Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Povestiri Din Moldova

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
51 risposte a questa discussione

#1 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 22:32

Am vazt c-ati inceput sa povestiti de una, de alta de pe-acasa si m-am gandit ca ar trebui creat un locsor pt asta...Asa ca ce mai apare nou pe-acasa se gaseste aici...
Ca sa-i raspund si lui victorcom: n-am reusit pana acum sa trec prutul, desi imi doresc asta de cand am fost la podul de flori. Cumva a lipsit ocazia cat eram in romania desi traiam la nici o suta de km de granita. Apoi s-a schimbat situatia si distanta s-a marit. Desi au fost niste basarabeni pe la noi pe-acasa le-am pierdut incet-incet urma si nu s-a mai ajuns la o contra-vizita. Iar sa ma duc asa sa bat chietroaiele prin chisinau iarasi nu-mi vine...Acu, c-au iesit iar comunistii in alegeri chiar nu-mi vine deloc.

#2 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 23 agosto 2005 - 23:43

Saarmalaaaa iar avem ceva in comun!
Ia spune,cand ai fost la podul de flori?In'90 sau '91?Si unde?
Eu am fost in '91 la Albita...am ajuns printre primii si am plecat printre ultimii...am petrecut o duminica extraordinara...

Si tocmai la sase ani dupa,am ajuns la Chisinau!Dar...mai bine mai tarziu decat niciodata,nu? ;)

#3 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 00:05

Nu mai stiu, cred ca in 90, ca a fost imediat dupa revolutie dar la murgeni sau falciu, undeva, aveam numa 14 ani, nu mai tiu minte. A fost frumos, intr-adevar! Si gramezile de flori pe apa...Si atmosfera...He, hee... Mai bine o data decat niciodata, ai dreptate.

#4 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 00:20

Ma faci sa rad cand spui he,hee :lol3: ..."auzi"saarmala,mai am o intrebare(ti-am facut capul toaca,nu-i asa?)...Dar prin partile pe unde te afli tu,acolo in Germania,mai sunt romani?
Hai ca discutia ta se transforma incetisor in"povestiri din Germania". :lol3: :lol3: :lol3:

Ma mir uneori ca ai intrat pe forumul asta si ai ramas...am citit discutia "in trei limbi" :lol3: din vechiul forum unde ti-a raspuns Domenico in germana...He,he,vezi ce Domenico avem? :flowers2:
Noapte buna saarmaluta!

Ciao

#5 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 11:28

Sunt si aici romani, bineinteles. Ba am gasit si cativa moldoveni pe unde am umblat. Ca Domenico stie germana nu ma mira. Daca ati sti voi ca mare parte din bunastarea italiei de azi e dobandita pe santierele si in fabricile din germania...Si acuma vin o groaza de italieni (mai ales din sud) aici la munca.

#6 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 12:02

M-am uitat si eu putin la vechiul forum. Acu am vazut ca a fost o discutie despre interzicerea limbii italiene la "intre moldoveni". Pana la urma vorbitorii de rusa n-au mai dezvoltat nici o discutie. In schimb isi bagau coada la "limba noastra", nemernicii... :clown:

#7 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 12:33

NU Saarmala...fara "nemernici"!"Vorbitorii de rusa"sunt tot persoane si mai mult...majoritatea traiesc in Moldova...Forumul este dedicat Republicii Moldova.Iar faptul ca unii au vrut sa discute si ei cum puteau...nu inseamna ca sunt "nemernici"!
Eu sper oricum ca intr-o zi sa se deschida si o parte a forumului dedicata celor care vorbesc rusa...dar cu litere chirilice...ca sa o pot invata si eu... :P

Ai dreptate,o buna parte a italienilor au muncit si ei prin toate partile,nu zic nu...dar macar au stiut sa-si "gospodareasca"banii.In schimb romanii,ce fac?Isi cumpara cea mai buna masina,vine cu ea in tara,dupa doua,trei plimbari intra cu ea intr-un gard si gata banii...lasa ca vine strainul sa investeasca in industrie,agricultura,etc...nu?Si apoi,nu mai esti argat in alta tara...esti in tara ta dar tot la straini...

Spune-mi ca nu-i asa...

Ciao Saarmala!

#8 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 14:54

"nemernicii" a fost mai mult in gluma, n-am nimica cu ei :P Desi unii ar merita o chelfaneala pt aerele care si le dau pe forum...
Asa-i cum zici cu compatrihotii nostri :lol3: Saracii au dus-o greu multa vreme si acu cand au scapat la bani isi fac de cap. Da o sa le treaca. Unii deja isi fac sau isi cumpara case. Creca depinde si de varsta...

#9 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 16:59

Eu sper oricum ca intr-o zi sa se deschida si o parte a forumului dedicata celor care vorbesc rusa...dar cu litere chirilice...ca sa o pot invata si eu... :P

<{POST_SNAPBACK}>

Buna ideie, dar cred ca va vom ashtepta cam mutishor ca sa faca lucru ista , :dots: dar poate daca cineva ii da idea asta lui Dominico, poate va reushi sa faca sheva ... Incercati voi cei mai mare (Cristal, Rosa ... ) !!!

#10 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 17:05

apropo, vorbind de casa shi de tara, ati auzit ce se intimpla in Romiinia ?!!? N-am vazut noutatile shi nici n-am ideea de cita apa ar putea fi, daca sunt shi cadavre, dar mi-a spus mama ieri ca Doamne fereshte ce se face ...
Chiar azi trebuia sa se duca in gita in Innsbruck, Austria shi nu s-au mai dus din cauza inundatiilor ...

Astept noutati !!! ;)

#11 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 21:18

11 morti si 7 disparuti saptamana asta. Tocmai am vazut imagini la stirile nemtesti. mai multe aici: http://www.adevarulo...ticle_id=148507

#12 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 24 agosto 2005 - 21:36

Buna ideie, dar cred ca va vom ashtepta cam mutishor ca sa faca lucru ista ,  :dots:   dar poate daca cineva ii da idea asta lui Dominico, poate va reushi sa faca sheva ... Incercati voi cei mai mare (Cristal, Rosa ... ) !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Ana...dar Domenico are deja ideea asta de ceva timp,insa nu e usor de gasit solutii rapide...mai ales cu scrisul chirilic...

...dar sa speram! :P

#13 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 25 agosto 2005 - 13:59

shtiu ca nu-i asha de ushor, de asta am spus ca ar trebui sa ashteptam cam mutishor ... Dar vad ca Lilia shi intense fac traduceri, numai ca in romina, imi inchipui cit de lucru tre sa fie, mai ales ca in forum, pe zi, se scrie foarte mult ... :huh:
S-apoi in chiar shi traducerea in rusa e mult mai complicata. Madonna, tre sa te dai cu capu di pareti ... :frusty:

#14 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 25 agosto 2005 - 14:10

x rosa pot sa fiu shi eu un volontariato p/u traduceri, nustii la cine tre sa intreb, daca mai au nevoie sigur shi daca nu sunt prea multi ...

Astept raspuns, ciao grazie :smiley9:

#15 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 25 agosto 2005 - 22:12

Ana cred ca s-au impartit toate "documentele" pentru tradus...din cate am inteles.
Pe cine sa intrebi?Pe Domenico,desigur! :P

#16 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 25 agosto 2005 - 22:15

sa nu uitati sa le dati la corectat, da? :P

#17 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 25 agosto 2005 - 22:17

In forum chiar daca se scrie mult,traducerea nu are legatura cu mesajele noastre...
Se traduce strictul necesar,ex:"introdu parola","cauta in discutie"."ai gresit parola!...si lista ar putea continua...

#18 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 26 agosto 2005 - 08:45

ca totdeauna eu intirzii ... :)
Ei da nu-i pi asta !!! Viata merge inainte !!! ;)

Aaaaa, da eu credeam ca se traduc toate mess. Ei atunci nu-i asha de mult. Cred ca-l vor termina in curind ;)
Mersi rosa .. http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/bacio.gif

#19 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 19:28

@ rosa: si pagina de bun venit in romana as lua-o la puricat; tu ce crezi?

#20 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 10 settembre 2005 - 21:56

Oameni buni, io am ceva de munca o vreme si n-am timp sa citesc ziarele pe internet. Sunt sigur ca voi o faceti, asa ca va rog io frumos sa dati aicea de stire daca apare ceva interesant, ochei?