Mi dispiace contraddirvi ma la carta è che canta, la C.I. italiana ha lo stesso valore legale del P.d.S , cioè nessuno... P.d.S. come la C.I. si mostra alla polizia di frontiera moldava solo come motivo valido per andare negli stati Schengen ....
Cosa dice la legge moldava : In conformitate cu prevederile al. (1), art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 „Cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova” - Cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Totodată, vă comunicăm că modul de intrare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia.
Ed eco un esempio :
Buna! am dubla nationalitate a R.Moldova si a Portugaliei eu pot sa vin in Moldova fara pasportul de strainatate portughez in baza buletinului portughez si a pasaportului de strainatate emis de R. Moldova.
Răspuns: Vă informăm că documentele menţionate de Dvs. (originalul documentelor) sunt suficiente pentru a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova, fără careva impedimente. Pentru a preciza careva detalii, vă sugerăm să ne contactaţi la numărul de telefon + 373 22 259 717 (LINIA VERDE)