Oggi c'è stata la presentazione dell'abbigliamento olimpico, in qualche foto vedrete anche i capi di cui abbiamo parlato qualche settimana fa:
http://www.jurnal.md...olimpic-175053/ Astăzi a avut loc prezentarea echipamentului Lotului Național Olimpic al Republicii Moldova, în vederea participării la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver, care se vor desfășura în perioada 12- 28 februarie 2010.
Comitetul Olimpic al Republicii Moldova deține un parteneriat oficial cu Compania rusă ULTRA, care este producătorul de echipament sportiv al Lotului Olimpic.
Acest partener se oferă să producă vestimentația oficială în vederea participării sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice de iarnă 2010.
Colecția este o vestimentație inedită. Designul echipamentului reflectă simbolurile naționale, pe toate piesele sunt prezente culorile drapelului de stat, stema de stat și emblema Comitetului Național Olimpic, dar și caracterul național al lotului și are la bază toate cerințele în ce privește confortul, caracterul funcțional și practic, care sunt punctele maxime de prioritate al unui echipament sportiv.
Lotul Național Olimpic al Republicii Moldova se va deplasa în Canada, la Vancouver în dimineața zilei de 3 februarie, iar revenirea în țară este programată pentru data de 5 martie.
Componența delegației Republicii Moldova la a XXI-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă 2010 este alcătuită din 15 persoane, 7 sportivi, 4 antrenori, 3 șefi de echipe și un șef de misiune.
Port-drapelul Republicii Moldova va fi Victor Pînzaru.
Atleții care onorează participarea la aceste Jocuri Olimpice sunt:
Biatlon:
-Natalia Levchencova;
-Victor Pînzaru;
Antrenor: Alexandr Khlusovich;
Șef de echipă: Valentin Ciumac;
Schi fond:
-Alexandra Camenscic;
-Sergiu Balan;
Antrenor: Gheorghe Catrici;
Șef de echipă: Petru Bria;
Schi alpin:
-Urs Imboden;
-Christophe Roux;
Antrenor: Hans Daniel Fahrner;
Șef de echipă: Vladimir Davydov;
Sanie:
-Bogdan Ernest Macovei;
Antrenor: Vasile Bejenaru;
Șeful misiunii Lotului Național Olimpic în perioada participării la Jocurile Olimpice de iarnă din Canada va fi Grigore Popovici.
Ceremonia inaugurală a Jocurilor Olimpice de iarnă 2010 este programată la data de 12 februarie, în timp ce ceremonia de clausură este programată la 28 februarie.
În cadrul acestor jocuri sunt cuprinse 86 de probe sportive din 15 sporturi de iarnă.
Astăzi într-o conferință de presă, Președintele Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova, Nicolae Juravschi a declarat:
«Am ajuns în ajunul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver. La aceste jocuri vom participa cu șapte sportivi. Avem două situații la care ne așteptăm la rezultate foarte bune, Imboden și Levcencova. Urs Imboden a evoluat destul de bine în ultima perioadă și ne bucurăm de performanțele sale. Situația Nataliei sperăm că se va remedia, ea a avut unele rezultate mai puțin bune, nu așa cum ne-am fi dorit, dar sperăm ca la această competiție să fie la nivelul ei maxim. La mod general situația a fost destul de dificilă pentru a pregăti sportivi de valoare pentru aceste jocuri, problemele financiare, resursele au fost puține, am umblat mereu să căutăm fonduri pentru a ajuta Comitetul Olimpic. Legile la noi în țară sunt de așa manieră încât nu ne este ușor. Vom căuta un discurs cu Guvernul, cu Ministerul Tineretului și Sportului pentru ca pas cu pas să mergem spre îmbunătățirea programului nostru sportiv olimpic. Ne este foarte greu, dar prin muncă vom merge înainte».
La conferința de astăzi a participat și Nicolae Andronachi, Viceministru al sportului, el a declarat:
«Ministerul Tineretului și Sportului a contribuit la ajutorul Comitetului Național Olimpic, dar cu părere de rău cu o sumă mică. Este pentru prima dată când avem un contract cu un sportiv pentru participarea la Jocurile Olimpice de iarnă, cum este cazul atletei Natalia Levchencova. La aceste jocuri noi am venit cu un proiect de premiere, astfel în acest proiect vor intra primele 6 clasări ale sportivilor moldoveni, premierea fiind repartizată în dependență de locurile ocupate, Le doresc multe succese sportivilor noștri».
Antrenorul echipajului de schi-fond, Petru Bria, a declarat:
«Am ajuns și aici. Am avut o pregătire destul de bună pentru aceste jocuri, comparativ cu alte ediții, poate este pentru prima dată când înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă am putut face așa pregătire».
Port-drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice 2010, Victor Pînzaru, a declarat:
«Eu am participat la competițiile de juniori, poate această schimbare, acum voi participa la competiție din poziția de senior, să fie ceva mai grea, dar sper să reprezint cu bine Moldova. Doresc să depășesc recordul personal și să fac o treabă cât mai bună pentru țară».
Participanta la schi-fond, Alexandra Camenscic, a declarat:
«Este visul împlint pentru mine, de mică visam la participarea într-o astfel de competiție. Sunt încrezută în mine și sper să ajung cât mai departe la aceste jocuri. Până acum sunt satisfăcută de evoluția mea. Echipamentul sportiv este bun, comod, este frumos, este alb, culoarea mea preferată fiind albastru, dar este frumos».
Messaggio modificato da badica il 01 febbraio 2010 - 15:44