Jump to content

Moldweb
Moldova Community Italia uses cookies. Read the Regole privacy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies
  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

•  

Benvenuto su Moldweb

Posted Image Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Posted Image
Se poi hai un account Posted Image, Posted Image, Posted Imageo Posted Image è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Posted Image
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Proteste De Amploare La Chişinău

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
203 replies to this topic

#121 rosa 47

rosa 47

Educatrice del forum

• 3,982 posts

Posted 04 April 2008 - 14:58

scuza-ma un pic..dar ma cunoasteti cu toti pe aici?

nu, nu te cunosc toti aici... doar eu ;)
iti aduci aminte de antipatica primula? :lol3: ;)

#122 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Posted 04 April 2008 - 16:05

3. Istoria e o stiinta sociala, nu exacta. Exista fapte, date, interpretari si teorii, dar nu exista axiome. Poate ca ar trebui sa respectam mai mult OMUL. Prea multe jertfe s-au facut in numele unor idealuri-himera.

Istoria e o stiinta si ca atare trebue dimonstrata cu ratiune, toate tezele trebuesc a fi documentate, dimonstrate, ea nu se interpreteaza la placerea nimanui!

are un mic defect uneori...o scrie invingatorul.

Edited by St3f4n, 04 April 2008 - 16:11.

#123 Guest_marcuzzzo_*

Guest_marcuzzzo_*

Posted 04 April 2008 - 18:16

din pacate exista dovezi despre ceea ce am spus si nu stiu de cum inca in 2008, adica dupa 15 ani de la deschiderea documentelor de la Moscova, aceste lucruri nu se cunosc!
Atunci e adevarat ca rusii au actionat intentionat printr-o spalare a creierilor.

1.e adevarat sau nu ca partidul comunist a actionat inca din anii 20' pentru a dezmembra unitatea romanesca??

2. e adevarat sau nu ca P.C.R.-ul Zacordat,NKVD-ul au actionat pentru a organiza autodeterminarea basarabiei si rusificarea ei?

3. e adevarat ca Moldova a fost dezlipita de pamantul sau natal dupa punctul secret al pactului ribbentrop-molotov??

4. E adevarat sa nu ca sub indrumarea ministrului internelor (Berija) coordonind fortele de ordine (politia politica si armata din U.R.S.S.) au fost deportati sute si sute de mii de romani din Basarabia? (450.000 in Siberia,in Kazakistan si Khirghistan)???..dusi in lagare,in begi,omoriti,striviti si infometati??

mai inainte raspundeti la aceste intrebari si daca se dovedeste ca am spus numai prostii..asa sa fie! dar trebuie sa mi-o demonstrati cu probe adevarate...

#124 Ica

Ica

Advanced Member

• 235 posts

Posted 05 April 2008 - 13:41

din pacate exista dovezi despre ceea ce am spus si nu stiu de cum inca in 2008, adica dupa 15 ani de la deschiderea documentelor de la Moscova, aceste lucruri nu se cunosc!

Si cine a zis ca nu se cunosc?

#125 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Posted 05 April 2008 - 17:53

Si cine a zis ca nu se cunosc?

atitudinea unor moldoveni rataciti da de inteles asta,

Edited by St3f4n, 05 April 2008 - 17:53.

#126 ILINCA

ILINCA

Advanced Member

• 279 posts

Posted 07 April 2008 - 08:06

cred ca ati gresit persoana, eu n-am primit nici un mesaj din partea dumneavostra.
Sunteti sigura ca-s eu omul la care vreti sa va adresati? :hmm:

Io mi sono rivolta alla Ica con il mess riferito al messaggio privato. Sarà che hai letto in fretta ed hai capito che sia riferito a te il fatto. Di te le dicevo soltanto che ti sei rivolto a lei dandole del Lei in romeno per una tua semplice buona abitudine di dare del Lei alle signore; questo fatto Ica lo ha capito come presa in giro da parte tua.

#127 Guest_marcuzzzo_*

Guest_marcuzzzo_*

Posted 07 April 2008 - 08:17

aha, difatti non era mia intenzione prenderla in giro.

#128 ILINCA

ILINCA

Advanced Member

• 279 posts

Posted 07 April 2008 - 09:13

Nu pentru a ma justifica, dar pentru a inlatura invinuirea de minciuni raspandite. Tot ce am scris, am scris aici, in acest topic, asa ca nu am raspandit nimic. Pentru ca nu ai nimic impotriva atunci poftim mesajul tau, pentru a inlatura confuziile, pentru ca nu mai inteleg nimic.

</FONT>
Eu am primit acest mesaj. Si am simtit ca am dreptul sa raspund. Asa ca nu era un mesaj cu "te rog frumos".

Nu are rost sa te adresezi cu respect unei persoane, doar pentru a o invinui de lucruri pe care le-a spus si nu le-a declarat.

A "SE JUSTIFICA" si inseamna "a inlatura invinuiri".

Ba ai declarat, Ica, ai declarat si inca cu foarte multa sigurantza de sine si arogantza. Mi-ai sarit in cap cu nenumarate invinuiri mie, lui Stefan, Marcuzzo s.a., dar nu ai facut nici cea mai minima observatzie de brutalitate NICI O SINGURA DATA "aparatoarei" si "amicei" tale virtuale Liliana. Cum de esti atat de selectiva in a determina cine este cu moduri gresite si cine este cu modurile in "ordine"?

Si acuma vrei sa pari in fatza noastra biata, sarmanica si nedreptatita pe forum de catre mine (si poate nu numai)? Al tau (modul de a face cu lumea) se cheama prin excelentza
victimism. Exact ceea ce-ti spuneam mai inainte pe acest forum, ai continuat sa aduci dovezi in continuare cuvintelor mele.
Sa-ti fie rusine macar in privat, daca nu si in public.

A, si multumesc pentru redactarea textului mesajului meu privat catre tine!

Apropo, ce nu ti-a fost clar si ce te-a ofensat, marog, in pm-ul acela al meu?
Poate faptul ca mi s-a blocat accesul pm-urilor in careva mod?
Sau poate faptul ca nu asteptam in nici un mod raspuns de la tine?
Sau ca am o mare dorintza sa ma descotorosesc de identitatzi virtuale precum
aceea a ta de pe forum si a virtualelor tale amice?

Sa stii ca,
daca m-ai impune sa te suport - as reusi sa te suport bine de tot si chiar
fara suferintza, nu-i mare problema,
ai reusi sa ma impui chiar sa te respect dac-ar fi nevoie.
CACI RESPECTUL SE MAI POATE IMPUNE CUIVA, INSA NU SI STIMA !!!
Si de stimat nu am stimat in viatza mea pe cei care, ca si tine aici pe forum, sant falsi victimisti, falsi bietzi si sarmanei, dar pe la spate taie si impung cu nemiluita, care denuntza ceea ce nu-i de denuntzat si trec sub tacere ceea ce este strigator la cer, chiama albul negru iar negrul il chiama alb - pe cei care fac demagogie, mai pe scurt vorbind.

Caci asa mi-ai parut sa fii, exact cum am descris aici mai sus. Sa nu crezi ca potzi insela lumea trecandu-tzi la activ vre-o doua trei patru declaratzii victimiste... sarmanica de tine, :angel_not: aii aii aii, tu esti cea buna si restul sant cei rai de legat.
Cum sa nu!!!
Faci gradinitza de copii aici vrand sa pari un pic infantila, ca pe urma sa tuni cu mesaje de pretinsa maxima profunditate de idei.
Mai scuteste-ma, te rog, de atata demagogie, Ica.

Deaceea si ti-am spus ca nu astept in nici un mod raspuns de la tine, ca sa nu-mi vii a spune ca ti-am cerut careva raspunsuri, pareri, indreptatziri sau altceva. Nici tzie nici nimanui altcuiva, atata timp cat se vine a ofensa idealurile cuiva, ca dupa aceea imediat sa se rectifice "aaaa, de ce ma ofensezi, de ce-mi impui ideile tale". Cine vi le impune, oameni buni? Un raspuns la o ofensa nu se chiama impunere de idei, bre!
Oricum, vorba cuiva, santem in afara temei top-ului toti toti toti acuma.
Stefan a adus o stire atentiei forumistilor si luati nota despre ceea ce a urmat si datorita interventziilor cui a urmat ceea ce a urmat.
Fiecare si-a exprimat liber apartenetza etnica, lingvistica si culturala. Unii chiar, fara a face caz de buna educatzie si stima reciproca pe un forum public
(de exemplu cei care ti-au sarit in apararea ta si tu i-ai acceptat taciturn ca atare).

Cred ca a respecta parerea cuiva, precum si ideile si idealurile cuiva nu inseamna deloc a i le impartasi - nu
(pot ramane binisor toti la parerile lor initziale dupa o discutzie chiar si indelungata)!!!
Dar a respecta idei opuse nu inseamna nici a ofensa ideile si idealurile partzii opuse si persoana care le impartaseste. Cu atat mai mult, daca cel care a ofensat primul incepe a striga in gura mare ca l-au ofensat pe el!!! Asta inseamna gradinitza de copii nu inseamna deloc a dialoga.

Si nu-mi mai spune, Ica, ca majoritatea cetatenilor Republicii Moldova sant de ideia ca limba vorbita de ei ar fi moldoveneasca. Ai fi patetica, tu nu ti-o doresti, din cate am intzeles de la tine mai sus, sa treci drept patetica. ;) Doar daca nu insisti cumva...

Edited by ILINCA, 07 April 2008 - 09:37.

#129 Guest_marcuzzzo_*

Guest_marcuzzzo_*

Posted 07 April 2008 - 10:32

lasand deoparte faptul ca acest filmulet vine de la o asociatie "pro-unire", uitati-va cum se procedea la evacuarea Basarabiei. Sunt cu sute, mii de acest tip de documente care atesta de cum s-a procedat imediat dupa razboiul mondial. Chiar nu inteleg de ce unii nu vreau sa admita realitatea istorica pe care o au sub ochii.

evacuarea basarabiei

#130 Ica

Ica

Advanced Member

• 235 posts

Posted 07 April 2008 - 14:39

A "SE JUSTIFICA" si inseamna "a inlatura invinuiri".

A, si multumesc pentru redactarea textului mesajului meu privat catre tine!

Nu am redactat nici o virgula. Faci un joc putin onest. Si ce vrei de la mine? Aroganta esti, fiindca continui mereu sa-mi spui cat esti de desteapta tu si cat de proasta sunt eu. O.K. Eu nu ti-am trimis nici un mesaj privat. Ai facut-o tu. Si nici pana acum nu am inteles care a fost sensul. M-a afectat anume pentru ca a fost privat. Adica a fost un mod de a ma insulta pe ascuns. Pentru ca pe urma sa-ti zici ca ti-am redactat textul? Ma faci sa rad. Eu respectul tau nu il vreau. Nu am nevoie de el. Si ca sa te linistesti - eu nu am pretentie la profunditate cand scriu. Scriu si gata.

Edited by Ica, 07 April 2008 - 15:15.

#131 irina0103

irina0103

Advanced Member

• 395 posts

Posted 07 April 2008 - 14:51

ho visto...quindi io che sono italiano cosa sono, uno spaghettaro?
comunque siamo off-topic.
Io sto solo dicendo che la moldavia è un'entità artificiale,creata dai Russi.

secondo me è qui la differenza dei diversi pensieri dei moldavi, perchè alcuni lo considerano come un'entità artificiale gli altri inceve come un'entità normale creatasi per foraz delle cose così.
A giorno d'oggi è diversa dal popolo romeno proprio perchè siamo stati influenzati dalla russia nonostante, come tu hai giuistamente detto, abbiamo la bandiera simile abbiamo gli stessi letterati ecc. Ma questo secondo me non vuol dire artificiale...

Allora spiegami:

1-perchè la vostra bandiera nazionale riproduce la bandiera romena?

2- se non vi riconoscete con i romeni perchè nel vostro forum vedo le foto di Eminescu,Stefan Cel Mare e compagnia bella?...trovati i vostri rappresentanti nazionali!

3-Perchè nel 90' immediatamente dopo la rivoluzione romena il soviet supremo a Chisinau aveva stilato la dichiarazione di unificazione alla Romania?

4-Chi pensi che spinga il governo di Chisinau a non unirsi a Bucarest? babbo natale? mos gerila?...oppure vladimir putin e soci?

#132 irina0103

irina0103

Advanced Member

• 395 posts

Posted 07 April 2008 - 14:58

è dovuta alla presenza di moldavi russificati cioè a gente alla quale i comunisti hanno lavato il cervello è che ignorano le loro radici oppure semplicemente alla presenza di russi nati in rep.Moldova che si spacciano per moldavi e che inventano una cultura diversa da quella chè è la cultura della rep.Moldova che è la stessa della Romania.

Nessuno mi pare che nega le proprie radici (almeno io non lo faccio)...è vero che abbiamo la stessa cultura ma il modo di pensare, forse anche di fare in certe cose, anche la pronuncia non è più romena...noi abbiamo le stesse radici ma purtroppo o per fortuna siamo diversi a giorno dìoggi per forza delle cose.

tradotto la rep.Moldova è UNA SECONDA ROMANIA, ciò implica stesso popolo con stessa religione, lingua, tradizioni, storia, letteratura, cultura in generale.

non so quanto sia rimansto del popolo moldavo il romeno ma solo per il fatto che noi ci siamo incrociati ormai con più etnie...

#133 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Posted 07 April 2008 - 20:11

Atunci toate manifestatiile din toate colturile Moldovei de saptamana trecuta au fost fum in vant, atunci inseamna ca initiativa lu Chirtoaca de a partecipa la miscari pro unioniste basarabene din Romania de sapt trecuta n-au contat nimic, inseamna ca toti acei studenti arestati pt simplu fapt ca au pus la loc inscripria scolii lor din Moldo-francez in romana-francez a fost ceva invan....Fato esti rea informata!

un pensionat din Carahasani a fost amenintat cu moartea pt monumentul care la ridicat in cinstea ostasilor romani! din bani lui de pensionar....putea f bine sa cheltuiasca alfel pensiunea sa, DAR NU, el a simtit nevoia asta sa ridice acel monument! Oare gesturi ca acesta nu demonstreaza ca SANGELE APA NU SE FACE?!

#134 ILINCA

ILINCA

Advanced Member

• 279 posts

Posted 07 April 2008 - 23:51

Nu am redactat nici o virgula. Faci un joc putin onest. Si ce vrei de la mine? Aroganta esti, fiindca continui mereu sa-mi spui cat esti de desteapta tu si cat de proasta sunt eu. O.K. Eu nu ti-am trimis nici un mesaj privat. Ai facut-o tu. Si nici pana acum nu am inteles care a fost sensul. M-a afectat anume pentru ca a fost privat. Adica a fost un mod de a ma insulta pe ascuns. Pentru ca pe urma sa-ti zici ca ti-am redactat textul? Ma faci sa rad. Eu respectul tau nu il vreau. Nu am nevoie de el. Si ca sa te linistesti - eu nu am pretentie la profunditate cand scriu. Scriu si gata.

Atunci pentru ce mama masii te mai strofoci atata aici? Ce vrei sa demonstrezi si cui, marog? Ce te-ai legat de mine si altii care gandesc exact opus decat gandesti tu? Ai inceput tu prima sa ne tragi de maneca, ce pusca masii ai mai vrut atunci?
Atatia clabuci intr-un lighean cu apa cati ai facut tu cu replici cine stie cu ce intentzie si sens a mai facut doar Liliana cu vocabularul ei si inca vre-o cateva cadre "natzionale", foarte natzionale.

Cred ca, daca forumul va fi populat si in continuare de cadre ca si voi cateva, mancurtizate pana la maduva oaselor, pai atunci chiar si acei putzini care inca mai scriu din cand in cand prin dialoguri se vor limita si ei, ca si cei mai vechi de pe forum, sa citeasca sau sa scrie doar stirile ce privesc legislatzia italiana si alte info neutrale. Caci de altfel, se risca infarcte mici si mari pe aici, caci uneori discutiile devin revoltatoare rau de tot.
Iata de ce, Ica, ti-am scris in privat sa-mi dai pace si sa nu ma mai citezi, tocmai din motivul ca vroiam sa raman de-o parte si sa nu mai fiu nevoita sa ma implic printre mesaje si pozne ca de exemplu ale tale pe forum. Speram ca-ti va ajunge tact sa-mi raspunzi doar ceva tip "du-te cu Dumnezeu, pace vrei, pace sa ai", dar tu, ca orice naiv, ai intins leamca pana nu se mai poate...
Nu te-am citat eu pe tine prima, ci m-ai citat tu pe mine - iti lipseam atat de mult? La ce bun sa insisti in a ma sacai atata, daca te-am rugat sa ma lasi in pace. Te-am rugat in public - nu, te-am rugat in privat - nu! Bre, da tare grea de cap mai esti!
Nu ai ce te supara ca ti-am scris in privat - pai, am vazut ca in public nu intzelegi si am incercat sa te fac sa intzelegi in privat. Nu am luat in consideratzie faprul ca tu poti fi atata chiar de grea de cap.
Ei, acuma te-ai saturat de mine odata si odata? Sper sa nu mai ai nevoie de a "dialoga" cu mine, intre noi doua nu se va primi nici un dialog. Imi esti prea antipatica, asa demagoaga si mincinoscica si "matza moarta", vorba italienilor, cum esti.

Avea maaare dreptate cine afirma ca mama naivilor este mereu gravida... ma conving din ce in ce mai mult despre cata dreptate avea acela, citindu-ti mesajele, atat ale tale cat si ale catorva alte "fete batzoase" autoare ale unor mesaje "stralucite" prin forum...

Dialogatzi voi intre voi, formatzi-va careva societate, gen "co.co.co." sau altceva mai performant - facetzi ce vretzi intre voi, caci din cate s-a vazut, santetzi pe aceeasi lungime de unda la sarit de pe faza, precum santetzi si isterice ca si cum ati fi in pura menopauza, vorba nu stiu cui pe forum. :lol3: Se radea printre colegi la scoala de isteriile profelor noastre fara sot sau profilor fara sotie - lipsa de afectiune se chema la ei.
Voua insa nu stiu, zau, ce-anume nu v-ajunge
(in afara de buna educatzie, bineantzeles), caci parca scrietzi ca santetzi fericite in cuplu - buuuh - mistere.
O fi primavara asta stranie de vina?..

Edited by ILINCA, 07 April 2008 - 23:57.

#135 Ica

Ica

Advanced Member

• 235 posts

Posted 08 April 2008 - 13:17

isteriile profelor noastre fara sot sau profilor fara sotie - lipsa de afectiune se chema la ei.
Voua insa nu stiu, zau, ce-anume nu v-ajunge
(in afara de buna educatzie, bineantzeles), caci parca scrietzi ca santetzi fericite in cuplu - buuuh - mistere.
O fi primavara asta stranie de vina?..

:lol3: :lol3: :lol3:

Mai isterica decat tine, zau.... Uite ce mesaje lungi imi scrii tu mie :lol3: Ignora-ma, draga, femeie buna si plina de afect.

#136 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3,656 posts

Posted 08 April 2008 - 13:30

Atunci pentru ce mama masii te mai strofoci atata aici? Ce vrei sa demonstrezi si cui, marog? Ce te-ai legat de mine si altii care gandesc exact opus decat gandesti tu? Ai inceput tu prima sa ne tragi de maneca, ce pusca masii ai mai vrut atunci?
Atatia clabuci intr-un lighean cu apa cati ai facut tu cu replici cine stie cu ce intentzie si sens a mai facut doar Liliana cu vocabularul ei si inca vre-o cateva cadre "natzionale", foarte natzionale.

ecco e già al traguardo ancora un pò e esplode :lol3:

Ilinca cerca di non bestemiare :nono2:

pke non e bello per una donna culta,educata,sensibile,generosa come te :lol3:

secondo voi si rispecchia in queste qualita :hmm:

#137 Guest_St3f4n_*

Guest_St3f4n_*

Posted 08 April 2008 - 16:28

ecco e già al traguardo ancora un pò e esplode :lol3:

Ilinca cerca di non bestemiare :nono2:

pke non e bello per una donna culta,educata,sensibile,generosa come te :lol3:

secondo voi si rispecchia in queste qualita :hmm:

:))))) Mi potresti citare la bestemmia in questione?

Ma si può essere più falsi di così?

#138 liliana07

liliana07

Advanced Member

• 3,656 posts

Posted 08 April 2008 - 16:59

:) )))) Mi potresti citare la bestemmia in questione?

allora innanzitutto io non mi sono rivolta a te
quando questo accadra allora ne parliamo

ma adesso per picere statte bono non ti agitare troppo....
;)

#139 ILINCA

ILINCA

Advanced Member

• 279 posts

Posted 08 April 2008 - 19:25

:) )))) Mi potresti citare la bestemmia in questione?

Bestemmia sarebbe che e dove, Stefan? Non mi risulta che siano delle bestemmie nei messaggi recenti. Sarebbe troppo pesante usare delle bestemmie in un forum, non lo permettono neanche al GF che è una castronata di trasmissione, figuriamoci in un

#140 Lola

Lola

Member

• 12 posts

Posted 02 May 2008 - 11:36

prima di tutto benvenuta su Moldweb :smiley31:

qui ti sbagli.... la magior parte delle persone iscritte al forum non sono per niente arroganti

sono molto simpatici invece ;)

e se qualche volta lo sono e perche hanno un motivo fidati.... :graduated:

che poi capita a tutti di esserlo anche nella vita cuotidiana o no??

voi dirmi che non ti e mai capitato di essere arrogante??
ne anchè una volta nella vita??

Grazie
vi chiedo scusa di aver pensato che ci sono tante persone arroganti, pero questa e stata la mia impressione adesso ed anche prima (cioe qualche anno fa).
Si e ovvio che diverse volte nelle vita mi e capitato essere arrogante e forse sopratutto nei ultimi tempi, pero penso che in questo forum non dovrebbe esisstere l'aroganza, potrebbero essere diverse opinioni, diversi punti di vista, ma non l'aroganza. Cmq. spero di avermi sbagliata io... ;)