Multumesc mult Lilian!
O sa le vizitez neaparat...
Te-am facut sa-ti cam pierzi timpul...nu?Apreciez gestul sa stii!
Ciao
<{POST_SNAPBACK}>
Despre Valerii Meladze:
Nascut in Georgia (or. Batumi), la 23 iunie 1965 in familia unor ingineri.
De mic copil a avut diverse activitati: inotul, consruirea modelelor aviatice, muzica. Dorea sa devina cosmonaut sau aviator, in cel mai rau caz.
A terminat scola muzicala, apoi in Ucraina , Universitatea ( specializarea constructii de vapoare...nave maritime.. si chiar teza de doctorat in acest domeniu, deci e inginer- constructor . In facultate o intilneste ep viitoare lui sotie:Irina. Facea parte din formatii si incerca sa cinte...
Fratele lui a format o formatie, compunea versuri si Meladze incepe sa cinte... cu adevarat. La inceputul anilor 90, Meladze cinta in formatia "Dialog", iar in 1991 se inregistreaza primul disc, apoi in 1993- al 2- in Germania. Familia lui se muta cu traiul la Moscova.
Din 1992 participa la diverse concursuri si cistiga premii.
In 1995 scoate un album , cu piese , care au priza la public, iar in scurt timp, dupa ce inregistreaza vidioclipuri cu aceste melodii, devine foarte popular si cunoscut!
in 1998 apare cel mai renumit album solo.
In 2002 se hotaraste sa faca o schimbare de imagine, cu noi concerte si albumuri.
Cinta doar in lb. rusa dar viseaza sa cinte in limba sa , georgiana. Fratele lui, Constantin, sora lui, Liana, compun cintece pentru el. De asemeni si sotia si cele 2 fetite ale lui, Inga si Sofia.
Nu alearga dupa slava, dupa bani, dar considera ca cel mai important este dragostea, creativitatea si confortul sufletesc. V. Meladze poseda o voce superba, cu diapazon larg si un timbru vocal rar intilnit.
El este considerat unul dintre ultimii romantici ai estradei ruse. Este iubit de femei si respectat de barbati.
Meladze considera:
" Un barbat adevarat este acel , care are responsabilitatea si pentru el si pentru cei dragi, care sunt in jurul lui"
In acest sens, el este un familist convins, care pune f. mare pret pe relatia in familie, si e unul dintre cei mai buni familisti intilniti in estrada rusa.
iubeste vinul bun si stie sa aprecieze femeile, dar cu toate acestea este fidel sotiei cu care traieste deja mai mult de 10 ani impreuna.
Familia e foarte importanta, spune Meladze. E foarte importanta atitudinea sotilor unul fata de altul, dar aceasta se cultiva din familiile din care vin fiecare.
Sotia la sustinut f. mult. de la inceput, de cind era student , cu viitor incert, care putea sa-i ofere doar o inghetata sau o cafea. Sotia are un caracter puternic si a fost greu s-ao cucereasca. Iar apoi , l-a sustinut si i-a oferit increderea ei.
Cam atit, desi ar fi mult de spus despre el.
Am incercat sa fac traducerile" pe banda" , deaceia imi cer scuze de diverse greseli stilistice, gramaticale, etc.
Daca ai dori si altceva , imi spui.
Am facut aceasta traducere, fiindca am vazut un mare interes in a cunoaste, asa mi se intimpla si mie de multe ori, imi vine o idee despre ceva, cineva, si incep sa caut..
( ex. m-a impresionat italianul Amrogio Fogar, care a fost un calator , decedat saptamina trecuta..., Am gasit despre el multe date in italiana).
Iar Meladze.. ma un videoclip acasa, la Cluj, care imi place mult, deaceia ti-am povestit si tie si am aflat si eu lucruri noi.