Salta al contenuto


Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati


  •  


Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse
 

Foto
- - - - -

Încă 150 mln euro pentru reabilitarea drumurilor naționale


Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
Nessuna risposta a questa discussione

#1 badica

badica

    L'addetto stampa


  • 7633 messaggi
  • Iscritto il: 21-agosto 05

Inviato 28 giugno 2013 - 11:45

210 kilometri de autostradă vor fi reabilitați grație unui Acord semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, relatează UNIMEDIA.

Acordul de finanțare prevede oferirea a 150 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor principale din Moldova și a fost semnat de prim-ministrul Iurie Leancă și directorul pentru Transport al BERD, Sue Barett, în satul Măgdăcești, pe șantierul de reconstrucție a porțiunii Chișinău-Soroca de pe traseul M2, unde lucrările au loc cu ajutorul investițiilor străine.

Împrumutul de 150 milioane de euro vor merge spre reabilitarea mai multor drumuri de importanță națională, și anume: o secțiune a traseului R33 Hîncești-Lăpușna-M1, secțiunea R14 Bălți-Sărățeni, secțiunea R9 Soroca-Arionești și secțiunea Hîncești-Leova-Cantemir.

În total, vor fi reabilitate 210 de km din drumurile principale, inclusiv  va fi reconstruită pe o lungime de 17 km, șoseaua de centură M3 Slobozia Mare de pe traseul Chișinău –Giurgiulești, care va conecta capitala cu portul fluvial.

Premierul a declarat că evenimentul se înscrie în prioritățile Guvernului pentru primele 100 de zile, prin crearea unor noi locuri de muncă. „Pe acest șantier de 20 de kilometri lucrează aproximativ 100 de oameni, dintre care 92 sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Aceștia au salarii competitive, de patru, șase și chiar nouă mii de lei, în funcție de calificare. Până la finele lunii august acest segment de 20 de kilometri va fi finalizat, ceea ce înseamnă o comunicare logistică pentru transportatori și o atractivitate mai mare pentru potențialii investitori în economia Moldovei”, a subliniat șeful Executivului.

La rândul său, Sue Barett, a declarat că Acordul semnat astăzi este cel de-al 100-lea proiect al BERD în Republica Moldova. Împrumutul va fi oferit în trei tranșe, în funcție de progresele obținute. „Vrem să susținem creșterea și dezvoltarea Republicii Moldova, iar acest eveniment se încadrează perfect în acest scop”, a menționat aceasta.

Până în prezent, BERD a semnat 100 de proiecte investiționale în Republica Moldova, în sumă totală de 897 de milioane de euro. Acestea cuprind domeniile  energetic, transporturi, activitatea economică agricolă, industria și sectoarele bancare.

Amintim că acum trei zile, pe 25 iunie, a fost semnat un alt Acord asemănător cu BEI, care prevede oferirea unui împrumut de 150 milioane de euro, de asemena pentru reabilitatarea a 180 km de drumuri naționale.