Salta al contenuto


Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati


  •  


Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse
 

Foto

Sărbătoarea Vinului 2011


Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
Nessuna risposta a questa discussione

#1 badica

badica

    L'addetto stampa


  • 7637 messaggi
  • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 02 settembre 2011 - 12:18

„Anul acesta Ziua Vinului va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale. Evenimentul va avea un concept diferit și va fi mai civilizat”. Declarațiile au fost lansate de către Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), care a asigurat că de această dată sărbătoarea va fi mult mai bine organizată.

Ca și în anii precedenți, sărbătoarea vinului va avea loc pe 8 și 9 octombrie. Lansarea oficială va avea loc vineri, 7 octombrie, la ora 18:00 în PMAN. Se preconizează că la acest eveniment vor participa peste 40 de companii. „În prima zi, pe data de 8 octombrie pe standuri se vor regăsi vinuri care fac parte din brand-ul național, „vinuri made in Moldova”, calitatea cărora este garantată de stat”, a specificat Vasile Bumacov.

Potrivit acestuia, vinul este produsul nostru strategic, care este cel mai bine exportat, de aceea s-a luat decizia ca această sărbătoare să se desfășoare în PMAN și nu la Moldexpo, unde este mai puțin loc. „De această dată, noi vom promova și consumul intern al vinului. La noi se consumă mai mult vodca decât vinul. În cadrul sărbătorii Ziua Vinului, fiecare ministru va pregăti câte o mâncare tradițională care se va servi cu câte un soi de vin, pentru a încuraja moldovenii să consume mai mult vin și nu alte băuturi”, a specificat sursa citată.

În acest an, degustațiile de vin se vor face strict din pahare din sticlă, nu din plastic, pentru a permite savurarea acestei licori. Bumacov a recunoscut că anul trecut sărbătoarea vinului a fost prost organizată. „Organizarea nu prea bună și ploaia și a ieșit o catastrofă”, a spus ministrul.

Ediția 2010 a Sărbătorii a avut loc la 9-10 octombrie pe teritoriul Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo” S.A.

Sărbătoarea „Ziua Nationala a Vinului” a fost instituită prin din 26 decembrie 1990 și se sărbătorește anual începând cu 2002 în a doua sâmbătă și duminică a lunii octombrie la nivel național în Capitala țării și duminică - în centrele raionale ale republicii.

Scopul manifestării constă în promovarea și consolidarea imaginii țării noastre ca un important stat vitivinicol, asigurarea suportului pentru dezvoltarea sectorului vitivinicol, cunoașterea produselor vinicole, facilitarea procesului de includere a Moldovei pe traseele internaționale turistice ale vinului, atragerea investitorilor și turiștilor, sporirea consumului intern de băuturi de înaltă calitate, familiarizarea cu obiceiurile, cultura și tradițiile poporului.

Sursa: UNIMEDIA