Jump to content

Moldweb
Moldova Community Italia uses cookies. Read the Regole privacy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies
  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

•  

Benvenuto su Moldweb

Posted Image Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Posted Image
Se poi hai un account Posted Image, Posted Image, Posted Imageo Posted Image è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Posted Image
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Bine Ati Venit!!!

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
161 replies to this topic

#61 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1,173 posts

Posted 25 August 2005 - 15:07

Marian important ca ai inteles ..restul vine pe urma ;) .
Forumul este facut de un italian care are sotie moldoveanca si noi sintem toti copii,, adoptati,, in Italia de noi insine.iaka asa stau lucrurile pe la noi :unsure:
...si cum a zis Delfina WELCOME la noi!|!!!

#62 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1,032 posts

Posted 25 August 2005 - 16:36

... moldovenior care prefera italiana in loc limba lor natala ( moldoveneasa, romana, romiina, romiiina, romIVna, rusa)
:sorry:

<{POST_SNAPBACK}>

Pentru nimic in lume n-as schimba limba mea materna, caci "doar in limba ta poti plinge, ca doar in limba ta poti ride ... " (G.Vieru)

cand esti musafir undeva accepti regulile si nu comentezi
Marian

<{POST_SNAPBACK}>

:sorry: daca te-am jignit, nu era intenzia mea ...

#63 atlasmarian

atlasmarian

Member

• 18 posts

Posted 25 August 2005 - 18:32

Am inteles motivele, chiar si umorul, ( nu stiu daca a fost asta dar prefer sa il consider asa) din unele mesaje, insa mesajul meu a fost altul si a fost datorat faptului ca la Chisinau, au auzit niste povesti, despre cum au fost pacaliti oameni, care si-au dat munca de o viata, pentru a ajunge in Italia, doar pentru ca nu au avut acces la informatii corecte. Iar daca informatiile ar fi in romana( dupa academia de stiine a Moldovei, sau Moldoveneasaca dupa "delfina_ana" sau guvernul de la chisinau), cred ca multi ar avea acces la informatii si poate ar fi mai putini care ar suferi.
Considerati-o doar ca o opinie a mea personala( nu ca sfat), dar cred ca comunitatea voastra de aici trebuie sa faca ceva pentru a difuza informatia

In plus mi se parea ciudat, la Chisnau toata lumea vorbea in limba rusa, aici italiana. Inca o remarca si nu as vrea sa fie cu suparre. Cred ca complaceti in acesta situatie si pe site si la Chisinau.( asta pentru ca sunt deacord cu G.Vieru)

Marian

#64 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1,176 posts

Posted 25 August 2005 - 18:42

Eu insa cred ca putini dintre moldovenii care vin aici au posibilitatea de a utiliza un pc si a avea acces la informatiile de pe net. Probabil ar fi mult mai eficient de a scrie in ziarele locale sau de a vorbi la TV sau si mai bine informatia sa fie difuzata de moldovenii care au fost deja aici in Italia. Pentru a contrasta traficul de persoane si pacaleli de orice gen nu cred ca ar ajuta mult un site sau mai multe gasite in net. E nevoie de a informa lumea acolo pe loc. Si cred ca ar fi si datoria autoritatilor noastre. Dar pare ca nu le prea pasa de soarta cetatenilor nostri.
Si aici, pe forumul in romana s-a vorbit de multe ori despre pericolul de a pleca din teara insotiti de nu se stie cine. Dar totusi cred ca atunci cand te ajunge cutitul la os, nici un pericol nu te mai poate opri.

#65 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1,173 posts

Posted 25 August 2005 - 19:20

Marian nu fi cu nasul de ceara ca aici mai glumim si noi si tu ia in serios mai peste una :P .
Bine ai venit printre noi!!

#66 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 posts

Posted 25 August 2005 - 19:55

Stai domle, ca omu n-are nici un nas de ceara (n-am mai auzit niciodata expresia asta), chiar voi spuneati ca la chishnau se vorbeste mult prea multa rusa...ca si cum chiar si moldovenii de la oras ar vrea sa se diferentieze de oamenii de la tara care vin numai cu treburi...sau gresesc? de fapt pare sa fie o trasatura a poporului nostru sa se dea altceva de cat e de fapt...sper sa gresesc.

#67 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1,173 posts

Posted 25 August 2005 - 20:58

Stai tu omule Sarmaala si nu-ti baga nasul unde nu-ti fierbe oala(nici asta nua ai auzit de expresie?)
Daca nu ai auzit expresia sus mentionata de mine de ce dai raspunsuri grabnice ??? :clown:
Mah...
Expresi cu nasul de ceara nu are nuci o legatura cu rusa .
Mai pe scurt ai gresit.
Matinca berea si tutunul ti-au facut cam rau :sorry: .

#68 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3,982 posts

Posted 25 August 2005 - 21:16

Ei!!!Sa nu-mi spuneti ca au aparut primele polemici!Nu baieti,mai bine punem punct.
Marian,sper sa te simti bine printre noi... :smiley31:
Saarmaluta las-o pe Lilia sa-si expuna expresiile ei!Asa invat si eu ceva nou... :lol3:
Lilia,tu nu stii ca barbatii tin cu barbatii? :lol3: Ei noi o sa tinem cu noi,nu? :lol3:

Apropo:Lilia,dar Aida cand vine?Ce mai stii de ea?

#69 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 posts

Posted 25 August 2005 - 21:18

Forumul asta e public asa ca nu-mi bag nasul unde nu-mi fierbe oala(de asta am auzit).
Io m-am referit la ce a zis marian al lui atlas:"In plus mi se parea ciudat, la Chisnau toata lumea vorbea in limba rusa, aici italiana. Inca o remarca si nu as vrea sa fie cu suparre. " Si nici n-am zis ca nasul de ceara are legatura cu rusa. Da chiar, ce inseamna exact?
Si de unde stii tu ca beau bere?(nu ca n-ar fi adevarat, dar io n-am zis asa ceva) :P

#70 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1,173 posts

Posted 25 August 2005 - 21:24

Mai intii de toate vreau sa spun ca nu sint suparata pe nimeni si asta e modul meu de a ma exprima :fisch: .
Nas de ceara la noi este echivalent cu o persoana suparacioasa,care se supara des. :furious:
Sarmaala cred ca am citit pe ici undeva pe forum ca in Germania ploua si ca tu stai in casa ,bei bere si tutun...am gresit??? :sorry:

#71 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 posts

Posted 25 August 2005 - 21:27

Am zis ca beau tutun (berea am desfacut-o acu pe seara). si io care ma gandeam ca nu ti-s boii acasa...

#72 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1,173 posts

Posted 25 August 2005 - 21:28

Scuze Roza,m-am luat cu baietii istea si am uitat sa raspund la intrebarea ta,Aida se intoarce pe la sfirsitul saptaminii astea ,cam asa ceva dar nu stiu ziua exacta. Ieri am primit un sms de la ea si-mi cerea numaul aerportului din Chisinau.Atit.

#73 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1,173 posts

Posted 25 August 2005 - 21:30

Boii mei numai ce au venit cu cireada acasa dar ai tai au tras la gospodarie??? :roflmao: :roflmao: :roflmao:

#74 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 posts

Posted 25 August 2005 - 21:33

m-am luat cu baietii istea

<{POST_SNAPBACK}>

:roflmao: :smiley9: :worthy: :boxed2: ;) :lol3:

#75 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1,173 posts

Posted 25 August 2005 - 21:41

Ride ruptul de cirpit ca ruptu-i mai potrivit :roflmao:

#76 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3,982 posts

Posted 25 August 2005 - 21:56

He,he,he...dar amandoi sunteti moldoveni,mai copii...va desparte doar Prutul...

Prutul...Vieru...Filip... 31 august...limba noastra...si eu sunt aici http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley7.gif :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby:

#77 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 posts

Posted 25 August 2005 - 21:57

N-am zis ca ruptu-i mai potrivit. Si mamicta stie ca te iei cu baietii? :P

#78 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 posts

Posted 25 August 2005 - 22:14

He,he,he...dar amandoi sunteti moldoveni,mai copii...va desparte doar Prutul...

Mai glumim si noi ca doar n-avem nasul de cear. Sau ti s-a parut ca suntem mascaragiosi?

#79 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3,982 posts

Posted 25 August 2005 - 22:24

Nu Saarmaluta,nu esti masca...cum??? :lol3: glumeste draga glumeste,ca doar o viata ai... :P

Auzi saarmaluta,dar in ce parte a Germaniei stai tu?Pe unde au fost inundatii la "voi"?

Iar te interoghez,vezi? :lol3:

#80 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1,032 posts

Posted 26 August 2005 - 08:36

am auzit niste povesti, despre cum au fost pacaliti oameni, care si-au dat munca de o viata, pentru a ajunge in Italia, doar pentru ca nu au avut acces la informatii corecte. Iar daca informatiile ar fi in romana( dupa academia de stiine a Moldovei, sau Moldoveneasaca dupa "delfina_ana" sau guvernul de la chisinau), cred ca multi ar avea acces la informatii si poate ar fi mai putini care ar suferi.

<{POST_SNAPBACK}>

:dots: iaca Cristal mi-a citit gindul ... Ca lumea la noi nu are acces la internet asha cum aici, nemaivorbind de un pc ... S-apoi un modovan, ti asigur nu ca se uita prin internet ca sa gaseasca "informatii corecte" ... In tara sunt multe organizatii care te ajuta shi iti dau informatiile dorite shi mult mai sicure, in ce priveshte Italia ...

Considerati-o doar ca o opinie a mea personala( nu ca sfat), dar cred ca comunitatea voastra de aici trebuie sa faca ceva pentru a difuza informatia

<{POST_SNAPBACK}>

:huh: astai doar un semplice forum,shi in forum sa-ti spun sincer nu ca gaseshti tare multi informatii ... :hmm: (in ceea ce priveshte, lucruri serie)...
Ar putea fi difuzata, cum a spus shi Cristal, prin alte moduri ...

In plus mi se parea ciudat, la Chisnau toata lumea vorbea in limba rusa, aici italiana.

<{POST_SNAPBACK}>

Ascultama incoace, fiecare se da dupa ambiente del forum,ok ... intra intr-un forum rus shi vei vedea ca sunt shi din Moldova ca scriu in rusa... shi acasa vorbesc shi moldoveneshti , shi cu asta ?!!? :dots:

Incearca sa intri in un alt forum, care toti scriu intr-o limba care tu n-o cunoshti, nu mai ramii ashai, ca nu intelegi nica ... Aici ne intelegem toti ... S-apoi te-am vazut ca scrii shi in italiana, prin alta parte di forum ... :hmm:

.. complaceti..

<{POST_SNAPBACK}>

cei asta ... ?!!? :huh: