Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Am plecat de acasa

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
74 risposte a questa discussione

#1 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 20 ottobre 2005 - 10:27

ciao ... :( cum vedeti dal titolo di dicussione, am plecat de acasa ... eu shi Aurica, sormia ... Ii greu, chiar shi acum cind scriu ma simt foarte rau, dar cauza din care plecam amindoua ii dureroasa ... Am o mama de AUR ... dar sotul ei nu, ca nu-i tata nostro(capiamoci bene) ... Ieri am vazut un mini apartament, shi le-am spus la proprietari ca facem traslocu duminica ...
Am vorbit ieri seara cu mama, shi le-am spus care-i situatia, la care ea a ramas fara cuvinte, mi-a mai spus ceva lucruri sa fac shi sa am grija de mine shi de Aurica ... Sicera sa fiu, mai bine imi dadea o palma ori ne sfadeam (ca shi totdeauna) decit sa fi vorbit asha bine cu mine ... O iubesc foarte mult !!! E unica persoana la care tin un sacco, dupa care vine shi sormia ...

Karoci, iaca asta-i ... Spero ke ce la facciamo !!!

ciao ...

#2 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 20 ottobre 2005 - 11:25

Imi pare rau pentru voi Delfina,sincer,si sper pentu voi ca va ve-ti descurca,chiar daca a-ti plecat de acasa nu cred ca mama voastra va va abandona . E greu de scris ceva in asa situatie ca sa dai consilii dar deja e mult ca sinteti in doua si nu sinteti singure. Eu la 20 ani am ramas sigura in Italia fara nici un sprigin si ajutor dar,,c'è l'ho fatta,, :) Ceia ce va doresc si voua. In bocca lupo!!! :)

#3 badica

badica

L'addetto stampa

• 7637 messaggi

Inviato 20 ottobre 2005 - 13:58

E greu delfina_ana, dar imi pare (sunt sincer) ca este impossibile ca o mama va abandona. Tu esti sangue din sangue, mama ta a in cap numa tine, sunt SIGUR!
Voastra situazia is not easy, dar totul merge bine VEDRAI!

Numai bine!

Badica :)

#4 Roman

Roman

Advanced Member

• 148 messaggi

Inviato 20 ottobre 2005 - 14:30

tot a sy shie ghini Delfi!!! :)
P.s.asta eu promit;)

#5 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 20 ottobre 2005 - 18:07

tot a sy shie ghini Delfi!!! :)
P.s.asta eu promit;)

... nu tre sa glumeshti cu mini in periodu ista, ca ma incrededintez in tot ceea spun cei din jur ... s-apoi daca ma deluzi ... iara suferinta, asha m-am mai saturat sa sufar ... ujasna, da nu vorbesc din partea baietilor,da problemi acasa ... ka amush si inshep polimishili !!!

E greu delfina_ana, dar imi pare (sunt sincer) ca este impossibile ca o mama va abandona.

Nn e' stata la colpa di mia mamma !!! :(

Voastra situazia is not easy, dar totul merge bine VEDRAI!

Infatti, asta shi vreau sa fac ... shi ii multumesc Domnului, ca sunt persoane care ma ajuta ...

#6 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 20 ottobre 2005 - 22:38

Ciao draga mea...... imi pare foarte rau....nici nu stiu ce sa iti spun
Nu stiu daca e mai bine sau nu ceea ce sa intamplat nu cunosc situatia familie tale... imi pare rau ca a trebuit sa pleci de langa mama ta...dar cine stie poate o sa fie mai bine pentru voi.. stii cum se spune "tot raul e spre bine" si asta iti si doresc....
Nu stiu care a fost cauza problemilor tale si nu inteleg de ce mama ta nu a intervenit sa nu va mutati( poate asta a fost cel mai dureros) nu stiu si nici nu cred ca e bine sa stiu....nici mie nu imi place sa imi povestesc problemele de familie... sper doar ca sa rezolvati si sa va descurcati... dar de asta sunt sigura....
o chestie e sigura ca a fost ceva grav.... daca ati hotarat sa va mutati.
iti doresc numai binele. TVB.

#7 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 21 ottobre 2005 - 07:44

"Ii greu, chiar shi acum cind scriu ma simt foarte rau, dar cauza din care plecam amindoua ii dureroasa ."

[color=#000099]Draga Delfina _Ana
Din punct de vedere crestineste, orice necaz se intampla este o binecuvantare pentru noi. Greul prin care trecem ne face sa devenim mai experimentati, mai buni, mai hotarati dar si mai rabdatori , mai intelegatori cu altii, mai umili si mai credinciosi.
Asta daca intelegem din punct de vedere crestineste.
Se spune ca trebuie sa multumim lui Dumnezeu pentru toate. Si pentru necazuri. Caci ele sunt spre folosul nostru, doar ca noi nu stim si nu vrem sa credem. Asta stie numai Dumnezeu.
Si se spune ca Dumnezeu nu da mai mult decat poti sa duci. Tu esti foarte puternica , ai un caracter razbatator si nobil. Deaceia vei trece peste toate cu bine.
Pana acum ti-a fost usor? Iar din aceasta experienta amara vei invata niste lucruri extraordinare, va fi darul tau de la Dumnezeu pentru suferinta ta.
Se mai spune ca un mare sfant a trecut pe langa o casa foarte mare, unde locuiau oameni foarte bogati. Sfantul s-a oprit cu ucenicii sai, a batut la poarta . A iesit omul cel bogat si l-a intrebat ce vrea. Sfantul l-a intrebat daca a avut vre-odata probleme , daca a fost vreodata chinuit de necaz, de saracie... Cel bogat, fericit si vesel a spus: Nu eu am fost asa mereu: fericit, bogat, fara probleme.
Sfantul s-a intors catre ucenici si a spus: Sa mergem de aici, ca aici Dumnezeu nu a fost niciodata.
Daca Dumnezeu ne ingaduie sa avem necazuri, El ne iubeste si vrea ca noi sa ne intarim si mai mult in credinta , in caracterul nostru.
Asa ca fii sigura, ca Dumnezeu va iubeste pe tine si pe sora ta, nu va va lasa fara sprigin . Va va ajuta si veti gasi solutia buna.
Priveam un film documentar ,imagini filmate in direct din Romania, dupa marile inundatii din aceasta vara. O femeie privea la casa ei , inundata, la toate bunurile ei de o viata adunate si pierdute , cu lacrimi in ochi, dar cu seninatate si speranta a zis: Dumnezeu a dat , Dumnezeu a luat. Slavit die Dumnezeu.
Uite asta credinta si intelepciune! Ea intelegea si suferinta dar si faptul ca Dumnezeu o va ajuta, ca toate sunt cu voia lui.
Asa reusim sa ne intarim , sa trecem peste necazuri. SI TOTI CEI DIN ITALIA AM TRECUT PRIN NECAZURI DAR DIN TOATE AM INVATAT CEVA SI ASTA NE ESTE DE FOLOS . Si mergem inainte mai bogati, mai optimisti si mai cu credinta.
Sper sa nu te superi pentru mesajul ce-l trimit dar sa intelegi ca NOI TOTI CREDEM CA VA FI BINE, CREDEM IN TINE, VEI REUSI SA INFRUNTI NECAZUL SI CA DUMNEZEU VA IUBESTE, PE TINE SI PE AURICA! Doar ca Dumnezeu nu spune.
Doamne ajuta!
P.S Daca ai nevoie de altceva in afara de sfaturi, spune-ne! Nu-i asa , forumisti, ca o vom ajuta pe Delfina_Ana?[color=#000099]

#8 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 21 ottobre 2005 - 09:23

pareri si pareri....eu in chestia cu Dumnezeu ca daca te iubeste te face sa suferi...si iti da necazuri.... si tot ce ai scris lilian eu nu sunt de acord....

iti spun doar ca sa fii puternica caci viata rezerva si greutati si te face mai puternica si ai sa vezi ca ai sa reuseti cu voia Domnului. atat iti spun....
daca ai nevoie de noi ... noi suntem aici sa te ajutam. TVB.

#9 Roman

Roman

Advanced Member

• 148 messaggi

Inviato 21 ottobre 2005 - 11:14

da eu nu ma prikalesc Delfi...imi pare rau ka ai inteles msg gresit...
eu am incercat sa te incurajez,dar vad ca ....
am vrut cum mai bine ,dar a iesit ca intodeauna..........

#10 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 21 ottobre 2005 - 16:22

da eu nu ma prikalesc Delfi...imi pare rau ka ai inteles msg gresit...
eu am incercat sa te incurajez,dar vad ca ....
am vrut cum mai bine ,dar a iesit ca intodeauna..........

Amore ... nu mai descurajat deloc, anzi ... Am glumit oliaca, am vrut sa vad ce-ai sa spui ;) Shtiu ca imi va fi greu, caci tre s-o fac pi mama, sora shi prietena cu Aurica, care shi ea are 19 ani, shi n-ash vrea ca daca vini cu mini sa shtie ca ii dau vie sa faca tot ceea ce-i trece prin cap ... Ca eu sunt mult mai baiavaia ca dinsa, ea invece ii mult mai diversa di mine ... Numai de asta ma tem cel mai tare, ca sa nu greshesc ceva, ca nu vreau s-o fac pi mamma cattiva, dar nici sora care-i da friul liber, absolut ... Am un terrore, ujasna ... Iaca rid shi glumesc, dar nu mai eu shtiu cum mi se zbate inima in mini ... :( dar ma starui sa nu-i arat asta lu sormia ...

#11 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 21 ottobre 2005 - 16:35

pentru lilian
sunt perfettamente d'accordo con te !!! Shtiu ca Dumnezeu e mare shi ne va ajuta ... Daca a ajutat o mama cu 2 fete: una di 14 ani shi alta di 12,care au ramas fara sot shi tata, dupa ce l-au omorit in modul NON UMANO shi ca au suportat toate necazurile cu toate neamurile din Moldova. Dupa care iacatali-s aici in Italia, ca una face facultate shi alta face scoala superiore ... Vrei sa spui ca n-am incredere in Domnul ?!!? Mereu am avut incredere in El ... Shi chiar daca cind imi era cel mai greu, ma rugam ca sa ma duc linga tata ... acuma sincer iti spun tre sa merg inainte pentru Aurica.

Shtiu ca orishice "greutate" din viata noastra, e o prova a Domnului ... Deamu dipinde di noi cum infruntam greutatile ;)

P.S. Nu m-am suparat absolut pentru messajul tau ... ne ho sentite di peggio, credimi ...
Oricum sunt abituata... chiar de mica am invatat sa vad lucrurile asha cum sunt ... Non mi illudo mai, in una cosa ke nn esiste!!!

#12 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 21 ottobre 2005 - 16:51

Mersi fetelor(lilea shi intense) amu numai am timp sa va raspund, da mine o sa va spun cite ceva shi voua ;)

Un pupic la amindoua http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/bacio.gif

#13 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 21 ottobre 2005 - 19:20

Ciao Delfina Ana îmipare rău de voi , şi vă-n ţeleg prin ce -aţi trecut, că şi cu sora mea la fel am suferit că am rămas fără de mamă la 13 anii . La 18 amplecat de acasă prima eu poi sora mea(gemelă) evenuta după şasă luni, dar ca lanceput am suferit eu cel mai mult că nu aveam pe nimeni, şi acuma sînt căsătorită de un an jumate şi am o fetiţă de 9luni si cheamă Valeria şi sînt fericită.

Eu vreau să vă dau curaj că aşai e făcută viaţa ca să ne dispărţim unu de altru să ne facem vietorul, Domnul e mare pentru toţi (după răul vine bine) aşai drăguţelor curaj şi forţă să mergim înainte,vă urez ca să vă găsiţi partea doua (prieten)ca să vă iubească şi să vă îţeleagă această e primul rînd.

trecutul e trecut numai bine....

#14 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 21 ottobre 2005 - 19:48

Ciao Delfi,din mesajele tale se vede ca esti o fire curajoasa dar si sensibila in acelas timp. Aveti grija de voi si cum a zis Lilian nu uitati ca undeva sus este Cineva care va protejeaza.. :)

#15 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 21 ottobre 2005 - 23:55

pareri si pareri....eu in chestia cu Dumnezeu ca daca te iubeste te face sa suferi...si iti da necazuri.... si tot ce ai scris lilian eu nu sunt de acord....

intense,ca sa fii de acord cu ce a scris Lilian...trebuie sa ai CREDINTA macar cat un bob de grau in sufletul tau...

Ana,iti doresc di suflet sa te poti descurca cat mai bine in tot ceea ce faci!Sper ca intr-o zi problemele sa se rezolve si tu sa te intorci acasa...poate mama ta se simte singura fara fetele ei...

Numai bine! :smiley31:

#16 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 22 ottobre 2005 - 17:29

vă urez ca să vă găsiţi partea doua (prieten)ca să vă iubească şi să vă ?eleagă această e primul r?.

Veronica, nu te supara di ceea ce am sa-ti spun, ok ... In momentili estea nu ma mai gindesc la nimi, nici la "prieten" ori altceva, ca aici in italia, ca sa ai prieten, inseamna altceva ... shi nu-mi spune ca n-am dreptate !!!
E nn sono disposta offrire assolutamente niente !!!
Tot pentru ceea ce muncesc(invatatura+lucru) construesc pentru viitorul meu shi a Auricai, nu ma intereseaza absolut nimeni, mai ales italieni, care numai aprofita(nu fisicamente dar shi moral) di femeile noastre shi nu numai ... Shi nu numai vazind asta in familie, dar shi auzind shi vazind ceea ce sa face in jurul meu, cel putin in zona unde locuesc eu ... Daca nu shtii lucrez intr-un restorant, shi am vazut de toate soiurile ... numai ca la restorant nu pot sa spun la nimeni nica, ca ei sunt clientzi shi tre sa rizi shi sa fii gentile ... Da cita rabie este in mine, ujasna ... Shi nu ca-s ra ori egoista, prosta nu-mi place nedreptatea ...

Tot ceea ce mi-am facut pina acuma, mi-am facut cu mina me ... asha ca nu voi permite la nishunu ca sa-mi distruga viata shi linishtea ... Ori sa ma schimbe, doar pentru ca in Italia nu ma accepta asha cum sunt. Sunt nebuna, shi imi shtiu drepturili ... shi stai mai bine singura shi cu prietenii mei (de alt gen...)

scuzama !!!

Ciao Delfi,din mesajele tale se vede ca esti o fire curajoasa dar si sensibila in acelas timp.

Ai observat shi tu asha-i :smiley9:

Ei ce sa-i faci, nu pot sa fiu mereu puternica shi sa nu arat la nimi ca nu sufar ... Iaca azi , shtii cit imi venea sa pling, Madonna ... dar ma tineam de frica sa nu ma vada mama, c-apoi incepe shi ea ...

Pina la urma m-am inchis in camera mea, shi m-am "sfogat" shi dupa asta am ieshit shi am continuat sa-mi fac bagajele ... Asta-i viata !!!

Sper ca intr-o zi problemele sa se rezolve si tu sa te intorci acasa...poate mama ta se simte singura fara fetele ei...

Rosa, nu cerd ca ma voi intoarce acasa "dove hai sputato , nn ti piace a lecare !!! " ... E o problema foarte delicata, care ii foarte greu shi de inteles(pentru voi) ...

Oricum la mama tin foarte mult, shi eu shi Aurica ... Asha ca daca intr-o buna zi, ne va telefona, ca a alungat-o shi pe ea din casa Andrea, apoi sa shtii ca voi fi prima ca s-o ajut ... shi shtiu foarte bine ca sufera shi ea foarte mult . Dar asta a fost scelata ei,eu nu indraznesc sa-i spun absolut nimic ... Purtroppo :(

#17 Veronica

Veronica

Member

• 77 messaggi

Inviato 22 ottobre 2005 - 18:22

Delfi nu toţi aprofită , peste tot pămîtul sînt buni şi răi....eu ţi-am agurat de bine ca să-ţi faci familie... că prima poi toate ne căsătorim, nu are inportanţă unde aicea ori în altra parte.... peste totul e aşa... ei cred că toate fetele vin ca să vîndă corpu. da de ce? îţi zic eu... că am văzut cu ochii mei fetele care se vînd pe o seară....şi italienii cred că toate sîntem aşa (cum tu ai zis că aprofită de noi) se vede că ai contrat persoane nu serioasă...
Faci bine că lucrezi şi înveţi... ca să ai prieten nu trebue să oferi nimec... dar trebue să cunoşti bine inima la persoană... Delfi nu te supăra ce ţe am scris...că e o discuţie normală.

#18 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 24 ottobre 2005 - 07:45

ok, stai linistita veronica, ca nu m-am suparat ;)

#19 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 24 ottobre 2005 - 08:11

Privet la toti, dupa ce am facut traslocu ieri, venind sa iai ultima geanta, ma duc s-o salut pi mama, shi-mi spune "Da cum nu venitzi la pranzo ?!!? ". am acceptat invitul, era ultima data cind mai mincam in casa ceea ... Mama ce durere de inima cind ma uitam la ea (la mama) in ochi... La masa s-a petrecut totul bine, eu am mai vorbit cu Andrea, cu mama ... Dupa ce am mincat, ne-am sculat un pic mai graba pentru ca trebuia sa aranjam toate lucrurile noastre in casa noua...Shi la urma, am imbratzishat-o amindoua pi mama, eu shi Aurica... Ultima era Aurica, dupa care am vazut ca incepeau amidoua a plinge, Aurica a ieshit shi am inchis usha ... Dupa asta puteti sa va imaginati ce s-a intimplat, daca shi acuma am lacrimi in ochi, numai cind imi amintesc ...

Mai tirziu, i-am transmis un sms mamei, zicindu-i ca ne-am aranjat shi ca va fi totul bine, invece ... nu mi-a raspuns ...

Acuma sunt la universitate shi tre sa ma concentrez ca sa merg inainte... Am de facut o gramadea lucruri azi ... Ne mai auzim !!!

O zi buna la voi toti!!!

#20 badica

badica

L'addetto stampa

• 7637 messaggi

Inviato 24 ottobre 2005 - 08:31

O zi buna si la tine delfina_ana, te doresc totul bine din lumea! :)