Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Povestiri Din Moldova

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
51 risposte a questa discussione

#21 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 10 settembre 2005 - 22:13

A!Iata motivul disparitiei...munca multa!Dar banii?Vin si ei multi sau mai raman in urma? :lol3:

Ciao saarmaluta si fa-ti mai mult timp si pentru noi,auzi? http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley7.gif

Noapte buna din Italia!

#22 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 16 settembre 2005 - 15:23

Salut!
Ma gindesc ca suntem toti tineri, frumosi, plini de viata, fiecare cu viata lui , cu viitorul in fata si astfel TRAIM.
Dar am putea face ceva mai mult , pentru cei de linga noi, care au nevoie? Am vazut descrieiri ale deplasarilor cu ajutor umanitar in Mldova. E minunat , ca sunt oameni care fac bine. Dumnezeu sa-i miluiasca pe toti!
Eu, in fiecare zi, ma tot intreb , ce asi putea face pentru o tinara de 23 de ani, studenta anul 3 la Medicina, Chisinau, bolnava de cancer, care se lupta zi de zi cu gandurile si cu durerea ei. Parintii ei nu stiu, caci, sarmanii , doar ar suferi, neavand cu ce sa o ajute. Cunosc cazul doar cateva persoane dragi, 1-2 prieteni si cativa medici.
Ma gandesc cu ce asi putea s-o ajut eu, caci zilnic, in camera mea e mesajul scris pe o foaie mare, pe perete: Ea are CANCER.
Poate ma ajutati cu o idee, cu un sfat, cu ceva, ce ar putea sa o ajute, caci ... zilele trec si daca noi nu facem nimic...
Imi cer scuze pentru mesaj, nu se incadreaza la nici o tema de discutii, poate la cea medicala, dar nu am gasit de cuviinta sa-l scriu acolo.

Numai bine!

#23 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 16 settembre 2005 - 18:28

Salut!
Ma gindesc ca suntem toti tineri, frumosi, plini de viata, fiecare cu viata lui , cu viitorul in fata si astfel TRAIM.
Dar am putea face ceva mai mult , pentru cei de linga noi, care au nevoie? Am vazut descrieiri ale deplasarilor cu ajutor umanitar in Mldova. E minunat , ca sunt oameni care  fac bine. Dumnezeu sa-i miluiasca pe toti!
Eu, in fiecare zi, ma tot intreb , ce asi putea face pentru o tinara de 23 de ani, studenta anul 3 la Medicina, Chisinau, bolnava de cancer, care se lupta  zi de zi cu gandurile si cu durerea ei. Parintii ei nu stiu, caci, sarmanii , doar ar suferi, neavand cu ce sa o ajute. Cunosc cazul doar cateva persoane dragi, 1-2 prieteni si cativa medici.
Ma gandesc cu ce asi putea s-o ajut eu, caci zilnic, in camera mea e mesajul scris pe o foaie mare, pe perete: Ea are CANCER.
Poate ma ajutati cu o idee, cu un sfat, cu ceva, ce ar putea sa o ajute, caci ... zilele trec si daca noi nu facem nimic...
Imi cer scuze pentru mesaj, nu se incadreaza la nici o tema de discutii, poate la cea medicala, dar nu am gasit de cuviinta sa-l scriu acolo.

Numai bine!

<{POST_SNAPBACK}>

ciao lilian.
imi pare foarte rau pentru acea tanara.... dar esti un pic pesimist....
mai intai de toate... ce spun doctorii?in sensul ca ce fel de cancer e si unde e localizat... in ce stadiu e? se poate opera....
in ziua de astazi exista metode de a incerca de a o salva.... doctorii ce spun?

#24 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 18 settembre 2005 - 15:13

.. in camera mea e mesajul scris pe o foaie mare, pe perete: Ea are CANCER.

<{POST_SNAPBACK}>

...

dupa parerea mea "ti stai ruvinando la vita" ... Uneori, tre sa ne dam seama ca nu putem face nimic ... shtiu ca e dureros sa zic, ca asha este scris, ori ca asha vrea Dumnezeu, dar credema ... in viata am pierdut shi eu cea mai scumpa persoana, care a fost ucisa ... toti ziceau, ca era mai bine asha ... ca se putea sa nu se intimple shi asa mai departe ... Karoci "dupa razboi is multi eroi"..Shi mi-am dat seama ca nu putem face absolut nimic impotriva la ceea ce vrea Domnul..

Dar nu-ati incercat sa cereti ajutor de la nimeni ?!!?
...

#25 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 18 settembre 2005 - 17:37

Daca au fost incercate toate caile posibile si sperantele au ramas tot putine, cred ca prietenii care o inconjoara pe fata de care ai vorbit ar trebui sa incerce s-o ajute sa petreaca cat mai frumos timpul care i-a ramas. Stiu ca suna urat ceea ce am scris si poate par cinica. Multe lucruri incepem sa le pretuim atunci cand le pierdem....sau atunci cand suntem constienti ca le-am putea pierde.
Inca n-am citit-o dar mi-au zis ca e o carte frumoasa cea scrisa de Tiziano Terzani: "Un ultimo giro di giostra" (daca nu gresesc). Autorul a fost un jurnalist pe care-l admiram si-l admir mult, am avut ocazia sa citesc unele carti de-ale lui. Dar cea pe care am citat-o mai sus a scris-o anume cand a descoperit ca avea cancer. Ar putea fi de ajutor celor aflati intr-o situatie asemanatoare.
Astea sunt situatii atat de delicate, nu stiu ce folos ar aduce sfaturile...

#26 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 19 settembre 2005 - 10:28

Offf citeam ce scriati voi aici si in timpul ista ascultam cintecul lui Gigi D'alessio "Oj Nenna Ne"!!A o jali mo apucat...Da noi trebu sa mergem innainte eu cred.Si nu trebuie de intors in trecut perche certe cose fanno troppo male..
ciao ciao :dots:

#27 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 19 settembre 2005 - 12:57

Iti place muzica lui D'alessio,Stinol?Si mie,dar in ultimul an...prea sunt asemanatoare cantecele lui... :hmm:

#28 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 19 settembre 2005 - 13:11

Salut!
Dar am putea face ceva mai mult , pentru cei de linga noi, care au nevoie? Am vazut descrieiri ale deplasarilor cu ajutor umanitar in Mldova. E minunat , ca sunt oameni care  fac bine. Dumnezeu sa-i miluiasca pe toti!
Eu, in fiecare zi, ma tot intreb , ce asi putea face pentru o tinara de 23 de ani, studenta anul 3 la Medicina, Chisinau, bolnava de cancer, care se lupta  zi de zi cu gandurile si cu durerea ei. Parintii ei nu stiu, caci, sarmanii , doar ar suferi, neavand cu ce sa o ajute. Cunosc cazul doar cateva persoane dragi, 1-2 prieteni si cativa medici.

Numai bine!

<{POST_SNAPBACK}>

Deseori in viatà se intimplà si miracole. Cite cazuri au fost scris eprin ziare?.......
Este important pentru persoana in cauzà sà nu se simtà abandonatà de prieteni si sà fie optimistà chiar dacà medicii dau din cap. Optimizmul si rugaciunile fac miracole! Mi-ar placea sa citesc pe acest forum peste citva timp cà aceastà persoanà a mai facut un control si e totul bine.
:)

#29 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 20 settembre 2005 - 09:52

Iti place muzica lui D'alessio,Stinol?Si mie,dar in ultimul an...prea sunt asemanatoare cantecele lui... :hmm:

<{POST_SNAPBACK}>

Imi plac in special cintecele in Napoletana.D'alessio cred ca unul din cei mai buni aici in Italia.

ciao ciao.

#30 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 20 settembre 2005 - 18:44

]Deseori in viatà se intimplà si miracole. Cite cazuri au fost scris eprin ziare?.......
Este important pentru persoana in cauzà sà nu se simtà abandonatà de prieteni si sà fie optimistà chiar dacà medicii dau din cap. Optimizmul si rugaciunile fac miracole! Mi-ar placea sa citesc pe acest forum peste citva timp cà aceastà persoanà a mai facut un control si e totul bine.[/i][/color] :)

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

Salut tuturor,
Va multumesc mult pentru gandurile bune. Intr-adevar, impotriva voii lui Dumnezeu nu putem merge, dar cine stie care e voia lui Dumnezeu??? Uneori da oamenilor asemenea incercari, incat nu stim ce sa credem. Dar eu stiu sigur, ca toate incercarile sunt spre binele omului, spre mantuirea lui. Atata doar, ca omul nu le poate intelege sau daca le intelege, ii vine greu sa accepte.
Acea tanara are cancer de aproape un an, a facut si tratament agresiv, a schimbat medicii, a avut ameliorari de durata. Acum a inceput un alt tip de tratament, care da complicatii in alte zone ale organismului. Ea e foarte puternica si ambitioasa, dar are nevoie de mai multa credinta, ca sa poata sa vada cu alte culori viata in jurul ei.
Referitor la minunile ce s-au facut, am citit si eu cate ceva, una din cele mai impresionante fiind viata lui Lance Armstrong, americanul, care a invins cancerul , iar apoi, 6(7) ani consecutiv a fost invingatorul Turului Frantei la ciclism.
Cine stie care sunt planurile lui Dumnezeu pentru fiecare om?
Nu va mai tin de vorba..
Va multumesc inca odata! Viata e frumoasa, nu-i asa?
"Esti invins numai atunci cand renunti la lupta",
"Ai reusit- continua!, n-ai reusit- continua!"
:clown:

#31 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 20 settembre 2005 - 20:35

[quote name='lilian' date='20 Sep 2005 19:44 Tue']
]Deseori in viatà se intimplà si miracole. Cite cazuri au fost scris eprin ziare?.......
Este important pentru persoana in cauzà sà nu se simtà abandonatà de prieteni si sà fie optimistà chiar dacà medicii dau din cap. Optimizmul si rugaciunile fac miracole! Mi-ar placea sa citesc pe acest forum peste citva timp cà aceastà persoanà a mai facut un control si e totul bine.[/i][/color] :)

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

Salut tuturor,
Va multumesc mult pentru gandurile bune. Intr-adevar, impotriva voii lui Dumnezeu nu putem merge, dar cine stie care e voia lui Dumnezeu??? Uneori da oamenilor asemenea incercari, incat nu stim ce sa credem. Dar eu stiu sigur, ca toate incercarile sunt spre binele omului, spre mantuirea lui. Atata doar, ca omul nu le poate intelege sau daca le intelege, ii vine greu sa accepte.
Acea tanara are cancer de aproape un an, a facut si tratament agresiv, a schimbat medicii, a avut ameliorari de durata. Acum a inceput un alt tip de tratament, care da complicatii in alte zone ale organismului. Ea e foarte puternica si ambitioasa, dar are nevoie de mai multa credinta, ca sa poata sa vada cu alte culori viata in jurul ei.
Referitor la minunile ce s-au facut, am citit si eu cate ceva, una din cele mai impresionante fiind viata lui Lance Armstrong, americanul, care a invins cancerul , iar apoi, 6(7) ani consecutiv a fost invingatorul Turului Frantei la ciclism.
Cine stie care sunt planurile lui Dumnezeu pentru fiecare om?
Nu va mai tin de vorba..

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]
Fain!! :smiley32:

#32 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 07:40

<{POST_SNAPBACK}>

cuvinte frumoase.....
imi pare rau pentru acea tanara.... sa speram ca pana la urma va reusi....
sunt alaturi de ea.... daca vorbesti cu ea.... sa ii spui ca ii doresc numai binele si multa putere... :smiley31:
dar nu am inteles inca ce fel de cacer are.... unde? din cate am vazut din tot ce ai scris.... am inteles ca prea multe chestii nu prea se mai pot face.... e pe la sfarsit nu?... ...

#33 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 08:24

Eu cred ca domnisoara cu cancer cred ca are tot sprijinul din partea la neamuri....
Pai matinca am vazut ca parintii ei nu stiu!e adevarat lilian?
Da chesti e ca atit spijinul la cei apropiati cit si starea ei psicologica conteaza.Ca-ci daca ea decide sa nu mai lupte"possiamo dire che e finita"

Lilian confermi ca parintii ei nu stiu nimic?

#34 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 16:58

imi pare rau pentru acea tanara.... sa speram ca pana la urma va reusi....
sunt alaturi de ea.... daca vorbesti cu ea.... sa ii spui ca ii doresc numai binele si multa putere... :smiley31:
dar nu am inteles inca ce fel de cacer are.... unde? din cate am vazut din tot ce ai scris.... am inteles ca prea multe chestii nu prea se mai pot face.... e pe la sfarsit nu?... ...[/b][/color]

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

Multumesc Intense, nu pot sa-i transmit vorbele bune din partea ta, in schimb, le pun alaturi de rugaciunile pentru sanatatea ei. Referitor la localizare, cancerul e imprevizibil , iar metastaze poate da in anumite zone, apoi in altele. Daca se mai poate face sau nu ceva? E pe la sfarsit sau nu? Va raspund prin 2 propozitii:
"Poti fi invins numai daca renunti la lupta!". Ea inca nu a renuntat.

#35 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 22 settembre 2005 - 17:16

Eu cred ca domnisoara cu cancer cred ca are tot sprijinul din partea la neamuri....
Pai matinca am vazut ca parintii ei nu stiu!e adevarat lilian?
Da chesti e  ca atit spijinul la cei apropiati cit si starea ei psicologica conteaza.Ca-ci daca ea decide sa nu mai lupte"possiamo dire che e finita"

Lilian confermi ca parintii ei nu stiu nimic?

<{POST_SNAPBACK}>

Buna Stinol,
Asa este , parintii ei nu stiu de boala fetei, mama ei e bolnava de diabet, daca stii ce inseamna, iti dai seama , ca orice emotie negativa si chiar pozitiva ii face rau( nu intru in detalii). Asa ca aceasta a fost alegerea ei, sa-si protejeze mama si pe cei dragi pe cat posibil. Desi , rugaciunele mamei fac minuni...
Iar referitor la: "Ca-ci daca ea decide sa nu mai lupte"possiamo dire che e finita", iata un raspuns, cu intrebare:
Fiecare avem de indeplinit o misiune pe acest pamant. E foarte bine, daca stim care, si putini cred ca stiu care este. Si aproape nimeni nu stie cu adevarat. Dar eu pot spune cu siguranta daca misiunea cuiva s-a incheiat pe acest pamant. Cum?
Daca cineva inca traieste, inseamna ca nu s-a sfarsit misiunea lui...
Si cine stie , poate tanara aceasta, prin boala ei , are o misiune de indeplinit, care sa ne AJUTE pe ... mine, pe tine... pe noi?

#36 stinol

stinol

Advanced Member

• 319 messaggi

Inviato 23 settembre 2005 - 13:45

hmmmmmm.

#37 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 31 marzo 2006 - 06:17

Un baietel de 11 ani din satul Deleni, judetul Iasi, s-a spanzurat pentru ca ii era prea dor de mama sa.

Mama plecase la munca in Italia ca sa-i poata cumpara calculator

Razvan Suculiuc era singur la parinti. Avea 11 ani si era cel mai bun elev din clasa a IV-a la scoala din Deleni. De patru saptamani, mama sa a plecat la munca in Italia. "Stau trei luni, apoi ma intorc", a promis ea.

Razvan n-a mai avut insa rabdare. Sfasiat de dor, a pus la cale un plan ca sa-si aduca mama mai repede acasa. Cu pretul vietii.

"Era in bucatarie, batea cuie in tavan"

Cu doua zile inainte de tragedie, baiatul ii povestea invatatoarei cat ii e de dor de mama lui. In ziua fatala, la ora de geografie, a stat cu ochii numai pe atlasul scolar, refacand in gand, de zeci de ori, drumul din Italia pana in Romania.

"Copiii mi-au marturisit ca Razvan era foarte fericit ca a gasit solutia sa o aduca pe mama lui inapoi. Nimeni insa nu a intrebat care e aceea", ne-a spus invatatoarea Elena Stamate.

Prietenul cel mai bun al lui Razvan este Andrei Balan, care are 13 ani. Cu o ora inainte de tragedie, spune baiatul, si-a vazut prietenul facand ceva ciudat:

"Am mers la el sa-l chem sa ne jucam la calculator. Era in bucatarie, cu un ciocan, si batea cuie in tavan. Nu l-am intrebat de ce face asta. Mi-a zis ca vine sa ne jucam si ca sufera de singuratate din pricina mamei lui. Eu nu stiu ce inseamna asta".

Andrei s-a intors acasa sa-l astepte. Dupa cateva minute, Razvan s-a dus la prietenul lui sa se joace.

"L-a strigat la poarta, dar Andrei nu l-a auzit. Eu eram ocupata in curte si nu am bagat de seama prea mult. Apoi, Razvan a plecat spre casa lui. Chiar l-am vazut ca intra in casa, pentru ca stam fata in fata, pe ulita", povesteste Mihaela Balan, mama lui Andrei.

"Astfel de tragedii sunt ale intregului sat"

O jumatate de ora mai tarziu, tatal lui Razvan ajungea acasa. S-au auzit niste urlete. Parintele isi descoperise copilul atarnand de tavanul bucatariei. In jurul gatului avea infasurata o panglica improvizata.

"Am auzit tipetele lui Vasile ca i-a murit baiatul. Am inghetat. Stiti cum e la tara. Astfel de tragedii sunt ale intregului sat, nu doar ale familiei. Am fugit cu totii in curtea lor, am chemat politia, Salvarea. Baiatul statea atarnat de panglica. Se urcase pe un scaunel si si-a dat drumul de acolo. Era mort cand l-am dat jos", povesteste femeia.

"Eu nu cred ca a vrut sa moara. A vrut doar sa se joace si sa atraga atentia parintilor. A crezut ca se joaca. Despre tata nu pot spune decat ca il iubea foarte mult. Chiar il mai vedeam cu baiatul cum il ducea dimineata, prin nameti, la scoala si il apara de caini", povesteste Vasile Ocneanu, viceprimar in comuna Ciortesti.

Invatatoarea e indurerata la gandul ca baiatul nu va fi inmormantat crestineste, deoarece biserica ortodoxa nu face slujbe celor care se sinucid.

"Vom incerca sa platim o taxa la Mitropolie, sa facem ceva astfel incat sa il putem inmormanta crestineste pe baiat".

Femeia plange continuu si merge de cateva ori pe zi la sicriu, sa-si "sarute ingerasul".

Suparat ca nu vorbise la telefon cu mama

Familia lui Razvan era cunoscuta ca una cu oameni la locul lor, care nu au deranjat o data pe nimeni. Tineri, fericiti, bucurosi de Razvan, singurul lor copil.

"Tatal are probleme cu bautura. Nu il agresa pe baiat sub nicio forma si il iubea mult. Dar Razvan era un copil mult prea sensibil pentru a-si vedea parintele beat de prea multe ori. Am aflat ca intre ei doi era o promisiune: de cate ori lua calificative bune, ii dadea telefonul mobil sa o sune pe mama. In ziua mortii, Razvan luase un "foarte bine" la scoala. Dar tatal nu i-a dat telefonul, pe motiv ca ii consuma creditul", marturiseste vecina de peste drum, Mihaela Balan.

O alta vecina, Doina Anastasiei, patroana unui magazin din sat la care a lucrat mama lui Razan, spune ca s-a bazat pe promisiunea femeii ca se va intoarce din Italia dupa trei luni:

"Nici nu i-am inchis cartea de munca. Atunci cand a plecat mi-a spus ca vrea doar sa castige mai multi bani sa ii cumpere calculator lui Razvan".

Mama lui Razvan se va intoarce in tara astazi, dupa ce a fost sunata de familie ca s-a intamplat ceva acasa. Invatatoarea Elena Stamate este convinsa ca, la venirea mamei, tragedia va fi dubla:

"Tatal isi reproseaza ca totul e din vina lui si nu stie ce-i va spune mamei. Barbatul este insotit in permanenta de oamenii din sat pentru ca spune mereu ca vrea sa moara. Ne este frica sa nu se intample o tragedie si mai mare".

#38 Danza

Danza

Mamma Moldweb

• 4420 messaggi

Inviato 31 marzo 2006 - 08:21

mda.....am vazut şi io ştirea ieri seara la TV...

terifiant... :crybaby:

mi se făcuse părul măciucă... neştiind cum să reacţionez...mi-am strâns numai copilul în braţe...

#39 Lina

Lina

Advanced Member

• 204 messaggi

Inviato 31 marzo 2006 - 12:41

Cind auzi-m intimplari de asa genere toti ne gindim, Doamne ce se intimpla!!!!!??????... Ne inchipuim cite si mai cite, dar numai acela ce trece stie ce inseamna intradivar durere..... Una e clar, ca oameni sanatosi si familie normala n-o sa mai fie... Iti ramine se te inpaci cu gindul si sa plingi.... ______________________LINA.

#40 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 31 marzo 2006 - 12:53

:crybaby: :crybaby: :crybaby:
nu am cuvinte..... nu imi vine sa cred ca un copil de 13 ani poate sa faca asa ceva.... doamne ....... unde esti???