Benvenuto su Moldweb
Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. ![]() Se poi hai un account , , o è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? ![]() |
Bine Ati Venit!!!
Posted 26 August 2005 - 11:26
eu am discutat cu persoane care au acces la internet, si credeau inca in povesti cu "fauritori" de vize. Chiar pe acest site, am gasit, un sfat ca sa dai 3000 de euro pentru o viza
Hai sa inchidem acesta polemica. eu m-am conformat, pe partea in italiana am scris, in italiana, aici in romana.
Cat despre unltima replica "Ascultama incoace, fiecare se da dupa ambiente ", ce sa a inteleg, ca la Chisnau e un ambient rus?
O zi buna
Posted 26 August 2005 - 11:48
Pentru persoanele care au invatat rusa la scoala pe timpul US nu ar fi o mare problema dar pentru cei mai mici este o problema,de exemplu sora mea din 1988 nu a invatat la scoala rusa si acuma invatind la Chisinau are probleme de a comunica
Care-i solutia???
Posted 26 August 2005 - 12:22
La Chisinau nu ar trebui sa fie un ambient rus dar realitatea e aceasta. Eu de cite ori plec acasa ma lovesc de aceasata realitate cruda dar adevarata,toti la Chisinau vorbesc rusa,magazine ,farmacii,piata si in toate activitatile de ordine publica
.
Pentru persoanele care au invatat rusa la scoala pe timpul US nu ar fi o mare problema dar pentru cei mai mici este o problema,de exemplu sora mea din 1988 nu a invatat la scoala rusa si acuma invatind la Chisinau are probleme de a comunica.......
Care-i solutia???![]()
![]()
ai dreptate lilia.... imi aduc aminte ca si eu de multe ori cand ma intorceam acasa de la romania, caci acolo am studiat de cand aveam 13 ani... ma intorceam mereu acasa... si mereu era mai rau, mereu se vorbea tot mai mult si mai mult in russa... intr-o zi cand am intrat in magazin am facut ca nu stiu russa si am vorbit numai in romana(moldoveneste) si nu exagerez nu m-a inteles....
si apoi o alta chestie ceea ce am vazut mai mult la chisinau ca in periferi... ca cei care vorbesc russa, sau mai bine spus daca vorbesti russa esti mai smecher... e mai fain... toti vorbesc russa
dar ce poti sa faci? m-am certat de multe ori cu persoane pe tema asta... si mi-a spus mama nu ai ce sa faci.
Posted 26 August 2005 - 12:29
[color=blue][b]ai dreptate lilia.... imi aduc aminte ca si eu de multe ori cand ma intorceam acasa de la romania, caci acolo am studiat de cand aveam 13 ani... ma intorceam mereu acasa... si mereu era mai rau, mereu se vorbea tot mai mult si mai mult in russa... intr-o zi cand am intrat in magazin am facut ca nu stiu russa si am vorbit numai in romana(moldoveneste) si nu exagerez nu m-a inteles....
Si tu Intense ai dreptate!
Io cred ca limba principala in MD este limba romana, in April io fost in Dubasari si in Tiraspol, acolo la bazar toti graieste russa dar io (sunt italian) graiesc numai un pic moldovenest si nu am facut comparature pt questo problema! Russi nu trebo bani??????????
Posted 26 August 2005 - 12:50
Ce bine scrii romaneste...
BINE AI VENIT la noi...
Posted 26 August 2005 - 13:04
io cu voi sunt cum a casa!
Cu asta chat pot inteleg mai bine modovenesc or nu???
Ciao da Badica
Posted 26 August 2005 - 13:04
acuma sa nu exageram, au si ei dreptul sa vorbeasca in limba russa, doar ca dupa parerea mea...repet dupa parerea mea, limba de stat este romana(moldoveneasca)... dar si russa se vorbeste. nu trebuie sa exageram, in sensul ca nu cumpar de la ei... nu e asa. doar ca eu cred ca ei ar tebui sa stie limba moldoveneasca si nu noi russa. sa ma explic.. prima limba trebuie sa fie romana si apoi russa. iar cei care nu cunosc romana trebuie sa o invete.Si tu Intense ai dreptate!
Io cred ca limba principala in MD este limba romana, in April io fost in Dubasari si in Tiraspol, acolo la bazar toti graieste russa dar io (sunt italian) graiesc numai un pic moldovenest si nu am facut comparature pt questo problema! Russi nu trebo bani??????????
Posted 26 August 2005 - 13:05
Auzi saarmaluta,dar in ce parte a Germaniei stai tu?Pe unde au fost inundatii la "voi"?
Nu, la noi n-au fost inundatii. Stau exact la granita cu Franta(de la mine de acasa vreo 3-4 km) si la http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/mega_shok.gif de km de Luxemburg (pana la granita 60 km). $00 de km de Paris si 800 de Berlin...
Posted 26 August 2005 - 13:09
Posted 26 August 2005 - 13:10
Stiu ca si vorbeste si limba russa cum la noi in Alto Adige se vorbeste german!
Cred ca io nu fost mult explicit, scusazea la mine!
Ciao da Badica
Posted 26 August 2005 - 17:25
aveam invedere di ambiente in forum, daca reciteshti mess. e scris tocmai asha ...eu m-am conformat, pe partea in italiana am scris, in italiana, aici in romana. Cat despre unltima replica "Ascultama incoace, fiecare se da dupa ambiente ", ce sa a inteleg, ca la Chisnau e un ambient rus?
De atita nu-mi prea place sa scriu prin forum, ash preferi mai mult sa discut cu persoana in fata, caci asha intelege mai bine ceea ce vreau sa zic(shi viceversa) ... Asha, persoana care scrie un lucru, cealalta il intelege in alt mod ...
Dar vad ca ai inteles pina la urma, vazind ca te-ai conformat
Dar cit priveshte "ambientul rus" din Chis ... nici nustiu ce sa spun, caci, ca sa fiu sincera, sunt una din persoanele care nu le prea deranjeazza chestia asta, adica, intr-o oarecare masura sunt shi de acord. Doar cu o conditie in plus -> ca shi rushii din Md sa inteleaga moldoveneasca, caci asha nu vor mai fi probleme !!!
Posted 27 August 2005 - 07:53
nu e vorba sa fii de acord sa nu, ci sa intelegi de ce se intampla asta. ( ma refer ca la Chisnau se prefera rusa)
Eram pe stada in Chisinau, doua domne ca vindeau la niste masute, vorbeau intre ele in romana, cand le-am intrebat ceva au inceput sa imi vorbeasca in rusa.
Probabil ori e o mentalitate ce vine din ani cand era in URSS, si crd ca influenta usa e destul de puternica. Am auzit ca sunt multi care se duc la lucru la Moscova.
Marian
PS
Si eu prefer discutiile fata, in fata, dar cum se pare ca suntem in diverse puncte, cred forumul ramane o buna alternativa
Posted 30 August 2005 - 22:48
Avand in vedere ca ma aflu aici de una singura...am deschis aceasta discutie pentru a da un:
BINE ATI VENIT IN ACEST MINUNAT FORUM!!!
...va doresc sedere lunga si placuta...si...discutii cat mai interesante!![]()
![]()
Posted 30 August 2005 - 22:52
Posted 30 August 2005 - 23:03
Si pentru noi va fi o placere sa discutam cu tine!
Sper sa ne auzim mai des!
Ciao
Posted 30 August 2005 - 23:07
bine ai venit si din partea mea Olesea....Salutare la toţi şi bine vam gasit! Sunt pentru prima data pe acest forum si cred ca o sa fie o placer esa discut cu voi.
pe unde esti prin italia???
sper sa avem ocazia sa vorbim mai mult, si sper sa partecipi si tu la discutii... la inceput e mai greu nu stii de unde sa incepi, dar pana la urma... ai sa vezi ca o sa te obisnuiesti.
Posted 31 August 2005 - 08:21
Sper sa te simti bine in compania noastra
Sper sa ne auzim in curind
Guest_sashok50_*
Posted 06 September 2005 - 12:53
Ma primblam prin i-net si am dat de site-ul acesta.
Va zic bravo pentru Site, ii reusit.
Ma bucur ca tineretul din Moldova isi arat ceea ce pot nu numai in constructie!
Mai este un alt site pentru cei ce se afla in extern, dar ii in stadia de dezvoltare . Lideri din MD
Va salut!
Posted 06 September 2005 - 14:24
Sper sa intervii mai des...nu stiu de ce multi se inscriu doar pentru a saluta!
Salutari tuturor!
Guest_sashok50_*
Posted 06 September 2005 - 15:54
Da cine sta la baza acestui site? O persoana sau un grup?