Alfredito...pt me nu conteaza culoarea pasaportului, eu nu sunt la munca in Italia, eu studiez, Republica Moldova e un stat suveran, iar primul stat care a recunoscut suveranitatea si independenta Republicii Moldova a fost chiar Romania. Sa revenim la culoarea pasaportului...e adevarat k sunt sute de mii de basarabeni care vor sa aiba cetatenie romana doar pentru simplul fapt de a pleca in strainatate pt a munci, e adevarat ca unii din acestia nu stiu o boaba de romana, dar....au pasaport romanesc, ei bine, eu nu ma numar printre acei oameni, eu nu vorbesc 2 zile dupa ce echipa nationala de fotbal a Romaniei rateaza calificarea la un turneu final, eu dau petreceri atunci cand un roman devine campion mondial, imi creste inima atunci cand vad k un roman, fi el din stanga sau dreapta prutului este apreciat in lume, Brancusi, Eugene Ionescu, Henry Coanda, Ion Tiriac, Gheorghe Hagi, Collin Coles, Lucian Bute, Mihai Razvan Ungureanu...etc. Eu ma simt roman, pt k asta sunt, ma simt roman pt k am avut privilegiul de a fi educat, de a invata istoria statului in care traiesc(adevarata istorie), k am privilegiul de a-mi cunoaste limba, iar prin acest fapt ma respect pe mine insumi shi imi respect poporul. E adevarat k multi ,,moldoveni,, nu vor unire cu Romania in lipsa lor de educatie, pt k nu-si cunosc istoria, pt k nu-si cunosc cultura sau din motive financiare. Alfredito dak ai merge intr-un liceu din Chisinau shi ai face un sondaj printre profesori cel putin http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/mega_shok.gif% ar spune k sunt romani, iar 98% ar spune k vb limba romana, Dak ai face un sondaj printre elevi, 60-70% ar spune k sunt romani, iar 95 % k vorbesc limba romana. Alfredito cei care se duc in Italia la munca, lumea pe care o cunoshti tu reprezinta in Mare Parte, o lume ce a studiat Istoria Uniunii Sovietice, a invatat in scoala ,,LIMBA MOLDOVENEASCA,, , iar niciodata nu s-au interesat de adevar, ei bine eu niciodata nu am vaut mai jos de nota 9 la ISTORIA ROMANILOR, iar examenul de bac stinut la LIMBA ROMANA l-am dat cel mai bine din liceul meu unde erau aproximativ 100 de elvei care au sustinut acelashi examen. Alfredito, eu imi cunosc istoria, cultura si limba, ma doare foarte mult cand oameni care o cunosc mult mai putin decat mine se pronunta si se pronunta gresit, eu incerc sa scot la iveala adevarul, ma enervez foarte tare cand vad ce raspunsuri prostesti imi dati, pentruca nu aveti dreptate. Alfredito, Republica Moldova e plina de oamnei inculti, a-ti mai venit shi voi , locuitori ai Uniunii europene pentru ai sustine?
Linisteste-te Alexutzu, trage aer...
Tu zici ca moldoveni sunt inculti pentru ce au invatat istoria Uniunii Sovietice, pentru ce au invatat limba moldoveneasca...dar...ce au invatat romani in Romania pe timpuri lui Ion Antonescu, Gheorghe Gheorgiu-Dej si Nicolae Ceausescu??????
Vre-un adevar?????
Nu cred...
Schimbam tema... ai mai observat cum va trateazan frati vostri la consulatul si ambasada lor de la Chisinau???
Iarasi schimbam tema...ai mai observat cum vamesi si graniceri romani primesten un moldovan de dupa prutul cind ajunge la vreo vama romaneasca cu pasaport albastru???
A treilea schimbare de tema...ai mai auzit cum (in specific) bucuresteni vorbesten despre moldoveni de dupa prutul???
A patra schimbare de tema...ai mai vazut cum se miscan frati vostri "cu nasuc in sus" prin strazile din Chisinau???
A cincia...
A sasa...
A sapta...
A opta...
Alexutzu !!! inca n-ai obosit???
Edited by Alfredito, 22 November 2007 - 01:12.