UNIMEDIA amintește că la 19 iunie în Chișinău a avut loc turul II al alegerilor. În urma acestuia, Dorin Chirtoacă a fost declarat câștigător cu o diferență de cca 4 mii voturi. Partidul Comuniștilor a declarat că nu-l recunoaște pe Dorin Chirtoacă drept primar și au cerut instanței anularea rezultatelor turului II al alegerilor în Capitală. Comuniștii susțin că procesul electoral a avut loc cu grave încălcări și afirmă că dispun de numeroase probe în acest sens.
Declarația juristului PCRM, Sergiu Sîrbu, după verdictul Curții de Apel Bălți:
- "Decizia de astăzi nu este o surpriză, nu am fost mirați, pentru că intuiam decizia. Eu cred că nu este un secret că întregul sistem judecătoresc este supus unor presiuni enorme. Noi avem informații precum că SIS-ul amenința judecătorii, inclusiv cei din Bălți, cum Mihai Ghimpu a amenințat judecătorii că vor avea aceiași soartă. Judecătorii au cedat. Nu mai avem posibilitate să contestăm, dar lupta continuă. Vom ataca la CEDO Republica Moldova".
Ulterior, PCRM a depus un recus la Curtea de Apel Chișinău, după care s-a râzgândit. Comuniștii au cerut Curții Supreme de Justiție strămutarea dosarului la o oricare altă Curte de Apel din țară și asta pentru că, spun ei, nu au încredere în judecătorii Curții de Apel Chișinău. CSJ a decis că dosarul va fi examinat la Curtea de Apel din Bălți.
Acum o săptămână, Curtea de Apel Bender a anulat rezultatul alegerilor locale din Căușeni. PCRM spune că acest caz trebuie să fie un precedent pentru judecătorii de la Bălți. La rândul său, primarul Dorin Chirtoacă spune că decizia CSJ este o comandă politică și a asigurat că avocații PL vor face tot posibilul pentru a aduce dosarul la Chișinău.
Sursa: UNIMEDIA

Login
Registrati