Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Am plecat de acasa

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
74 risposte a questa discussione

#41 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 28 ottobre 2005 - 08:21

Bine asa.......

Maladetz .. .amu tre sa inveti shi dialectu ;)

#42 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 28 ottobre 2005 - 13:54

Maladetz .. .amu tre sa inveti shi dialectu ;)

Mie imi pare că el dialectul si-l stie. :lol3:
Oricum, complimente!!! Prietenul meu nu vrea sa inveţe, nu-i place. :( A invăţat doar citeva cuvinte rusesti. :angry2:

#43 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 28 ottobre 2005 - 14:08

Mie imi pare că el dialectul si-l stie. :lol3:

4ta imi pari shi nie ...

Prietenul meu nu vrea sa inveţe, nu-i place. :( A invăţat doar citeva cuvinte rusesti. :angry2:

Apai rusa gli ispira mai mult, chiar shi prietenii mei ... uneori ma intreaba cum si zic unele cuvinte in rusa ... da chiar shi in mold, nu fac ii diferenza ... s-apoi si prapadesc di ris cind vorghesc cu sormia ...

Da sa am eu un prieten care sa-l invat limba me, nn ce la faccio ... ma inervez foarte repede :)

#44 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 28 ottobre 2005 - 17:17

Fetelor dar soţul meu cîteva cuvinte ştie dar mai mult în ţelege .... dexzemplu cînd vorbesc cu surorele mele înţelege ;) ;)

#45 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 14:59

cum stau eu intre voi? Foarte bine, imi place mult ca pot intelegere limba voastra, iubirea mea (mia moglie) ma envazat (se scrive asa?'') un pic limba moldoveniasca si asa sunt aici intre Moldweb. Cred ca Moldweb e asa bun pentru cine iubesc Moldova ca mine!

Buna seara da Badica smile.gif smile.gif !

Salutare Badica!

Ma bucur pentru sotia ta, ca te are pe tine. Felicitari! Sunt sigur ca va intelegeti minunat, fiinca o iubesti mult. Stii de ce sunt sigur de aceasta? Fiindca inveti limba romana/moldoveneasca!
Aceasta demonstreaza ca respecti foarte mult acea fiinta.
Respectul, intelegerea , dragostea se vede prin faptul ca inveti limba persoanei care e linga tine.
Cel ce iubeste - invata! Si-apoi limba romana e frumoasa , asa ca cea italiana.
Doar cel ignorant nu vrea sa invete limba persoanei pe care o iubeste. Si ce fel de iubire e acesta? Daca iubesti , inveti limba, obiceiurile tarii, traditiile, istoria, tot ce e legat de tara din care vine persoana draga.
Imi place sa vorbesc cu rusi si ucraineni care respecta Moldova prin faptul ca au invata limba , ceva istorie si traditie . Dar am intalnit rusi si ucraineni, care in ignoranta lor, sunt de 20 de ani in Moldova , (20 de ani!) si stiu doar 10 cuvinte in romaneste/moldoveneste.... "Vae victis!"
"A IUBI INSEAMNA A SUFERI SI CUM MULTI FUG DE SUFERINTA, PREA PUTINI STIU SA IUBESCA. "
Cred ca e valabil la toate "tipurile" de iubire. O limba se invata si "din zbor" , dar si cu cartile de gramatica. Deacea e un efort.
Deacea , draga Badica, ai tot respectul meu! Bravo! :smiley32: Transmite-i sotiei tale ca trebuie sa te aprecieze! :)
Sunt sigur , ca peste un timp, vei vorbi si vei scrie si mai bine in romaneste. :graduated:
Succese !

P.S.
- Cineva scrie ca prietenul ei, italian, nu vrea sa invete romaneste.... oare stie bine semnificatia cuvantului "prieten" acea persoana? "Gocito ergo sum".

Numai bine tuturor!

#46 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 15:23

Daca iubesti , inveti limba, obiceiurile tarii, traditiile, istoria, tot ce e legat de tara din care vine persoana draga.

Imi aduc aminte, de cite ori Andrea ne spunea ca avem o religie del c**** shi ca suntem proshti ca tinem posturile, ca el nu vede nimic bun in asta. Shi de cite ori tineam postu pi di ascuns, shi ne duceam sa ne impartashim duminica, eu shi Aurica, cu tari mari sfada in casa... Mama nish nu se ducea la biserica, ca nu-i dedea voie, o vroia sa fie la pranzo acasa, sa-i faca di mincare ... "Xke' di domenica pranziamo tutti insieme" ... Ca Doamni fereshte...parca o sa moara di foami, pina ajunge mama acasa... Pentru cine nu shtie, biserica din Trento, ii affitata di un preot romin, care incepe slujba la 10 shi pina ce te marturiseshti, shi impartasheshti, ajungi chiar shi pina la 14 uneori ...

Mama shi ura mai am eu pi dinshii ...

#47 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 15:44

Imi aduc aminte, de cite ori Andrea ne spunea ca avem o religie del c**** shi ca suntem proshti ca tinem posturile, ca el nu vede nimic bun in asta. Shi de cite ori tineam postu pi di ascuns, shi ne duceam sa ne impartashim duminica, eu shi Aurica, cu tari mari sfada in casa... Mama nish nu se ducea la biserica, ca nu-i dedea voie, o vroia sa fie la pranzo acasa, sa-i faca di mincare ... "Xke' di domenica pranziamo tutti insieme" ... Ca Doamni fereshte...parca o sa moara di foami, pina ajunge mama acasa... Pentru cine nu shtie, biserica din Trento, ii affitata di un preot romin, care incepe slujba la 10 shi pina ce te marturiseshti, shi impartasheshti, ajungi chiar shi pina la 14 uneori ...

Scuza-ma Delfi,dar prostul asta è italian presupun??? mamma mia ce teribil,dar cum il suporta mama ta,de ce nu-l lasa dracului??? http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley7.gif http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley7.gif Cind aud asa istorii nu ma pot abtine,si eu am tata de vitreg dar sa comportat intotdeauna bine ci mine si fratele meu,chiar daca ne certa cite odata ii saream repede in cap si ziceam ca nu esti tatal nostru si nu ai nici un drept,dar am crescut cu el de la 6 ani. Nu inteleg de ce mama ta se umileste in fata lui,nu-i puteti deschide ochii???

#48 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 15:50

Buna Ana,
- Crd ca Andrea,(tatal tau vitreg,din cate inteleg) are alta intelegere despre dragoste , respect,familie... din pacate.
- Nu te ajuta la nimic sa urasti pe cineva, mai ales pe cei din tara in care ne aflam. Sunt si destui oameni buni . Doar" nu e padure fara uscaturi", asa cum stii.
Vezi, Badica e o exceptie si ca el sunt foarte multi.
- Preotul de la Biserica din Trento e un preot cu har, si in Roamania gasesti mai rar asa preoti.
- cand mai mergi la Biserica, roaga-te lui Dumnezeu . sa te ajute sa-l ierti pe "tatal tau" vitreg. Asa o sa fii mai impacata si cu tine si cu oamenii din jur.

Numai bine!

#49 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 15:55

Doar cel ignorant nu vrea sa invete limba persoanei pe care o iubeste. Si ce fel de iubire e acesta? Daca iubesti , inveti limba, obiceiurile tarii, traditiile, istoria, tot ce e legat de tara din care vine persoana draga.

:hmm: :hmm: :hmm:

"A IUBI INSEAMNA A SUFERI SI CUM MULTI FUG DE SUFERINTA, PREA PUTINI STIU SA IUBESCA. "

:smiley32: :smiley32: :smiley32:

- Cineva scrie ca prietenul ei, italian, nu vrea sa invete romaneste.... oare stie bine semnificatia cuvantului "prieten" acea persoana? "Gocito ergo sum".

http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif Nu ma iubeste nimeni!!!

;)

#50 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 15:57

Lilian eu cred ca cel mai mare pacat e sa ai lipsa de respect fata de tine insusi. Mai intii vine respectul fata de persoana ta si pe urma ceilalti.

#51 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 16:11

Lilian eu cred ca cel mai mare pacat e sa ai lipsa de respect fata de tine insusi. Mai intii vine respectul fata de persoana ta si pe urma ceilalti.

Lilian pentru Lilia:

Asa este , sunt de acord!

Cand vei fi linistita, calma, plina de lumina si pace interioara, sa te gandesti atunci:
OARE CINE MA IUBESTE?

... si pe urma sa ne spui si noua.

Si nu mai plange!
" .....
De-ar fi sa-ti impartesti vre-odata
Tu bogatiile ce ai,
Din toate darurile tale
Ti-asi cere-o lacrima sa-mi dai...

............... :smiley31: ....

Cer scuze, partea a 2 a raspusului este adresat Muzei........

#52 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 16:16

Cand vei fi linistita, calma, plina de lumina si pace interioara, sa te gandesti atunci:
OARE CINE MA IUBESTE?

... si pe urma sa ne spui si noua.

Si nu mai plange!
" .....
Tu bogatiile ce ai,
Din toate darurile tale

............... :smiley31: ....

:smiley31: :smiley31: :flowers2:

#53 muza

muza

Advanced Member

• 1270 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 16:53

Lilian, ne spui si noua cine a scris aceste versuri???

Tu bogatiile ce ai,
Din toate darurile tale

:please:

#54 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 17:21

Lilian, ne spui si noua cine a scris aceste versuri???

Tu bogatiile ce ai,
Din toate darurile tale

:please:

Octavian Goga
O lacrimă

De-ar fi să-ţi împărţeşti odată
Tu bogăţiile ce ai,
Din toate darurile tale,
Ţi-aş cere-o lacrimă să-mi dai.

Mi-ai da atunci un strop de suflet,
Ce din adâncuri îmi răsare,
Căci numai din adâncul mării
Se pescuiesc mărgăritare...

Ma bucur ca nu mai plangi....

#55 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 17:54

Scuza-ma Delfi,dar prostul asta ?talian presupun??? mamma mia ce teribil,dar cum il suporta mama ta,de ce nu-l lasa dracului??? http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley7.gif http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley7.gif

sa-ti spun sincer, eu ta l-am vazut cine-i el de la inceput, dar pentru respect pentru mama n-am putut sa-i spun absolut nimic ... S-apoi sincer sa-ti spun, numai cu noi asha se comporta ... Fiind unu ca nici la biserica catolica nu se duce, nu poate sa inteleaga ce inseamna a crede intr-o Putere mult mai puternica , decit poate sa faca omul ... N-ai ideie de cite ori incercam sa-i vorbesc pi tema asta, chiar shi ne certam, cel mai dese ori :unsure: si de obicei dupa cum sunt facuta, ma inervam shi ma sculam de la masa shi ma duceam, pentru ca e imposibil a vorbi cu o persoana care proprio nu te asculta, shi chiar daca te asculta, nu vrea sa inteleaga, el sa ramina tare ... S-apoi o alta chestie, noua (mie shi Auricai) ne mai dedea voie sa eshim, c-apoi di nu iesheam singura ... Oricum pina la urma, ii dedea voie shi mamei sa vina numai o data in an sa se impartashi, da nu di 4 ori, cite posturi sunt pi an...

si eu am tata de vitreg dar sa comportat intotdeauna bine ci mine si fratele meu...

el pentru noi nici "tata vitreg" nu este ... piuttosto un amico, cu toate ca a facut multe pentr noi, cu documentele am invedere .. Te rog nu-i mai spune asha ca ma doare inima, ti giuro ... S-apoi ii un cont cind ai "tata vitreg" di la o virsta mai fragila, shi alta cind ai 19-20 ani ... Incepi de-amu sa intelegi mai multe, s-apoi sa shtii o kestie, n-am fost nici-odata de acord ca mama sa se mai casatoreasca, de la inceput am fost impotriva, s-apoi le-am tinut cununia in biserica, cind s-au cununat ... dar tot asta am facut-o doar pentru mama !!!
E greu sa-ti spun in cuvinte cita ... nici nustiu cum s-o chem, cind era aproape di mama, ori mai esheam seara shi-o imbratzisha, eu nici nu ma uitam la dinshii ... shi mama asta vedea, shi uneori imi spunea, ca o doare shi pe ea, pentru ca nu pot accepta ceea ce a ales ea. La care eu i-am spus, ca orishicine ar fi in locu lu Andrea, tot asha ma uitam ... Mama se uita doar la lucrurile materiale care le-a facut Andrea pentru noi, shtiu ca fara documente shi fara tante altre cose, nu mai intram eu la universitate ... Dar a uitat oleaca de dragoste, shi oleaca de respect shi pentru tot ceea ce simteam eu ... Acuma sincer sa va spun, pentru mine el nu inseamna nimic.. i-am multumit pentru tot ceea ce a facut pentru mine, pentru sormia ... dar n-am degind sa-l multumesc toata viata ... Cere prea mult !!!

Eu cind ajut persoanele, mai ales ashelea care au nevoie, numai cer absolut nimic, doar cind voi avea shi eu nevoie, sa ma ajute shi ei la rindul lor ... da nu sa le scot ochii toata viata ...

Nu inteleg de ce mama ta se umileste in fata lui,nu-i puteti deschide ochii???

iti spun ca cu mama se compoarta in alt mod, ii da de toate, de aceea shi am decis, da si-i lasam in pace cu viata lor ... shi noi cu a noastra ...

Ceea ce nu-mi vine , inca, a crede ... cum a putut sa-i permita sa ne desparta ...

Dar iti spun, ma doare shi pina acum, cind spun cuvintele astea ... Eu imi vad de viata mea, shi chiar daca mama ar vrea sa vina cu noi, noi o ashteptam cu bratele deschise ... Da intre timp nu pot sa-i spun nimic, i-am spus 100 ori ... tre sa decida ea singura ;)

#56 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 18:11

Vezi, Badica e o exceptie si ca el sunt foarte multi.

4ota mne ni veritza ... inutile sa-mi schimbi impresia mea ...

am prietenii mei italieni care ii respect shi tin foarte mult la dinshii, dar nu mai mult ...

#57 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 20:32

Delfi ma doare inima sa citesc frazele de mai sus scrise de tine,rascoleste in mine amintiri din copilarie si stiu exact ceia ce simti. Nu mai comentezi nimic dar iti zic numai ca timpul o sa arate unde e binele si unde-i raul.

#58 badica

badica

L'addetto stampa

• 7637 messaggi

Inviato 31 ottobre 2005 - 21:18

cum stau eu intre voi? Foarte bine, imi place mult ca pot intelegere limba voastra, iubirea mea (mia moglie) ma envazat (se scrive asa?'') un pic limba moldoveniasca si asa sunt aici intre Moldweb. Cred ca Moldweb e asa bun pentru cine iubesc Moldova ca mine!

Buna seara da Badica smile.gif smile.gif !
Salutare Badica!

Ma bucur pentru sotia ta, ca te are pe tine. Felicitari! Sunt sigur ca va intelegeti minunat, fiinca o iubesti mult. Stii de ce sunt sigur de aceasta? Fiindca inveti limba romana/moldoveneasca!
Aceasta demonstreaza ca respecti foarte mult acea fiinta.
Respectul, intelegerea , dragostea se vede prin faptul ca inveti limba persoanei care e linga tine.
Cel ce iubeste - invata! Si-apoi limba romana e frumoasa , asa ca cea italiana.
Imi place sa vorbesc cu rusi si ucraineni care respecta Moldova prin faptul ca au invata limba , ceva istorie si traditie . Dar am intalnit rusi si ucraineni, care in ignoranta lor, sunt de 20 de ani in Moldova , (20 de ani!) si stiu doar 10 cuvinte in romaneste/moldoveneste.... "Vae victis!"
Cred ca e valabil la toate "tipurile" de iubire. O limba se invata si "din zbor" , dar si cu cartile de gramatica. Deacea e un efort.
Deacea , draga Badica, ai tot respectul meu! Bravo! :smiley32: Transmite-i sotiei tale ca trebuie sa te aprecieze! :)
Sunt sigur , ca peste un timp, vei vorbi si vei scrie si mai bine in romaneste. :graduated:
Succese !

P.S.

Numai bine tuturor!

Multumesc Lilian!
Eu stiu numai ca intre viata mea este o persoana foarte speciale ca ma envazat limba ca eu am cresut dificile dar acum sunt FELICE ca pot graiesc (se scriv asa??) cu voi!!!

Va pup!

Badica

#59 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 01 novembre 2005 - 08:49

Delfi ma doare inima sa citesc frazele de mai sus scrise de tine,rascoleste in mine amintiri din copilarie si stiu exact ceia ce simti. Nu mai comentezi nimic dar iti zic numai ca timpul o sa arate unde e binele si unde-i raul.

imi pare shi mie rau ca cu povestirile mele iti rascolesc trecutul, dar asta e ... Sper sa ajung shi eu undeva departe, shi totul asta sa ramina un trecut urit ;)

Shi se va schimba viata mea ... ne vom mai auzi. Eu sper din tot sufletul sa reushesc ceea ce mi-am planuit ;) Cred in Domnul, ca nu ne va lasa, anzi lo so bennissimo !!!

Pup ...

#60 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 01 novembre 2005 - 11:13

ciao Delfina ce mai faci azi???
mie imi pare rau pentru situatia din familia ta... ce poti sa faci...
dar tu spui ca el cu mama ta se comporta divers...in sensul ca e bun cu ea... caci din cate ai povestit tu... e cam egoist si are o alta conceptie de a iubi o persoana.
acuma eu nu stiu , caci tu il cunosti... dar daca tu spui ca o astepti pe mama ta... inseamna ca nici mama ta nu se intelege chia asa de bine cu Andreea.....
cum mai merg treburile....???

eu ce sa iti povesesc... poate ca atunci cand eram mai mica nu as fi de acord cu divortul parintilor mei, dar acum sincer sunt f bucuroasa, pentru ca o vad pe mama in sfarsit fericita.... a plans destul pentru tata, care e un om bun(nu bea, nu fumeaza, are un sufelt de aur) defectul lui insa era ca ii placeau femeile....si mereu avea cate o aventura(si nu de o noapte). si mama suferea... si uite ca acum sunt foarte fericita pentru mama mea. caci acum a intalnit si ea un uom care o face fericita.viata e facuta de multe ori de r...t.

te pupic dulce.