Ecco i nomi e le dichiarazioni dei 40 deputati dell' "opposizione" eletti in parlamento interpellati in merito al loro voto per l'elezione del Presidente della Repubblica... la domanda è:
VOTERA' UN PRESIDENTE PROPOSTO DAL PCRM???
Ecco le risposte:
Chirtoacă Dorin (PL): „Nu voi vota deloc, pentru că îmi voi depune mandatul mult mai devreme. Cel mai probabil până la prima şedinţă a Parlamentului”.
Vlad Filat (PLDM): „Nu o voi face”.
Serafim Urechean (AMN): „Noi nu am trădat nici în 2005, nu o vom face nici acum”.
Mihai Ghimpu (PL): „Nu. E decizia oficială a partidului”.
Alexadru Tănase (PLDM): „Nu. În niciun caz”.
Mihai Cimpoi (AMN): „Nu, nu voi participa”.
Anatolie Şalaru (PL): „Nu”.
Mihai Godea (PLDM): „Nu, categoric”.
Corina Fusu (PL): „Noi am luat o decizie la partid. Nu vom participa”.
Veaceslav Untilă (AMN): „Nu vom participa”.
Liliana Palihovici (PLDM): „Sigur că nu vom participa”.
Vadim Cojocaru (PL): „Noi am luat o decizie comună a partidului. Nu vom participa”.
Vitalie Nagacevschi (PLDM): „Nu, categoric”.
Vasile Balan (AMN): „Nu vom vota, la fel ca şi în legislatura trecută”.
Anatolie Arhire (PL): „Nu, dar dacă îl vor propune pe Dorin Chirtoacă... ”.
Iurie Ţap (PLDM): „Nu”.
Iurie Colesnic (AMN): „Nu”.
Gheorghe Brega (PL): „Nu. Sută la sută”.
Călin Vieru (PLDM): „Nu”.
Nistor Grozavu (PL): „Nu”.
Leonid Bujor (AMN): „Cu siguranţă, nu voi vota un preşedinte propus de comunişti”.
Ion Balan (PLDM): „Nu”.
Vadim Vacarciuc (PL): „Nu, niciodată”.
Victor Osipov (AMN): „Voi respecta decizia fracţiunii şi nu voi vota”.
Vladimir Hotineanu (PLDM): „Nu. În memoria părinţilor şi bunicilor mei, nu pot să trădez”.
Oleg Bodrug (PL): „Sunt de aceeaşi poziţie ca şi partidul” .
Iurie Leancă (PLDM): „Nu”.
Alexandru Oleinic (AMN): „Am avut ocazia asta şi în 2005, dar nu am făcut-o. Nu o voi face nici acum şi să îi apere Dumnezeu pe cei care o vor face”.
Ana Guţu (PL): „Desigur că nu. Nici nu poate fi vorba”.
Valeriu Ghileţchi (PLDM): „Nu voi participa pentru că aşa a decis fracţiunea PLDM şi consider această decizie întemeiată”.
Ion Hadârcă (PL): „Nu voi accepta”.
Valentin Chepteni (AMN): „Sigur că nu”.
Mihai Şleahtiţchi (PLDM): „Categoric, nu voi participa”.
Valeriu Nemerenco (PL): „Nu”.
Mihail Silistraru (AMN): „Nu”.
Angel Agachi (PLDM): „Nu pot trăda cei 198 de mii de cetăţeni care au votat PLDM şi cei 27 de mii de membri ai partidului nostru”.
Ion Lupu (PL): „Nu voi participa la votare. Dar urmează să decidem în ce mod nu vom participa”.
Alexandru Cimbriciuc (PLDM): „Noi, toţi deputaţii PLDM, nu vom participa la alegerea preşedintelui”.
Mihai Moldovanu (PL): „Nu, nu voi vota”.
Simion Furdui (PLDM): „Nu voi vota sub nicio formă”.
Boris Vieru (deputatul PL care va ridica mandatul lui Dorin Chirtoacă): „Nu, categoric. E o decizie a Biroului politic al PL şi nimeni dintre deputaţii liberali nu va vota pentru preşedintele propus de comunişti”.
...STAREMO A VEDERE...