Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto

Ne Solidarizam Cu Cei De Acasa. 10 Aprilie 2009, Ora 10

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
Nessuna risposta a questa discussione

#1 protest

protest

Newbie

• 3 messaggi

Inviato 09 aprile 2009 - 15:48

Buna ziua!

cred ca majoritatea stiti ce se intampla acum in tara noastra - Moldova!
E ingrozitor!

de ex:

mai jos veti vedea mesajul care ne cheama spre un protest nonviolent, in care sa cerem respectarea drepturilor noastre!

sa facem acelasi lucru in localitatile unde ne aflam acum.
eu ma aflu in Bologna. si maine, 10 aprilie, vineri, la orele 10:00, in fata Consulatului Republicii Moldova la Bologna, eu voi protest impotriva crimei!

haideti sa ne adunam si sa cerem ceea ce ne apartine - LIBERTATEA!

Maine, 10 aprilie, ora 10 AM in PMAN o sa organizam un protest nonviolent. Vrem sa ne exprimam pasnic ideile. Nu credem ca actele de violenta care s-au provocat masiv trebuie sa ne inchida in casa. Noi nu suntem tinerii in pantaloni sportivi care mananca seminte. Trebuie sa aratam ca se poate si altfel, fara a pierde firul ideilor pe care l-am inceput inca din 6 martie.

Fiecare persoana poate sa comenteze si sa dea idei despre ce sa facem in piata. Jocuri, cantece, dansuri, lozinci, slogane, pancarde, orice idee este binevenita atata timp cat nu incalca drepturile altor oameni.

Iata cateva din ideile care le-am primit pana acum:
- Sa aducem cateva mingi rosii, cu care sa jucam fotbal in PMAN
- Sa daruim flori politistilor
- Sa ne luam cate o carte si sa ne asezam in cerc, pe asfalt, la o discutie calma
- Sa dansam Ciuleandra in jurul Guvernului, dansam hora;

- “Face painting”a protestatarilor care protesteaza pasnic;

- Desene (ex: tara pe care ne-o dorim, flori, mesaje pacifiste) cu creta pe asfalt;

- Ne jucam in jocuri de strada: “Sotron”, Ice breakers, Pantomima, etc;

- Ascultam muzica live la guitara, acordeon, fluier, etc;

- Recitam poezii/proza pacifiste: Vieru, Puskin, Blaga, Mayacokski, Dostoevski etc;

- Aducem paturi si citim carti;

- Privim niste filme la laptop;

- Ascultam muzica in casti;

- Tiparim fluturase cu mesaje frumoase: "Noi nu distrugem - noi construim!", “Noi iubim Moldova”,"Sistemul imi omoara creativitatea", "Ma timpesc cu comunism", "Creativitatea va salva Moldova", "Comunism - persoana non-grata in Moldova", "Votul meu a fost furat", "5 aprilie - Ziua prostilor/glumelor", "Vreau alegerea mea sa fie respectata", "Politia exita pentru a ma apara "... lista poate continua etc;

Nu este un protest nationalist, unionist. Este un protest al tinerilor care vor libertate. Nu este un protest al romanilor, rusilor sau ucrainenilor, ci al cetatenilor Republicii Moldova.

Totodata rugam politia sa ne protejeze de eventuali provocatori

.