Salta al contenuto


Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
 • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
 • Registrati


 •  


Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse
 

Foto
- - - - -

Business Forumul „Piemonte întâlneşte Republica Moldova”


Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
3 risposte a questa discussione

#1 badica

badica

  L'addetto stampa


 • 7633 messaggi
 • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 23 settembre 2014 - 13:47

big-business-forumul-piemonte-intalne-te

 

Primul forum de afaceri dedicat oportunităţilor de investiţii pe ruta Piemonte - Republica Moldova va avea loc, în perioada 30 septembrie -1 octombrie, la Torino. În cadrul evenimentului, Compania „Air Moldova” va lansa noua cursă Chişinău-Torino.
 
Forumul își propune consolidarea colaborării economice şi  crearea contactelor între Piemonte şi Republica Moldova cu scopul de a dezvolta comerţul şi oportunitățile investiţiilor.

Potrivit Camerei de Comerț și Industrie Moldo-Italiane din Chișinău, după ratificarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană, Republica Moldova va deveni și mai atractivă pentru investitorii străini.

Business Forumul „Piemonte întâlnește Republica Moldova”, conceput şi organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană din Chişinău va fi vizitat de către mai mulți oficiali italieni.

La eveniment va fi prezentă și o delegație din țara noastră din care va face parte ambasadoarea Moldovei la Roma, Stela Stângaci, ministrul Justiției, Oleg Efrim, Directorul MIEPO, Dona Școla, precum și antreprenori din cele mai importante sectoare ale economiei moldovenești.
 

 


#2 badica

badica

  L'addetto stampa


 • 7633 messaggi
 • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 01 ottobre 2014 - 10:23

Più tardi appena finiamo posterò alcune foto e info sull'evento,

intanto metto il comunicato stampa del Ministero della Giustizia

(al Forum è presente, fra le varie Autorità moldave, anche il Ministro Oleg Efrim)

Oleg Efrim: ”Un mediu de afaceri sănătos nu poate exista fără toleranță zero față de corupție, fără reguli clare și birocrație mentinuță în frâu de transparență”


Oleg_Efrim_Business_Forum_Torino_Italia_

 

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, reprezintă Guvernul Republicii Moldova la Business Forumul „Piemonte întâlneşte Republica Moldova", care se desfășoară în perioada 30 septembrie - 01 octombrie, la Torino, Italia. Din delegația țării noastre mai fac parte ambasadoarea Moldovei la Roma, Stela Stângaci, directorul MIEPO, Dona Școla, și antreprenori din cele mai importante sectoare ale economiei moldovenești.
În cadrul primului forum de afaceri dedicat oportunităţilor de investiţii, Oleg Efrim a vorbit despre reușitele Guvernului Republicii Moldova obținute la capitolul integrare europeană. Potrivit lui, cea mai mare realizare este semnarea Acordului de Asociere și instituirea Zonei de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. "Pe parcursul ultimilor cinci ani, țara noastră a făcut pași decisivi pentru a stabili legături mai strânse cu UE. Am inițiat și implementăm un șir de reforme pentru a apropia nivelul de trai al cetățenilor de standardele europene. Începând cu 1 septembrie 2014 economia Moldovei este, de jure, integrată în economia UE, au fost eliminate toate barierele, pentru ca agenții economici din ambele părți să beneficieze de aceleași oportunități. Acordul de Asociere nu a fost o scrisoare de intenție, dar a fost un rezultat al reformelor demarate în ultimii ani pe mai multe segmente - economie, justiție, securitate", a reiterat ministrul Justiției.
În discursul său, Oleg Efrim a subliniat rolul justiției în dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova. Mai mult, ministrul a menționat că în Strategia de reformare a sectorului justiției pentru anii 2011-2016 un pilon separat a fost dedicat economiei, și anume "Rolului justiției în dezvoltarea economică". "În secolul XXI, justiția și mediul de afaceri nu mai pot fi privite ca două componente separate, ci mai degrabă ca două elemente complementare. Justiția este principalul garant pentru orice investitor că afacerile sale sunt protejate și investițiile sunt în siguranță. Or, o creștere economică sănătoasă și sustenabilă nu poate avea loc fără o justiție liberă și transparentă", a mai spus ministrul Oleg Efrim.

Oleg_Efrim_Business_Forum_Torino_Italia_

 

Potrivit lui, un mediu de afaceri sănătos nu poate exista fără toleranță zero față de corupție, fără reguli clare și birocrație menținută în frâu de transparență. "Doar în acest fel poate fi asigurat un mediu de afaceri prielnic, competetiv și corect. Guvernul a promovat un amplu pachet de legi orientat spre descurajarea actelor de corupţie şi sancţionarea mai severă a infracţiunilor legate de corupţie. Potrivit experţilor Consiliului Europei, implementarea practică eficientă ar putea propulsa Republica Moldova în topul liderilor regionali în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei", a mai spus Oleg Efrim.
Totodată, ministrul a menționat că Guvernul Republicii Moldova a avut o constantă preocupare de a simplifica procedurile de înregistrare și lichidare a afacerilor, de a minimaliza costurile de doing business și de a promova medierea ca și o soluție viabilă de soluționare a diferendelor comerciale. La final, Oleg Efrim a îndemnat oamenii de afaceri italieni să investească în Republica Moldova.

Business Forumul „Piemonte întâlnește Republica Moldova" este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană din Chişinău. Scopul Forului este de a consolida colaborarea economică, de a dezvolta comerţul şi oportunitățile investiţiilor, de a stabili contacte între Piemonte şi Republica Moldova.


Messaggio modificato da badica il 01 ottobre 2014 - 10:24


#3 badica

badica

  L'addetto stampa


 • 7633 messaggi
 • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 02 ottobre 2014 - 12:49

2mmfxpy.jpg
2pq2xqd.jpg
28v3h1t.jpg
72va5g.jpg
zn8tau.jpg
6suddl.jpg#4 badica

badica

  L'addetto stampa


 • 7633 messaggi
 • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 03 ottobre 2014 - 12:49

https://www.youtube....h?v=xT-g0966ixk