Salta al contenuto


Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati


  •  


Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse
 

Foto
- - - - -

Protecția socială a moldovenilor din Italia este o prioritate pe agenda Guvernului de la Chișinău


Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
Nessuna risposta a questa discussione

#1 badica

badica

    L'addetto stampa


  • 7633 messaggi
  • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 25 settembre 2014 - 09:05

IMG_7099.JPG

 

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Gianni Bottalico, președintele Asociației Catolice a Lucrătorilor Italieni (ACLI). Discuțiile s-au axat pe efortul Guvernului de la Chișinău de a semna Acordul moldo-italian în domeniul securităţii sociale.

 

„Am fost în anul 2010, la ACLI și am văzut instituția pe care o conduceți. Știu că ați realizat mai multe acțiuni pentru comunitatea moldovenilor din Italia și interesul pe care îl aveți de a consolida relațiile noastre, dar și problemele cu care se confruntă diaspora noastră. Subiectul care preocupă cel mai mult concetățenii noștri în Italia este lipsa unui acord bilateral ce ar rezolva problema transferului de pensii dintr-o țară în alta. Acest subiect este central pentru noi" a precizat șeful Executivului de la Chișinău.

 

Președintele Asociației Catolice a Lucrătorilor Italieni a spus că insitituția pe care o conduce își propune să ajute cât mai multe persoane care întâmpină dificultăți în câmpul muncii. „În numele organizației pe care o conduc, îmi asum angajamentul de a informa institițiile guvernamentale, parlamentarii italieni, dar și cei europeni, despre această dorință a moldovenilor - de  a semna Acordul în domeniul protecției sociale cu Italia.

 

IMG_7085.JPG

 

Noi înțelegem foarte bine că subiectul accesului la pensii pe măsura contribuțiilor în ambele țări este, întâi de toate, o chestiune de demnitate socială",  a adăugat Gianni Bottalico.

În context, Premierul a menționat că odată cu semnarea acestui Acord, mai mulți cetățeni vor reveni acasă: „Știu că mulți moldoveni vor să revină acasă, dar cu condiția de a primi pensia, fiind în Moldova. Ei lucrează acum în Italia, plătesc impozite."

 

Gianni Bottalico a propus organizarea la Roma, cu prilejul vizitei Premierului Iurie Leancă, a unei conferințe moldo-italiene la cel mai înalt nivel. De asemenea, reprezentanții ACLI și-au oferit disponibilitatea de a lansa și proiecte inovatoare în agricultura Republicii Moldova.

 

ACLI este o organizație non-guvernamentală și are scopul de a proteja drepturile muncitorilor, inclusiv a emigranților care lucrează în Italia.  Organizația are un milion de membri și oferă servicii unui număr de aproximativ 3 milioane de persoane din Italia, prin intermediul a 6.500 de structuri locale. De asemenea, ACLI are reprezentanțe în mai multe țări europene, dar și în America de Sud, Africa de Sud și Australia. (gov.md)


Messaggio modificato da badica il 25 settembre 2014 - 09:07