Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Noi Vorbeste Corect Romanesc

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
221 risposte a questa discussione

#41 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 14:13

MAI SARMALA, IA ASCULTA,  DACA TOT ITI PLACE GRAMATICA  , ATUNCI  CONTROLEAZA  TRADUCEREA  SITE-ULUI  MOLDWEB . PROBABIL VEI GASI O SUMEDENIE DE GRESELI.
EU AM O IDEE: PUTINELE PAGINI PE CARE LE-AM TRADUS SANT ACTUALELE PAGINI AL SITE-ULUI MOLDWEB, DAR NE AVAND TIMP LA DISPOZITIE  AM LASAT. AR FI MINUNAT DACA ACEST SITE AR FI COMPLET SI IN ROMANESTE. TI-AS RUGA FRUMOS SA EI LEGATURA CU DOMENICO SI  SA INCEPETI  TRADUCERILE SI INSERIRILE PE WEB.
SI ZISHI? ;) PROBABIL  CA NICI TU NU AI TIMP, DAR CATE O PAGINA , CATE O PAGINA  SE VA PUTEA FACE. EU CAND AM TRADUS ANUL TRECUT ERAM IN VACANTA DUPA CARE S-A INCEPUT SCOALA SI A TREBUIT SA SACRIFIC TRADUCERILE.
CURAJ! DAI CHE C'E' LA FAI! :graduated:

<{POST_SNAPBACK}>

Ai totalmente dreptate VICTORCOM.... ar fi bine ca Sarmala sa ajute la traducerea din italian in romana, caci din cate am vazut e bravo. sincer traduc si eu putin cate putin... si sincer sa spun la inceput am spus eeeeeeee..... va fi usor.... dar, nu e chiar asa. sper ca azi am sa termin si eu traducerea.
deci Sarmala traduci si tu????????

#42 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 14:18

Intense, Saarmala nu e ìn Italia ci in Germania...cum ar putea sa traduca? :lol3:

#43 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 15:04

Intense, Saarmala nu e ìn Italia ci in Germania...cum ar putea sa traduca? :lol3:

<{POST_SNAPBACK}>

:lol3: :lol3: :lol3: e adevarattttttttt, am uitat..... scusama sarmala...... :lol3: :lol3: :lol3:

#44 VICTORCOM

VICTORCOM

Member

• 29 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 15:54

<{POST_SNAPBACK}>

S-A INVENTAT INTERNETUL! :lol3:

#45 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 15:58

S-A INVENTAT INTERNETUL! :lol3:

<{POST_SNAPBACK}>

da cu siguranta.......... :lol3: dar nu stie italiana....... :lol3: :lol3: :lol3:

#46 VICTORCOM

VICTORCOM

Member

• 29 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 16:05

:lol3:   :lol3:   :lol3:   e adevarattttttttt, am uitat..... scusama sarmala...... :lol3:   :lol3:   :lol3:

<{POST_SNAPBACK}>

EU CAND AM TRADUS NU AM AVUT NEVOIE DE DEPLASARI , CI DOAR BUONA VOLONTA' . AM FACUT IN FELUL URMATOR: 1.DE LA LUCRU AM SALVAT PE FLOPPY PAGINILE DE TRADUS SI LE-AM LUAT ACASA. 2. LE-AM DESCHIS CU FRONT PAGE SI LE-AM MODIFICAT , CUVANT CU CUVANT(UNA SPREMUTA DI CERVELLO) :lol3: . LE-AM RESALVAT CA PAGINE WEB PE FLOPPY. 3. LE-AM TRIMIS VIA E-MAIL LUI DOMENICO.
TUTTO QUI!
NICI NU AM MAI AVUT NEVOIE MACAR SA VORBESC CU DOMENICO, BA CHIAR IL VOI TELEFONA PENTRU PRIMA OARA ZILELE ASTEA.
TU INTENSE , CUM AI FACUT TRADUCERILE?

#47 VICTORCOM

VICTORCOM

Member

• 29 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 16:54

da cu siguranta.......... :lol3: dar nu stie italiana....... :lol3:   :lol3:   :lol3:

<{POST_SNAPBACK}>

CREDEAM CA SITE-UL E DEDICAT MOLDOVENILOR IN ITALIA SI A ITALIENILOR INTERESATI MOLDOVEI , NU A NEMTILOR :lol3: SAU A MOLDOVENILOR IN GERMANIA. DAR MACAR E MOLDOVAN, ACUM MI-A VENI "UN COLPO DI DUBBIO" . DACA TOT NU INTELEGE ITALIANA ATUNCI TOATE "BATTUTELE" ITALIENESTI EL DOAR LE INTUESTE, LE GHICESTE :hmm:

#48 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 17:04

CREDEAM CA SITE-UL E DEDICAT MOLDOVENILOR IN ITALIA SI A ITALIENILOR INTERESATI MOLDOVEI , NU A NEMTILOR :lol3:   SAU A MOLDOVENILOR IN GERMANIA.

<{POST_SNAPBACK}>

Site-ul e dedicat la toti moldovenii din Italia shi de peste hotare, ok. Sunt shi romini multi pe aici,shi moldoveni care sunt acasa in tara, pentru oricum vorbind o limba ne intelegem toti ;)

DAR MACAR E MOLDOVAN, ACUM MI-A VENI "UN COLPO DI DUBBIO" .

<{POST_SNAPBACK}>

saarmala e romin, oare de ce shtie romina la perfectie ?!!?

#49 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 18:33

Mda, am lipsit si io oleaca si m-ati intors pe toate fetele.
Victorcom, imi pare rau dar nu ma incumet sa traduc din italiana.Mai inteleg io cate ceva dar pt. o traducere se cere mai mult...La ceva din germana cu placere :P
Rosa, propozitia are topica gresita.
Ana: Roman si moldovean, ca n-aveti voi monopolul moldovenilor... :P

#50 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 19:58

Bine Saarmala,cum spui tu...
Eu am vrut sa spun ca un cuvant inversat cu altul,adica:ori "in intregime dedicat"ori"dedicat in intregime"....nu e chiar o greseala...

Dar e evident ca esti liber sa crezi ce vrei...ce faci,tu te superi?

Ciao!

#51 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 22:04

Mda, am lipsit si io oleaca si m-ati intors pe toate fetele.

<{POST_SNAPBACK}>

Pai asa e pe-aici, fiecarui ii vine randul mai devreme sau mai tarziu. :lol3: Asa e jocul asta, stii? :P

Immagine Postata560) {this.resized=true; this.width=560; this.alt='Click here to open new window';}" onmouseover="if(this.resized) this.style.cursor='hand';" onclick="if(this.resized) {window.open('http://www.mondodeicolori.net/cartoline%20virtual/battcard6.jpg');}" />

#52 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 22:19

@ rosa: nu ma supar, dar tin la parerea mea. Nu e o greseala mare, recunosc. Sa scrii in graiul natal nu e considerat neparat gresit. Uite, Creanga e considerat "clasic" al limbii romane.
@victorcom: cum adica sa corectez traducerea? este o traducere pe undeva in limba romana? fa-o tu cum poti si io ti-o corectez.

#53 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 23:53

Pai asa e pe-aici, fiecarui ii vine randul mai devreme sau mai tarziu.  :lol3:   Asa e jocul asta, stii? :P

Immagine Postata560) {this.resized=true; this.width=560; this.alt='Click here to open new window';}" onmouseover="if(this.resized) this.style.cursor='hand';" onclick="if(this.resized) {window.open('http://www.mondodeicolori.net/cartoline%20virtual/battcard6.jpg');}" />

<{POST_SNAPBACK}>

Cristal cuvintele sunt inutile ptr a descrivere aceasta imagine(cartolina).......
:smiley31: :smiley31: :smiley31:

#54 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 07:51

Ana: Roman si moldovean, ca n-aveti voi monopolul moldovenilor... :P

<{POST_SNAPBACK}>

:dots: ok, romin shi moldovean ...

#55 VICTORCOM

VICTORCOM

Member

• 29 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 08:46

@ rosa: nu ma supar, dar tin la parerea mea. Nu e o greseala mare, recunosc. Sa scrii in graiul natal nu e considerat neparat gresit. Uite, Creanga e considerat "clasic" al limbii romane.
@victorcom: cum adica sa corectez traducerea? este o traducere pe undeva in limba romana? fa-o tu cum poti si io ti-o corectez.

<{POST_SNAPBACK}>

AM SPUS AL SITE-ULUI MOLDWEB, LA HOME PAGE IN DREAPTA SUS ESTE BUTONUL "LIMBA". CA EU LE AM MODIFICAT SI CORECTATE , DAR DUPA CATE VAD TOT ALEA VECHI AU RAMAS.

#56 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 12:06

Am vazut intr-o discutie pe vechiul forum ca Domenico promitea traducerea tuturor discutiilor in romana. Dar cum si cand n-am mai aflat...Stiti voi ceva?

#57 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 12:38

Toate la timpul lor Saarmala...Domenico in afara de traduceri are si altele de facut...
Dar vor fi si traducerile,vei vedea! ;)

#58 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 14:49

Pai ce, domenico stie romaneste?! Practica r trebui un om sau mai multi care sa traduca in fiecare zi ce se scrie. Oare se merita?

#59 Exelex

Exelex

Member

• 40 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 19:15

Salut. Ce ar fi sa facem un top al greselilor limbii romane.

:1a: TOP GRESELI FRECVENTE:
1. io - eu - io
2. prima - mai intai (inainte) - prima
3. a renova - a reinnoi - rinnovare
4. manutentiune - intretinere - manutezione

:roflmao: TOP GRESELI GOGONATE:
1. va ghini - bine (de acord) - va bene
2. am sbaliat - am gresit (a gresi) - ho sbagliato (sbagliare)
3. am o domanda - am o intrebare - ho una domanda
4. am pers - am pierdut (a pierde) - ho perso (perdere)

Despre greseli frecvente: http://fdonea.tripod.com/gres.htm
Despre italienizarea limbii romane: http://www.unibuc.ro...ndelegan/17.pdf
Dictionar explicativ al limbii romane (DEX): http://dexonline.ro/

#60 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 19:31

Foarte bine prezentate greselile, cu mentiunea ca eu folosesc "ió" ca la mine acasa si nu "ío" ca italienii...