Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Lacrimi Amare

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
63 risposte a questa discussione

#21 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 14 settembre 2005 - 07:58

Sàptàmina trecutà am fost la frizerie si am auzit asa vorbà intre 2 mame: Ziceau cà la gràdinità educatoarea nu mai are dreptul  sà schimbe panolino la copil farà un parinte de fatzà...... :(   , asta ca sà protejeze copiii de pedofilie...........  O fi adevarat???

<{POST_SNAPBACK}>

Muza vorbesti de Italia sau Moldova?Aici nu este gradinita din cate stiu eu...
Este "nido"un loc unde sunt copii pana in trei ani(dar nu cred ca asista vreun parinte la schimbarea scutecului)...si azilul unde merg copiii de la trei la cinci-sase ani(tot program prelungit),dar aici nu sunt educatoare ca la noi ci surori(maicute)...iar copiii cer la baie...

in fine,nu am auzit de ceea ce spui tu...sau cel putin nu prin aceste parti...

<{POST_SNAPBACK}>

Pin la urma sau in Italia sau in Moldova e frumos sa mergi la scoala.Eu cum am fost acasa m-am intilnit cu fostii colegi de clasa ce bine a fost...dar........au crescut toti... sunt toti persoane serioase dar ca si in vremurile de scoala colegii ramin colegi.ehhhhhhh
ciao ciao

#22 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 14 settembre 2005 - 08:08

Sàptàmina trecutà am fost la frizerie si am auzit asa vorbà intre 2 mame: Ziceau cà la gràdinità educatoarea nu mai are dreptul  sà schimbe panolino la copil farà un parinte de fatzà...... :(   , asta ca sà protejeze copiii de pedofilie...........  O fi adevarat???

<{POST_SNAPBACK}>

Muza vorbesti de Italia sau Moldova?Aici nu este gradinita din cate stiu eu...
Este "nido"un loc unde sunt copii pana in trei ani(dar nu cred ca asista vreun parinte la schimbarea scutecului)...si azilul unde merg copiii de la trei la cinci-sase ani(tot program prelungit),dar aici nu sunt educatoare ca la noi ci surori(maicute)...iar copiii cer la baie...

in fine,nu am auzit de ceea ce spui tu...sau cel putin nu prin aceste parti...

<{POST_SNAPBACK}>

Am numit scuola materna-gràdinità. In fine e acelas lucru, nu?

#23 Guest_svetlana_*

Guest_svetlana_*

Inviato 14 settembre 2005 - 13:51

Da muza am auzit si eu de acet fapt, in prezent se intilnesc foarte multe persoane bolnave de pedofilie( che schiffo) :o :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:

#24 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 14 settembre 2005 - 14:01

Inseamnà cà-i adevarat!?
Dar eu nu inteleg un lucru cum stau copiii toatà ziua cu un singur pannolino?............... :( Si dacà fac "la popo"?.......... :huh:

#25 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 14 settembre 2005 - 20:00

Eu sint de acord cu Muza,nu am vazut o atirnare mai neserioasa ca copiii italieni fata de scoala,un haos si un adevarat dezastru. De exemplu copilul fidanzatului meu sa dus in prima zi de scoala cu un maiou ce avea desenat 2 intr-o pozitie camasutra..mamma mia si cu pantalonii mai jos de fund.. :o Dar de invatamint nici nu mai vorbim,nu stiu lucrurile cele mai elementare inafara de game boy si PC :smiley9:

#26 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 14 settembre 2005 - 21:51

Eu sint de acord cu Muza,nu am vazut o atirnare mai neserioasa ca copiii italieni fata de scoala,un haos si un adevarat dezastru. De exemplu copilul fidanzatului meu sa dus in prima zi de scoala cu un maiou ce avea desenat 2 intr-o pozitie camasutra..mamma mia si cu pantalonii mai jos de fund.. :o   Dar de invatamint nici nu mai vorbim,nu stiu lucrurile cele mai elementare inafara de game boy si PC :smiley9:

<{POST_SNAPBACK}>

Ei dar stii nu sunt toti asa.Elevul meu so dus cit de cit elegant ca iam fac eu o morala si so linistit.Incet incet trebi educat... :clown:
ciao ciao

#27 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 14 settembre 2005 - 22:57

Stinol nu stiam ca ai elevi si tu, da di undi???? :roflmao:

#28 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 16 settembre 2005 - 10:09

Stinol nu stiam ca ai elevi si tu, da di undi???? :roflmao:

<{POST_SNAPBACK}>

am 4 elevi la vioara la venezia.Ei noi maestrii cu scoala rusa de musica in special de vioara suntem cautati.Cam in tota lumea.Avem oi alta ideologie referitor la ceea ce vrem sa avem de la elevii nostri.Si rezultate sunt
ciao ciao

#29 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 15 ottobre 2005 - 16:11

Va salut!
Cunoaste careva sistemul de educatie in Italia: cresa, gradinita, scoala, liceu... etc, care e durata, varsta copiilor si particularitatile fiecarei etape de formare in parte..., deosebirile fata de Romania sau Moldova?
Va rog frumos sa-mi scrieti detalii despre aceasta.
Va multumesc anticipat.
Numai bine!

#30 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 16 ottobre 2005 - 22:34

Buna Lilian,
Eu iti spun cam ceea ce stiu...desi stiu destul de putin...
La cresa,aici se spune nido...nu stiu de la cate luni se intra dar se iese la trei ani.
La gradinita,aici se spune azil...se intra de la trei la sase ani.Este program prelungit pana dupa-masa pe la 15,30-16,00.nu sunt educatoare ci surori de aceea se pune accentul pe religie(cel putin unde a fost nepotelul meu asa era)Din aceasta causa si educatia in acesasta institutie e cam severa ca sa spun asa(dar prinde bine,sa stii).Aici imi place programul,fac tot felul de lucruri,inventeaza tot felul de felicitari de ziua mamei,a tatalui(aici este si ziua tatalui),de Craciun,etc...In ultimul an fac pregatire pentru clasa intai,insa culmea e ca odata ajunsi in clasa intai,fac acelasi lucru pe care l-au facut la azil,si uite asa trece un an fara sa fi invatat prea multe lucruri noi...
La scoala elementara se intra de la sase ani.Sunt cinci clase elementare si trei la medie,nu ca la noi patru si patru...
Diferenta fata de Romania e destul de mare...aici scoala e distractie pe langa cea de la noi.Se invata si aici insa nu stiu cum sa spun...parerea mea e ca daca au program de dimineata de la 8,30 si pana dupa-masa la 16,30,ar trebui sa se vada ceva...dar se vede prea putin.Un lucru pozitiv e ca fac excursii destul de constructive,descopera noutati si ei,copiii,sunt foarte entuziasti...
Programul scolar difera foarte mult si aici de la comuna la comuna,nu cred ca au program national sau macar regional.Aici fiecare scoala cu programul ei...
De liceu si alte institutii nu am inca cunostinte...daca voi afla...

Cu bine Lilian!

#31 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 17 ottobre 2005 - 02:14

Ei noi maestrii cu scoala rusa de musica in special de vioara suntem cautati.Cam in tota lumea.

Da........si pe forum sunt cautati nevoie mare :lol3:
Si ce zice ideologia asta a maestrilor cu scoala ruseasca? :hmm:

#32 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 17 ottobre 2005 - 17:43

Buna Rosa,
Multumesc pentru detalii. Imi sunt de folos.
Daca mai ai ceva nou, voi fi bucuros sa aflu.
Numai bine!
:clown:

#33 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 18 ottobre 2005 - 12:58

Salut a toate fetele

#34 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 18 ottobre 2005 - 14:25

Salut Veronica!
Bine ai venit printre noi!:-)

Te afli in Italia sau in Moldova la ora actuala?
Sper sa te intalnesc mai des pe forum...
O zi buna!

#35 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 18 ottobre 2005 - 14:32

Bine ai venit, Veronica! :)
Sint sigurà cà o sa gasesti lucruri interesante pe acest forum.

#36 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 18 ottobre 2005 - 16:43

Rosa salut cuma mă găsesc în Italia...(lîngă Roma)
sper şi eu să te tîlnesc pe fourm.

salut Muza sînt sigură că o să găsesc lucruri interesante sul forum...dar nu prea mea plăcut discuţia de elevii... pentru că sîntem toţi totuna (uni mondo e paese)
... dar dipinde şi de părinţi cum îi educă

Vă salut

#37 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 18 ottobre 2005 - 22:26

Despre care elevi spui Veronica?Cei italieni sunt mult mai libertini decat cei straini,si din aceasta cauza au un comportament destul de neadecvat...
Azi,cand a venit nepotelul meu cel mic de la scoala,mi-a povestit numai grozavii de-ale colegilor italieni...
Parintii?Dar crezi ca-i intereseaza prea mult educatia?O fi exceptii,nu zic,dar majoritatea...nici nu vreau sa ma gandesc...Zilele trecute povestea o mama ca fata ei cea mare(care e la medie)sta toata ziua cu ochii in oglinda si cand vine ea de la servici,in loc sa gaseasca ceva bun facut de fiica-sa...aceasta tipa la ea/la maica-sa)ca de ce vine asa de tarziu de la servici?
Acum,cine e de vina?La scoala se da mancarea destul de buna...de igiena nu mai vorbim,si totusi vin parintii si se plang ca fiul,fiica nu mananca...sa se faca altceva de mancare...
Ei, astfel de pretentii la scoala eu nu le vad normale...
Daca fiul sau fiica ia numai note rele,putin le pasa...doar raman mostenitorii fabricii lui tata,la ce ar folosi atata carte?
Tot copiii italienilor de rand,ca si noi,au un comportament mai bun...
Bine,n-o fi peste tot asa...insa in mare parte lipseste educatia in scoli...din pacate.

#38 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 19 ottobre 2005 - 11:29

Rosa eu sînt deacord cu tine... dar dipinde de părinţi cum le dă educaţia de acasă ... de mi se întîpla şi mie aşa ceva ...(cum la cuăla mama) eu mă aşezeam lîngă ficmea cu calma şi prindeam cartia în mîină şi învăţam înpreună cu-n lei...şi făceam înţelegere că în cărţii că este (un grande amore per studiare) şi îţi zic Rosa că nu am curajul să plec la şcoală să vorbesc de ficmea ce face acasă toată ziua...de nu le place mîncarea la şcoală? părinţii trebue să-le prigătească cîte ceva dimineaţa şi le dăe în bursă!

rosa eu cînd îţi tremăt răspunsul puţin mai tîrziu vreau să -ţi fac înţelegere că stau cu ficmea (opt luni) că plînge de nu stau în compania sua.

#39 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 19 ottobre 2005 - 11:39

Veronica, tu stai prin partile FROSINONE, LATINA asa-i? :hmm: Am ghicit sau nu??? :P

#40 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 19 ottobre 2005 - 15:53

Salut a toate fetele

Ciao Veronica.... si bine ai venti.....
Salut tuturor.... :P

parerea mea e cavina este prima de parinti si cum ii educa in familie.... pentru ca copii de azi sunt prea rasfatati.... au tot ce vor fara ca sa faca un efort....apoi e si problema societatiii, scolii... pentru ca, copii se duc la scoala si acolo ei cresc se formeaza ca persoane si de multe ori au nevoia de a copia modul de viata a celuilalt... asa sunt facuti copii. De exemplu daca un prieten de-al fiului tau se imbraca in un mod apoi si fiul tau o sa iti ceara haine ca alea... pentru ca asa sunt facuti copii....
deci mai intai de toate sunt parintii care ar trebui sa impuna niste reguli in familie, sa nu ii rasfete si apoi la scoala....

Dar cum poti sa impui ceva daca ceilalti copii(colegii de clasa) se comporta divers...e o problema generala si detul de grava

Nu mai exista respect