are ce face sau ce, dar nu vrea sa faca. Cei ce se cred mari si tari in politica ar face mai bine daca ar face fapte concrete si ar demonstra moldovenilor ca merita increderea lor, atunci lumea ar vota pe ei si vor schimba si politica. Cu coruptia care este la noi in Moldova --cu asta ar fi trebuit de luptat, dar nu cu problema limbii. Toti vorbesc de Voronin ca e omul Rusiei dar l-a votat poporul Moldovei. De relatiile economice si comerciale cu Rusia avem nevoie caci pina vom fi recunoscuti pe piata Europei va curge inca multa apa in riurile noastre, deaceea pentru a ridica probleme politice ca nu au importanta nu face alta ca a inrautati imaginea noastra in Europa si asa necunoscuta. Cei ce vorbesc in piata daca ar pune bani mina de la mina si ar repara drumurile Moldovei ar arata la toti ca au facut ei si nu Voronin si atunci lumea va perde increderea in el - si dupa parerea mea nu se va discuta de limba , drapel, stema etc.

Edited by emmy, 12 January 2008 - 21:55.

#27 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3,656 posts

Posted 12 January 2008 - 21:54

Din ceea ce am invatat la scoala - istoria moldovenilor tin minte foarte putin caci istoria a fost unicul obiect care nu-mi placea. Nu m-am considerat nici odata romanca si nici nu ma voi considera. In toata aceasta incurcala mi s-a trezit interesul fata de istorie din simpla curiozitate pentru a vedea realitatea si a deosebi intre romani si moldoveni. Frecventez biblioteca italiana si la sectia istorie am gasit cartea unui roman " La vera storia dei romeni" scrisa de un istoric roman si tradusa in italiana si am studiato. Stiti care e adevarul? Au fost 3 regiuni-Transilvania, Romania, Moldova toate independente una de alta, fiecare cu legile si traditiile lor. Cu timpul a fost unirea Romaniei in acelasi mod in care a fost au fost facute in lume si multe alte uniri, cuceriri, colonizari- cu ajutorul razboaielor si puterii. Moldova si Transilvania a fost unite la Romania, nu eram romani am fost mereu, mereu, mereu moldoveni. Rusii prima data in 1812 prin acorduri intre ei - sefii au luat O PARTE DI MOLDOVA nu di Romania. Deacea ne chemam moldoveni pentru ca mereu am fost de la Moldova. Romanii ne-au unit la ei precum au facut-o si rusii, cu diferenta ca rusii ne-au lasat acelasi nume formind RSS Moldoveneasca, romanii ne-au chemat Romania. Limba a fost aceeasi- romana dar nu din meritul romanilor ci din meritul lui Traian.
Este acelasi caz cu limba engleza vorbita in America si Anglia dar nimeni din America nu ridica problema de a se chema englezi doar pentru ca vorbesc limba lor. Acelasi lucru si cu franceza. Oameni buni -- o limba poate fi vorbita in mai multe tari fie perfecta sau cu unele dialecte, dar nationalitatea unui popor, individ este atribuita in baza numelui tarii si nu a limbii vorbite.Deacea spre parerea de rau ai asa zisilor "patrioti" SINTEM MOLDOVENI SI VORBIM LIMBA ROMANA. Cei ce protesteaza in piata pentru lucruri nu urgente mai bine si-ar rasufleca miinicile si ar contribui la cresterea economiei tarii, la imbunatatirea nivelului de trai. Mai bine s-ar duce acasa la o batrina si i-ar taia lemne sau aduce o caldare de apa-- ar avea un sens miscarea lor, caci cu strigate in piata nu se face altceva decit inrautati si asa foarte rea imaginea si situatia tarii.

eu sunt de acord cu tine 100%
dar este lume care nu se informeasa de exsemplu (stefane cel mare si 999)
doi prostuzi......

si io sono d'accordo con te al 100%
ma c'è gente che non ama tanto leggere e studiare storia(stefane cel mare e 999
due stupidi....)

Edited by liliana07, 12 January 2008 - 21:56.

#28 VLADIC

VLADIC

Member

• 75 posts

Posted 13 January 2008 - 18:11

eu sunt de acord cu tine 100%
dar este lume care nu se informeasa de exsemplu (stefane cel mare si 999)
doi prostuzi......

si io sono d'accordo con te al 100%
ma c'è gente che non ama tanto leggere e studiare storia(stefane cel mare e 999
due stupidi....)

"BRAVO", FETELOR!!! :smiley32:
Dupa cum a zis tatuca-tu Vladimir Iliici Lenin, LIMBA este materializarea gindirii, adica omul cum gindeste- asa vorbeste. Judecind dupa limbajul vostru,aparatul vostru de gindire :bebe: (ca si cel de vorbire ,dealtfel :ciuccio: ) necesita reparatie capitala urgenta. Atita va afurisiti ca sunteti "moldovence", dar tot faceti apel la limba italiana si considerati asta ca indiciu de "mare cultura". Ce, nu puteti vorbi "MALDAVINESTE"? Shi, slab cu limba mamucai si a tatucai? Ce, nu-mblat la SHCOLA PRIMARA? :crybaby: Sau CIT PUTUT - ATIT LUAT,CA ERA "GREU" DE DUS :bangin: ????????!!!!!!!!!!!!!!!! Bine-a zis cine-a zis, ca cine are mintea-ntreaga - in vorba altor nu se baga...Daca v-ar lucra sistemul de autoevaluare, ati intelege ca asemenea discutii va depasesc: nivelul vostru intelectual(desi va opintiti sa va dati aiere de fete"INVATATE" :graduated: ) e cam de VACARITE sau de GHINERAL de MILITIE SOVIETIC :frusty: . Nu poti ajunge mare brinza dind cu piciorul in limba mamei, ba chiar mai mult-in mama insasi : MAMA si TATA nu ni-i da Voronin, ci Dumnezeu.Vreti - nu vreti - ROMANIA-i mama noastra si limba romana-i limba mamei,filosoafelor! :complimenti: V-as sfatui sa nu sariti mai sus decit vi-i lungimea nasului , caci cine se baga-n tarite-i papat de "PORCI"!
CIAO, BAMBINELOR!!!!

#29 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3,656 posts

Posted 13 January 2008 - 21:05

" Bine-a zis cine-a zis, ca cine are mintea-ntreaga - in vorba altor nu se baga...ti as sfatui sa nu sari mai sus decit ti-i lungimea nasului , caci cine se baga-n tarite-i papat de "PORCI"!
CIAO, :bebe: !!!!

pai bine inteles hai vorbit singur de tine...... :tongue2:
si modereasa vocabularul desteptule :pc:

ue cambia foto pke sei veramente xxxxxxx

ma dove vai con quella faccia? roba da matti :azz: ti ho fatto cadere tutto il tuo maschilismo haia...... :tongue2:

L'Italia è uno dei paesi più antichi e colti al mondo e io sono fiera di aver imparato l'italiano. Poi una tale affermazione non merita neanche una risposta , talmente è ovvio il contrario.
come si fa ad essere cosi ignorante nella vita,poi cosa ci fai in un paese incolto tu che ti consideri cosi intelligente......

pero io ho un grosso dubbio sulla tua intelligenza......

ps..Ma un piccolo trapiantino di capelli nooo????

Edited by liliana07, 14 January 2008 - 16:54.

#30 anisoara

anisoara

Advanced Member

• 129 posts

Posted 13 January 2008 - 23:57

"BRAVO", FETELOR!!! :smiley32:
Dupa cum a zis tatuca-tu Vladimir Iliici Lenin, LIMBA este materializarea gindirii, adica omul cum gindeste- asa vorbeste. Judecind dupa limbajul vostru,aparatul vostru de gindire :bebe: (ca si cel de vorbire ,dealtfel :ciuccio: ) necesita reparatie capitala urgenta. Atita va afurisiti ca sunteti "moldovence", dar tot faceti apel la limba italiana si considerati asta ca indiciu de "mare cultura". Ce, nu puteti vorbi "MALDAVINESTE"? Shi, slab cu limba mamucai si a tatucai? Ce, nu-mblat la SHCOLA PRIMARA? :crybaby: Sau CIT PUTUT - ATIT LUAT,CA ERA "GREU" DE DUS :bangin: ????????!!!!!!!!!!!!!!!! Bine-a zis cine-a zis, ca cine are mintea-ntreaga - in vorba altor nu se baga...Daca v-ar lucra sistemul de autoevaluare, ati intelege ca asemenea discutii va depasesc: nivelul vostru intelectual(desi va opintiti sa va dati aiere de fete"INVATATE" :graduated: ) e cam de VACARITE sau de GHINERAL de MILITIE SOVIETIC :frusty: . Nu poti ajunge mare brinza dind cu piciorul in limba mamei, ba chiar mai mult-in mama insasi : MAMA si TATA nu ni-i da Voronin, ci Dumnezeu.Vreti - nu vreti - ROMANIA-i mama noastra si limba romana-i limba mamei,filosoafelor! :complimenti: V-as sfatui sa nu sariti mai sus decit vi-i lungimea nasului , caci cine se baga-n tarite-i papat de "PORCI"!
CIAO, BAMBINELOR!!!!

Da shi,VLADIC?OPIATI VLASTI MENEAETZA?Si vad ca ai confidenza cu vacaritele,de stii cum vorbesc.
Si inca una:Vologhica,da oare am pascut bobocii impreuna si ne cunoastem?Ori am stat la un pahar de vin si m-ai cunoscut?Nu cred.Ca nu m-ambat la asa stare sa nu-mi aduc aminte fata ta.
Aaa,Vologhica,da shi teo chicat vreun manuscript in moalele capului si teai facut savant?Cred ca ai sazt numa'cu capu'n carti di ai atitea profesii:historic,mehanic,doftor,stiutor di linghi si doftor pi copchii.Doamne,da cui io chicat asa floare di baiet?Sa nu shi fost maritata...ori tie ghinerali di militie nuti plac? :lol: Da sa lasam"dragostea" si sa graim de gheli serioase.Mai,Valoghica,da poate sa scrim o cerere la tatuca Voronin,ca chear daca nu-i Dumnezeu da in Moldova ii pe scaun mare,sati daie si tie vreun post di lucru?Tar plashe ministru?Ca Moldovioara noastra are nevoie di asa oameni,sa scoata intunericu.Da chear vroiem sa ti-ntreb,da shi fashi tu-n Italia,sheia?Ai mai facut vreo scoala?Daca nu pe dinauntru,macar pe dinafara.
Ei shi sati mai zic,Vologhica?Nishi nustiu...cred ca la asa om cu cartea-n cap nishi nai shii spuni.Tas spuni ca si Seoma din Chetusca,din cinticu lu Stratan,pazan mestnii,dea nostru.Cred c-ai inteles dispri shi am in videri.Da cred ca da,ca tu la noi esti baiet destept!

P.S.Pentru toti oamenii simpli si cu mintea treaza:
Oameni buni,ma scuzati de limbajul folosit.Dar unii se cred prea destepti si cum ca li se umfla desteptaciunea,incepe a revarsa di margini.Si unde s-o reverse saracii,daca nu pe internet?Ca macar nu-i are nimeni in fata sa le-o poata zice asa cum se cuvine.

Cind am gasit acest forum,credeam si eu ca voi gasi o comunitate de moldoveni unde toti se "intilnesc virtual" la un sfat,la o vorba de suflet,se mai amintesc de casa,de tara,se mai jaluie etc.Asa cum se cinta:"Moldovenii cind se string/Si-n petreceri se avinta/La un colt de masapling/La alt colt de masa cinta".Da aici ii,Dooaaamneee feereeestte!Parca "o tunat si io adunat" :bangin:

Unul,ce inca nu se intelege de e sau de se face;ca pentru el Declaratia de Independenza e ca si ca Biblia(cred ca noaptea si-o pune sub perna),dar in acelasi timp citeaza B.U.G Mafia.Ma intreb portretul cui are de icoana?

Altul ca "muteste" cind vreun sportiv roman cistiga vreun premiu,dar pentru care moldovenii is idioti.

Altul ca se crede cine stie ce,si scrie dupa cum bate vintul(lui i-am dedicat abzatul de mai sus,special in limba lui)
Dar toti au acelasi viciu:SE CRED DESTEPTI.SI VAD PAIUL DIN OCHIUL ALTORA,DAR NU VAD BIRNA DIN OCHIUL LOR.

MAI,BAIETE-CUCUIETI!NU DATI MARE NAGRUZCA LA CAP,CA P***L DIN NASCARE LEAC N-ARE.

Edited by anisoara, 14 January 2008 - 15:47.

#31 ILINCA

ILINCA

Advanced Member

• 279 posts

Posted 14 January 2008 - 23:53

ma lui non lo capisce pke poveretto le manca 'na rotella :lol3:

AI STARNIT COTZOFENELE IN PROVINCIE LA CHIRITZA, STEFANEEEE!!!
IA AUZI CE GOGOMANCA SI ASTAAAAAA!!!

#32 ILINCA

ILINCA

Advanced Member

• 279 posts

Posted 14 January 2008 - 23:59

Ha ha, da chiar tu sa ceri respect :o .... nu poţi scrie o propoziţie in limba ta fără a comite o sumedenie greşeli.

Vai de capul moldovenilor care se bat cu pumnul in "kept" da cultura ioc. :nopity:

Pài, de-atata càt se tot bat in "kept"
le-a sàrit si ce le mai ramanea in "kap" dupa
clasele elementare - s-apoi,
este de vazut daca o fi avand si pe atunci ceva in "kap"... as avea 1000 motive sa am multe dubii in aceasta privintà...
Punctele lor forte o fi fiind pe undeva prin alta parte, aproape siiigur nu in "kept" sau in "kap"...

#33 ILINCA

ILINCA

Advanced Member

• 279 posts

Posted 15 January 2008 - 00:06

Din ceea ce am invatat la scoala -
istoria moldovenilor
tin minte foarte putin
caci istoria a fost unicul obiect care nu-mi placea.

Frecventez biblioteca italiana si la sectia istorie am gasit cartea unui roman
" La vera storia dei romeni"
scrisa de un istoric roman si tradusa in italiana

si am studiato.

Stiti care e adevarul?

dar nu din meritul romanilor ci din meritul lui Traian.

Este acelasi caz cu limba engleza vorbita in America si Anglia

Mai bine s-ar duce acasa la o batrina si i-ar taia lemne sau aduce o caldare de apa-- ar avea un sens miscarea lor, caci cu strigate in piata nu se face altceva decit inrautati si asa foarte rea imaginea si situatia tarii.

DACA TOT MAI BINE ITI CLARIFICI IDEILE IN ITALIANA, ATUNCI SA TI-O SPUN IN ITALIANA:
ALLORA CORRI, VA', VATTENE!!! ED INFRETTA!!! VAAAA'

Edited by ILINCA, 15 January 2008 - 00:07.

#34 ILINCA

ILINCA

Advanced Member

• 279 posts

Posted 15 January 2008 - 00:26

mai la-so mai moale.... sempre le solite stronzate
se sai l'italiano sapresti anche cosa vuol dire
questa parola

e falla finita per piacere, sei ridicolo/a

CIAO, CARI MODERATORI DEL FORUM,
SENTITE ANCHE VOI IL TANFO CHE L'HO EMANA QUESTO/A FORUMISTA?
TANFO FORTE DI DINUNCIA PER OFFESA PERSONALE INTENDEVO.
E VOI CHE COSA AVETE CAPITO?..
NONONNO, LA CARTA IGIENICA L'HAVRA GIA FINITA CON TUTTE LE "FAN"GATE CHE LI HA SPARATE PRIMA...BUUUH...

#35 ILINCA

ILINCA

Advanced Member

• 279 posts

Posted 15 January 2008 - 00:46

pai bine inteles hai vorbit singur de tine...... :tongue2:
si modereasa vocabularul desteptule :pc:

ue cambia foto pke sei veramente xxxxxxx

ma dove vai con quella faccia? roba da matti :azz: ti ho fatto cadere tutto il tuo maschilismo haia...... :tongue2:

L'Italia è uno dei paesi più antichi e colti al mondo e io sono fiera di aver imparato l'italiano. Poi una tale affermazione non merita neanche una risposta , talmente è ovvio il contrario.
come si fa ad essere cosi ignorante nella vita,poi cosa ci fai in un paese incolto tu che ti consideri cosi intelligente......

pero io ho un grosso dubbio sulla tua intelligenza......

ps..Ma un piccolo trapiantino di capelli nooo????

Santem pe un forum, nu? Cine este inscris la discutii - discuta, nu vad de ce ar trebui sa i se interzica cuiva sa-si spuna parerea. Doar ca ceea ce continui tu sa scrii, liliana lu tache sau "lu cui esti" nu stiu - este ofensa dupa ofensa cu limbaj de baietoaica de strada, nicidecum cu limbaj de fata culta cum te dai.

Ca apelezi la italiana, te criticà mai inainte respectivul, nu in sensul ca italiana ar fi limba unor inculti, ci in sensul ca nu-ti mai ajung idei in limba mamei.

S-apoi, nu stiu altora, dar mie mi s-a creat impresia, deja de la primele tale replici, cà limbajul cu care te faci inteleasà nu faceparte nici din romana, nici din italiana si nici màcar din esperando!!!

Limbajul tau PARE a face parte din cel al puslamalelor
si tem ràu de tot cà tu ai fi uitat proverbul:
CINE PARE - ORI CHIAR ESTE ORI MAI ARE PUTIN PANA CHIAR DEVINE...

MISTERE...

#36 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3,656 posts

Posted 15 January 2008 - 09:02

AI STARNIT COTZOFENELE IN PROVINCIE LA CHIRITZA, STEFANEEEE!!!
IA AUZI CE GOGOMANCA SI ASTAAAAAA!!!

una denuncia anche per te....

#37 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3,656 posts

Posted 15 January 2008 - 09:04

DACA TOT MAI BINE ITI CLARIFICI IDEILE IN ITALIANA, ATUNCI SA TI-O SPUN IN ITALIANA:
ALLORA CORRI, VA', VATTENE!!! ED INFRETTA!!! VAAAA'

Ilinca relaxseazate te rog frumos....

#38 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3,656 posts

Posted 15 January 2008 - 09:30

[quote name='ILINCA' date='15 Jan 2008, 0:46' post='8568

Limbajul tau PARE a face parte din cel al puslamalelor
[/quote]

una denuncia anche per questo?
poi, vuoi fare la denuncia a me? per colpa di un cretino(e non solo uno) che mi sta umiliando da quando mi sono iscritta in questo forum
ma guarda te questa.....

poi sai 'na cosa cara mia Ilinca non ti permettere di citarmi più e stai calma che la denuncia e non ''personale'' ma per danni morali ti la prendi sul serio ok???(poi non dire che non ti ho avertito)
io non ho bisogno di prof....

DANNI MORALI

Patimenti o sofferenze subite in conseguenza del verificarsi di un reato (anche se solo astrattamente configurabile). Il soggetto tenuto al risarcimento del danno è colui che è stato riconosciuto colpevole di un fatto considerato reato, secondo il combinato artt. 2059 c.c. e 185 c.p. La richiesta di risarcimento del danno morale non esclude quelle per danno patrimoniale o biologico.

DANNO PSICHICO

Danno comportamentale privo manifestazione esteriore tangibile,caratterizzato dalla riduzione,temporanea o permanente,di una o più funzioni psichiche della persona,la quale,incidendo sul valore uomo globalmente inteso,impedisce alla vittima di attendere in tutto o in parte alle sue ordinarie occupazioni di vita.
Cassazione Civile 2396 del 1983....

beh te piace cosi????

scusa dimenticavo con tutte le coversazioni sgradevoli che ci sono state qui sai quante denunce sarebbero volate da parte mia eheheh......non ti puoi immaginare
quindi lascia perdere le tue canzoni d'amore.....

Edited by liliana07, 15 January 2008 - 09:54.

#39 anisoara

anisoara

Advanced Member

• 129 posts

Posted 15 January 2008 - 11:42

In topicul "Desteptarea" era o data(ca acum au disparut :hmm: ) un mesaj unde se spunea despre "investittile Romaniei".Si se mai spunea ca Romania a stiut sa investeasca bine in tinerii studenti din Moldova,care vor iesi la iveala la momentul potrivit.
Oricum de la un timp incoace incep a iesi din ascunzis.

Imi vine intrbarea:Oare a venit timpul?Sau mai asteptati apropierea alegerilor?

#40 vale

vale

Advanced Member

• 966 posts

Posted 15 January 2008 - 13:07

Dragă Ilinca,
părerea mea este că cel mai potrivit răspuns..e să nu le răspunzi..
..acestor două idioate.