Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto

Zinaida Greceanîi presidente della Repubblica?

Moldova Politica Notizie

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
2 risposte a questa discussione

#1 Alfredo Ferrari

Alfredo Ferrari

Advanced Member

• 5887 messaggi

Inviato 10 novembre 2011 - 16:22

L'Ambasciatore dell'UE in Moldova, S.E. Dott. Dirk Schuebel ha dichiarato oggi che la candidatura alla Presidenza della Repubblica della Signora Zinaida Greceanîi sarebbe salutata molto positivamente da Bruxelles.
http://www.jurnal.md...ra-buna-212541/

#2 Rick

Rick

Advanced Member

• 17668 messaggi

Inviato 10 novembre 2011 - 20:01

:roflmao:

all'UE , sono come sempre i soliti ipocriti :roflmao: :roflmao:

vediamo se anche costui si avvierà sulla stessa strada :

(video) Ghimpu explică de ce nu Greceanîi: Comunistul până la moarte-i comunist

0 Immagine Postata
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, rămâne ferm pe poziții. Acesta a reiterat că nu va vota candidatura PCRM la funcția de șef al statului, chiar și dacă aceasta nu va fi membru de partid.

„Cum vă închipuiți dvs ca eu, Mihai Ghimpu, care lupt cu comunismul toată viața și am fost bătut de dânșii în anii '88-'89, să vin să votez pentru un comunist care să devină președinte al Republicii Moldova”, a punctat Ghimpu.

Liberalul a declarat că Zinaida Greceanîi va fi, în viziunea sa, întotdeauna un comunist, cu toate că nu are carnet de partid. „Este o vorbă. Se termină calitatea de comunist atunci când mori. Nu mă interesează dacă are carnet de membru sau nu, important e cum gândește, cum vede lucrurile. Ea (n.red. Zinaida Greceanîi) a îmbrățișat ideologia și programul lor. PL și Mihai Ghimpu să promoveze un om care umblă cu bâta „moldovenismului”? Mă scuzați vă rog, noi vorbim de adevăr, nu de minciună”, a spus liderul PL.

Ghimpu are, însă, o opinie separată în privința lui Marian Lupu. „Lupu o venit și ne-a oferit nouă Alianța. Lupu a venit fără să vrea să fie șef, o contribuit la constituirea Alianței și o stat un an jumate fără funcții. Astea sunt lucruri diferite”, consideră acesta.

Potrivit PL, comuniștii sunt cei care trebuie să voteze candidatul AIE și nu invers. „Dacă sunt patrioții Moldovei, dacă iubesc poporul ăsta, trebuie să vină și să dea două voturi. Noi nu suntem împotrivă să le oferim niște funcții, dar trebuie să vedem ce vor în schimbul voturilor”, a conchis Mihai Ghimpu.

UNIMEDIA precizează că pe timpul guvernării comuniste, Marian Lupu a fost numit speaker al Parlamentului. Din martie 2005 și până în aprilie 2009, el a ocupat această funcție. însă, în 2009 acesta a părăsit PCRM și a aderat la PD, formațiune pe care o conduce până în prezent.

#3 Rick

Rick

Advanced Member

• 17668 messaggi

Inviato 11 novembre 2011 - 20:15

Una voce contraria :

„Măsurile Guvernului Greceanîi contra României nu le-a uitat nimeni”

Immagine Postata Immagine Postata

Ambasadorul României, Marius Lazurca:
„Acuzaţiile nefondate şi măsurile luate de guvernul Greceanîi împotriva României nu le-a uitat încă nimeni”

- Excelenţă, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, a afirmat că Zinaida Greceanîi ar fi un bun preşedinte în condiţiile în care fostul premier a acuzat în aprilie 2009 România, stat membru UE, de lovitură de stat. Sunteţi de aceeaşi părere?

- Daţi-mi voie, mai întâi, să fac două observaţii. în primul rând, colegul meu, ambasadorul Dirk Schuebel, a afirmat că doamna Greceanîi ar fi un bun candidat, nu, cum spuneţi dumneavoastră și cum într-adevăr a înţeles destul de multă lume, „un bun preşedinte”. Sunt două lucruri cu totul diferite, fiindcă un bun candidat nu e neapărat un bun preşedinte, sau invers. A doua observaţie: domnul Schuebel a subliniat limpede că exprimă o părere personală. Ţin nevoia să atrag atenţia la aceasta fiindcă am sentimentul că multă lume a putut concluziona că „Europa o sprijină pe doamna Greceanîi”, ceea ce desigur şeful delegaţiei UE nu a putut şi nu a dorit să comunice. Domnia-sa este un profesionist desăvârşit şi cunoaşte rigorile meseriei noastre, mai ales regula ei de aur: noi nu intervenim în politica internă a statelor care ne primesc. Aceasta este şi regula după care, cu toată consecvenţa, mă ghidez şi eu când afirm (aşa cum a făcut-o și Dirk Schuebel) că nu îmi permit să comentez situaţia politică actuală şi opţiunile partidelor de la Chişinău. Noi încurajăm găsirea unui consens al tuturor partidelor din AIE cu privire la cea mai bună soluţie pentru depăşirea crizei politice. în al doilea rând, am salutat mereu angajarea unui dialog cât mai cuprinzător al tuturor forţelor politice pentru depăşirea obstacolelor actuale.

Cât priveşte acuzaţiile nefondate că am fi organizat o lovitură de stat în aprilie 2009 şi măsurile care au fost luate de guvernul Greceanîi împotriva României (expulzarea ambasadorului nostru, închiderea frontierei, alungarea corespondenţilor presei noastre etc.), ei bine, toate acestea sunt lucruri binecunoscute şi pe care nu le-a uitat încă nimeni.

- în aceeaşi ordine de idei, candidatura speakerului Marian Lupu la preşedinţia Republicii Moldova, care a făcut aceleaşi învinuiri, credeţi că e mai potrivită pentru preşedinţia statului?

- Mă puneţi din nou în situaţia de a repeta că rolul meu nu este de a face portretul şi de a da numele preşedintelui ideal al Republicii Moldova. Sigur, ca orice alt stat membru al UE, şi România îşi doreşte ca Republica Moldova să fie condusă de autorităţi care să manifeste sentimente autentice de prietenie pentru noi, de apreciere pentru eforturile pe care le facem şi de interes pentru apropierea de Europa. Actualii lideri ai Alianţei, cu nuanţele specifice propriilor partide, au făcut din plin dovada sentimentelor enunţate mai sus: de prietenie veritabilă, de apreciere şi de interes pentru europenizarea rapidă a Republicii Moldova.

Messaggio modificato da Rick il 11 novembre 2011 - 20:16