Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto
- - - - -

Satul Tau

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
59 risposte a questa discussione

#21 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 08:30

Mi-ar placea mult mai mult ca sa fi cunosc o viata asha ... dar nu cu toate prostiile din lume ...
Stii de cite ori as vrea ca sa ma intorc la bunelul in sat, caci numai la el iarna pi cuptor era bine, si de Craciun ne duceam sa colindam eu shi sormia, prin sat, shi cind ne dadea cite vre-un leu , apoi eram cele mai fericite :huh:

E trist, e foarte trist ... cind ajung de Craciun(aici in Italia) shi nu vine nimeni sa ne colindeze, ori eu shi Aurica(sormia) sa pregatim colinzi cu cuvinte alcatuite de noi ... :(

Ciao shi multumesc ...

#22 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 18:33

Cat pe ce sa raman dator cu povestea mea!
Si io am cunoscut doua sate mai bine. Ala in care am trait io si satul bunicilor. Diferentze, si nu prea. Satul bunicilor era comuna si un pic mai aranjat. Insa cred ca fiecare sat are betivul si curva lui, gospodarii si puturosii lui. Ce zice Cristal, ca moravurile s-au mai degradat, o fi adevarat, dar sa nu uitam ca fiecare generatie e vazuta de cei mai in varsta altfel. Intre tarile musulmane si gemania, romania e undeva la mijloc. Sex inainte de casatorie a fost la sate si acu´ o suta de ani. Si fete uitate de baietii care pleaca (inainte plecau la razboi) sau care uita baietii (care se gandesc la ele) au fost tot timpul. E bine ca acum se rezolva mai usor astfel de probleme. Presiunea societatii nu mai e asa de mare. Daca-l ascult pe varu (care pana acu´doua luni pastea vaca) am impresia ca nu mai gasesti fete in care sa mai ai incredere in satele romaniei. Asa ca, se plang unii de altii si fac ce face toate lumea. E cineva vinovat?

#23 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 18:36

PS: Intr-o vreme am lucrat in discoteci. Am vazut o groaza de fete care la fiecare 2-3 saptamani aveau alt gagiu si nu mi s-a parut ca sufereau din cauza asta...Ma rog, drame mai mici sau mai mari am trait cu totii, cred. Asa e lumea de mii de ani. Parerea mea!

#24 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 19:10

Mi-ar placea  mult mai mult ca sa fi cunosc o viata asha ... dar nu cu toate prostiile din lume ...
Stii de cite ori as vrea ca sa ma intorc la bunelul in sat, caci numai la el iarna pi cuptor era bine, si de Craciun ne duceam sa colindam eu shi sormia, prin sat, shi cind ne dadea cite vre-un leu , apoi eram cele mai fericite  :huh:

E trist, e foarte trist ... cind ajung de Craciun(aici in Italia) shi nu vine nimeni sa ne colindeze, ori eu shi Aurica(sormia) sa pregatim colinzi cu cuvinte alcatuite de noi ...  :(

Ciao shi multumesc ...

<{POST_SNAPBACK}>

Draga Delfina, esti atit de sentimentala si ne faci pe toti sa fim.........
Cindva am spus: Fara amintiri noi suntem nimeni... Si de multe ori ma-m intrebat , e spus bine sau nu? Dar nu oare amintirile ne-au format si visam mereu la trecutul frumos si dulce al copilariei......?
Asi vrea sa va trimit LA TOTI , MAI BINE ZIS TOATE, caci sunteti majoritatea domnite, un cintec , care va va aminti de satul fiecaruia.... Vreau sa-l trimit prin fisier atasat, dar imi explica cineva cum? In caz contrar asi avea nevoie de adresa de mail.
Viata e minunata si pentru a ne convinge de aceasta, noi trebuie singuri sa o facem sa fie asa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#25 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 19:20

Ana...eu am povestit viata la sat asa cum o vad eu...dar e foarte probabil ca nu toti o vad asa,nu?
Fiecare are un sentiment propriu...mai bun sau mai putin bun...
Eu am invatat sa-mi iubesc locul natal de la parinti.Si la noi sunt lucruri negative si inca multe,dar nu au de-a face cu familia mea...noi suntem crestini,la noi in familie NU se fumeaza si nu se vorbeste urat...respectam foarte mult sarbatorile si duminicile de peste an...iarna de Craciun colindam si suntem colindati...de Paste,unul din preotii nostri merge la Ierusalim sa ne aduca veste daca a venit "lumina"in anul respectiv.
Stiati aceasta?La Ierusalim daca mergi pentru inviere,vei vedea cum se aprind luminarile singure...si timp de cateva minute flacara nu frige...e ceva extraordinar...
Uneori e de mirare sa vezi ca vine lumina si in aceste timpuri, cand ne-am facut din ce in ce mai rai...

Hai ca m-am luat iar cu vorba...

Ciao la toti! :smiley31:

<{POST_SNAPBACK}>

Ma bucur , draga Rosa, ca vii dintr-o familie de crestini. Scrii foarte frumos despre sat, sarbatori si ai multa lumina in ginduri! Asa ar trebui sa fim toti...
...
Iarasi peste ape,
Peste frunzele uscate,
Peste codri, peste noi,
Ninge...Ninge..

Ca in basmele uitate,
cu eroi frumosi si buni,
Vechi sperante,
A copilariei noastre

Si in fiecare fulg de nea,
Nou si vechi, ca niciodata
Intilnim fara a vrea
O poveste minunata

Iarna se va trece,
Multe voi uita,
Voi pastra in suflet,
Frumusetea fulgilor de nea.

[COLOR=blue] Draga Rosa, poate mergem de Craciun s-o colindam pe Delfina?
Compuneam si eu candva uraturi , poate vine muza pe la noi, si batem la poarta sufletufui, in Seara de Craciun la Delfina, si la toti !!!!!!!!!!!!!!!!!
Lasam visele sa zboare???????????
Le urmam???????

#26 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 20:29

Lilian... :smiley31: :groupwave: :) :grazie:

#27 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 21:25

Ciao Rosa!!! O curiozitate,ieri seara ti-am trimis un mesaj in privat si vreau sa stiu daca a ajuns. Pentru ca acum cu forumul nou nu stiu cum functioneza cu posta daca ai casuta plina.

#28 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 21:44

Ciao Lilia,
Dar ti-am raspuns la mesaj...cum de nu a ajuns??? :hmm:
Nu stiu ce se-ntampla...spune-mi daca vrei sa ti-l mai scriu odata!

Astept...

#29 saarmala

saarmala

Advanced Member

• 186 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 22:06

si io am o problema cu forumul nou: cand dau pe butonul "inapoi" nu se intampla nimic...

#30 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 22:12

... :lol3: pai da-i inainte... :lol3:

Glumesc saarmaluta,cred ca trebuie sa apesi mai tare pe mause...zic si eu...

...si mie mi se-ntampla uneori...

#31 Lilia

Lilia

Advanced Member

• 1173 messaggi

Inviato 31 agosto 2005 - 22:26

Da Rosa,nu a ajuns nimic.... :unsure: .
:please: trimite daca poti. Grazie.

#32 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 01 settembre 2005 - 09:34

Draga Rosa, poate mergem de Craciun s-o colindam pe Delfina?

<{POST_SNAPBACK}>

Voi fi foarte bucuroasa ... :)

#33 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 01 settembre 2005 - 11:45

:clown: :clown: :clown:
Chiar nu dorerste nimeni sa primeasca un cantec ????????????????????
Cumsa va trimi un cantec? :bebe: :bebe: :bebe:

:worthy: :worthy: :worthy:

Dar pina una alta, va scriu a poiezie , pentru cei , care 1 septembrie inseamna amintirea ca odata, demult , pleca la scoala in clasa I...

Iar e toamna, ziua scade,
Frunza ruginie cade,
De cum vezi copii se scoala
Si se duc cuminti la scoala

Eu sunt mic , raman acasa
Vreau sa plec, dar nu ma lasa
Si-mi aduce mama mie,
Mere mari- o farfurie.

Insa ce sa fac cu ele?
Mie chiar sa-mi dea si-o poala
EU VREAU 2, 2 MERE,
DAR SA LE MANANC LA SCOALA...

:groupwave:

#34 delfina_ana

delfina_ana

Advanced Member

• 1032 messaggi

Inviato 01 settembre 2005 - 12:03

:clown:   :clown:   :clown:
Cumsa va trimi un cantec?  :bebe:   :bebe:   :bebe:

:worthy:   :worthy:   :worthy:

<{POST_SNAPBACK}>

Poti sa mi-l trimit mie pi PM, ori ana-miron@rambler.ru

Ciao ... :)

#35 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 01 settembre 2005 - 14:34

:clown:   :clown:   :clown:
Cumsa va trimi un cantec?  :bebe:   :bebe:   :bebe:

:worthy:   :worthy:   :worthy:

Dar pina una alta, va scriu a poiezie , pentru cei , care 1 septembrie  inseamna amintirea ca odata, demult , pleca la scoala in clasa I...

Iar e toamna, ziua scade,
Frunza ruginie cade,
De cum vezi copii se scoala
Si se duc cuminti la scoala

Eu sunt mic , raman acasa
Vreau sa plec, dar nu ma lasa
Si-mi aduce mama mie,
Mere mari- o farfurie.

Insa ce sa fac cu ele?
Mie chiar sa-mi dea si-o poala
EU VREAU 2, 2 MERE,
DAR SA LE MANANC LA SCOALA...

:groupwave:

<{POST_SNAPBACK}>

Ciao Lilian
Eu cunosc foarte bine poezia asta...acum o spune nepoteii mei,care merg la scoala aici.

Cat despre cantec...ar fi o bucurie(pe cine supara muzica frumoasa?)...dar eu nu am axperienta in pc.asa ca daca ai placere...trimite-l prin PM.

O zi buna si frumoasa!

#36 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 01 settembre 2005 - 17:49

Stiu ca nu are nimic nici cu satele, nici cu poeziile si nici cu cantecele....da'......Lilia! Tre sa ne intalnim cat mai repede sa aruncam monetinele si sa incepem a ne imbogati pe procentele Rosei :roflmao: si ne vom cumpara si noi o "macchinetta" digitala sa ne crutanim! :lol3: :roflmao:

#37 intense

intense

Miss modella sposa 2006

• 2332 messaggi

Inviato 01 settembre 2005 - 18:02

Stiu ca nu are nimic nici cu satele, nici cu poeziile si nici cu cantecele....da'......Lilia! Tre sa ne intalnim cat mai repede sa aruncam monetinele si sa incepem a ne imbogati pe procentele Rosei :roflmao:   si ne vom cumpara si noi o "macchinetta" digitala sa ne crutanim! :lol3:   :roflmao:

<{POST_SNAPBACK}>

matinca.... nu ar trebui sa arunci monetinele.... ci sa le aduni.... stii cate ai sa gesti in apa....... cu siguranta o sa iti ajunga pentru o "machinetta" digitala... asa parca ai spus.. nu? :lol3: :lol3: :lol3: :roflmao:

#38 Cristal

Cristal

Advanced Member

• 1176 messaggi

Inviato 01 settembre 2005 - 18:08

Stiu ca nu are nimic nici cu satele, nici cu poeziile si nici cu cantecele....da'......Lilia! Tre sa ne intalnim cat mai repede sa aruncam monetinele si sa incepem a ne imbogati pe procentele Rosei :roflmao:   si ne vom cumpara si noi o "macchinetta" digitala sa ne crutanim! :lol3:   :roflmao:

<{POST_SNAPBACK}>

matinca.... nu ar trebui sa arunci monetinele.... ci sa le aduni.... stii cate ai sa gesti in apa....... cu siguranta o sa iti ajunga pentru o "machinetta" digitala... asa parca ai spus.. nu? :lol3: :lol3: :lol3: :roflmao:

<{POST_SNAPBACK}>

Sì, di corsa! :lol3:

#39 lilian

lilian

Member

• 90 messaggi

Inviato 01 settembre 2005 - 19:24

Ciao Lilian
Eu cunosc foarte bine poezia asta...acum o spune nepoteii mei,care merg la scoala aici.

Cat despre cantec...ar fi o bucurie(pe cine supara muzica frumoasa?)...dar eu nu am axperienta in pc.asa ca daca ai placere...trimite-l prin PM.

O zi buna si frumoasa!

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote]

Buna Rosa,
Cantecul e in format MP3, deaceia nu stiu cum sa-l trimit, dar versurile nu au atata farmec ca si melodie si versuri impreuna........ Vroiam sa trimit prin fisier atasat, iar fiecare sa asculte cu programul de ascultat cantece: Winamp.

:sorry: :sorry: :sorry:

#40 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3982 messaggi

Inviato 01 settembre 2005 - 21:57

<{POST_SNAPBACK}>

:roflmao:
...asa deci http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/smiley7.gif ai asteptat sa ramai intai fara bani...si apoi sa arunci moneda...hehehe,pai iti scad din procentaj,mama...ca aici in Italia am invatat si eu sa fiu "hoata"... :lol3:

ah,am inventat si un proverb cu ocazia asta Cris..."cu cat mai tarziu,cu atat mai rau"...se potriveste,nu? :lol3:

Ciao Cris,sa ma anunti cand ai aruncat moneda...sa-ti semnez cecul. :roflmao: