Salta al contenuto


Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
 • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
 • Registrati


 •  


Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse
 

Foto
- - - - -

Quella massa di pecoroni...


Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
4 risposte a questa discussione

#1 Domenico

Domenico

  Advanced Member


 • 7179 messaggi
 • Iscritto il: 01-agosto 05

Inviato 16 luglio 2012 - 19:20

In MD forse pensano di avere a che fare con una massa di pecoroni...


No, il problema non è che in MD pensano di aver a che fare con una massa di pecoroni

ma, semmai

che molte di quelle persone hanno in Italia lo stesso atteggiamento, che non voglio definire, che avevano in MD.


Il documento è di sabato 14/07 ma l'ho visto solo oggi...

La 12 iulie asociațiile diasporale au fost anunțate cine va pleca la Chișinău pentru Seminarul dedicat politicilor aferente Diasporei.

OIM ne înștiințează că:
În scopul facilitării participării reprezentanţilor diasporei din mai multe ţăride destinaţie, Guvernului Republicii Moldova cu suportul OIM a desfăşurat un concurs în acest sens. 10 candidaţi şi-au prezentat viziunile asupra noii instituţii privind relaţia cu diaspora şi politicile Guvernului. În final, în cadrul unui proces transparent, următorii 4 candidaţi vor beneficia de acoperirea cheltuielilor de participare:

1. Doina Guzun, Asociația „Jeunes Moldaves” (Franța)
2. Dorin Dușciac, Președinte al Asociației Clubul Liberal (Franța)
3. Eduard Gherciu, ONG ,,Moldova nel Mondo’’ (Spania)
4. Miron Ilona, Asociatia„Connect Moldova„ di Castelfranco Veneto (Italy)
Guvernul atenţionează că procedurile de selectare au vizat doar participanţii care vor beneficia de sponsarizare. În acelaşi timp la seminar vor putea participa şi alţi lideri ai Diasporei care se vor afla în ţara la momentul desfăşurării seminarului, sau îşi vor acoperi cheltuielile de participare, cu o notificare prealabilă la adresa stanislav.ghiletchi@gov.md .
Pentru mai multă informaţie privind Agenda evenimentului şi propunerile prezentate de către participanţi accesaţi vă rog site-ul: http://particip.gov.md/libview.php?l=ro&idc=470&id=716

Faptul că OIM-ul a schimbat regurile de joc în timpul jocului (amintim că anterior asociațiile a fost rugate să candideze la acest seminar 5 lideri de asociații din diasporă) a descurajat o mare parte dintre asociații, care de pe atunci și-au pus întrebarea cît de democratică va fi această nouă procedură de selectare și în baza cărui principiu vor fi selectate propunerile? Pînă la urmă au fost trimise doar 10 propuneri; neparticiprarea în masă și neconformarea liderilor majorității asociațiilor cu adevărat active în teritoriu nu a pus în gardă organizatorii. Aceștia la rîndul lor s-au mulțumit cu propunerile pe alocuri banale ale unor participanți.
Bine, acum avem răspunsul cu cele 4 candidaturi! 4 și nu 5, cum a fost anunțat anterior, de ce nu 5, domnilor?
Citind propunerile participanților de pe site-ul Guvernului am văzut cu toții că unele dintre ele sunt chiar foarte bune, dar sunt doar 9 din 10. Apare o altă întrebare, unde este al 10-lea proiect de propuneri? Mai ales că tocmai acest nume a trezit curiozitatea diasporei din Italia. Nu prea am auzit în Italia de activitățile organizate de către Miron Ilona și nici de Asociația „Connect Moldova” din Castelfranco Veneto, nu am auzit să colaboreze cu asociațiile din Veneto sau, cu atît mai puțin, din întreaga Italie. O altă greșeală intenționată pare a fi indicarea candidatului nr. 3 Eduard Gherciu ca participant din Spania, cînd știm cu toții că dl Gherciu este la Roma (Italia) și asociația pe care o reprezintă la fel.
Am reușit, totuși, să facem cunoștință cu propunerile înaintate de dna Miron pentru seminar și cu mare nedumerire constatăm că acest nume a nimerit în lista de mai sus pur întîmplător. Propunerile înaintate sunt cel puțin departe de realitate și, bunăoară, dacă doamna avea o mai strînsă legătură cu diaspora, probabil că ar fi cunoscut această realitate în teritoriu. Nemaivorbind de erorile gramaticale care ar trebui să fie evitate într-un document înaintat spre discuție la un nivel atît de înalt.
Până la urmă nu este clar cum se iau deciziile la Chișinău, dar ar fi bine ca atît OIM, cît și Guvernul R.M. să ia în considerație faptul că asociațiile diasporale de peste hotare și, în special, diaspora din Italia este foarte numeroasă. Aceste asociații reprezintă o forță și nu se vor lăsa manipulate, cu atît mai puțin reprezentate de persoane ce nu au făcut nimic pentru diasporă, nu au contribuit la consolidarea acesteia și nici măcar nu au prezentat propuneri coerente cu propunerile înaintate în diverse ocazii de către asociațiile diasporale (Congresul IV, Conferința din august 2011, întîlnirile președinților interimari M. Ghimpu și M. Lupu și a Prim ministrului V. Filat cu diaspora din Italia).

#2 Domenico

Domenico

  Advanced Member


 • 7179 messaggi
 • Iscritto il: 01-agosto 05

Inviato 16 luglio 2012 - 19:37

Il documento è di sabato 14/07 ma l'ho visto solo oggi...


:lol:

Sul sito del governo qualcosa è stato corretto...

Allega File  ScreenShot052.jpg   14,47K   5 Numero di downloads


ma la mail della IOM era questa


Da: BULGAC Ion [mailto:ib*****@iom.int]
Inviato: giovedì 12 luglio 2012 09:46
A: ****************

Oggetto: Seminar dedicat Politicilor Aferente Diasporei in Moldova - Rezultatele Selecţiei Participanţilor

Stimaţi reprezentanţii ai Asociaţiilor Diasporei Moldoveneşti,
Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu OIM, UNDP, Banca Mondială, Agenţia Elveţiană de Dezvoltare, UN Women va găzdui pe data de 19 iulie Seminarul dedicat politicilor aferente Diasporei. Evenimentul va complementa consultările extinse asupra Raportului OIM privind Profilul Migraţional Extins, organizat în cadrul proiectului pilot Integrarea Migraţiei în Strategia Naţională de Dezvoltare a Republicii Moldova (MOMID), finanţat de Agenţia Elveţiană de Dezvoltare şi implementată de Guvernul Republicii Moldova cu suportul PNUD şi OIM.
În cadrul seminarului va fi prezentată cea mai actuală informaţie calitativă şi cantitativă despre Diasporă în cinci ţări de destinaţie. Experienţele şi modelele avansate de mobilizare a Diasporei în cazul Armeniei, Macedoniei şi României vor ajuta la definirea competenţelor exacte ale viitoarei Agenţii a Diasporei din Republica Moldova. Funcţiile de elaborare a politicilor şi operaţionale, mărimea şi capacitatea, coordonarea inter-ministerială, canalele de comunicare cu diaspora şi mecanismele de consultare vor fi discutate cu reprezentanţii diasporei.
În scopul facilitării participării reprezentanţilor diasporei din mai multe ţări de destinaţie, Guvernului Republicii Moldova cu suportul OIM a desfăşurat un concurs în acest sens. 10 candidaţi şi-au prezentat viziunile asupra noii instituţii privind relaţia cu diaspora şi politicile Guvernului. În final, în cadrul unui proces transparent, următorii 4 candidaţi vor beneficia de acoperirea cheltuielilor de participare:
1. Doina Guzun, Asociația „Jeunes Moldaves” (Franța)
2. Dorin Dușciac, Președinte al Asociației Clubul Liberal (Franța)
3. Eduard Gherciu, ONG ,,Moldova nel Mondo’’ (Spania)
4. Miron Ilona, Asociatia „Connect Moldova„ di Castelfranco Veneto (Italy)
Guvernul atenţionează că procedurile de selectare au vizat doar participanţii care vor beneficia de sponsarizare. În acelaşi timp la seminar vor putea participa şi alţi lideri ai Diasporei care se vor afla în ţara la momentul desfăşurării seminarului, sau îşi vor acoperi cheltuielile de participare, cu o notificare prealabilă la adresa *************.ghiletchi@gov.md .
Pentru mai multă informaţie privind Agenda evenimentului şi propunerile prezentate de către participanţi accesaţi vă rog site-ul: http://particip.gov....&idc=470&id=716

Cu respect,

Ion Bulgac

Migration and Development Project Assistant

IOM Mission to Moldova

36/1, Ciuflea str., Chisinau MD-2001#3 Giovanni Ricciardi

Giovanni Ricciardi

  Advanced Member


 • 691 messaggi
 • Iscritto il: 15-maggio 09

Inviato 17 luglio 2012 - 09:13

Buon giorno a tutti.
E' possibile avere una traduzione in Italiano del documento? Grazie
la traduzione offerta da google è "penosa"

#4 Domenico

Domenico

  Advanced Member


 • 7179 messaggi
 • Iscritto il: 01-agosto 05

Inviato 17 luglio 2012 - 17:25

E' possibile avere una traduzione in Italiano del documento?


Non credo, troppo lungo... :lol: Il mio moldavo è quello che è, praticamente nullo... ma provo a farti un riassunto in due parole... il 19 luglio si terrà (come già l'anno scorso) un incontro tra rappresentanti del governo e la diaspora moldava. La IOM Moldova (Organizzazione Internazionale dei Migranti) è stata incaricata per la selezione dei rappresentanti dei moldavi all'estero che prenderanno parte all'incontro. Da qui la polemica... l'accusa è di aver cambiato le regole del gioco a gioco avviato...
In poche parole... quella che qualcuno in MD forse considera una massa di pecoroni evidentemente tanto pecoroni non sono...

#5 Giovanni Ricciardi

Giovanni Ricciardi

  Advanced Member


 • 691 messaggi
 • Iscritto il: 15-maggio 09

Inviato 17 luglio 2012 - 18:06

Non credo, troppo lungo... :lol: Il mio moldavo è quello che è, praticamente nullo... ma provo a farti un riassunto in due parole... il 19 luglio si terrà (come già l'anno scorso) un incontro tra rappresentanti del governo e la diaspora moldava. La IOM Moldova (Organizzazione Internazionale dei Migranti) è stata incaricata per la selezione dei rappresentanti dei moldavi all'estero che prenderanno parte all'incontro. Da qui la polemica... l'accusa è di aver cambiato le regole del gioco a gioco avviato...
In poche parole... quella che qualcuno in MD forse considera una massa di pecoroni evidentemente tanto pecoroni non sono...

Grazie