Benvenuto su Moldweb
Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. ![]() Se poi hai un account , , o è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? ![]() |
viza
Inviato 27 luglio 2009 - 10:16
Inviato 27 luglio 2009 - 11:18
Salut la toti. Poate sa-mi spuna cineva cum pot sa-i fac viza sotului meu care ete romin pentru a intra in moldova daca sintem casatoriti in italia si am nascut aici in italia o fetita.Vreau sa mergem in vacanta in moldova cum trebuie sa procedez ca sa merg atat cu sotul cit si cu fiica.Multumesc.
Sotul tau ar avea nevoie de o invitatie din partea unei persoane cu viza de resedinta din Moldova, care cica se face la Ministerul de Interne. Faptul ca este casatorit cu un cetatean moldovean nu este suficient. Aceasta informatie o stiu de la persoane ce au fost la Bologna. Viza se elibereaza fara programare.
Fiica daca o ai inregistrata in pasaport, cred ca nu ar avea nevoie de viza, dar acolo in moldova trebuie sa-i faci certificat de nastere moldovenesc. Pentru asta ai nevoie de certificatul ei de nastere multilingv (care nu se apostileaza si nu se traduce, deoarece Moldova este membru a Conventiei de la Viena http://www.mdi.gov.m...ras_multilingv/ . Sa insistica nu se apostileaza si nu se traduce, pentru ca foarte des functionarii de la OSC nu cunosc bine acest lucru), certif de nastere a sotului si al tau, si copia pasap sotului. Daca nu transcrii cert de nastere al copilului, s-ar putea sa ai probleme la iesire din tara. Eu personal i-l fac copilului meu inainte de plecare, adica cand ajung in md il am deja, caci pentru urgenta cer un pumn de bani: timp de 1 zi - in jur de 100 euro, 10 zile si 30 zile respectiv mai putin, iar timp de 2 luni- gratis.
Messaggio modificato da rosalinda il 27 luglio 2009 - 12:01
Inviato 27 luglio 2009 - 11:42
Sotul tau ar avea nevoie de o invitatie din partea unei persoane cu viza de resedinta din Moldova, care cica se face la Ministerul de Interne. Faptul ca este casatorit cu un cetatean moldovean nu este suficient. Aceasta informatie o stiu de la persoane ce au fost la Bologna. Viza se elibereaza fara programare.
Si vreau sa mai adaug, ca daca copilul are cetatenie romana, atunci trebuie viza si pentru el.
A fost acum recent un caz c-am la fel, ea moldoveanca, sotul - roman si copilul de un an tot cu acte romanesti, i-au intors inapoi la vama dupa o zi de asteptare in aeroport pentru motivul ca copilul de un an, nu avea viza.
Informeazate mai bine inainte sa vii pe melagurile tarii minunilor.
Aici legile is facute in folosul doar a lui Cioronin, si lui daca nui plac romanii apoi nici unu nu are acces aici.
Inviato 27 luglio 2009 - 11:54
dar eu nu pot sa merg cu copilul la ambasada moldovei sa mil inscrie in pasaport? doar eu sint moldoveanca.Copulu nu are inca cetatenie,are abia 2 luni,dar in certificatul italian cred ca va fi romana.
Inviato 27 luglio 2009 - 12:07
da, sigur ca poti, se face fara programare, cu actele indicate aici: http://www.ambmoldov...te_notariale#s6dar eu nu pot sa merg cu copilul la ambasada moldovei sa mil inscrie in pasaport? doar eu sint moldoveanca.Copulu nu are inca cetatenie,are abia 2 luni,dar in certificatul italian cred ca va fi romana.
Inviato 01 agosto 2009 - 14:38
da, sigur ca poti, se face fara programare, cu actele indicate aici: http://www.ambmoldov...te_notariale#s6
Dar sotului pot sa-i fac eu cumva la ambasada aici in Italia viza pentru Moldova?