Benvenuto su Moldweb
Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. ![]() Se poi hai un account , , o è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? ![]() |
Bancuri Adevarate Cu Moldoveni In Italia
Posted 23 June 2006 - 21:32
in tram la Roma, am avut marea placere sa contemplez discutia dintre doi tineri moldoveni. Au fost atit de "originali" ca mi-a venit idea sa va rog sa regrupam acest gen de bancuri adevarate aici in forum, si sa vedem ce iese...
incep cu bancul de azi dimineata...
I serie:
- uai, dapu cum sî graiesc eu cu dinsîi dacî nu-ntsaleg o boabî italianî? - zice cel care, din cite am inteles, mergea pentru prima zi la lucru
- mai, da shi tsîi alsheva nu-ti vini prin cap la ora asta? Tu lasî prostiili, prostiili o ramas la Moldova. Aishi pi nimi nu-nteresatzî shi tu graieshti, da shi tu fashi !
- da, ghini, da dacî îni tzîc sî fac sheva sî nu-ntsaleg?
- mai, da shi tu cu tatu eshti prost ?! da shi ai tu di-ntsales? ascults atent tati cuvintili si ashelea cari samana cu moldovenesca, puneli la un loc shi ai sî intseleji!
- da, da dacî mî întreabî sheva, eu cum sî tzîc ?
- tu tzî : SI! ... ( pauza) ... da dacî vetz cî sî schimbî la fatsî, tzî : GRAZIE !!
II serie:
de barele orizontale de care se tinea lumea erau fixate niste mînere mai joase, din piele si plastic - comune in tot transportul public in comun european. Tinarul mai "cu stage"- pentru a-l pune pe "noul venit" la curent cu civilizatia - ii face semn spre aceste mînere si exclama:
- vetz ba shi tsivilizatsîi ?!
celalalt, fara sa stea mult pe ginduri, raspunde :" da, uai, vetz cum au grijî ii di a lor ? li-o aninat apucatorile estia mai jioasî, cî-s pre mititei shi nu satisfac standartili europeni !!!
Posted 23 June 2006 - 22:18
Galatea,noroc si tie
Vezi ce mai auzi zilele urmatoare...si "adu" aici
Posted 24 June 2006 - 23:31
WAAAA!!!
ce topic fine!
Si mie mi s-au mai intimplat chestii haiose cu moldovenii, acum va scriu una care mi s-a intimplat doua veri in urma, la plaja, doar ca cu doua romance.
Eram cu doua amice d-ale mele italience la plaja, si aveam prosoapele alaturi de doua domnitse din Romania.
Tot continuau sa ne critice, ba ca uite ce tatuaj are aia, da uite aia e cam grasa, da ailalta are costum urit, da parul lui ailalta nu sta bine. La un moment dat a inceput sa-mi sune telefonul, melodia am pus-o, din spirit patriot cam exagerat p-atunci, imnul Romaniei...si uite imi suna mobilul Desteapte-te Romane, din somul cel de moarte... ..am vorbit la telefon nu mai mult de 3 min, si cind mi-am intors privirea spre domnite...nici zarea nu le-a mai ramas.
Posted 25 June 2006 - 06:52
sa stiti ca mi-a placut subiectul noi deschis. eu nu cunosc moldoveni aici unde stau si sunt inconjurata doar de italieni. cu prima ocazie o sa va povestesc si eu cite ceva.. Bun inceput.
Posted 25 June 2006 - 12:48
Odata in tren eram asezata linga 2 baieti si ei aveau o lada de cirese pe brate. Au inceput sa vorbeasca intre ei si sa zica:Ce frumusica fata asta,hai sa-i propunem niste cirese,si continuau conversarea in privinta mea. Eu pina la statie nu am scos un cuvind dar la iesire i-am salutat in romana,si ei au ramas suprinsi si mi-au daruit lada de cirese.
Posted 25 June 2006 - 15:44
Va povestesc si eu un mic episod chiar daca nu seamana a banc...
Iesisem intr-o zi de la un spectacol ce avusese loc la Palatul National in Chisinau.Eram insotita de doamna care ma gazduia,si la un moment dat imi spune:ia te uita,Mihai Dolgan vorbeste cu Mitropolitul Vladimir...poti sa-i ceri autograf (eu eram moarta dupa autografe de la artistii moldoveni)...
Ma apropii,cam timida ce-i drept, si-i zic:domnule Dolgan vreti sa-mi dati un autograf?El se intoarce,imi ia carnetul din mana si-mi zice:"da shi sa-tz scriu domnisoara?"Eu:orice,un mic autograf...El:se gandeste:"da chiar nu stiu shi sa-tz scriu..."Ei,spun in gandul meu,iaca un artist care nu stie ce sa scie intr-un autograf...si insist:Domnule Dolgan au trecut 10 min.imi dati un autograf,fie si o semnatura?El:"da cu plashere da si sa-tz scriu?" Tocmai cand imi pierdusem rabdarea si voiam sa renunt se apropie Radu (cel cret
...si eu mi-am dat seama cam tarziu
Posted 25 June 2006 - 16:28
El:"da cu plashere da si sa-tz scriu?" Tocmai cand imi pierdusem rabdarea si voiam sa renunt se apropie Radu (cel cret
)-fiul sau,sa vada despre ce e vorba...Imi da un autograf frumos de la FAMILIA DOLGAN si-si cere scuse...Tatal sau bause cam mult...
...si eu mi-am dat seama cam tarziu
Posted 25 June 2006 - 22:12
![]()
Imi imaginez ce se intimpla daca cereai autograf de la G.Topa
.
Ehh si artistii au slabiciunile lor..
Posted 25 June 2006 - 22:18
Radetsi Radetsi..eu am fost cu fiul sau la liceu..nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar fi putut sa scrie ala, in caz ca taica-sau nu era in stare.. http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/mellow.gif
Posted 25 June 2006 - 23:55
![]()
Imi imaginez ce se intimpla daca cereai autograf de la G.Topa
.
Mai Muza mai,pai primul artist moldovean care mi-a dat autograf a fost insusi Gheorghe Topa...
Era in 31august'97 seara,la spectacolul din Piata Marii Adunari Nationale...Toata ziua fusese innorat si plouase,dar seara tarziu dupa ce a cantat Gh.Topa prima melodie care daca nu ma-nsel era "cantare scrisului latin",nu a mai apucat sa o cante pe a duoa ca incepuse o ploaie torentiala de nu puteai nici sa respiri...iar pe atunci organizatorii "au uitat" sa monteze si un acoperis la scena...Si cum eu ma aflam langa scena,il vad coborand pe Gh. Topa(cam nervos ca era ud leoarca
Autograful lui e simplu: "FERICIRE,DRAGOSTE...Gh.Topa..."
dar macar nu am stat langa el jumatate de ora sa se gandeasca ce sa scrie
Posted 26 June 2006 - 12:25
e vb de data asta de femeile noastre care muncesc în Italia şi apoi vin pe acasă şi povestesc câte şi mai câte...
deci...femeia venită din Italia tot povesteşte cât e de bine acolo, cât de mult câştigă, cum s-a adaptat ecc. , la un moment dat o rudă o întrerupe şi o întreabă:
- Auzi, fă, da' cu limba cum o fost?
Femeia:
- Ei cum să scii? la început ne-o fost greaţă dar după asta m-am deprins.
Posted 26 June 2006 - 13:58
Posted 26 June 2006 - 15:20
ex: cu 10 oua puteai cumpara o cratita, caldara,1 kg. de cuie..ecc.La fel se intampla la o Fierarie (hoztovary) unde se vanduse tot magazinul asa si la un moment dat vine o batranica si-l intreaba pe vanzator:
- Mai Radule, .....chi mai ai pe oua?
Radu:
- Da chi sa mai am matu, cred ca mai oleaca de par.
Edited by vale, 26 June 2006 - 15:22.
Posted 26 June 2006 - 15:41
...tot cam in felu ista (chiar daca nu are nimic legatura cu Italia) se intampla prin anii '90 cand totul se vindea pe cupoane si la un moment dat chiar si in natura, incepusera sa fie considerata ca valoare ouale..
;
ex: cu 10 oua puteai cumpara o cratita, caldara,1 kg. de cuie..ecc.La fel se intampla la o Fierarie (hoztovary) unde se vanduse tot magazinul asa si la un moment dat vine o batranica si-l intreaba pe vanzator:
- Mai Radule, .....chi mai ai pe oua?
Radu:
- Da chi sa mai am matu, cred ca mai oleaca de par.
Posted 26 June 2006 - 19:00
Da mie chiar azi mi s'antimpat o chestie haioasa.
Eram la servici ( pt cine nu stie eu ca toti studentsii lucrez la un bar ) si asa cum eram in buna dispozitsie, tot cintam ceva pe sub nas, ba un cintec in russa, ba o melodie in romana. Da nu credeam ca cineva ma aude sau ma ia in seama.
Cind la un moment dat. se scoala, 3 tipi de la masa (era la prinz plin localul de clientsi) si unul imi spune in romana : " tu domnitsa la Eurovision trebuia sa pleci nu in bar sa lucrezi" La care eu am ramas
Apoi mi'au spus ca si ei sunt moldoveni si am ris.
iaka ce face muzica mai baietsi. Vezi Ana da tu te prikaleai ca eu pre mult cint
Edited by liuna, 26 June 2006 - 20:20.
Posted 26 June 2006 - 19:06
Posted 27 June 2006 - 08:26
...
mai Vale mai...credeam ca numai fete duse cu pluta pe forumul asta...da iaca apar si baietii
...da amu va zik una intamplata in Italia
La barul unui prieten de-al meu, unde de obicei cu placere imi fumam tzigara cu cafea...la un moment dat incepusera sa fie clienti permanenti si o familie italiana, EL - lucra murator (sa fie pe intzalesu' tuturor
Cum in baru cu pricina era si o "machineta" in cari bagai 50 cent. si poate ca cashtigai chiava, si EL, EA, Nikola & Co iarau dupa lucru shy dupa 10 sticli di bere,koniak si mai tot chi dipasheshti 45 gradi, EA probabil ca-i da lui Nikola care iara pi nori vri-o 10 euro ca sa joace la machineta.
In bar fiecari ishi vide di triaba lui, ciokniri de pahare, chiaccherate, muzica....la un moment dat se aude Nikola ca striga
- Siniiiiora am vinto, sinniiiiora am vinto venti euriiiiiiii!!!
Aici faza che mai gre...Siniora cu 70 di beri in stomac shy cu 2 paketi di tzygari in gyt:
- Weh, senti....tu non hai vint'un c***o...i soldi eranno miei....
Posted 27 June 2006 - 08:34
]
........... " tu domnitsa la Eurovision trebuia sa pleci nu in bar sa lucrezi" La care eu am ramas![]()
Apoi mi'au spus ca si ei sunt moldoveni si am ris.
iaka ce face muzica mai baietsi. Vezi Ana da tu te prikaleai ca eu pre mult cint![]()
mortala asta
Guest_sashok50_*
Posted 27 June 2006 - 09:03
Edited by sashok50, 27 June 2006 - 09:04.
Posted 27 June 2006 - 09:29
...
aista o fo' cel mai amuzant banc pe ziua de azi
mai stii vreo unul sashko?