Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Bancuri Adevarate Cu Moldoveni In Italia

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
75 risposte a questa discussione

#41 lili

lili

Member

• 16 messaggi

Inviato 03 agosto 2006 - 19:03

:roflmao:
O femee moldoveanca lucra la post fix la o batranica si a esit sa mature pe afara,cand se intoarce baba o inteaba, cu un ton ridicat si suparat :
- dove sei stata?
-Shi dove ,dove,am lavorat in jardina!!!

#42 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 05 agosto 2006 - 23:55

In rutiera de pe traseul Milano-Chisinau.
Doua moldovence serveau seva de ale gurii.
Una a scapat o bucata de salam pe bratele celeilalte.
Cealalta striga la ea:
- Shiai facut faaaaa!!!!!
Mai sporcato!!!!!!!
Eu vreau sa ma-ntorc acasa "pulita"!!!!

:roflmao: :roflmao: :roflmao:

#43 stennix

stennix

Member

• 49 messaggi

Inviato 16 settembre 2006 - 10:31

JIL BIL IOJIC ,TAC EMU I NADA.

#44 stennix

stennix

Member

• 49 messaggi

Inviato 16 settembre 2006 - 10:42

Mama mea traea la o gazda cu un roman,moldovan si un ucrainean.

#45 stennix

stennix

Member

• 49 messaggi

Inviato 16 settembre 2006 - 10:53

si intr-o zi cind a dat sa scoata "lenzola"din "lavatrice"a vazut ca era plina de apa.Mama nu pre practica cu lavatricele,merge la romin"MAI DANUT,AM FACUT O LAVATRICE,DAR NU MI S-A SCURS PROSTIREA I-I PLINA DE APA" Romanu"CEI ASTA "PROSTIRE" de colo Vasea nostru romanizat zice romanului"PROSTIRE,MA, CE NU STII CEI PROSTIRE,OR CE DRACU".merg toti 3 linga lavatrice si romanul"AAAAAAAAAAAAA CEARSAFUL!!!!!!! :hmm:

#46 liuna

liuna

Advanced Member

• 830 messaggi

Inviato 16 settembre 2006 - 19:07

Majoritatea moldovenilor italienizati cind vorbesc la telefon incep discutsia cam asa

" noroc, cum stai?"

#47 Ica

Ica

Advanced Member

• 235 messaggi

Inviato 17 settembre 2006 - 09:58

Majoritatea moldovenilor italienizati cind vorbesc la telefon incep discutsia cam asa

" noroc, cum stai?"

:)

Si alte expresii pe care le aud frecvent:

M-am divertit...
Scuza-ma ca te disturb...
"tari-i CATIVAIA femeia sheia" asta-i o capodopera, ca e un mix moldo-italo -rus

Ma surprind si eu uneori, folosind expresii din astea fara sa-mi dau seama, pe urma imi dau pumni in cap :). Vorbind cu o prietena la telefon, la intrebarea unde esti, i-am zis "Pe tren".

E si de ras, si de plans :(

da mai bine radem :)

#48 vale

vale

Advanced Member

• 966 messaggi

Inviato 19 ottobre 2006 - 12:34

..ei, data asta nu este vorba despre un banc dar (cred??..nu si sper :lol3: ) de un caz real pe care l-am gasit in TIMPUL, petrcut cu moldoveni de-ai nostri..din pacate..
Urmaşii indirecţi ai Romei au tăiat 16 copaci, în loc să-i cureţe

Necunoaşterea limbii italiene le-a jucat festa la trei conaţionali de-ai noştri dintr-un sat din raionul Teleneşti care, fiind la Verona, i-au tăiat unui italian arborii care-i înfrumuseţau curtea şi casa. Vorba e că italianul care i-a angajat pe proaspeţii veniţi i-a rugat să-i cureţe copacii din curte. Pentru a le uşura munca, le-a dat şi o „drujbă” de capacitate mică. Întrucât nu cunoşteau bine limba, cei trei au înţeles în felul lor sarcina şi… s-au apucat de zor de lucru, tăind cei 16 salcâmi şi chiparoşi din jurul casei. Au făcut-o cu o grijă deosebită, stivuind lemnul tăiat după casă.

Întors seara de la serviciu, italianul nu şi-a recunoscut casa, din care motiv a mai făcut câteva ture prin cartier… Dându-şi, într-un târziu, seama de cele întâmplate, urmaşul direct al Romei explodată într-o serie de înjurături italiene, apoi se apucă de inimă, strigând „Via, via!” - adică „drumul, luaţi-o din loc cât e lucru cu cinste!”. Reacţia italianului îi bulversă şi mai mult pe cei trei, unul dintre ei trăgând concluzia: „ Uăi Vasile, ţi-am spus că trebuia să tăiem şi via de lângă casă…”.

Astfel, deoarece s-au dus în Italia fără a învăţa limba, cei trei au ajuns la poliţie, unde li s-au făcut formele de plecare spre casă. Printre marile trăsnăi făcute de moldovenii noştri în străinătate se numără consumul raţiei de ciocolată pentru caii de curse, vopsirea raţelor de rasă ale unui neamţ, scoaterea unui safeu gol din casă cu ajutorul unui “otgon” legat de un camion de mare capacitate.

Ion Cernei, Orhei,
TIMPUL
.... :lol3: tzîi a rîdi...da ş'a plînji.....

#49 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 19 ottobre 2006 - 14:13

:lol: :lol: :lol: Vale astea-s riscurile bogatilor care vor sa aiba muncitori straini. :lol:
oricum se intampla multe si cu romani nu numai cu moldoveni...
Insa mie imi place sa le aud de la moldoveni ca mor de ras :lol: :)

#50 viky

viky

Advanced Member

• 364 messaggi

Inviato 04 gennaio 2007 - 14:54

Intr-o zi ma duciam cu autobusul la niste prieteni din Iasi, pe scaunul din fata mea era un roman. Deiodata la statie sa urcat controlorii si au incercat sa controleze biletele, controlorii au intrat pe usa din fata si unu a inceput prima parte si al doilea trecind pe linga noi a inceput a doua parte noi eram c-am la mijloc.
Cel ce controla partea noastra a gasit unu fara bilet inainte sa ne controleze pe noi si sa luat de ala, la fine pe noi nu neau controlat si au coborit.
Romanul din fata mea sa se dea tare cheama prietena lui, si zice: fa Marie stii ce am patit acum a intrat controlu in autobus si eu nu aveam bilet, controloru a trecut pe linga mine sa uitat la mine si eu m-am uitat lung la el cred ca so spariet si sa dus mai departe. Dar in realita saracu cind a intrat controlu nu stia ce sa faca de frica cind ea vazut. :))

#51 iraperita

iraperita

Newbie

• 3 messaggi

Inviato 21 gennaio 2007 - 00:48

Cam ca orice moldovan ajuns in italia,am avut parte shi eu de perepetii http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley19.gif Asta sa intimplat in primele zile decind ma aflam in italia,inca nu stiam sa vorbesc in italiana,shi iesisem la cumparaturi cu o prietena...eram intrun magazin unde se vindea imbracaminte stil HIP-HOP.shi o rog pe prietena mea:Intreabal tu te rog pe cel care vinde daca nu are pantaloni largi...ea incepe in gura mare...:Da nu nahui,eu sal intreb pe dinsul,tu tei uitat ce urod ii el,cum sa intru eu cu el in vorba...zic te rog,ea zice,uite sa fi fo mai dragut nici o treaba...da ce e drept,cam puteai sa visezi rau noaptea dupa ce il vedeai pe vinzator :eek: mam mai invirtit eu prin magazinul ala,peste vreo 5 minute zice ala :Domnisoarelor,va pot ajuta cu ceva...sincer in acel moment intram in pamint de rusine pt ce o zis prietena mea.Ma gindeam eu intro zi...tre sa te temi deam sa vb in italia.ca de multe ori mi se intimpla,seara cind ma intorceam de la facultate cu prietena mea,vb in romana cite ceva shi mai erau prin autobuz ca incepeau sa rida shi ei dac spuneam ceva de gluma...asa ca cind deschizi gura,tre sa fii foarte atent,ca'p :bangin:

#52 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 21 gennaio 2007 - 00:57

Bine ai venit printre noi iraperita :)

#53 TRE

TRE

Advanced Member

• 381 messaggi

Inviato 21 gennaio 2007 - 02:36

Intr-o zi ma duciam cu autobusul la niste prieteni din Iasi, pe scaunul din fata mea era un roman. Deiodata la statie sa urcat controlorii si au incercat sa controleze biletele, controlorii au intrat pe usa din fata si unu a inceput prima parte si al doilea trecind pe linga noi a inceput a doua parte noi eram c-am la mijloc.
Cel ce controla partea noastra a gasit unu fara bilet inainte sa ne controleze pe noi si sa luat de ala, la fine pe noi nu neau controlat si au coborit.
Romanul din fata mea sa se dea tare cheama prietena lui, si zice: fa Marie stii ce am patit acum a intrat controlu in autobus si eu nu aveam bilet, controloru a trecut pe linga mine sa uitat la mine si eu m-am uitat lung la el cred ca so spariet si sa dus mai departe. Dar in realita saracu cind a intrat controlu nu stia ce sa faca de frica cind ea vazut. :))

Sorry dar am o intrebare. Unde se afla acest magazin de haine Hip Hop(rapperii de la noi ii numesc "Tzoale") E la Roma ? Personal cunosc doar 3 la Roma.
Grazie !

Messaggio modificato da TRE il 21 gennaio 2007 - 02:37

#54 iraperita

iraperita

Newbie

• 3 messaggi

Inviato 22 gennaio 2007 - 00:54

Sorry dar am o intrebare. Unde se afla acest magazin de haine Hip Hop(rapperii de la noi ii numesc "Tzoale") E la Roma ? Personal cunosc doar 3 la Roma.
Grazie !

La sigur nici prin cap nu tia trecut cine sunt eu...important e ca cunosc eu vedetele :P stau in Trento...shi spre marea fericire a fratelui meu,am gasit doua magazin de Tzoale(am scris stil HIP-HOP ca sa ma inteleaga toata lumea).sunt sora lui Calauzu...Irina :rolleyes: chiar zilele astea am fo pe la magazin ca iam cumparat lui Jucatorul un chipui de la NEW ERA shi tre sa ii iau shi durag .ce crezi,ca numai la Roma sunt asa magazine ;) ok.peace

Messaggio modificato da iraperita il 22 gennaio 2007 - 00:58

#55 TRE

TRE

Advanced Member

• 381 messaggi

Inviato 22 gennaio 2007 - 01:22

La sigur nici prin cap nu tia trecut cine sunt eu...important e ca cunosc eu vedetele :P stau in Trento...shi spre marea fericire a fratelui meu,am gasit doua magazin de Tzoale(am scris stil HIP-HOP ca sa ma inteleaga toata lumea).sunt sora lui Calauzu...Irina :rolleyes: chiar zilele astea am fo pe la magazin ca iam cumparat lui Jucatorul un chipui de la NEW ERA shi tre sa ii iau shi durag .ce crezi,ca numai la Roma sunt asa magazine ;) ok.peace

Heyy !!! Ora ho capito ! Pacat ca nu am reushit sa descutam in seara ceea de la debut Black Elephant.

Un chipiu ? Pai deja ii cumparasem unul LA anul trecut. Ok daca ceva mai descutam in privat ca sa nu mai fie offtopic ;)

#56 Vaniglia

Vaniglia

Advanced Member

• 292 messaggi

Inviato 27 gennaio 2007 - 01:59

ù
--Ni-o pi.....t lisapeeeetu!!!!! ni-o pi......t lisapetu!!!!

lisapeeeeeeeeetu :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:
asta-i tare de tot

#57 piccolo

piccolo

Member

• 13 messaggi

Inviato 10 marzo 2007 - 22:33

va spun si eu una. s-a intimplat c-o femeie care lucra la o familie. au trimis-o la macelarie sa cumpere 1 coniglio. saraca femeie, de putzin timp in italia, nu prea bine cunostea limba. pina ce a ajuns la macelarie, pina ce i-a venit rindul(stitzi cum e la macelarie...) ordineaza: mi date per favore un coglione! pe cyteva secunde liniste in toata macelaria... dupa acea :roflmao: se poate de inchipuit ce s-a petrecut acolo.

#58 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 10 marzo 2007 - 23:57

:roflmao: :roflmao: :roflmao:

ps.Bine ai venit piccolo :welcome: :)

#59 piccolo

piccolo

Member

• 13 messaggi

Inviato 11 marzo 2007 - 00:41

inca una:
o doamna servea prinzul la un batryn italian, ajunge la fructa si avind mare diversitate de alegeri nu stia ce sa-i dea. vede in frigider cytziva cacchi frumoshi... dar mai bine tacea, nu-l intreba nimik... --- signiore, vuole che le preparo una cacca??? ce putea sa raspunda moshul?

p.s. grazie del benvenuto, rosa.

#60 viky

viky

Advanced Member

• 364 messaggi

Inviato 12 marzo 2007 - 11:55

inca una:
o doamna servea prinzul la un batryn italian, ajunge la fructa si avind mare diversitate de alegeri nu stia ce sa-i dea. vede in frigider cytziva cacchi frumoshi... dar mai bine tacea, nu-l intreba nimik... --- signiore, vuole che le preparo una cacca??? ce putea sa raspunda moshul?

p.s. grazie del benvenuto, rosa.

Menomale che non erano delle fiche , Benvenuto....