Benvenuto su Moldweb
Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. ![]() Se poi hai un account , , o è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? ![]() |
Voronin A Acuzat Romania La Bruxelles De Agresiune Permanenta
Inviato 07 dicembre 2007 - 21:42
Preşedintele Republicii Moldova a acuzat, joi, România de "agresiune permanentă" faţă de ţara sa şi a declarat că îşi va prezenta nemulţumirile într-un mesaj adresat liderilor UE, menit să pună capăt disputei îndelungate dintre cei doi vecini, relatează Reuters.
Vladimir Voronin a declarat că Bucureştiul nu a recunoscut corespunzător statalitatea Republicii Moldova şi încearcă să o submineze atrăgând studenţii în universităţile din România, preoţii spre bisericile sale şi oferind rapid paşapoarte româneşti cetăţenilor moldoveni.
"În următoarele zile voi transmite un mesaj preşedinţilor şi premierilor din UE, în care le voi explica situaţia dintre un stat membru UE şi un stat vecin cu UE", a declarat Voronin jurnaliştilor, la Bruxelles."Am sperat că problemele vor dispărea odată cu aderarea României la UE", a spus el. "Însă acum vedem că am greşit - din contră, simţim o şi mai mare agresiune permanentă din partea României", a subliniat Voronin, notând că oficialii UE cu care a discutat chestiunea la Bruxelles şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu această situaţie.
Liderii UE vor participa la un summit la Bruxelles la 14 decembrie.
Ambasadorul român în Republica Moldova a declarat săptămâna trecută că Bucureştiul nu poate semna tratatul bilateral de frontieră pentru că Moldova insistă să introducă o referire la tratatul din 1947 de la Paris care a trasat graniţele din perioada sovietică, într-o perioadă în care România era "un stat învins şi ocupat". Acest lucru a contribuit la "un fals istoric" prin aprobarea alipirii de către URSS în 1940 a regiunii româneşti, a declarat Filip Teodorescu.
Voronin a spus că Teodorescu a explicat după aceea că remarcile sale au fost făcute "nu în calitate de ambasador, ci în calitate de istoric". "Am tratat această chestiune cu mult calm şi credem că ar trebui tratată acum de UE", a spus el.
Voronin s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali din UE şi NATO la Bruxelles, printre care comisarul pentru relaţii externe, Benita Ferrero-Waldner. Purtătorul ei de cuvânt a spus că această chestiune a fost abordată şi că oficialul european a luat notă de comentariile lui Voronin.
Majoritatea celor patru milioane de locuitori ai Republicii Moldova împărtăşesc un trecut cultural comun cu România, iar limba oficială a ţării, limba moldoveneasca, este identică cu româna, precizează Reuters. Mare parte a fostului stat sovietic a făcut parte din marea Românie înainte de 1940, deşi rezidenţii au legături îndelungate cu Rusia. Preşedintele român Traian Băsescu a sugerat că moldovenii nu sunt altceva decât etnici români.
Inviato 10 dicembre 2007 - 10:09
Majoritatea celor patru milioane de locuitori ai Republicii Moldova împărtăşesc un trecut cultural comun cu România, iar limba oficială a ţării, limba moldoveneasca, este identică cu româna, precizează Reuters. Mare parte a fostului stat sovietic a făcut parte din marea Românie înainte de 1940, deşi rezidenţii au legături îndelungate cu Rusia. Preşedintele român Traian Băsescu a sugerat că moldovenii nu sunt altceva decât etnici români.
Inviato 10 dicembre 2007 - 12:19
..iar astea sunt reacţiile cititorilor care au apărut pe pagina web Pro TV:Voronin a acuzat Romania la Bruxelles de agresiune permanenta
voronin
de costache (7 decembrie)
daca erai sanatos tiai fi dat seama ce prostii vorbesti.doamne iartal ka nu stie ce face!
volodea
de moldoveanca (7 decembrie)
Omul acesta e mai rau ca o fiara salbatica,o face pe terminatorul,simte ca ai vine ceasul si si-a pus in scop sa ne distruga cu totul.Probabil ca de debilismul care il are la gradul superlativ nici chiar Dumnezeu nu il poate controla.Voronin e intruchiparea diavolului.Sarmanii moldovenii nostri
voronin
de sergiu (7 decembrie)
Mie rusine de presedintele tarii mele, il consider total lipsit de profesionalism, incult, agresiv si tiran destructiv, si ntratit de badaran incit nici nu mai incearca sasi ascunda defectele, si se face de rusine practic cu fiecare discurs public. Vladimir Voronin este o rusine in istoria Republicii Moldova si e direct vinovat pentru situatia stagnara a tarii.
Paranoia
de zaza (8 decembrie)
Capul sur dar mintea-n c"""r, ma-ti inteles dragi "tovarasi" ce am vrut sa spun, imi pare rau ca acest imbecil afecteaza imaginea tarii.
Voronin
de Mos Ion Roata (8 decembrie)
ghea' Vologhea vre sa para patriot, da el ii pur si simplu paranoic
Acui marioneta e Voronin?!
de Gabi (8 decembrie)
Ce-i de capul lui?! Ce o sa-i dea lui/noua tot razboiul acesta rece cu fratzii romani???
rusine
de andrian (8 decembrie)
tovarase general de militie, sa-ti fie rusine, esti o pacoste si o mare dezamagire pentru poporul dintre prut si nistru, te-as sfatui sa te abtii cu atatea acuzatii la adresa Romaniei, si sa te uiti in curtea lui olesca, ca tare a-ti mai secatuit Moldova, si nu uita, Moldova nu-i a ta, si nici a mea, ci este a urmasilor urmasilor nostri... O mica rugaminte, organizeaza tovarase inainte de sarbatori o mica conferinta cu tineretul, nu numai cel comunist, ci si cu cel plecat din tara din cauza politicienilor de astazi, atunci vom vedea cine si cum, inca o data RUSINE tovarase musorrrrrrrrrrrrrrrr rr
vor
de italia (8 decembrie)
daaaaaaaaaaaaaa! te consideri cel mai de stept, dar mai uitete in oglinda si vezi-ti de viata ta domnu Voronin spus in ghilimele si mai lasai pe oameni in pace.
Voronya
de Bebe (8 decembrie)
Sarmanu de el, e bolnav un pic la cap.
ce ai patit voro?
de vlvboy (8 decembrie)
e cu capul asta frate.doamne dar ce tampit poate sa fie.bah kgb-istule ce ai ma in cap rumegus?
Voronin ne face de rusine prin lume
de Victor (8 decembrie)
Acei de la Bruxelles vor constata nu pentru prima data ca Voronin e sarit de pe fix, e grav bolnav si debiteaza prosii ori de cate ori deschide gura. Nici nu merita de luat in seama, orice a spus nu este bazat pe facte ci pe imaginatia bolnava a lui Voronin. Pacat ca trebuie sa-l suportam pana in 2009.
traiasca prostia!
de stas (8 decembrie)
Poetii care au intilnit oameni intelepti au fost inspirati sa scrie carti despre intelepciune. Ce carti credeti se poate de scris cunoscindu-l pe Voronin? Putin de spus ca despre prostie...
scrisoare
de abc (8 decembrie)
Eu ash propune sa skrim noi poporul o skrisoare la Bruxel sai aratam lumei cit de tare vre sa ne ingroape, sunt 2 cai prin intermediu presei shi alta sa facem un miting nu in fata guvernului da in fata bruxelului sa ne plingem sa ne ajute cit nu e tirziu(ceia cei putin probabil daca noi nu suntem in stare sal dam jos atunci ce are bruxelul e la fel ca in afrika se baga nasu dupa ce jupate din populatie e ucisa
voronin
de comunist killer (8 decembrie)
un comunist bun e uncomunist mort mai ales daca e presedinte al moldovei
vovka
de rogi (8 decembrie)
Da, nimic nou! IDIOT ca intotdeauna, ce sa mai zic...
Rusine,Rusine si iar Rusine.........
de Ionutz (8 decembrie)
Nu arata zilnic ca esti analfabet,ca noi de asta de mult stim................ ..
APEL CATRE "INTELIGENTA MOLDOVENEASCA" CE E PREA MULT STRICA
de marıa (8 decembrie)
statı la coada la vıze pt proprıa tara ce dovada maı certa ca suntetı ceı maı ıntelıgentı de pe planeta maı slabıtı-o ca ıntelıgenta voastra o sa ne duca de rapa sı pe noı de-o sa ne cante "VESNICA POMENIRE" la un loc
"DUSMANII OMULUI SUNT CASNICII SAI"
de marıa (8 decembrie)
romanıı s-au tot plans de straını acuzandu-ı de toate neajunsurıle lor nu-ı bıne sa ıspıtestı pe d-zeu "am trecut prın toate ce poate fı maı rau" deoarece d-zeu ıtı arata ca ıntotdeauna e loc de maı rau
"SAU SA MOARA SI CAPRA VECINULUI SAU SA NE IA SI PE NOI IN UE" dın prıncıpııle moldoveanuluı de pretutındenı care a sı gasıt drept TAP ISPASITOR pe voronın
de marıa (8 decembrie)
MOS CRACIUN adu la moldovenı tot ce este al romanuluı ca sa nu maı planga ha ha ha apel de aıcı catre totı romanıı haı sa le ımplınım dorınta sı sa dormım pe jos cu totıı ın fata consulatuluı moldoveı cerand vıze pt totı nestıutorıı UE NU ACCEPTA MEMBRI PE MERITE LINGVISTICE romanıı vor sa ıntratı ın ue ca sa va maı ducetı sı pe capul la altıı
Buna ideie are "abc"
de ANTIcomunist (8 decembrie)
Comunishtii acestia trebuie datzi jos odata si pentru todeauna. Noi o putem face, noi putem schimba si intra in istorie. Trebuie de organizat ceva concret. Ce propuneri aveti?
MA VOI ATI INCURCAT CONDUCTA DE GAZ CU CEA DE APA CE FACETI VOI CU GAZUL PE CARE VI-L DA RUSII IL BETI CA ALTFEL NU SE EXPLICA
de marıa (8 decembrie)
"MORTII CU MORTII SI VIII CU VIII" tın sa va reamıntesc faptul ca romanıı contemporanı cu RM -Romanıa Mare au raposat demult ıntru domnul pe pıata sunt ceı contemporanı cu RM-Republıca Moldova statul roman satul de acuzatııle de ıredentısm consıdera de prısos sı nu maı aduce la cunostınta cetatenılor ıstorıa basarabıeı care nu se cere nıcı la ıntrarea ın cabına de vot
OFF Doamne
de Daniela (8 decembrie)
Romania!!!!!!Iarta-l ,e prost,fie-ti mila de el!!!!!!Nu l-a invatzat istorie profa lui
Voronin
de Max (8 decembrie)
Un presedinte mai incult si mai degradat nu s-a mai vazut in istoria omenirii.RUSINE !!!!!!
lui voronin
de leul (8 decembrie)
Mai mult nu ai ce discut cu liderii europeni. Sau pentru a distarge atenţia oamenilor de la a;a probleme ca corupţia, sărăcia, migraţia încecrci să îndrugi prostii.
Voronin
de Duncan (8 decembrie)
Asa, Romania, foc la ghete, subminati statalitatea SRL-ului lui Voronin
voronin
de basarabeanca (8 decembrie)
jos comunistii!! Voronin sa plece in Rusia sau Transnistria!!! traiasca Romania Mare!!!
re de maria
de zaza (8 decembrie)
Marioara iara-si ai iesit la provocatie. Cine n-ai fi agent sau jertva situatiei inchide botu si imputi atmosfera cu gindurile tale. N-o ascultati oameni buni.
asdljk
de aurel (8 decembrie)
way shiobanule ... voronin e prost dar totodata foarte hitru ,cit o furat el impreuna cu brigada lui numai el .. si inca cineva stie ... dar e si prost nu poate lega 2 cuvinte ... asa cum sunt oamenii din tara asa presedinte avem asta e !! prostii de tarani ( unii ) al voteaza si se lasa vinduti de farsele lui bou de voronin asta-i realitatea , asta-i moldova .asta-i voronin .. mi-e rusine si mi-e dureros s=o spun dar avem o tara de rahat
KAZEL
de ANA (8 decembrie)
KAZEL
Eu ma consider roman
de Constantin_padure@yahoo.com (8 decembrie)
ultimul lider comunist din Romania a fost impuscat.Aici ma refer la Ceausescu.Dupa ce l-au impuscat romanii au dus-o mai bine.E drept ca au mai ramas fost comunisti prin sistem dar oricum este mai bine.Avem ce invata de la fratii nostrii>???
voronin
de janik (8 decembrie)
domnule Voronin,poate ajunge sa ne faci probleme cu vecinii nostri si cu restul statelor,vrem si noi o viata mai buna.poate e timpul sa iei o pauza...
voronin
de janik (8 decembrie)
oare a invatat istorie la scoala?probabil a lipsit de la lectii.noi nu vrem cu Rusia,trebuie sa inteleaga acest lucru....
pentru maria
de moldoveanca (8 decembrie)
Maricica cu cercei,paste vara bobocei in chilotei,citind comentariile tale mi-am dat seama ca esti foarte informata si despre rusia,despre tot.Romanii nu prea se intereseaza de soarta noastra,dar tu...,sau ai fi o carpa de a lui voronin ce te plateste ca sa scrii cai verzi pe pereti.Mii sila sa vad comentariile tale pe sait.Fu!!!!!!
cel mai prost presedinte
de anonim (8 decembrie)
voronin este cel mai "destept" presedinte pe care la avut moldova vreodata!!!!!!!!!!ci ne se crede el ca poate face ce doreste el?este cel mai mare prost pe care lam vazut eu vreo data!!!!impiedica orice pas de a intra RM in uniunea europeana,si dea a avea vreo legatura cu Rominia!
d-nul voronin
de valiush@ (8 decembrie)
"stimatul"d-nul voronin vreau sa va spon ca sunte-ti"cel mai destept"presedinte,n -am cuvinte sunt flatat de ceea ce face-ti in RM,"va multumesc"
VORON in
de Viki (8 decembrie)
Unde iesti tu Tepes,Doamne?
VORON in
de Viki (8 decembrie)
Unde esti tu Tepes,Doamne?
jos comunisti!!!
de No comunism (8 decembrie)
Jos Comunisti!!! Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!Jos Comunisti!!!
valodea
de dudu (8 decembrie)
e greu sa ai doua functii : 1)prost rau 2)presedinte
Despre mine
de Vologhea Voronin (8 decembrie)
Dragi compatrioti, Vreau sa va reamintesc ca in constitutie scrie clar ca Republica Moldova este un stat independent si eu nu fac altceva decat sa pastrez integritatea statala a Moldovei, aceasta este datoria mea in calitate de sef de stat. Eu fac asa cum mi-a spus Stefan cel mare, stau straja la hotare si pazesc acest pamant, ce aveti voi cu mine ca nu sunt pro-roman? Asteptati sa mor sau eventual alegeti un presedinte pro-roman si atunci uniti-va cu Romania, dar cat sunt eu presedintele Moldovei voi lupta pentru integritatea statala a Moldovei.
RUSINICA
de TOLEA (8 decembrie)
Nu cred e de folos sa improscam cu noroi in el sunt aproape sigur ca http://forum.moldweb...tyle_emoticons/default/mega_shok.gif% din cei care au scris, au o viziune superficiala asupra acestui subiect.Eu nu i tin partea Doamne fereste dar el este prins ca toti presedintii moldoveni in jocul politic care chiar nu i da de ales,conditia e ori asculti ori nu mai esti in fruntea statului.pe linga astea are si omu' posibilitatea sa si traga si niste foloase consistente ca orice moldovean de desigur,asta cred ca o avem imprimat in codu genetic deja "furaciunea".Eu cred ca presedintii nostri nici unul din ei nu si a luat in serios functia de conducator al statului.Va voi da un exemplu:in SUA de exemplu sunt foarte multe companii si firme,detinatorul mentine afacerea in general pana isi face un capital de care e multumit dupa care vinde afacerea sau compania altui proprietar astfel banii sunt intr o permanenta miscare.cred ca presedintii la noi procedeaza cam in aceeasi masura.Diferenta dintre cele doua exemple e timpul: unii au 4 ani altii cat doresc. P.S.Nu ma refer la toti moldovenii cu"furaciunea"stiu ca mai sunt acolo oameni de buna credinta care inainte de a intinde mina privest sus si merg mai departe.
URRAA!
de Vasile (9 decembrie)
TRAIASCA PARTIDUL COMUNIST IN FRUNTE CU MAGARUL VORONIN!TRAIASCA PPCD IN FRUNTE CU IUDA URR A A A! TRAIASCA HOTII UR RRR AA! AMIN.
istoria
de iiiii (9 decembrie)
daca organele de drept nu-l judeca atunci ISTORIA o sa-l judece
sărmana ţară...
de Maxx (9 decembrie)
Noi ne dăm aici cu părerea şi ne sufocăm de prostiile acestui analfabet, însă uităm un lucru că pe el l-au ales exact aşa analfabeţi cărora le place doctina ce o desfăşoară el şi patidul său... Şi ca urmare avem exact ceia ce merităm...
pt moldoveanca
de marıa (9 decembrie)
"OAMENII SE MAI OMOARA INTRE EI IN TIMP DE RAZBOI CEEA CE N-AR FACE IN TIMP DE PACE" e valabıl pt totı ceı care ma acuza ca as avea ceva ımpotrıva moldovenılor "asa dın senın" eu reactıonaz doar la ponegrırea romanıeı de catre moldovenı care a devenıt pt acestıa o functıe vıtala de care nu-sı maı dau seama cum nu-tı daı seama daca-tı functıoneaza sau ba fıcatul SCUZATI-MA CA IAU IN SEAMA PE D-L VORONIN SI NU PE FORUMISTI DAR CRED CA TOATA UNIUNEA EUROPEANA ASA FACE voı suntetı pt tara noastra ceea ce nu sunt ın momentul prezent totı turcıı ungurıı sı rusıı la un loc
pt totı moldovenıı care" nu-sı pot ınchıpuı" ce monstru oı fı eu
de marıa (9 decembrie)
va rog sa va redırectıonatı ınchıpuırea sı anume sa va ınchıpuıtı ce ımpact monstruos au asemenea stırı asupra romanılor sı nu uıtatı ca metodele voastre nasc monstrı peste prut
pt domnıı ıstorıcı VOI SUNTETI VOCEA FALSA CARE DISTRUGE UN CONCERT sı vorbarıa voastra vızavı de ıstorıe e ca OBSESIA CRIMINALULUI PT VICTIMA
de marıa (9 decembrie)
noı nu maı avem ıstorıe voı atı facut-o una cu pamantul stım cu totıı ca poporul roman nu are marı realızarı de ordın economıc sau polıtıc de-a lungul ıstorıeı ne este prezentata drept ıstorıe urmatoarea teza romanıı de pretutındenı desı sub stapanırı straıne au stıut ıntotdeauna ca sunt romanı sı s-au luptat pt unıtatea terıtorıala CU STRAINII va datı seama ca teza aceasta nu maı e valabıla
pt moldoveanca vızavı de "ındıferenta "
de marıa (9 decembrie)
daca tu nu-tı aducı amınte de d-zeu nu-sı aduce amınte nıcı el de tıne maı e o ıntrebare pe care sı-o pun moldovenıı "de ce nu ıntervıne romanıa" acestıa probabıl ısı doresc INTERVENTII AMERICANE ın romanıa ımpotrıva AGRESIUNII acesteıa asupra unuı STAT SUVERAN stıut fıınd ce sensıbılı sunt occıdentalıı la respectare drepturılor omuluı cand e vorba sa fıe respectate ın alte tarı precum ıugoslavıa
VAVAN DIN DUBASARY
de valoghia (9 decembrie)
PENSIONATIVA DL VOVKA,CA TIA TERCUT TERMEN DE VALABILITATE!!!!!
Lui Maxx
de Vasile (9 decembrie)
Mai Maxime! Voronin e cu mina pe cleampa usii so stearga in Rusia inpreuna cu odrasla.Ataca Romania sis face cale la rusi, boul.Trebue del judecat asa ca pe Ceausescu,iar pe Rosca ca pe Musoline, pentru tradare de neam si neam.
ce poate fi mai regretabil
de Andrei (10 decembrie)
Ce poate fi mai regretabil si mai rusinos ca atunci cind un presedinte de stat trateaza investitiile in capitalul uman al unei tari (in cazul acesta investitiile de Romania in favoarea RM) drept agresiune???!!!
tractoristul
de Miska (10 decembrie)
bai ce vreti dak avem presedinte un fost pritepnisik
Maria
de stranum53 (10 decembrie)
celorlalti: vad ca a aparut o fanatica pe aici. nu pentru prima data. iertati-o, probabil nu isi da seama ca face jocul comunistilor. Mar ia: desteapto, tu crezi ca daca scrii mult devii mai credibila, nu? tu nu iti dai seama ca esti un disc stricat si ca in momentul in care deschizi gura ceilalti deja stiu ce vei spune? tu nu vezi ca faci fix jocul lui Voronin? inainte sa ii judeci pe altii uita-te la tine si taci. argumente la fel de superficiale ca alea debitate de tine sunt imposibil de gasit. cu o exceptie - "argumentele" lui Voronin. increzuta ce esti!
Voronin
de Voronin (10 decembrie)
Voronin si mafia,duceti-va acasa,nu stati in Moldova ca nu-i a voastra
mdaaa...protv...vad ca nu a mai aparut comentariul meu...imi pare rau...nu stiu cu cine tsineti...de fapt deja cred ca stiu
de NataLee (10 decembrie)
....
Realitatea
de Tepes (10 decembrie)
Fratilor lucoarea vine de la rasarit.Toate nevoile prin care trecem este o inscenare a fratelui mai mare, care se numeste tot Volodea.Volodea mai mic joaca sub muzica cintata la balalaica ruseasca si e multumit ca e general-gubernatorul guberniei Basarabia,tragind impreuna cu Printul Oleg foloase pe cit e posibil.In 1989 germania de Vest si de Est au distrus zidul berlinez si s-au unit.Dar nu uitati ca ei sunt nemti,iar noi "moldoveni" cum ne-a numit Volodea.In privinta limbii "moldovenesti":luind in consideratie tezele lui Volodea si lingaii lui putem trage o concluzie- in SUA se vorbeste limba americana, in Canada- canadiana,in Australia- australiana si doar numai in Anglia se vorbeste engleza.Evrica!!!! Ne smiorcaim toti de gafele facute de Voronin,precum ca e intruchiparea prostiei, idiotizmului,alcooli zmului,analfabetizmu lui,etc.Dar cum a ajuns la putere? Tot cu ajutorul poporului "moldovenesc" pe care el il reprezinta.Si nu este exclus ca peste o noapte fratii lui din PRCM si PPCD schimba constitutia RM si il fac voievod pe viata.Atuncim am dat cu totul de dracu!!!!!
Moldoveanca si Stranum53 VA SUSTIN! pt maria care-si scrie numele cu litera mika
de NataLee (10 decembrie)
mdaaa...maria asa si nu mi-ai raspuns,desi asteptam cu mare nerabdare un gand "destept" de la tine privitor la numele meu care din spusele tale e de origine slava, DESTEAPTO! dar cred ca dupa argumentele pe care ti le-am adus...
Inviato 13 dicembre 2007 - 18:17
Fugi d-acilea Liliano ca puteee!!! Imi curg ochii deja. Parol.
Inviato 13 dicembre 2007 - 18:46
Pfuiii!!!!
Fugi d-acilea Liliano ca puteee!!! Imi curg ochii deja. Parol.
scusama te rog frumos eu in primul rind nu am da ce sa fug intradolea sa stii ca
ii mai frumos sa dimostresi acei 7ani di acasa daca ii ai?????
Guest_St3f4n_*
Inviato 13 dicembre 2007 - 19:01
eu nu stiu daca voi roma'ni invatati istoria noi MOLDOVENI PROVENIM DELA DACIA
ETNICA DAR NU DELA ROMANI
ROMANI SUNT ZIGANI
1. "Moldovean" è un termen regional (ex oltean, ardelean, etc), astazi in mod gresit se considera cu termenul "Moldoveni" un popor anume care de fapt el este ROMAN!
2.Tiganii sunt un popor cu origini asiatice, indiane care n-au nici o treaba cu Romanii din Roma sau Romanii din Romania (nu stiu la care te refereai) din orce punct de vedere etnic-cultural. Prin afermatia ta nu dovedesti nimic alceva decat ignoranza ta.
3. Daca "moldovenii" cum zici tu se trag din Daci, atunci ei sunt unu si acelas popor cu romanashii. Dar daca limba romana e in 90% de origini latina atunci e evident ca romanashii se trag din Daci si Romani lui Traian!
Inviato 13 dicembre 2007 - 19:13
7 noiembrie 2007
2009 a fost declarat prin decret prezidential „An al sarbatoririi a 650 de ani de la intemeierea Statului Moldovenesc”.
„In legatura cu implinirea, in anul 2009, a 650 de ani de la intemeierea Statului Moldovenesc independent, reiesind din necesitatea cultivarii spiritului patriotic si intaririi statalitatii Republicii Moldova, in temeiul art. 94 alin.(1) din Constitutia Republicii Moldova, Presedintele Republicii Moldova a semnat un decret, prin care anul 2009 se declara drept An al sarbatoririi a 650 de ani de la intemeierea Statului Moldovenesc”, se mentioneaza intr-un comunicat al Serviciului de presa al Presedintelui.
Decretul prevede constituirea Comisiei de Stat pentru desfasurarea actiunilor consacrate sarbatoririi evenimentului. Din componenta Comisiei fac parte presedintele Vladimir Voronin (presedinte al Comisiei), primul ministru Vasile Tarlev si presedintele Academiei de Stiinte, Gheorghe Duca (vicepresedinti ai Comisiei).
Membri ai comisiei au fost desemnati ex-presedintii Mircea Snegur si Petru Lucinschi, spicherul Marian Lupu, presedintele comisiei parlamentare pentru cultura Victor Stepaniuc, deputatul Ivan Calin, ministrul Culturii si Turismului Artur Cozma, ministrul Educatiei si Tineretului Victor Tvircun, consilierul prezidential in probleme de politica interna Marc Tkaciuk, Mitropolitul Chisinaului si al Intregii Moldove, Inalt Prea Sfintitul Vladimir, rectorul Academiei de Administrare Publica, Alexandru Roman, director al Institutului Patrimoniului Cultural al Academiei de Stiinte a Moldovei, Valentin Dergaciov, presedintele Companiei „Teleradio-Moldova”, Valentin Todercan, academicienii Ion Druta si Constantin Popovici, primadona Maria Biesu si redactorul Revistei „Moldova”, Boris Marian.
Comisia de Stat va elabora si aproba un plan de actiuni consacrate sarbatoririi a 650 de ani de la intemeierea Statului Moldovenesc, prevede decretul prezidential.
Inviato 13 dicembre 2007 - 19:29
1881 - fost creat Romania
Inviato 13 dicembre 2007 - 19:52
1359 – Bogdan I , fondatorul principatul Moldovei
L'origine della popolazione moldava risale ai Daci, i quali entrarono a far parte dell'Impero romano nel 106. Nel secolo e mezzo successivo si fusero con i conquistatori, adottandone la lingua. Dopo l'abbandono dei Romani a partire dal 270, a causa delle costanti pressioni dei Goti subirono una serie di invasioni (Unni, Avari, Bulgari, Magiari, Slavi, Tartari e Mongoli).
Dopo la disfatta dei Mongoli nel 1343 la regione fu compresa nel principato di Moldavia, che nel 1392 controllava le fortezze di Cetatea Albă e Chilia e aveva stabilito il confine orientale sul fiume Nistro (Nistru in rumeno e Dniester in ucraino). Il principato raggiunse la massima fioritura sotto il regno di Ştefan cel Mare (Stefano il Grande, 1457-1504). Nel 1484, tuttavia la zona costiera a nord del Danubio venne conquistata dall'Impero ottomano ("Bessarabia storica"). Il principato di Moldavia divenne quindi vassallo dell'Impero Ottomano nel 1538.
Nel 1775 l'Impero Austro-Ungarico occupò la parte nord-occidentale (Bucovina) e nel 1812, l'Impero Russo occupò la metà orientale del principato, (Bessarabia). Nel 1859, Alexandru Ioan Cuza unì la restante parte occidentale del principato di Moldavia e la Valacchia nel regno di Romania. Dopo la prima guerra mondiale Transilvania, Bucovina e Bessarabia furono riunite alla Romania.
In conseguenza al patto Molotov-Ribbentrop nel giugno 1940, l'Unione Sovietica si annetté Bessarabia e la Bucovina: due terzi della Bessarabia furono uniti con alcuni territori sulla riva sinistra del fiume Nistru (Transnistria) e costituirono la Repubblica socialista sovietica moldava, mentre il resto fu annesso alla Repubblica socialista sovietica ucraina. Nel 1941 la Romania entrò in guerra a fianco delle Potenze dell'Asse, recuperando Bessarabia e Bucovina, ma a partire dal 20 agosto del 1944 furono riconquistate dall' Armata Rossa e alla fine della guerra fu ristabilita la Repubblica socialista sovietica moldava con i medesimi confini del 1940.
A partire dal 1969 si sviluppò a Chişinău un "Fronte Nazionale Patriottico" clandestino, che auspicava la creazione di una "Repubblica Democratica Moldava", separata dall'Unione Sovietica e annessa alla Romania. I tre leaders del Fronte (Alexandru Usatiuc-Bulgar, Gheorghe Ghimpu e Valeriu Graur) vennero arrestati nel 1971.
Nel febbraio del 1988 si ebbe una prima dimostrazione a Chişinău, nella quale si chiedeva l'uso ufficiale della lingua moldava (rumeno) in sostituzione del russo, utilizzo che venne sancito il 31 agosto 1989. Nel 1990 si tennero le prime elezioni per il parlamento, vinte dal "Frontul Popular", il cui leader, Mircea Druc costituì il primo governo. La repubblica sovietica divenne prima "Repubblica Socialista Sovietica Moldova" e quindi "Repubblica Moldova", divenuta indipendente il 24 agosto del 1991, con gli stessi confini stabiliti nel 1940
INVAZAZI ITALIANA......AICI II SCRIS DI UNDE PROVI MOLDOVENI
Inviato 13 dicembre 2007 - 19:58
http://it.wikipedia....:Moldova-1-.png
DOVA NOASTRA II ASTA GALBANA CA IN ZIUA DE AZI O AU ROMANI
INVAZAZI ITALIANA......AICI II SCRIS DI UNDE PROVI MOLDOVENI[/quote]
Messaggio modificato da liliana07 il 13 dicembre 2007 - 20:01
Inviato 14 dicembre 2007 - 00:38
cat despre partea galbena de pe harta, sunt si io
de acord cu tine ca reprezinta moldova intreaga. ca ne tragem din daci sau romani, din rusi sau din huni e mai putin relevant; ca si problema infiintarii statului moldovean inaintea celui romanesc (care s-a numit la inceput "Principatele Unite ale Moldovei si Valahiei").
Problema e ce facem acu: luam 5-6 milioane de moldoveni din dreapta Prutului si-i dam pe mana tatucului Voronin (sau nasului Putin) sau intra 3 milioane de moldoveni plus 1 milion de venetici in UE? Tu ce zici, cum e mai bine? Tu ce cauti in Italia si nu stai acasa sa aperi Moldova de agresiunea Romamiei, hai?
si tu rickutzule, tine-te departe de discutiile de la "Limba noastra" pana n-o inveti. Te rog io frumos. Daca nu, te zic lu Domenico, sa stii...
Inviato 14 dicembre 2007 - 11:10
mai liliano, da´de ce sa invat io italiana? e singura limba in care se scrie adevarul? de ce nu-ti dai tu silinta sa inveti putin mai bine romaneste? spre deosebire de amicul nostru rick ai macar o bruma de cunostinte deja...
cat despre partea galbena de pe harta, sunt si io
de acord cu tine ca reprezinta moldova intreaga. ca ne tragem din daci sau romani, din rusi sau din huni e mai putin relevant; ca si problema infiintarii statului moldovean inaintea celui romanesc (care s-a numit la inceput "Principatele Unite ale Moldovei si Valahiei").
Problema e ce facem acu: luam 5-6 milioane de moldoveni din dreapta Prutului si-i dam pe mana tatucului Voronin (sau nasului Putin) sau intra 3 milioane de moldoveni plus 1 milion de venetici in UE? Tu ce zici, cum e mai bine? Tu ce cauti in Italia si nu stai acasa sa aperi Moldova de agresiunea Romamiei, hai?
si tu rickutzule, tine-te departe de discutiile de la "Limba noastra" pana n-o inveti. Te rog io frumos. Daca nu, te zic lu Domenico, sa stii...
1.eu am invazat limba moldoveneasca....
a me fa male una cosa perche quando noi moldavi andiamo in romania siamo tratati male e sto parlando di tutti
io amo la mia nazione siamo gente che ama lavorare sincera e amichevole e per quello che io non permetto a nessuno di offenderci
VIVA LA MOLDAVIA
Inviato 14 dicembre 2007 - 11:11
1.eu am invazat limba moldoveneasca....
a me fa male una cosa perche quando noi moldavi andiamo in romania siamo tratati male e sto parlando di tutti
io amo la mia nazione siamo gente che ama lavorare sincera e amichevole e per quello che io non permetto a nessuno di offenderci
VIVA LA MOLDAVIA
PS.EU AM MULTA CONOSTINZA
Inviato 14 dicembre 2007 - 17:23
Inviato 14 dicembre 2007 - 18:11
pai scrie draga in limba moldoveneasca (banui ca asta e rostul rubricii "Limba noastra") si nu in italiana daca ai atatea "conostinte"....si-ncearca sa nu te mai citezi ca nu esti (inca) un clasic in viata...Parerea mea! si ncearca sa si raspunzi la intrebari ca sa nu fie numai un monolog al tau, da?
in primul rind invazate sa formulezi frazele corect ,
fiecare pote sa-si exprime parerea ,
si nu te crede asa de inteligent tocmai asta ìti lipseste,
si terminam aici pentru ca eu cu asa persoane ca dumneata nu am placere sa vorbesc!
Guest_St3f4n_*
Inviato 14 dicembre 2007 - 20:53
1359 – Bogdan I , fondatorul principatul Moldovei
Devi capire che l'esistenza della Romania non sta in contradizzione con quella della rep.Moldova, cioè queste date di sopra non significano nulla. Il Principato Moldavo sta alla base di quella che poi sarà la Romania, che è l'unione della Valacchia con il Principato Moldavo appunto, che dimostra che i due principati si identificavano nella stessa cultura. Il tuo è un problema di concetto e di conoscenza della storia.
Guest_St3f4n_*
Inviato 14 dicembre 2007 - 21:05
cea ce ma deranjeaza cel mai mult e faptu ca russofoni ca tine care nici nu stiu sa scrie corect in limba de stat se declara miei compatrioti si decid pe contu lor cum sa se numeasca limba care se vorbeste de secole in Basarabia si manipuleaza istoria si identitatea adevarata a populatie autoctone dintre Prut si Nistru!
Moldovean copil de munte ia ridica a ta frunte si te-nsufla de mandrie ca esti fiu de Romanie!
Deci...marsh in Rusia.
Si te-as ruga sa numai vorbesti in numele tuturor moldovenilor ci doar in numele tau!
Messaggio modificato da St3f4n il 14 dicembre 2007 - 21:07
Inviato 14 dicembre 2007 - 21:16
Il Principato Moldavo sta alla base di quella che poi sarà la Romania,
Al contrario di quanto tu possa pensare , su queste basi non siamo poi tanto lontani
Questo è già un passo avanti ,
visto che sin ora hai sempre sostenuto esattamente il contrario ,
arrivando ad affermare che i moldavi non esistono
Guest_St3f4n_*
Inviato 15 dicembre 2007 - 12:54
Al contrario di quanto tu possa pensare , su queste basi non siamo poi tanto lontani
Questo è già un passo avanti ,
visto che sin ora hai sempre sostenuto esattamente il contrario ,
arrivando ad affermare che i moldavi non esistono
non esiste il popolo moldavo! il termine "moldavo" dovrebbe essere inteso come un termine regionale e non nazionale.
in Italia una volta è esistito il regno delle due Sicilie, ma se Garibaldi non avesse riunito la Campania (supponiamo) all'Italia, sarebbe esistito il popolo campano? sarebbe esistita la lingua campana? Anche se nel mio esempio le diferenze sono maggiori tra Italia e Campania rispetto alla Romania e Basarabia ed è più lontano (storicamente) Garibaldi che la separazione della Basarabia dalla Romania.
Inviato 16 dicembre 2007 - 15:36
non esiste il popolo moldavo! il termine "moldavo" dovrebbe essere inteso come un termine regionale e non nazionale.
in Italia una volta è esistito il regno delle due Sicilie, ma se Garibaldi non avesse riunito la Campania (supponiamo) all'Italia, sarebbe esistito il popolo campano? sarebbe esistita la lingua campana? Anche se nel mio esempio le diferenze sono maggiori tra Italia e Campania rispetto alla Romania e Basarabia ed è più lontano (storicamente) Garibaldi che la separazione della Basarabia dalla Romania.
Ed ecco che ritorni a fare il negazionista .
Non hai ancora capito che sin quando proporrai questo tipo di approccio alla questione
non potrai ricevere altro che risposte altrettanto drastiche ed estreme .
La tua verità è semplicemente improponibile , non sarà mai accettata dai moldavi ,
se vuoi giungere ad una conclusione ,
sei costretto a mediare
Oltretutto ,
hai anche la fortuna di dover mediare con chi ,
a differenza di quanto fatte "voi" ,
non pretende di negare la "vostra" esistenza
Messaggio modificato da Rick il 16 dicembre 2007 - 15:39