Salta al contenuto


Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati


  •  


Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse
 

Foto

Vinurile moldovenești au fost apreciate în Europa


Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
Nessuna risposta a questa discussione

#1 badica

badica

    L'addetto stampa


  • 7636 messaggi
  • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 20 maggio 2014 - 11:11

vinurile-moldovenesti-au-fost-apreciate-
 

Printre o multitudine de expoziții și evenimente dedicate pieței vitivinicole, unul dintre cele mai prestigioase concursuri din lume este Concours Mondial de Bruxelles, pe care experții îl numesc „Oscarul” vitivinicol.

 

În acest an, vinul Mimí a reprezentat cu demnitate Republica Moldova la Concours Mondial de Bruxelles, obținând medalia de argint pentru Cabernet Sauvignon 2012.

 

În fiecare an, locul desfășurării concursului este schimbat. El a avut loc în Bratislava, Lisabona, Maastricht, Bordeaux, Valencia, Palermo, Luxemburg, Guimaraes. În 2014 concursul a ajuns la 20 ani, ediția aniversară a avut loc la Bruxelles, în țara de origine a competiției.

 

Mostrele de vinuri au fost evaluate de 320 de membri ai juriului din întreaga lume. La sfârșitul concursului produsele expertizate sunt marcate cu semne speciale care permit consumatorului să se asigure de calitatea vinurilor alese.

 

Vinurile câștigătoare la concursul Mondial de Bruxelles ajung pe piața europeană cu semne speciale pe etichete.

 

În total, la competiția internațională, care a avut loc pe 2 - 4 mai 2014, au participat 8060 de mostre de vin și 637 mostre de băuturi alcoolice din 58 de țări producătoare. Cel mai mare participant rămâne Franța, care a expus la competiție 2428 de mostre, fiind urmată de Spania - 1615, Italia – 1163, Portugalia - 965. În acest an, la concurs au participat și Republica Moldova, Georgia și Ucraina.

Degustătorii din întreaga lume au fost plăcut surprinși de calitatea noii generații de vinuri din Europa de Est, care ar putea concura cu cele mai bune cupaje din Italia, Spania, Portugalia, Chile, Africa de Sud, SUA și Australia. Vinul Mimí Cabernet Sauvignon 2012 a primit medalia de argint la Concours Mondial de Bruxelles. Note mari din partea juriului au obținut și alte vinuri Mimí - Merlot 2012 și Roșu de Bulboaca 2011.

În primăvara anului 2014, marca Mimí a sărbătorit a doua aniversare pe piața din Republica Moldova.

Mimí creează vinuri autentice și originale, continuând tradiția bogată de vinificare a regiunii Bulboaca din 1901. 

 

Mimí este un brand tânăr în curs de dezvoltare cu o istorie bogată, pe care o prețuiește. 

 

Mai multe informații pot fi găsite pe pagina electronică : concoursmondial.com 

 

Urmăriți Mimí pe pagina noastră de Facebook: facebook.com/mimiwines