per rendere meno pressanti le interferenze rumene alla sua vita socio politica ?
Tante , tantissime , e sempre senza concreti risultati .
Ora ,
qualla stessa EU che si presume essere super partes
anche la dove essa in realtà è parte
non ha trovato niente di meglio
che delegare alla funzione di presiedere ai rapporti interparlamentari con la Moldova
tale Monica Macovei ……. guarda caso una rumena !
![]()
Monica Macovei a devenit preşedinte a delegaţiei interparlamentare a Parlamentului European cu Republica Moldova
În prima şedinţa a Parlamentului European, românca Monica Macovei a fost aleasă în funcţia de preşedinte a delegaţiei interparlamentare în Republica Moldova.
Info-Prim Neo, 21 septembrie 2009, 10:37
2009-09-19/10:59/ Chisinau (IPN) Potrivit unui comunicat al Partidului Popular European, decizia a fost luată în cadrul şedinţei constitutive a acestei delegaţii.
“Ca preşedinte voi încuraja şi susţine reformele în interesul Republicii Moldova şi al poporului moldovean”, a spus Monica Macovei.
Fostul ministru al Justiţiei din România a fost desemnat membru al delegaţiei interparlamentare de către un juriu format din europarlamentari şi jurnalişti, care au ales-o din 12 contracandidate provenind din tot atâtea ţări din Uniunea Europeană.
Monica Macovei named head of EU interparliamentary delegation in Moldova
19 september 2009
At the first sitting of the European Parliament, Romania’s Monica Macovei was appointed as head of the EU interparliamentary delegation in Moldova, Info-Prim Neo’s correspondent in Bucharest reports.
According to a communiqué from the European People’s Party, the decision was made at the meeting where the delegation was constituted.
“As head of this delegation, I will encourage and support the reforms promoting the interests of Moldova and the Moldovan people,” Monica Macovei said.
The former Minister of Justice of Romania was designated as a member of the interparliamentary delegation by a jury composed of MEPs and journalists. She was selected from 12 candidates representing 12 EU member states.
Моника Маковей стала председателем межпарламентской делегации Европейского парламента в Республике Молдова
На первом заседании Европейского парламента румынка Моника Маковей была избрана на пост председателя межпарламентской делегации в Республике Молдова.
2009-09-19/10:59/ Chisinau (IPN) Согласно сообщению Европейской народной партии, решение было принято в ходе учредительного заседания соответствующей деле& #1075;ации.
"Как председатель я буду поддерживать и стимулировать реформы в интересах Республики Молдова и молдавского народа", - заверила Моника Маковей.
Бывшая мин ;истр юстиции Румынии была назначена членом межпарламентской делегации жюри, сформированным из европарламентариев и журналистов, которые избрали ее из 12 контркан ;дидатов – представителей разных стран Европейского союза.