Salta al contenuto


Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati


  •  


Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse
 

Foto
- - - - -

Peste 200 de familii cu un singur părinte din Transnistria au primit asistenţă socială, juridică şi medicală gratuită


Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
Nessuna risposta a questa discussione

#1 badica

badica

    L'addetto stampa


  • 7636 messaggi
  • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 20 settembre 2013 - 13:20

Peste 200 de familii cu un singur părinte din regiunea transnistreană au beneficiat de asistenţă psiho-socială, juridică şi medicală gratuită, datorită unui parteneriat între două organizaţii neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului. Acest parteneriat a devenit posibil graţie asistenţei Programului UE-PNUD "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii".

 

"De cele mai multe ori, oamenii vin la noi ca să-şi găsească rezolvarea pentru problemele lor legate de divorț, plata indemnizațiilor sociale, angajarea în câmpul muncii. La fel, solicită consultaţii juridice, pentru a afla despre drepturile mamelor singure, dreptul la proprietate, protecția copiilor. Aici găsesc nu doar soluţionarea în complex a problemelor, dar şi echilibrul sufletesc", a menţionat Aliona Marcikova, preşedintele Centrului de Informare Juridică  Apriori, în cadrul unei mese rotunde desfăşurate, astăzi, la Tiraspol.

 

Apriori este una dintre cele 22 de organizații neguvernamentale de pe malul stâng al Nistrului, sprijinite de Programul UE-PNUD pentru a stabili parteneriate cu organizații similare de pe celălalt mal şi pentru a îmbunătăţi, împreună, viaţa celor mai vulnerabile persoane.

 

Natalia Kalinina a relatat că s-a adresat la Centrul Apriori după ce a trăit o dramă de familie. "După doi ani de la naşterea singurei noastre nepoate, am aflat că ea suferă de o boală genetică rară, care poate provoca retard mintal sever. Vestea a provocat o undă de şoc, care a condus la destrămarea familiei fiicei mele şi m-a afectat atât de profund, încât am fost nevoită să caut ajutorul unui psiholog. Asistenţa de care am beneficiat la Centrul Apriori a fost una complexă, astfel încât după o jumătate de an, mi-am recăpătat curajul de a lupta şi de a găsi soluţia pentru tragedia noastră", a mărturisit Natalia, în vârstă de 53 de ani.

 

Pe parcursul unui an, Centrul Apriori şi Asociaţia de Planificare a Familiei din Chişinău au mai organizat campanii de informare, cluburi de discuţii pentru părinţi, au creat un blog şi o emisiune televizată, pentru a putea răspunde la toate solicitările şi întrebările părinţilor aflaţi în dificultate. "Chiar şi după încheierea proiectului finanţat de UE şi PNUD, experienţa acumulată pe parcursul acestui an ne va ajuta să dezvoltăm în continuare acest serviciu de asistenţă pentru familiile cu un singur părinte, de care a dus lipsă regiunea noastră", a mai declarat Aliona Marcikova.

 

"Evenimentul de astăzi ne demonstrează că activităţile dezvoltate în comun pot aduce beneficii mai mari pentru oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului decât eforturile solitare. Succesul proiectelor de promovare a încrederii susţinute de UE şi PNUD se datorează faptului că toate activităţile sunt identificate şi implementate de actorii de pe ambele maluri ale Nistrului într-o strânsă colaborare. Acest lucru le oferă încredere în forţele proprii, încredere în parteneri şi posibilitate de a oferi oamenilor servicii de calitate", a declarat Victor Draguţan, manager de proiect în cadrul Programului UE-PNUD "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii".

 

Programul este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 10.600.000 euro, bani acordați de Uniunea Europeană și PNUD.

 

http://www.publika.m...ta_1595261.html