Dar eu sint convinsă că trebuie să votăm calea spre europa, fiindcă sîntem în europa(geografic ) şi nu avem nevoie de asia. Tineretul care a fost în europa nu mai vrea să audă de rusia. Nu avem nimic contra poporului rus, dar politicilor ruşi, care venind la noi în ţară, nu doresc să înveţe limba noastră, lucrează numai în posturi de şefi la oraş, nuci unul nu lucrează la sat şi nici în cîmp, trăind pe pămîntul nostru, ne tratează că oameni de categoria a doua. Nu văd nici un motiv să- i mai respectăm, fiindcă la orice neîntelegere, ne pedepsesc cu embargou -ri, şi sistari de energie. Ştim, că trebuie să lucram, şi o vom face, doar să ne simtim oameni. Avînd un prieten mai inteligent, tinzi să fii şi tu că el. Mergem spre Europa!
Probabil nu-ti imaginezi ce conflict generational se va verifica de acum inainte si la ce va aduce
Moldova, fiind in Europa, are legaturi mai stranse si din punct de vedere afectiv cu Rusia
Vezi cati la noi in MD tind spre Rusia din punct de vedere cultural
Apoi mai avem care se declara nationalisti/rusofobi, care roman, care moldovean dar vorbesc cu alde "nu m-am daganit" "apridilestiti" "astanovka" si "horosho" etc.
Oameni buni, noi n-avem un pilon de care sa ne sprijinim
vin prietenii di UE si ne iau si pamantul de sub picioare
Cati anul curent au falimentat din cauza embargoului din Est si din cauza taxelor din Vest,
vand pamanturile si le cumpara strainii, si noi lucram pentru ei PE PAMANTURILE NOASTRE
Nu-i aici nici o idee de patriotism sau altceva, dar pur si simplu tara noastra comunitatea nostra va fi calcata in picioare moral si spiritual, mai mult decat au facut-o Rusia sau sovieticii
Eu sincer, in Rusia ca partener major, vad o stabilitate. Poate nu va creste cum creste UE (si aici ramane inca de vazut) dar siguranta si garantia pentru ziua de maine e mult mai importanta decat cresterea PIB-ului anual sau investitiile/specularea economica/nenumarate transferuri de fonduri spalate si pierdute