Salta al contenuto


Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati


  •  


Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse
 

Foto

Igor Corman in Italia incontra Grasso e Boldrini


Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
Nessuna risposta a questa discussione

#1 badica

badica

    L'addetto stampa


  • 7633 messaggi
  • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 10 giugno 2014 - 10:55

Președintele Senatului italian: Republica Moldova are o importanță strategică pentru menținerea echilibrului în această regiune a Europei
 

ICorman-Senat-Italia-09.06.2014-6.JPG

ICorman-Senat-Italia-09.06.2014-4.JPG

Roma, 9 iunie 2014 – Președintele Parlamentului Igor Corman, aflat într-o vizită oficială în Italia, a avut astăzi întrevederi cu Președintele Camerei Deputaților, Laura Boldrini și Președintele Senatului, Pietro Grasso.

Șeful Legislativului a discutat cu oficialii italieni despre relațiile bilaterale și agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, în contextul preluării de către Italia a preşedinţiei prin rotație a Consiliului Uniunii Europene, de la 1 iulie 2014.

Igor Corman a menționat că obiectivul principal al autorităților de la Chișinău este menținerea stabilității în țară și continuarea parcursului european al Republicii Moldova. Președintele Parlamentului a reiterat determinarea actualei guvernări de a semna, pe 27 iunie, la Bruxelles, Acordul de Asociere la UE și de a-l ratifica până la finele sesiunii de primăvară a Legislativului, solicitând Parlamentului de la Roma să acorde, la rândul său, o atenție prioritară ratificării Acordului.

Șeful Legislativului a mulțumit autorităților italiene pentru suportul acordat țării noastre în apropierea de Uniunea Europeană, inclusiv privind obținerea regimului liberalizat de vize cu UE, dar și pentru implicarea în vederea integrării cetăţenilor moldoveni în piaţa muncii şi în societatea italiană. Igor Corman a menționat interesul autorităților de la Chișinău pentru încheierea acordului bilateral privind cooperarea în domeniul securității sociale și implementarea acordului privind migraţia de muncă.

Interlocutorii s-au pronunțat în favoarea aprofundării şi diversificării cooperării între Republica Moldova şi Italia, în special între parlamentele celor două țări, la nivelul comisiilor de profil și a grupurilor de prietenie. Igor Corman s-a referit și la importanța intensificării relațiilor comercial-economice, menționând interesul țării noastre pentru creșterea investițiilor italiene. În prezent, în Republica Moldova activează circa 600 de întreprinderi cu capital italian.

La rândul lor, oficialii italieni au felicitat cetățenii moldoveni pentru obținerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Președintele Senatului italian, Pietro Grasso a menționat că Republica Moldova are o importanță strategică pentru menținerea echilibrului în această regiune a Europei.

La întrevederi au participat deputații Valeriu Streleț, Președintele Fracțiunii PLDM, Ion Hadârcă, Președintele Fracțiunii PLR, Dumitru Diacov, Vicepreședintele Fracțiunii PD.

În seara zilei de astăzi, șeful Legislativului va purta discuții cu reprezentanții comunității moldovenilor din Italia și cu oameni de afaceri italieni. Mâine, Igor Corman se va întâlni cu Președintele Comisiei Afaceri Externe a Camerei Deputaților, Fabrizio Chiccitto, cu membrii comisiilor pentru politici UE din cele două camere ale Parlamentului italian și membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova.

ICorman-Senat-Italia-09.06.2014-7.JPG

ICorman-Senat-Italia-09.06.2014-3.JPG

ICorman-Senat-Italia-09.06.2014-2.JPG

ICorman-Senat-Italia-09.06.2014.JPG

 

Ufficio stampa Parlamento RM