Jump to content

Moldweb
Moldova Community Italia uses cookies. Read the Regole privacy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies
  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

•  

Benvenuto su Moldweb

Posted Image Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Posted Image
Se poi hai un account Posted Image, Posted Image, Posted Imageo Posted Image è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Posted Image
Guest Message by DevFuse

Photo

Adepta Chirurgiei Plastice Sau Prefer Naturaletea?

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
65 replies to this topic

#41 Lina

Lina

Advanced Member

• 204 posts

Posted 01 March 2007 - 20:50

Chiar bine ca s-a gasit macar una care sa ma aline. 'tzanim lui Dumnezeu ca sunt oameni ca tine! Si ma bucur si pt mine ca am amuzat pe cineva. Is de 2 ani jumate in Italia si stau f bine: am casa ,masa. Clandestina,dar am deja nulla osta la mana, asha ca de mila ta nu am nevoie.

dar fetele noastre di forum or fi ocupate cu alle loro..... mai au multe din ele printre care si eu familie si copii

Ceea ce am spus si eu!Au alte griji.

Apropo,draga, eu-s de la sat si ma uit in internet! Si ma sunt, nu numai una-doua.Sau tu de cand te-ai italienizat la alle tale te consideri tare moderna ca te uitzi in internet! ChEar asha!

Nu stiu ce sa-ti raspund: eu is de la oras..... La tara plecam la bunica de sarbatori....ma bucur ca ai compiuter si esti de la tara... ma immaginati daca nul aveai aici in Italia acasa in Moldova nul aveai nici atit.... Vaniglia nu vreau sa ma cert vad ca esti iute de cuvinte si mie cuvintele vara sens nu-mi plac.... dar vrind ne vrind tin sa-ti spun fiindca am aguns la discutie eu eram inca prima moderna si daca vreai sa stii inca: Da ma consider o femeie moderna.... o femeie care stiu cei un lucru frumos, imi plac lucrurile modernizzate si italianizzate.... sint tinara si frumoasa... de ce nu mi-as permite sa ma consider o femeie moderna in pas cu timpul.... dar cu internetul ce ai vrut sa zici:(ca daca ai internet esti mai misto decit esti?).... poate fala ta funzioneaza in sat de unde esti, dar nu-mi vine a crede nici acolo ca o sa ai mare perspectiva.... dar aici ma faci sa rid a trecut moda falei.... nu prinde lucrurile rau, ca nui nimic de rau... sa-ti fie numai cu bine.

_____________________LINA.

#42 Danza

Danza

Mamma Moldweb

• 4,420 posts

Posted 02 March 2007 - 11:27

Aloooooo, fumei, da' ce muscă v-o pişcat, ai?

aşa începeţi voi primăvara???? cu certuri?

da bataie la koor la ambele nu? :lol3: că nu meritaţi alta :lol3:

usiok! târgu s-o mântuit! şciţi padrugi cuminţi şi nu vă certaţi

:kissing: ţuc pt. Zahăr Vanilinat şi :kissing: pt. Lina

#43 oxana_80

oxana_80

Advanced Member

• 607 posts

Posted 02 March 2007 - 21:39

Nu scrie nimeni fiindca fetele,femeile din forumul asta au probleme mult mai importante decat cosmetica: cum sa cashtige bani, sa trimita la copii, sa plateasca studiile,cum sa-si prelungeasca permisul,cele care nu-l au - cum sa shi-l faca s.a. Si la drept vorbind, am fost prea saraci pana acum pt a avea "obiceiul" de a cumpara cosmetica scumpa si naturala, s-apoi moldovencile noastre au fost prea chinuite si s-au sacrificat pt totzi cei dragi din jur,fara a se gandi la ea. Nu vezi cum is italiencele: in palestra, sauna, masajuri, solarii...ele nu-si refuza nimic, cate shi mai cate ( shi tot urate raman,dar asta e genetic). La noi o femeie daca si-ar permite toate astea ar arata-o cu degetu' si judeca-o. Ma refer mai ales la femeile de la sat.
In fine, eu-s de parerea ca pielea trebuie ingrijita cat e tanara, o asha-zisa profilaxie. La noi cum se gandeshte,chiar shi mama mea: "pielea e tanara, las-o asha! " Da, las-o asha pana iti apar riduri adinci shi atunci chinuie-te sa le "astupi". Am vrut sa fie de ajutor altor femei tema asta, fiindca numai cititnd pareri despre produsele incercate, e mai dificil sa dai gresh.

Draga Vagniglia,
inprimul rind cunosc la majoranza din fete de pe forum, si stiu perfect ce au de facut fiecare cu treaba lui nu mai stam si noi acu sa facem lista fiecariu.
Eu la fel ca altre fete, femei am disparut pe multisor timp ca aveam treburile mele din cind in cind mai trec pe aici sa mai vad cine si ce noutate mai scrie..
Eu nu ma consider nici bogata dar nici saraca am ramas cea ce eram si in moldova cind am putut sa-mi permit mi-am permis cind nu habar nu am. Asa m-o invatat parintii asa fac si acu.
Nu stiu unde taiesti tu si cu ce te ocupi, dar vreu sa-ti zic ca exista si in Italia sate unde sunt femei care nu isi permit si nici nu stiu cei asta (sauna, solarii ecc) care are de prasit fii sigura ca de palestra nu duce dorul.
Sapoi nu mai sunt asa de urite, pricipalul "bello dentro" frumusetea externa nu-i vesnica.
Daca pleci pe la sicilia, calabria, napoli in sud italiei vei vedea ca nu-i nici o diferinta intre moldova-italia. Oameni simpli. ;)

#44 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Posted 05 March 2007 - 08:19

salut fetelor . nu stiu cum la sud de Italia da aici la nord nu e mare diffirenza intre oras si sat. Certo che trebue sa hai masina daca traesti in sat ca sa poti sa te duci unde vrei.Eu traesk in sat pentruca sotul meu are casa alaturi de parintii lui ( ca la moldova casa la baiat linga parinti) pe o parte e bine chind suoceri sunt alturi, da pe alta parte nu pentru ca vede chind te duci chind vii . Sa spunem adevarul aici soacrele is mai corectte daca vrea sa vorbeasca imi suna la usa daca am disposizie o chem sus daca nu cobor jos sa vorbesc cu ia.Diffirenza intre soacre moldave si italiane intradevar e foarte mare. Multe persoane chind le spun ca am ho gadina micuta unde sadesc patrungel marar, patlagele , inslata svecla rosie
se mira si imi soun da care e sensul daca totul este la magazin . Credca nostalgia de Moldova ma face sa am gradina imi aminteste copilaria mea-am -crescut la tara. Oras tara credca nu importa principalul sa faci acea ce te sustine, iti da la linistea sufleteasca.

#45 Vaniglia

Vaniglia

Advanced Member

• 292 posts

Posted 05 March 2007 - 15:45

Am inceput sa vorbim despre una si am ajuns sa vorbim despre alta. Vreau sa clarific: ma bucur pt toate voi care stau bine si ma bucur si pt mine. Sensul era altul: inainte de a veni in Italia aveam serviciu bun, interesant, dar cu salariu mic. Daca sincer, economiseam si cei 15 banutzi cand cumparam lapte shi nu exagerez deloc. Nemaivorbind de toate alte "bunatatzi"care imi refuzam. Acum,comparativ cu 3 ani in urma, am un salariu mai bun,ca shi toate fetele ce lucreaza peste hotare. Avand mai mare posibilitate cu banii, iti apar respectiv si cerinte mai mari,si aici apare dificultatea de a alege,fiindca un lucru scump inca nu inseamna shi bun! Avand in sange talentul de a economisi, vreau sa cumpar lucruri bune ,dar shi eficiente. De aceea(!!!) am deshis aceasta discutzie pentru a afla parerile altor fete despre produsele folosite. Asta era ideea! Fiecare isi zice parerea despre un produs folosit ca apoi sa valutam daca merita de a cumpara sau nu! Oare nu vi s-a intamplat sa probatzi o crema, un mascara buna la o amica si sa alergi si tu s-o cumperi??? Cand am inceput a lucra, de la detergentul pt vesela lor imi crapau mainile pana la sange. Cate creme am cumparat care stau shi acum. Cu siguratza mai sunt care au mainile uscate. De ce sa nu ne dam sfaturi una alteia despre o crema care intr-adevar e buna. Chiar daca am mai multzi bani acum, de ce sa-i "arunc in vant" pe lucruri neeficiente.
Lina, is iute la cuvinte cand cineva e ironica cu mine fara motiv.

#46 Vaniglia

Vaniglia

Advanced Member

• 292 posts

Posted 05 March 2007 - 15:53

Diffirenza intre soacre moldave si italiane intradevar e foarte mare.

A mea asha-i o suka(pardon de cuvant),dar cum zici si tu... is tacticoase.De fapt ceea ce la ei se cheama "tacticos" si "bineeducat" noi o numim fatzarnicie. Nu vine sa ma controleze ce fac si cum fac, nu vine niciodata fara sa ma avizeze,imi zambeshte dulce,chiar daca stiu ca prefera o italianca pt fecior-su... si altele. Da' vorba ceea: mai rarutz si mai dragutz. De aia am insistat ca iubitul sa cumpere casa,macar ca la ma-sa loc este. I-am zis: nu stau cu mama-ta nici o zi. Bina ca m-a ascultat!

#47 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2,332 posts

Posted 05 March 2007 - 18:08

fetelor daca vorbim despre soacre apu trebuie sa vorbesc si de a mea.... :arf2: nu vreau sa spun nimic de rau, e o femeie de treaba pana la urma si buna.... dar eu cu ea nu ma inteleg... daca o vad o data pe saptamana e cel mai bine... eu cu socrul meu ma inteleg de minune, e un om tare de treaba si caracterial ma inteleg foarte bine.
ce sa va spun soacra mea are mereu ceva de comentat de ceea ce fac eu, si mereu vrea sa ma invete ea pe mine cum stau lucrurile si cum e mai corect... si de multe ori sa va spun codul bunelor maniere poate o data era divers... dar acum nu mai e asa cum spune ea... si in multe alte chestii se greseste.... dar mereu vrea sa imi arate ea cum se face ce se spune si cum trebuie sa ma comport.... si asta tare ma enerveaza....
nu e insistenta, nu traim impreuna dar o data pe saptamana toata familia se aduna la ei la masa....oricum... stii cum se spune cat e mai departe mai bine e :lol3:
a si mai e alt ceva... ceea ce face fiica sa... e totul corect si totul e asa cum spune fiica ei, ea e cea mai bravo, cea mai gospodina, cea mai desteapta cea mai ocupata..... ci nu mai are rost sa mai contituu....
va pupic pe toate.

#48 Vaniglia

Vaniglia

Advanced Member

• 292 posts

Posted 05 March 2007 - 18:54

ce sa va spun soacra mea are mereu ceva de comentat de ceea ce fac eu, si mereu vrea sa ma invete ea pe mine cum stau lucrurile si cum e mai corect... .... dar mereu vrea sa imi arate ea cum se face ce se spune si cum trebuie sa ma comport.... si asta tare ma enerveaza....
nu traim impreuna dar o data pe saptamana toata familia se aduna la ei la masa....oricum... stii cum se spune cat e mai departe mai bine e :lol3:
a si mai e alt ceva... ceea ce face fiica sa... e totul corect si totul e asa cum spune fiica ei, ea e

Give me five. Da slu4aino nu-s surori a mea cu a ta?
Nu-i place divanele pe care le-am cumparat, nu-i place cum le-am pus, nu-i place dormitorul, perdelele le vrea intr-un mod care mie nu-mi place,televizorul e prea mare, abajurul e prea mare, bucataria e prea deschisa la culoare....asha m-o zakalibit. Mereu tre sa zica ceva, sa comenteze, tot ceea ce facem noi nu e bun. Pt spesa platim prea mult, mancam ceea ce nu trebuie, mereu cumparam ceva nefolositor dupa parerea ei.E-he-he cate ash mai spune,dar nici nu mi le amintesc pe toate. La inceput puneam pe toate la inima, pana ce fecior-su o zis ca daca ar fi facut totul dupa capul ei, n-ar fi avut si vazut nimic in viatza.Meno male ca Michele a crescut cu buneii si este cum este,ca are un frate mai mic cu 15 ani pe care l-o educat ma-sa: asha bydla mai rar.Daca ash avea o putere asha i-ash da o ushiganie.
Offf...soacra-soacra - poama acra!

Edited by Vaniglia, 05 March 2007 - 19:13.

#49 oxana_80

oxana_80

Advanced Member

• 607 posts

Posted 06 March 2007 - 19:58

Si vi-i di ghini fetelor.
As vrea si eu sa am o soacra ca a voastrele sa mai am cu cine sa ma mai pung sa-mi fie mai vesel :arf2:
Eu cu soacreta mea ma impac bine, cite odata ii mai duc dorul si vreu sa mai plec la ea (ne despart 30km), ma face sa ma simt mai bine imi aduc aminte cum era acasa ca ne duceam cu totii duminca la prinz la bunica si se petreceau duminici frumoase..
Ei fiind 4 frati se compoarta cu toate nurorile la fel, e tutto va liscio sempre. Pacat ca omu neu de taica-so nici nu vrea sa stie :(

Apropo di creme, am o pritena ca e foate satisfacuta della cosmitica Clinique, asa am hotarit si eu sa incerc si cu toate ca zic ei "provato contro le allergie, provi di profumo" nu am sa uit nici odata creca experienza asta.. am vrut sa fiu mai frumoasa la craciun dar mi-au esit niste boale rosii pe fatza ujas :eek: si deseori ma intorc fiduciosa alla semplice Nivea acum am "descoperit" crema per il viso idratante di Aloe Vera e vado sul sicuro.

O seara buna la toate :kissing:

#50 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Posted 06 March 2007 - 21:38

Fetelor prima sa cumparati creme e mai bine daca puteti sa faceti ho visita la medicul dermatolog. Daca vedeti ca nu va dat nici un bun consiglio , puteti sa faceti un consult la medicul cosmetolog , in toate poliambulatori private sunt, ca sa vedeti ce tip de pele aveti cum so curatiti , si care creme sunt addate pentru voi. Ultimile indicatie di cosmetologia svatuesk crema idratante cu protezione UV. gradul de protezione depinde de culoarea pelii.

a am uitat sa va spun , toate femeile italenci care le cunosc se jelue pe soacrele lor ca si noi.Anzi daca pe noi ne mai iarta ca nu cunoastem tradiziile lor am avut alta educatie, pe italiaenci nu le iarta pentru nimic in lume.

#51 Lina

Lina

Advanced Member

• 204 posts

Posted 06 March 2007 - 22:13

Daca sintem femei.... della cosmetica am trecut la sat dupa acieasta la compiuter si internet si am aguns la soacre..... beneee... hei daca e vorba de soacre zic si eu de a mea.....

Inchipuitiva..... socrita mea e sindaco in un orasel mic unde si-a pitrecut copilariea sotul meu.... traesc aproape la vre-o 70km de noi.... ma socot norocoasa ca nui alaturi de mine.... Acum di Natale ne-a daruit o casa sint foarte fericita si bucuroasa.... am balcon mare si eu in sfirsit si inca e la piano attico.... Mai bine decit atit ce-mi trebue....da e drept.... nimic.

Dar ceva nu merge intre noi....in primul rind ii place sa fie tot timpul in atentie, sa o sarut pe obraz, sa o tin de mina, sai zimbesc fara motiv, sa o intreb peste fiecare 5 min come se simte, sa fiu tot timpul in vorba cu ea si daca tac apoi se duce linga sotul meu si il intreaba ce sa intimplat ca ma vede ''trista'' (cum zice ea), adica nu vorbesc) sau tutto bene?... mai inscurt trebue sa o alint... nu intra in caracterul meu.... mie imi place personalitatea in sensul meu....ma obosesc mai tare... cite odata cind vine la noi trece cu privirea sa ori in gluma sau in serios nu stiu numarind obiectele cadonate de ea cu gindul: le folosim/ le tinem pe mobila sau sint aruncate pe undeva.....Ne vedem nu chear rar normal dar mi-i de ajuns si atit... acum sint in calatorie au plecat la Riga dar simbata ne vedem o sa treaca pe la noi fiindca ii intilnim la aeroporto....Vineri imi acumulezi puterele, simbata o sa am dureri de cap sau daca vrei si ''febbre''.... sotul stie dar cei de facut ea imi vrea bine in felul ei ne gindim ca nui linga noi: vine si se duce.... parca in ultemul timp putin incepe a ma intelege sa speram.... dar undeva in inima mea ii vreau bine si eu fiindca are si multe calitati care imi plac si le apreciez foarte mult... nu e rea.....De socrul meu nici nu vorbesc e un uomo di aur cind vine el e ca si tatal meu.... ii vreau un bene din inima....cite odata ma gindesc ca socrita mea simte acest lucru si imi pare rau, dar nu am ce face el ma intelege mai bine si sint mai aproape de socru de cit de soacra....

____________________________LINA. (am modificat fiindca am uitat sa-mi scriu firma mea. Si eu fara firma mea ce fac?)

Edited by Lina, 07 March 2007 - 09:55.

#52 suta

suta

Member

• 73 posts

Posted 06 March 2007 - 22:55

salut fetelor . nu stiu cum la sud de Italia da aici la nord nu e mare diffirenza intre oras si sat. Certo che trebue sa hai masina daca traesti in sat ca sa poti sa te duci unde vrei.Eu traesk in sat pentruca sotul meu are casa alaturi de parintii lui ( ca la moldova casa la baiat linga parinti) pe o parte e bine chind suoceri sunt alturi, da pe alta parte nu pentru ca vede chind te duci chind vii . Sa spunem adevarul aici soacrele is mai corectte daca vrea sa vorbeasca imi suna la usa daca am disposizie o chem sus daca nu cobor jos sa vorbesc cu ia.Diffirenza intre soacre moldave si italiane intradevar e foarte mare. Multe persoane chind le spun ca am ho gadina micuta unde sadesc patrungel marar, patlagele , inslata svecla rosie
se mira si imi soun da care e sensul daca totul este la magazin . Credca nostalgia de Moldova ma face sa am gradina imi aminteste copilaria mea-am -crescut la tara. Oras tara credca nu importa principalul sa faci acea ce te sustine, iti da la linistea sufleteasca.

salut fetelor..... stii ca ai dreptate aici la nord diferenza nu e mare intre oras si sat. dar vad ca tu esti in Vicenta, dara nu sintem departe. Si la mine socra traeste peste drum ....... dar e foarte brava si educata , aici intradevar ma simt ca acasa socrii sint la pensie si tin pe la casa caprita gaini purcel,....... parca sint la bunei la sat... Eu am sfirsit maternitatea si lucrez dupa masa4 ore ea imi tine copilul...... asa soacra pot numai sa o laud.

#53 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2,332 posts

Posted 08 March 2007 - 10:36

Give me five. Da slu4aino nu-s surori a mea cu a ta?
Nu-i place divanele pe care le-am cumparat, nu-i place cum le-am pus, nu-i place dormitorul, perdelele le vrea intr-un mod care mie nu-mi place,televizorul e prea mare, abajurul e prea mare, bucataria e prea deschisa la culoare....asha m-o zakalibit. Mereu tre sa zica ceva, sa comenteze, tot ceea ce facem noi nu e bun. Pt spesa platim prea mult, mancam ceea ce nu trebuie, mereu cumparam ceva nefolositor dupa parerea ei.E-he-he cate ash mai spune,dar nici nu mi le amintesc pe toate. La inceput puneam pe toate la inima, pana ce fecior-su o zis ca daca ar fi facut totul dupa capul ei, n-ar fi avut si vazut nimic in viatza.Meno male ca Michele a crescut cu buneii si este cum este,ca are un frate mai mic cu 15 ani pe care l-o educat ma-sa: asha bydla mai rar.Daca ash avea o putere asha i-ash da o ushiganie.
Offf...soacra-soacra - poama acra!

:lol3: :lol3: :lol3:
te inteleg pergect asa si a mea...
dar eu ii vreau binele si ea mie... doar ca cu cat ne vedem si ne auzim mai putin cu atat mai bine... o data pe saptamana ne vedem si totul merge de minune...

#54 Guest_SOFIA_*

Guest_SOFIA_*

Posted 08 March 2007 - 22:49

Pentru voi che siette singure e mai usor, dar pentru femei ca mine che avem codita cioè copil della casatoriile precedente e mai greu , multe pri esti intre 2 focuri , plus inca cumnatele si soacrele iti zic ca copii lor erau mult mai maladet decit copilul tau , e logic ca copilul meu e divers : a venit in tara straina ,oameni straini noul "tatik"noi maturi avem probleme ca sa ne adaptam figuriamoci copii.M ho cumnata di 50 de anni care nu a fost mai casatorita si nu ha avut copii , si cum credeti ea primii 3 ani ma invata cum sa duc casa si sa educ copilul , pina chind nu mia rupt anima si nu iuam spus cite ceva din folclor nu sia inchis gura.Cunosc multe femei moldovenci cu un copil cu doi care au probleme ca si mine dar ce sa faci daca vrei sa dai viitor la copii trebue sa ingiti.

#55 Vaniglia

Vaniglia

Advanced Member

• 292 posts

Posted 09 March 2007 - 00:32

cumnatele si soacrele iti zic ca copii lor erau mult mai maladet decit copilul tau , e logic ca copilul meu e divers

What??????????????????????????????????????? Copii lor mai bravi decat ai noshtri???? da voi nu vedetzi ce monshtri cresc ei???? Alintatzi ca nu au nici respect fatza de nimeni, nici educatzie, nici simtz omenesc in genere. Ma duc pe la sarbatori unde italiencele ishi aduc odorii cu ele, asha imi vine sa-i iau la rand la ushiganie sa stie cum se comporte! Da ele "noli vnimania" vorba rusului. Pentru ce esti parinte??? Sa-i zici unul copil cand e bine si cand e rau. Ma cert cu totzi italienii la rand cand vad ca au copii prea alintatzi si le permit totul! le zic in fatza ca-s exagerat de needucatzi si la noi nu e asha! Ce tineret au ei??? Narcomani, care injura de la 10 ani, n-au nimic sfant!!!
Sfatul meu - sa nu tacetzi italienilor. Eu i-am zis si lu' soacra-mea si lu' iubitu': copilul meu educat ca ai vostri nu va fi!
De fapt ma gandeam sa deshid o tema referitor la educatzia copiilor de catre parintzii italieni! Eu stiu inca de la universitate , latinii,stramoshii, au o maxima: Erudizia aspera - ottima! adica EDUCATZIA ASPRA - CEA MAI BUNA!!!

#56 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2,332 posts

Posted 09 March 2007 - 08:51

Nu, eu nu cred ca Educatia aspra e cea mai buna....
un copil insa trebue sa il invete parintii ce inseamna respect, regulile de a se purta in societate, si cel mai important este sa aiba reguli in viata lui de zi cu zi, sa stie ce e bine si ce nu... si atunci cand greseste sau nu asculta de parinti sa fie pedepsit.
prea aspru nu cred ca e bine, totul trebuie sa fie facut atunci cand e nevoie. eu nu am inca copii dar si eu am de gand sa ii educ divers si probabil cu siguranta ca am sa ii alint si eu un pic, dar am sa incerc sa fiu si rea atunci cand trebuie. nu cred ca e usor sa fii parinte, dar de la parinti copii invata cum sa se compoarte si depinde de ei ce educatie dau copiilor lor.

#57 Lina

Lina

Advanced Member

• 204 posts

Posted 09 March 2007 - 10:17

Pentru voi che siette singure e mai usor, dar pentru femei ca mine che avem codita cioè copil della casatoriile precedente e mai greu , multe pri esti intre 2 focuri , plus inca cumnatele si soacrele iti zic ca copii lor erau mult mai maladet decit copilul tau , e logic ca copilul meu e divers : a venit in tara straina ,oameni straini noul "tatik"noi maturi avem probleme ca sa ne adaptam figuriamoci copii.M ho cumnata di 50 de anni care nu a fost mai casatorita si nu ha avut copii , si cum credeti ea primii 3 ani ma invata cum sa duc casa si sa educ copilul , pina chind nu mia rupt anima si nu iuam spus cite ceva din folclor nu sia inchis gura.Cunosc multe femei moldovenci cu un copil cu doi care au probleme ca si mine dar ce sa faci daca vrei sa dai viitor la copii trebue sa ingiti.

Copilul teu e o ''codita''??????... scuzama Sofia, dar mai urit cuvint spus copilului tau nu ai gasit.... il puteai lua in gilimele, ca era poate putin mai usurel cuvintul.... exprimindu-te asa inseamna ca copilul tau e o problema pentru viata ta si pentru tine..... Doar cind te-ai casatorit parintii lui si sotul tau cuprinsi toti impreuna stieau ca ai copil, nu?! Atunci de ce iti faci probleme singura tie?.... eu nu inteleg!....

Si inca una.... te-ai casatorit din dragoste sau ca sai faci copilului tau viitor? daca e a doua: atunci is doua niveluri diferite, rabda si taci....

Copiii di obicei si adapteaza la conditii diferite mai usor si mai repede decit noi maturii..... invata mai repede limba si inprejurul care ii incunjuara unde nu sar afla ei.... Fac mai repede prietenie si prieteni.....

_______________________LINA.

#58 Lina

Lina

Advanced Member

• 204 posts

Posted 09 March 2007 - 11:55

What??????????????????????????????????????? Copii lor mai bravi decat ai noshtri???? da voi nu vedetzi ce monshtri cresc ei???? Alintatzi ca nu au nici respect fatza de nimeni, nici educatzie, nici simtz omenesc in genere. Ma duc pe la sarbatori unde italiencele ishi aduc odorii cu ele, asha imi vine sa-i iau la rand la ushiganie sa stie cum se comporte! Da ele "noli vnimania" vorba rusului. Pentru ce esti parinte??? Sa-i zici unul copil cand e bine si cand e rau. Ma cert cu totzi italienii la rand cand vad ca au copii prea alintatzi si le permit totul! le zic in fatza ca-s exagerat de needucatzi si la noi nu e asha! Ce tineret au ei??? Narcomani, care injura de la 10 ani, n-au nimic sfant!!!
Sfatul meu - sa nu tacetzi italienilor. Eu i-am zis si lu' soacra-mea si lu' iubitu': copilul meu educat ca ai vostri nu va fi!
De fapt ma gandeam sa deshid o tema referitor la educatzia copiilor de catre parintzii italieni! Eu stiu inca de la universitate , latinii,stramoshii, au o maxima: Erudizia aspera - ottima! adica EDUCATZIA ASPRA - CEA MAI BUNA!!!

Vaniglia da tu pe toti eai bate sau cum dici tu ''ushiganie'', daca ar fi in puterele tale... dar pe tine ci ne sa te :bangin: .... tu vreai alintata matincuta :hmm:....

Eu cunosc foatre multe mamme cu copii... as spune ca-s copii ca totii copiii... nu au nimic diferit.... fiecare cu caracterul lor... care e mai bun, mai rau, mai vorbaret,mai dischis, mai inchis...mai alb, mai negru.... ecc... ce vezi tu diverit in ei? vreai sa zici ca la noi nus copii needucati?... nu cred ca nu sint...

... Is copii atit..... Sa le lasam copilariea.... sai lasam sa creasca copii, chear daca cresc mari, sai lasam sa viseze,sa vree, sa doreasca, sa si alinte in fata noastra si de ce nu chear si cind sintem obosite, fiindca cum vreai tu alintata si mingieata asa doresc si ei.... dar inca mai mult ca noi ....

Eu copiilor mei nu li permit si nu le-as permite niciodata sa se stinga aceiasta luminita de copil care sa format inauntrul lor... doresc sa ramina si putin copii in inima si in suflet...eu socot ca fiecare din noi daca ar raminea putin copil in suflet: viata ar fi mult mai colorata .....

eu pot sa fiu severa cind trebue, dar si atunci cu o masura fata de copilul meu pina la un punct oarecare.... dar nu inteleg de ce nu ea-si alinta ?! eii sint viata mea,sufletul meu si inima mea... sint tot ce am mai scump.... Daca nui alint si nu ii cuprind eu cu sotul meu si cu taticul lor cine sai alinte cine sa le dee caldura?????????..... Educazionea ta aspra?.... Copilului trebue sai dai un' educazione corretta: sa-l discoperi, sa-l intelegi,sa-l indrumezi, sa-l segui, sa-l alinti, ecc... numai asa va creste un copil educat si nu numai educat, dar inca fericit/ multumit/mindru/sereno ....Copiilor trbue de lasat spazio pentru copilarie

_______________________LINA.

Edited by Lina, 09 March 2007 - 12:13.

#59 Vaniglia

Vaniglia

Advanced Member

• 292 posts

Posted 09 March 2007 - 12:29

Vaniglia da tu pe toti eai bate sau cum dici tu ''ushiganie'', daca ar fi in puterele tale... dar pe tine ci ne sa te :bangin: .... tu vreai alintata matincuta :hmm:....

Da,ia-s bate pe totzi care marita!

Educazionea ta aspra?....

NU a MEA,draga! Am citat o maxima latina cu care-s de acord. Tu ori nu citeshti atent,sau nu intelegi ! Am zis si eu fix aceeashi ce ai zis tu: "pt ce esti parinte - sa-i zici copilului cand e bine si cand e rau!
Eram la o cumatrie unde o pereche era cu copii. Numai ce nu faceau copii aia. Eu inteleg shi stiu ca un copil nu poate sta locului si ca e normal sa fie zbantzuit. Lasa-l sa alerge cat i-i pare,dar cand vedeam ca se catzarau pe masa unde erau vreao 20 perechi, implantau mainile in piure si apoi se jucau cu painea in loc de telefon, apoi cu mainile murdare de hainele tuturor invitatzilor! Asta e normal? Si nu e vina copiilor,da' a parintzilor. Zii o data,daca nu intelege si nu vrea . o palma la fund ii face numai bine.
De fapt, am reactzionat asha in mesajul anterior ca m-a suparat faptul ca ei mai au nasul sa zica ca copii lor is mai buni ca ai nostri.
Cumnatul meu ca are 20 ani sare la bataie la mama-sa,urla la ea fatza de mine, si multe alte care nici nu vreau sa-mi amintesc.Eu stiu ca mama e sfanta si daca ajunge ca copilul sa sara la bataie la propria mama... ce om creshte el?
Totzi zic , pe internet pe saiturile oficiale despre Italia e scris ca ei au "cultul copiilor" si ca-s prea alintatzi, tu unica te-ai gasit sa zici ca-s la fel! Nu-s la fel ca ai noshtri!
Mati Teresa ty nasha!

Edited by Vaniglia, 09 March 2007 - 12:38.

#60 Nika

Nika

Advanced Member

• 287 posts

Posted 09 March 2007 - 22:49

Desigur ca nu-s ca ai nostri copiii lor...
Ati vazut acum unul la skoala si'a dezbracat pantalonii de fatza cu profa, altzii se bagau in bikini la profa... Ce-o sa creasca din ei nu shtiu... In orice caz la noi nici in ce mai aiurea skoala nici cel mai nebun copchil n-o sa-si permita asha ceva...
Asta-i sigur!!!
Educazione moldava la putere!
(iaca de la cosmetica si la copii s-a ajuns)