Это в каком смысле?
pt ca nu citesti informatia postata mai sus
degeaba mai publicam atunci toata informatia mura in gura daca ea nici macar nu se citeste
oricum, la intrebarile tale, am sunat la
centrul de informatie al Ministerului Dezvoltarii Informationale din Moldova, la nr de tel.
/+373 22/ 25 70 70
si iata raspunsurile:
1.
NU se pot face pasapoarte md pentru mai multi cetateni, chiar si rude fiind, in baza unei singure procuri. Pentru fiecare persoana pentru care vrei sa faci pasaport, trebuie sa ai o procura speciala
separata, cu autentificarea semnaturii si fotografiei de catre notar.
Fiecare procura va fi apostilata si apoi in MD tradusa si legalizata la notar.
2.
Serviciul militar. In cazul in care cetateanul are varsta cuprinsa intre 16 si 27 de ani si
nu a facut serviciul militar, el trebuie sa prezinte
certificatul de recrut, care se ridica de la Comisariatul militar general de catre el personal.
Eu am presupus ca fiul tau a plecat inaintea varstei de recrutare, in baza procedurii de reintregire familiei, corect?
Si ca, prin urmare nu avea cum sa faca aici serviciul militar, fiind cu traiul si studiile peste hotare.
In asa caz, mi s-a spus ca trebuie sa soliciti acordul special scris al Sefului Directiei Documentatiei Populatiei, sa-i explici care e situatia.
El iti va elibera o autorizatie speciale in acest sens si vei putea face pasaportul fara livret si certificat de recrut.
Pentru a ajunge la audienta la acesta, suni in orice zi lucratoare la nr de telefon
/+373 22 / 50 44 17 pentru programare
Tine cont ca audienta se face doar in zilele de
JOI de la 13-00 la 15.00
Asa ca organizeaza-ti timpul in asa fel incat sa reusesti la audienta.
Ca sa-i demonstrezi ca copilul e plecat din MD inainte de varsta de recrutare in serviciul militar national, ia cu tine eventual orice document care ar putea demonstra de cand e feciorul tau in Italia
Directia de Documentare a Populatiei se afla pe str. Puskin 42, la intersectie cu Alexandru cel Bun.
Serve anche il certificato di frequenza dalla scuola?
certificatul de frecventare a scolii nu e obligatoriu
in cazul tau ar putea doar sa fie o dovada in plus ca feciorul NU se afla pe teritoriul MD, ci in Italia
restul documentelor, tipologia pasapoartelor, preturile si termenii ti le-am publicat mai sus
e info oficiale de pe site-ul Min. Dezvoltarii Informationale
pt orice alta info, suna la nr de tel indicat mai sus, /+373 22/ 25-70-70