Salta al contenuto

Moldweb
Moldova Community Italia utilizza cookies. Leggi le Regole privacy per maggiori informazioni. Per rimuovere questo messaggio clicca sul pulsante qui di fianco:    Accetto l'uso dei cookies
  • Login con Facebook Login con Twitter Log In with Google      Login   
  • Registrati

•  

Benvenuto su Moldweb

Immagine Postata Benvenuto su Moldweb. Come puoi vedere, da semplice visitatore del forum non ti è permesso interagire attivamente con la community, di sentirti parte di questo meraviglioso posto, per questo ti invitiamo a registrarti! Registrati subito o fai il login. Immagine Postata
Se poi hai un account Immagine Postata, Immagine Postata, Immagine Postatao Immagine Postata è ancora più facile! Senza registrarti, fai direttamente il login con le tue credenziali Google, Facebook, Twitter o OpenId. Ti aspettiamo online con noi, tu cosa aspetti? Immagine Postata
Guest Message by DevFuse

Foto

Daca-ti pasa de imaginea tarii tale, ia atitudine ! Fii solidar si spune NU difuzarii filmelor xenofobe !

Discussione archiviata. Non è più possibile intervenire in questa discussione.
7 risposte a questa discussione

#1 badica

badica

L'addetto stampa

• 7637 messaggi

Inviato 19 maggio 2010 - 17:19

Ricevo e pubblico:

Buna ziua,
Imi permit sa va scriu asupra unui subiect compromitator pentru imaginea Republicii Moldova. Nu stiu daca sunteti la curent de faptul ca in cinematografele din Franta se difuzeaza un film francez foarte jignitor la adresa Moldovei, in mod special la adresa femeilor din Moldova. In consecinta am venit cu initiativa de a opri difuzarea acestui film jignitor. Va trimit atasat link-ul si textul petitiei. Daca considerati ca va puteti alatura va multumim anticipat pentru semnatura. (lettera firmata)

http://www.petitieonline.ro/petitie/actiune_de_protest_daca_ti_pasa_de_imaginea_tarii_tale_ia_atitudine_fii_solidar_si_spune_nu_difuzarii_filmelor_xenofobe_-p60926048.html

#2 nikita

nikita

Advanced Member

• 6674 messaggi

Inviato 19 maggio 2010 - 18:49

Ricevo e pubblico:

Buna ziua,
Imi permit sa va scriu asupra unui subiect compromitator pentru imaginea Republicii Moldova. Nu stiu daca sunteti la curent de faptul ca in cinematografele din Franta se difuzeaza un film francez foarte jignitor la adresa Moldovei, in mod special la adresa femeilor din Moldova. In consecinta am venit cu initiativa de a opri difuzarea acestui film jignitor. Va trimit atasat link-ul si textul petitiei. Daca considerati ca va puteti alatura va multumim anticipat pentru semnatura. (lettera firmata)

http://www.petitieon...-p60926048.html

Di quale film si tratta?
Prima di aderire a queste iniziative si dovrebbe almeno vedere il film.
Il fatto che in Europa si denigra la Moldova è cosa che non mi stupisce visto il vento di xenofobia che spira ormai da un decennio nel continente.
Nel leggere certe notizie, forse qualcuno avrà un ripensamento sul soggetto del mio libricino che parla della Moldova in senso umoristico e simpatico, dove da ogni rigo traspare il rispetto e l'amore dell'autore per i moldavi.
Mi aspetto in un prossimo futuro, quando il mio libro tradotto sarà pubblicato in Moldova (con le dovute correzioni ed adattamenti), di essere insignito della più alta onorificenza per i servigi resi alla nazione moldava. :arf2: :arf2:
Scherzo naturalmente!

#3 badica

badica

L'addetto stampa

• 7637 messaggi

Inviato 19 maggio 2010 - 19:02

Di quale film si tratta?

« LES INVITES DE MON PERE »

Quello che hai scritto Nicola è abbastanza ovvio, il film uno deve vederlo...

se vai a vedere il link che ho riportato puoi leggere un commento degli ideatori di questa petizione, questo:

Prin aceasta petitie, dorim sa oprim difuzarea filmului francez « LES INVITES DE MON PERE » ce apartine regizorului Anne LE NY.

Acest film, cu un profund continut xenofob, la adresa emigrantilor in general si a femeilor din Republica Moldova in mod special, a inceput sa fie difuzat in cinematografele din Franta pe 31/03/2010.

Filmul in cauza transmite publicului un mesaj extrem de jignitor prin care femeia din Republica Moldova este caracterizata ca fiind : inculta, de moravuri usoare, vulgara si violenta, de prost gust, materialista si capabila de orice, inclusiv sa atenteze la viata unui batran generos doar pentru a avea un acoperis deasupra capului si a-si regulariza situaitia in Franta. Or, aceasta este o imagine eronata si profund jignitoare la adresa femeilor din Republica Moldova. Filmul contine si expresii socante si umilitoare pe care nu ne permitem sa le citam.

Roadele acestui mesaj nu au intarziat sa apara, creandu-se clisee si stereoptipuri negative in societatea franceza care ne afecteaza direct pe toti cei ce am parcurs un drum de integrare corect.

Prin aceasta petitie facem apel la institutiile si autoritatile de stat, la toate organizaţiile si institutiile care luptă pentru apărarea drepturilor omului, cele care luptă împotriva discriminării şi a eradicării rasismului şi xenofobiei precum si la cele ce apara si promoveaza drepturile femeilor să ia atitudine în acest sens, arătându-se solidari.

Daca sprijiniti aceasta initiativa va invitam sa semnati aceasta petitie pe care dorim sa o transmitem la toate instutiile si organizatiile sus-mentionate. Speram ca glasul nostru sa nu ramana neauzit.

Va multumim.

Messaggio modificato da badica il 19 maggio 2010 - 19:14

#4 badica

badica

L'addetto stampa

• 7637 messaggi

Inviato 19 maggio 2010 - 19:24

Commenti tratti dal "moldweb francese":

http://www.moldavie.fr/forum/viewtopic.php?f=25&t=1174

Qui da Libération:

http://www.liberation.fr/cinema/0101627557-a-mon-humble-moldavie

Qui da KUB3:

http://www.kub3.fr/cinema/les-invites-de-mon-pere-critique/

#5 Danza

Danza

Mamma Moldweb

• 4420 messaggi

Inviato 19 maggio 2010 - 20:05

Gianni,

dar Ambasada Moldovei în Franța a fost deja avizată?

s-a autosesizat? a făcut vreun demers oficial sau vreo declarație publică în acest sens?

întreb pentru ca doar câteva săptămâni în urmă tot francezii au denigrat poporul român, prezentând într--o emisiune TV modul de salutare a românilor (cu mâna întinsă, ca și cum ar cere pomană)

spre deosebire de Moldova....România a acționat prompt

și au urmat și scuzele oficiale de rigoare

și sancțiunea postului TV

#6 badica

badica

L'addetto stampa

• 7637 messaggi

Inviato 19 maggio 2010 - 20:16

Gianni,

dar Ambasada Moldovei în Franța a fost deja avizată?

Nu stiu Dana,

eu am fost contactat de o moldoveanca care lucreaza la Strasbourg si nu am intrebat nimic.

O sa ma interesez daca doresti.

#7 Danza

Danza

Mamma Moldweb

• 4420 messaggi

Inviato 19 maggio 2010 - 20:23

Nu stiu Dana,

eu am fost contactat de o moldoveanca care lucreaza la Strasbourg si nu am intrebat nimic.

O sa ma interesez daca doresti.

difuzează informația pe Facebook

în grupurile

Portail Moldavie Francophone
http://www.facebook....l?v=wall&ref=ts

MOLDAVIE

http://www.facebook....90536723&v=wall

#8 Domenico

Domenico

Advanced Member

• 7179 messaggi

Inviato 19 maggio 2010 - 20:39

Di quale film si tratta?
Prima di aderire a queste iniziative si dovrebbe almeno vedere il film.

Lucien Paumelle, un medico in pensione ed è vedovo: un uomo che ha sempre agito seguendo i suoi principi e battendosi nel sociale per le cause che riteneva giuste. Ora che ha 80 anni il suo impegno lo porta a contrarre un matrimonio bianco con Tatiana, un giovane moldava madre sola, per riuscire a farle dare il permesso di soggiorno.I figli di Lucien, Babette e Arnaud, si accorgono però presto che il comportamento del padre non ha molto a che vedere con i suoi principi: che sia caduto, nonostante l'età, preda del fascino della giovane ragazza? Naturalmente non appena Tatiana e la sua figlia prendono posto in casa Paumelle, si scatena in famiglia il caos e tutte le relazioni familiari andranno incontro a una ridefinizione.

http://www.youtube.com/watch?v=qSaKq1DwqgA